PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

To so koristi opazovanja zvezd in spanja pod milim nebom!

To so koristi opazovanja zvezd in spanja pod milim nebom!

Opazovanje zvezd je odlično sredstvo za lajšanje stresa in učinkovito orodje za zavestno meditacijo. Spodbuja ustvarjalnost, nas naredi bolj prijazne in skromne ter nam pomaga videti “širšo sliko”. Kakšne pa so še druge koristi opazovanja zvezd? V katerem delu meseca je to najbolje početi? Kaj se zgodi po 15 minutah zrenja v zvezde? 

 

Zdravstvene in psihološke koristi opazovanja zvezd

 

  1. Opazovanje zvezd vas ponovno poveže z naravo – ko začutite to brezširnost, morda celo strah in strahospoštovanje, se prebudi občutek povezanosti s to veliko celoto. 15 minut zrenja v zvezde pa tudi občutno zniža raven kortizola. 

  2. Gledanje zvezd je odlično sredstvo za lajšanje stresa – izpostavljenost umetni svetlobi zmanjšuje kakovost spanja in poveča možnosti za nastanek depresije in anksioznosti. Študije kažejo, da se tisti, ki gledajo zvezde, počutijo bolj povezani z naravo.

  3. Gledanje zvezd je neke vrste orodje za zavestno meditacijo. Umirja, zniža kortizol in pripravi na počitek. Dejansko pomaga, da si odpočijemo od napornega življenjskega sloga, najdemo trenutek miru ter se osvobodimo vseh motečih misli, obveznosti in pričakovanj.

  4. Spodbuja ustvarjalnost – najboljše ideje se porodijo, ko smo umirjeni. Gledanje jasnega nočnega neba lahko umiri vaše misli in omogoči, da se prepustite ustvarjalnosti. Takrat se namreč zavestni um umiri in dopusti, da se prižge podzavest – (aha momenti so se vedno zgodili, ko smo bili popolnoma umirjeni)!

  5. Priložnost za preživljanje časa z družino – povezuje, je lahko aktivnost za skupno druženje. 

  6. Gledanje zvezd te naredi bolj prijaznega in skromnega – ker se človek zave prostranosti in prisotnosti nečesa mnogo večjega od sebe. Ko pogledamo v nočno nebo, se zavemo, kako majhni in nepomembni smo – pomaga nam, da se spomnimo, da obstaja še kaj drugega kot naše vsakodnevne skrbi, služba, problemi, denar … 

Navodila za bolj doživeto opazovanje zvezd

  • Najbolje je opazovati zvezde v času okoli prazne lune (mlaja). 

  • Najbolje je zvezde opazovati zunaj mesta, nekje na travniku, kjer ni veliko luči. 

  • Oči potrebujejo nekje 30 minut, da se navadijo na šibko svetlobo zvezd. Po 30 minutah boste zelo jasno videli zvezde in morda celo prepoznali zodiakalna znamenja, veliki voz, mali voz … 

  • Ne glejte v telefon, ker to ustavi proces navajanja na šibko svetlobo zvezd. 

 

Vabljeni na Divji vikend na Bledu (taborjenje pod zvezdami), ko bomo zvezde (med drugim) opazovali skupaj.

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.