Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

To je stvar, ki najbolj redi – pa za to ve malo ljudi!

To je stvar, ki najbolj redi – pa za to ve malo ljudi!

Pred mnogimi leti sem bila tudi sama del tistih, ki tako zelo hujšajo, da so vsak dan hujši. Delala sem vse, kar sem našla na internetu, verjela dietam, predvsem pa tudi v to, da moram telo izpostaviti veliki količini kardio gibanja.
Ker nisem imela urejene jutranje rutine (nisem se zbujala med 4. In 5. uro zjutraj, temveč maksimalno eno uro preden sem morala na delo), sem torej kardio vadbe opravljala popoldan, proti večeru.
Tek ni nikoli bil moj priljubljen šport, ampak sem se vseeno vrgla iz cone udobja in začela teči. Na delo je bilo zelo stresno, saj se še vedno nisem imela dovolj rada, da ne bi pustila ljudem, da mi »hodijo po glavi« in ves čas sem mogla priganjat ljudi, tako da sem velikokrat prišla v stresu, potem pa še tek ali kaka druga oblika vadbe. Na koncu dneva sem bila izčrpana in v upanju, da končno dobim tisti ravn trebuh in da tehtnica pokaže manj kilogramov.
Moji začetki intenzivnega hujšanja so bile ponavadi ponedeljki, 1. januar, 2 meseca pred morjem ali takrat, ko sem ugotovila, da ne morem obleči kakšne obleke ....
Rezultat pa ... mogoče kratkotrajen, a pregaran, potem spet malo gor in tako naprej ....



Z zdravim slogom življenja se ukvarjam že dolgo časa in na tem področju res nikoli ne veš vsega, ves čas nadgrajuješ svoje znanje in spoznavaš telo, plast za plastjo. Na fakulteti za zdravstvo nas recimo o hrani sploh niso učili, zato so bila moja samoizobraževanja toliko bolj intenzivna. Čez čas sem ugotovila, tudi ob pomoči naših gostov oddaje Klepet ob kavi, da je tista stvar, ki najbolj redi, kjer je treba najprej začeti in je največja zanka, v katero se vsi ujamemo ... je tudi ista stvar, s katero se ukvarjajo ljudje, ki imajo težke diagnoze, bolezni in tako naprej .... STRES!

Ja, res! Stres najbolj redi! Pika!

In ko začnemo intenzivno hujšati, svoje telo spravimo še v večji stres. To, da naenkrat jemo manj in povsem drugačno hrano, je za telo stres. To, da gremo po 15.00 uri nekam teči, intenzivno trenirati, da se nam poviša srčni utrip, je za telo stres, predvsem tudi za to, ker čas ni primeren (to se počne dopoldan) in ker to toliko zviša kortizol, da se ta ne more znižati.

In če se kortizol ne more znižati, potem ne moremo zaspati, ker se ne tvori hormon melatonin, ki nam omogoča kvaliteten spanec in ureja vse ostale hormone, in če se melatonin ne proizvaja, potem se tudi rastni hormon ne proizvaja, ki je povezan s pomlajevanjem, elastičnostjo kože, samozavestjo, močjo ... in kje pristanemo?

Obupamo, naše telo je v stresu, spet dobimo potrditev, da nismo dovolj dobri in da se ne moremo imeti radi, ker smo zgube. Ker se ne trudimo dovolj dobro!



Res sem hvaležna ljudem v mojem življenju, ki so mi pomagali, da sem to spregledala in da zdaj vidim! In ko vidim kakšne ljudi, ki popoldan tekajo celo rdeči v obraz, kako se trudijo, koliko volje in motivacije imajo ... me kar malo stisne, ker tega pa res ni treba! To je način, ki je zelo neprijazen do telesa, obstajajo boljši načini, ki niso boljši, ampak so edini pravilni.

Morate se zavedati, da se na področju hujšanja obrne ogromno denarja! In zato je težko priti do resnice, saj so tukaj tako neka znanstvena dognanja in vse raziskave uperjena v tisto, kar zahteva naročnik. Znanstvenike namreč plačujejo naročniki. In če naročnik prodaja nek izdelek, želi da rezultati podpirajo ta izdelek ...
Še nikoli na policah v drogerijah nisem videla toliko fat burnerjev, nadomestkov obroka in ne vem kaj še vse ...
Pa vsega tega res ni treba! Z vsem tem si bomo naredili več škode kot koristi. In na koncu koncev, bolje je imeti nekaj več kilogramov in biti zdrav, kot pa biti bolan in suh.

Danes z vami delim osnove, ki so pomagale meni in tudi drugim ....

1. VODA

Mnogokrat, ko sem bila lačna. Sploh nisem bila lačna ampak žejna! Preverite, če je tako tudi pri vas! Na tešče spijte vsaj 6 dcl TOPLE vode, lahko tudi nekaj limone ... Čez dan pa tudi veliko vode, predvsem od 17.00 do 18.00, ko je čas ledvic. Po obroku eno uro pa ne pijte vode, ker s tem redčite želodčno kislino, ki pomaga prebaviti hrano.

2. KISLINA V ŽELODCU

Če je prenizka, lahko imate težave. Jaz imam prenizko, zato zjutraj spijem šilček ekološkega jabolčnega kisa. Test naredite s sodo bikarbono. Žličko nalijete v deci vode. Zmešate, spijete. Če v roku 15 minut ne zarigate, potem imate nizko kislino. Trik mi je zaupala Simone Godina.

3. PREBAVA JE TEMELJ

Ustrezna črevesna mikroflora je temelj in pride pred vsemi ostalimi stvarmi. Nič vam ne pomaga, da boste jedli boljšo hrano, polno mineralov, vitamaminov in vseh hranil, če telo tega ne bo vsrkalo. Vem kako to je, ker sem zapravljala ogromno denarja za kvalitetno hrano z bogatimi hranili, ki so na koncu pristali v wc školjki, telo pa od tega ni bilo sposobno sprejeti, vsrkati skoraj nič. Zakaj? Kot otrok sem imela velikokrat vnetje ušes, zato sem dobivala antibiotike, ki so uničili tudi dobre bakterije v moji črevesni mikroflori.
Zato so PROBIOTIKI temelj temelj temelj temelj! Tudi pri napihnjenosti, kandidi, slabi prebavi, absorbciji ... čudeže delajo in Klepet ob kavi seveda priporoča takšne, ki imajo 5 sevov in 20 milijard na kapsulo, pomembno je, da vsebuje tudi prebiotike, ki pa so hrana za probiotike.
Po samo eni kuri z antibiotiki telo potrebuje kar 3 mesece, da vzpostavi črevesno mikrofloro in še to samo, če jemljemo dovolj probiotikov. Noro, vem!
Jaz jih vzamem zvečer ali pa če grem na kakšno večerjo poslovno ali zabavo, kjer ne bo ravno hrane zame, potem vzamem še enega preden grem.

4. C VITAMIN, C VITAMIN, C VITAMIN IN ŠE ENKRAT – C VITAMIN!


In ne, to ne pomeni veliko limone, ker limone sploh nimajo toliko C vitamina, kot recimo kivi, brokoli, čili ... uživajte veliko C vitamina, saj ga telo na veliko kuri, samo pa ga ne proizvaja (to je dejstvo, zato ga mora človek dodajati preko hrane). 20 minutni stres ti pokuri 300 mg C vitamina, eno cigareto 100 mg C vitamina. In to ne pomeni, da posežite po kapsulah, ki imajo 1000 ali 2000 mg C vitamina, ker iz kapsul, tablet telo lahko vsrka samo DO 15 %.
Prejšnje leto sem odkrila LIPOSOMSKI c vitamin, katerega absorbcija je do 95 %!
Vzamem ga zjutraj in pa nujno zvečer. Uporabim kar sirup (zelo okusen) in vem, da bodo celice vesele, saj liposomsi vitamin C dostavi direktno v celico!
Vitamin C je kot vžigalica pri hujšanju, zniža tudi stres oziroma posledice stresa, vnetja v telesu za katere niti ne vemo poštima in nasploh je vključen v 15.000 človeških procesov!
C vitamin je zakon!

5. DOVOLJ HRANIL IN TELO NE BO VEČ DAJALO V ZALOGO!


Ko ima človek dovolj hranil, da telo ni v strahu in krču kdaj bo naslednjič dobilo kakšno hrano, potem telo ne dala zalog in tudi odvečna zaloga se sprosti, spusti, izloči.
Polega uravnotežene hrane, ki naj bo: SEZONSKA, EKOLOŠKA, LOKALNA, dodajam hranila tudi preko 18-ih superživil in medicinskih gob, vse ekološko pridelano in shranjeno v vege kapsulah organic Mega 1.
Res krasna stvar, telo dobi celo paleto vitaminov in mineralov, ki jih potrebuje in tudi absorbcija je neprimerljivo boljša kot pri sintetičnih, kjer je treba res paziti in se jim povsem izogibati!

6. SEVANJA


Sevanja iz naprav, pa tudi energije drugih ljudi motijo komunikacijo med našimi celicami, zato preden greste spati pogasnite vse wi-fi je in ne spite s telefonom! Kupite si budilko, če imate alarm na telefonu, ker ni vredno.
Najboljši način čiščenja obremenjenosti s sevanjem je tudi sprehod v naravi, najbolj po gozdu, da objamete kakšen drevo in se uležete na tla. Ne tek, sprehod!!!
Sama imam tudi orgonit, ki pretvarja vsa negativna sevanja pozitivnih ionov v negativna, kar pomeni, da je ozračje bolj čisto in moje celice se lahko med sabo sporazumevajo, kar je pomembno, da telo sploh lahko deluje!



7. VSI OBROKI IN VEČERJA

Moji obroki so bili včasih tako zelo veliki, ni čudno da ni šlo nič dol! Skratka, zmanjšajte obroke, ker trik je v tem, da ko mi jemo ... in ko končamo jesti, traja 15 minut, da telo dojame, da je sito. Kar pomeni, da moramo nehati jesti NE TAKRAT, KO SMO SITI, ampak takrat ko smo siti na 70 odstotkov! Čez 15 minut bomo potem siti 100 %. Poskusite!
Kar pa se večerje tiče – zelenjava, zelenjava, zelenjava. Stročnice, brokoli so super, solata tudi, vsekakor pa ne mesa in žitaric. Jejte vsaj 2 uri pred spanjem.



To je torej pravljičnih 7 osnov. Če začutite, poskusite in javljajte kako gre. To so res pravi načini in tukaj se vse postavi na glavo. Začnemo živeti bolj kvalitetno, bolj smo mirni in uau! Super je!

Uuuu – pa še to! Spati je treba vsaj do 22. ure zvečer. Sama grem v posteljo ob 20.30 in vstajam enkrat od štirih do petih zjutraj. Povem vam, to je tudi pravi eliksir, ampak ... več o tem v kakšnem drugem članku!

Tukaj pa še orodja, ki smo jih omenjali:

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Jasminino osebno sporočilo vsem ženskam v marcu + darilo: ZLATI LOTUS

Draga ženska, rada bi ti priznala, da sem bila toliko let izjemno stroga, povsem neizprosna do sebe. Preganjala sem sebe …

Jasmina osebno: Kako sem dojela kaj pomeni dom in ... roža življenje kot ključ, ki je lahko tvoj obesek za ključ! Darilo zate ...

Začel se je naš mesec. Mesec MAJ, ko pri nas praznujemo številni v ekipi, sama pa ga zaključim na zadnjega maja, ko bom …

Nazaj

Komentarji

Komentiral Irena Pocvavsek |

Prosim za vas odgovor glede uporabe Magnesijevega olja, namazem ga po podlakteh ali goleni kdaj ga moram sprati oziroma ali je to potrebno? Hvala, veliko uspeha se naprej

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.