Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

To je kombinacija rastlin, zaradi katere bodo paraziti zapustili vaše telo!

To je kombinacija rastlin, zaradi katere bodo paraziti zapustili vaše telo!

Črevesna okužba s paraziti je bolezen! Povzročajo jo različne razvojne oblike glist ali trakulj, najpogosteje podančice, katerih jajčeca ostanejo na neumitih rokah, sadju, zelenjavi ali na neprimerno pripravljeni hrani, na tleh, v peskovnikih in na domačih živalih. Na njen nastanek in širjenje vplivajo slabe higienske navade in neozaveščenost.  

Jajčeca glist pridejo do ust in se v želodcu in črevesju razvijejo v gliste. Samice ponoči zlezejo iz črevesa in ležejo mikroskopsko majhna jajčeca okoli zadnjične odprtine. To povzroča srbenje, s praskanjem pa pridejo jajčeca za nohte in se preko rok znova prenašajo. Ta krog traja do dva meseca, zato protokol razglistenja izvajamo 2–3-krat letno.
Podančice so videti v blatu kot 1–2 mm dolgi odrezani koščki vrvice, ki se premikajo. Gliste so videti kot deževniki. Od trakulje najdete v blatu otroka od pet do deset milimetrske člene črvov.

Znaki bolezni so odvisni od števila parazitov, količine izločenega strupa in alergijske reakcije na prisotnost parazitov. Prisotnost zajedavcev v črevesu je lahko brez znakov bolezni, lahko pa se pojavijo neznačilni znaki, kot so bruhanje, napihnjenost, driske ali zaprtje in bolečine oz. nelagodje ter krči v črevesju. Ker zajedavci človeku odjedajo hrano, ta hujša, otroci ne napredujejo v rasti in razvoju, lahko pride do pomanjkanja železa ali drugih življenjsko pomembnih snovi. Pri okužbi s podančicami je značilen srbež okolice zadnjika, ki je še prav posebej izrazit ponoči. Na koži se lahko pojavijo lokalizirane, srbeče spremembe, ki se najpogosteje nahajajo v spodnjem delu trebuha, na hrbtu, bedrih in okrog danke. Lahko se pojavi tudi alergijska reakcija v obliki izpuščajev po celem telesu (urtikarija). Bolezni lahko privedejo do razdražljivosti, apatije, izgube apetita in onemogočajo razvoj otrok, izjemoma pa privedejo tudi do smrti.   

Ljudje, ki v svoji vsakodnevni prehrani uživajo dovolj sveže čebule, česna in feferonov, parazitov praviloma nimajo. Pri otrocih pa seveda ni pričakovati, da bi jim taka hrana ustrezala. Poleg tega se otroci igrajo na tleh, v peskovnikih in z živalmi, kar je vir okužb s paraziti. Vsaj dvakrat letno je otroke nujno razparazititi. V programu sibirske fitomedicine je za to primeren naraven proizvod po recepturi dr. Korepanova – lisičke, skorja trepetlike in nageljnove žbice. Protokol, ki se priporoča, je sledeč:

Doziranje 2 meseca: 

1 kapsula 2-krat dnevno 30 minut pred jedjo.
Pri preventivi 1 kapsula dnevno 30 minut pred jedjo.
Otroci do 5. leta ⅓ kapsule dnevno. 
Otroci od 5. do 10. leta ½ kapsule dnevno.

LISIČKE: raziskave so potrdile protiparazitno delovanje lisičk na skoraj vse parazite v človekovem telesu: trichuris trishiura (bičeglavec), ascaris in ascarididae, enterobius (podančice), strongyloides stercoralis, taneasolium (ozka trakulja), cyclophyllidea (mišja trakulja), taenia felineus (goveja trakulja), opistorchis felineus (mačja trakulja) in giardia.

Lisičke slovijo po svoji protiparazitnih učinkih zaradi vsebnosti hitinmanoze, ki je paraziti ne prenašajo. Hitinmanoza uničujoče deluje tako na parazite kot tudi na njihova jajčeca in celo ličinke. Pomembno pa je tudi to, da pri tem uničujočem delovanju ne pride do poškodb človekovih notranjih organov. Hitinmanoza je sestavljen polisaharid, ki ima sposobnost, da blokira živčni sistem parazitov in jih na ta način ubija ter izloča iz prebavil. Znanstveniki so ugotovili, da se v lisičkah nahaja še ena pomembna učinkovina – ergosterol ali provitamin D2, ki je pomembna sestavina celičnih membran gliv in nekaterih praživali. Ergosterol se pod vplivom UV-žarkov s kemijsko reakcijo  pretvori v vitamin D2. Industrijsko tako iz gojenih gob pridobivajo vitamin D za uporabo v prehranskih dopolnilih, v farmaciji pa protimikrobna zdravila in zdravila, ki delujejo na fermente jeter. Tako hitinmanoza kot ergosterol se pri temperaturi in tudi soljenju precej razgradita, zato se za terapevtske namene uporabljajo posušene lisičke.

TREPETLIKA je bila v ljudskem zdravilstvu visoko cenjena in je veljala za zdravilo za vse tegobe. Ljudje so zdravilne učinke rastlin pogosto prepoznavali, ko so opazovali živali, ki so si instinktivno našle zdravilo v naravi. Opazili so, na primer, da gozdne živali glodajo skorjo trepetlike, ki je zelo grenkega okusa, medtem ko se skorje hrasta ali lipe, ki ima mnogo boljši okus, ne dotaknejo. Razlog je zelo preprost: skorja trepetlike vsebuje veliko hranilnih in zdravilnih snovi: ogljikove hidrate, glukozo, fruktozo in saharozo, eterična olja, fenolglikozide, tanine, nenasičene maščobne kisline, grenke glikozide populina in salicina. Te sestavine spodbujajo izločanje žolča, delujejo protivnetno, uničujejo bakterije in parazite ter delujejo proti krčem v prebavilih.  Eksperimentalno dokazano je delovanje skorje trepetlike proti parazitom opistarhosis (parazitsko obolenje, ki lahko povzroči raka na žolčnih vodih).  

NAGELJNOVE ŽBICE ali KLINČKI  so začimba, ki je bila od nekdaj cenjena v ljudski medicini kot stimulant, stomahik, evpeptik, korigent, močan antiseptik, analgetik, antisapzmodik, karminativ, antiemetik, rubefacient, antinevralgik, pa tudi afrodizijak. Delujejo protiglivično, protibakterijsko, antiseptično (zaradi visoke vsebnosti evgenola), poleg tega pa so tudi odličen analgetik (zaradi vsebnosti salicilata). Vsebujejo veliko antioksidantov in so dober vir mineralov (še posebej mangana), maščobnih kislin omega 3, prehranskih vlaknin in vitaminov.  

Dr. Korepanov kot prvi korak v protokolu zdravljenja in tudi preventive priporoča očiščenje črevesja. Zakaj je tako zelo pomembno, da je črevesje očiščeno? V črevesju je 70 % našega imunskega sistema. V steni črevesja so t. i. Payerjevi poloji, to so skupki limfantičnega tkiva. Od stene v oporek črevesja potekajo številne limfatične mezgovnice, tam pa je tudi več postaj bezgavk. Vse to tkivo skupaj je del imunskega sistema. Črevesja je količinsko zelo veliko, zato je tako velik odstotek imunskega sistema prav v tam. Vsakršno črevesno obolenje, paraziti in obloge ostankov nezdrave hrane vplivajo na stanje imunskega sistema, ga obremenjujejo in s tem slabijo. Glive paraziti, ki rastejo na drevesih, drevo sčasoma tako zelo izčrpajo, da propade. Podobno delujejo tudi paraziti v črevesju, zato hrana in naravni preparati, ki delujejo kot imunostimulatorji in imunomodulatorji ne morejo imeti pravega učinka.  

 

Maria Ana Kolman

Lisičke, trepetlika, nageljnove žbice (primerno za otroke)

Lisičke, trepetlika, nageljnove žbice (primerno za otroke)

Kombinacija fitoterapije in fungoterapije, po recepturi ruskega onkologa dr. Korepanova.

45,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Komentiral Tanja |

A je 1/3 kapsule primerna tudi za komaj dopolnjenega 1 leto starega otroka?

Komentiral Klepet |

Hvala za vaše sporočilo. Žal iz prijetega maila ni tocno razvidno za kateri izdelek se zanimate, če sem pravilno razbrala pa za lisičke, ki pa so primerne tudi za manjše otroke. Do 5. Leta starosti je priporočeno da mu dajete 1/3 kapsule na dan.

Komentiral Križman Irenca |

Zelim terapijo za odrasle proti črevesnim zajedalcem

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.