Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

To dajte otrokom za imunost pred vstopom v vrtec in šolo!

To dajte otrokom za imunost pred vstopom v vrtec in šolo!

Ojoj, poslušamo mamice, ki hudujejo: “Otroci so popokali v vrtec in šolo in starši po navadi samo čakamo, kdaj bodo domov prišli smrkavih nosov in z vročino!” Zakaj otroci tako pogosto zbolevajo, ko pridejo v vrtec pa tudi šolo? Je tam res veliko virusov in bakterij? Je res to razlog, da otroci tako pogosto zbolevajo in kaj bi jim morali dati preventivno, da ne bodo že po prvem tednu zboleli? 

Če se fokusiramo najprej bolj na vrtčevske otroke – do vnetij pri otrocih pride zato, ker pred vstopom v vrtec še nimajo razvitega stresnega sistema. Ko pride otrok v vrtec iz varnega domačega okolja, pogosto zboli, ker porabi preveč energije za vse novo dogajanje v vrtcu. Velikokrat otroci zbolijo ravno konec tedna, in sicer prav zaradi preveč vtisov in dogajanja v vrtcu. Tukaj gre za problem energije na eni strani, na drugi strani pa zaradi psiholoških razlogov (so od doma, morda prvič sami, novi obrazi, skratka stres). Zdaj, če otrok zboli, ga pustimo, da sam razvije samozdravilne sposobnosti, namesto da takoj stečemo k zdravniku in vanj vnašamo razno razne tablete, sirupe, antibiotike ... Velikokrat je zdravilo že topel mamin objem, vročina pa pade, ko telo ponovno vzpostavi ravnovesje. Da pa vseeno otroci ne bi po nepotrebnem zbolevali, je zelo priporočljivo, da otrokovo telo okrepite z dvema zadevama − s PROBIOTIKI oz., kakor se jim po novem reče, MIKROBIOLOŠKIMI KULTURAMI in D-vitaminom. 

Zakaj z njima?

Današnji otroci zaradi sodobnega načina življenja skorajda ne preživljajo več nič časa zunaj, ne pridejo v stik z umazanijo, s čimer si pravzaprav krepijo imunski sistem, obenem pa, saj veste, radi jedo pomfri pa dunajc, skratka nezdravo hrano, po možnosti na kavču pred televizijo. Vsa ta hrana in nezdrave navade porušijo ravnovesje v črevesju in posledično oslabijo imunski sistem. Če dodamo povrhu še antibiotike, ki uničujejo tako slabe kot tudi dobre bakterije, potem pa smo si sploh naredili veliko štalo v mikrobioti. Skratka, mikrobiološke kulture oz. probiotike in prebiotične kulture! Kislo zelje, fermentirana hrana, kimči, kefir, prehransko dopolnilo − da okrepimo črevesno floro in s tem naravno obrambo telesa. Zdravo ter močno črevesje se namreč lažje ubrani pred vdorom patogenov in klic. Če imamo v črevesju dovolj dobrih bakterij, nas bodo te ščitile ter pomagale pri izločanju patogenov iz telesa. 

No druga zadeva je pa D-vitamin. Ta je pa sploh eden najpomembnejših regulatorjev imunskega sistema, ki modificira funkcije približno 450 genov ter 4.500 funkcij imunskega sistema. Pomaga tudi pri absorpciji kalcija, katerega manko ima lahko velik vpliv na naš imunski sistem. Nenazadnje so zgovorne študije, ki kažejo na povezanost med pomanjkanjem vitamina D ter pojavom različnih infekcij, kot sta gripa in pljučnica. Človek bi mislil, da nam najbolj pomaga vitamin C, kar pa sploh ni res. Pri preprečevanju obolevanja za gripo je bistven D-vitamin in dokazano je, da je pomanjkanje D-vitamina tisti najpogostejši razlog, zakaj ljudje sploh zbolijo za gripo. Po podatkih testiranj krvi vitamina D primanjkuje večini Slovencev in edini način, da normaliziramo njegovo raven, je pravzaprav vnos v obliki kvalitetnih, ekoloških in certificiranih prehranskih dopolnil. V tem podnebnem pasu, kjer živimo, je žal tako, da ga prek primarnega vira (sonca) ne dobimo dovolj. Prek dopolnil bi ga naj uživali vse od septembra pa do maja. Torej zdaj je skrajni čas, da naboostate imunski sistem z vitaminom D in probiotiki. Otroci in starši!

D3 in K2 v kapljicah – 100% organsko, ekološko, naravno

D3 in K2 v kapljicah

23,37
-20%

Sorodne objave

Otroci in alergije: vodnik po prehrani, navadah in dopolnilih

Alergije so 'nenormalen' odziv našega telesa na snovi iz zraka (v naše telo pridejo z dihanjem), hrane, materialov s …

Ničesar ne naredim zase, vse dam za otroke in družino. Kaj pa jaz?

Ko postanemo starši, se pogosto zavemo, da smo pripravljeni storiti vse za svoje otroke. Nesebično se žrtvujemo za …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. Ko je Jasmina obiskala …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.