Pod zavihkom brezplačno preverite TEDENSKI JEDILNIK za zdravo izgubo telesne teže in e-revijo za Pomlad polno zdravja in vitalnosti!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Težki časi so … In treba jih je razumeti!

Težki časi so … In treba jih je razumeti!

Leto 2020 je (bilo) leto, ki ga je zaznamovala pandemija … Vsakdanjik je postal drugačen, vse se vrti okoli korone, obvezna oprema so postali maske in razkužila … Ni objemov, ni poljubov, ni nujnih obiskov. Še več … Gibanje je omejeno na občine, širita se strah in panika ... Vse je “izven normale in izven kontrole”. V enem stavku — leto 2020 zagotovo ni leto, ki bi ga na prvi pogled označili za “dobro leto”. A vendar, včasih se morajo zgoditi težke stvari, da bi lahko prepoznali njihovo sporočilo in duhovno zrasli. 

Kaj je torej sporočilo, ki nam ga predajajo ti težki časi? 

Življenje nam prinese tisto, kar še moramo predelati. Kot posamezniki in kot družba. Ta čas nas preizkuša na vsaj treh področjih: ali nas vodi strah, skrb/zaskrbljenost in izguba občutka varnosti. 

Kaj če bi na ta področja pogledali z drugega vidika − kot da so v svojem bistvu darilo?

DARILO STRAHU

Strah se pojavi takrat, ko v naše življenje pride situacija ali stvar, ki bo za tvoj ego zelo neprijetna, s tem pa boš dejansko naredil največji napredek, kvantni korak k osebnostnemu napredku. Stvari, ki jih te je strah, ti dejansko prinesejo največji življenjski napredek. In življenje stremi k napredku, k evoluciji, zato ti takšne situacije tudi prinaša, da ti ponudi tisto, kar si tudi ti želiš – napredek, osvoboditev, naslednji korak. Še eden od razlogov, da je strah darilo, s katerim se moramo soočiti, pa je povsem fizičen. Na Univerzi v Pensilvaniji so naredili raziskavo, kjer so ugotovili, da močan strah povzroči zakrčenje vseh drobnih mišic vzdolž celotnega krvnega obtoka, živčnega in limfnega sistema. Gre za telesni stres, pri čemer so mišice zakrčene in vklenjene, vse dokler je strah prisoten. Sprostijo se še šele takrat, ko tudi miselno preidemo na drugo področje, ki v nas ne izziva strahu. Ko se mišice sprostijo, se razširijo tudi krvne žilice, krči popustijo in tako sta omogočeni prosta cirkulacija krvi in energije. In ne, strahu ne morete ubežati. Edina opcija je, da se soočite, se osvobodite in izjemno napredujete.

DARILO SKRBI

Zaskrbljenost je ena od osnovnih aktivnosti našega ega. Kaj pravzaprav je ego? V mnogih knjigah boste našli, da je ego sovražnik, da ga moramo uničiti, da je to tisto, kar nas j***. A ego ni nekaj, kar bi morali uničiti. Na ego bi morali gledati z ljubeznijo, kajti ego je predhodnik naše duše. Je v nekakšni maternici, vse dokler ne odraste in postane duša. Ko se otroci rodijo iz maternice, zdravniki maternice ne poskušajo uničiti, kajne? Resda so aktivnosti ega nadležne, skrb je ena izmed njih, a ko spoznamo, da je to njegovo orodje, postane lažje. Ego brez skrbi ne more obstajati. Je ukoreninjen v namen, da vse pač ne more biti v redu. Ne more biti okej. Verjame, da ne moremo živeti v popolni harmoniji, uravnovešeni. Zato vedno znova najde skrbi. Ego je tudi tisti, ki nam govori: “Ko bi vsaj tole bilo okej, potem bi bilo res lažje … “ In kaj se zgodi … Najprej imamo eno skrb. Potem se ta situacija nekako uredi, pride druga skrb, tretja skrb … nikoli ni konec skrbi. Skrbi ni nikoli konec, razen če to aktivnost ega spregledamo! Takšni odzivi nas namreč lahko zapeljejo v prepričanje, da bo bolje, takoj ko se bodo spremenile zunanje okoliščine. In potem smo zasužnjeni, kajti kar naenkrat postanemo odvisni od okolice, ves čas pa nas preplavljajo skrbi.

Darilo skrbi in zaskrbljenosti je tudi to, da nas uči zaupati v proces življenja. Zaupati v program vesolja. Zaupati v naravo, v Boga, Velikega programerja, Kreatorja, kakorkoli že imenujete to vseobsegajočo neskončno silo Enosti.

DARILO IZGUBE OBČUTKA VARNOSTI

Kaj je narobe s potrebo po varnosti? Nič, moramo pa se vseeno zavedati, da je varnost vibracija strahu. Varnost in strah temeljita na isti stvari. Iskanje varnosti izhaja neposredno iz pomanjkanja občutka varnosti, negotovosti, ta pa temelji ravno na strahu. Sprejmite najslabše scenarije, premislite, kaj bi lahko bilo, kajti to vas bo opolnomočilo. Včasih se nečesa bojimo in nam to povzroči več trpljenja, kot če bi se zares zgodilo. In tudi vprašajte se, koliko najslabših scenarijev se vam je v življenju zares zgodilo in koliko ste se presekirali zaradi nečesa, kar se nato sploh ni zgodilo? Varnost v povezani z denarjem je podrobneje opisana v knjigi “Kako živeti v obilju?”, kjer najdete tudi praktične nasvete, odgovore in orodja. Varnost ni v tem, da imamo denar, marveč v zavesti, da lahko shajamo brez njega. Dobro je, če kdaj izkusiš biti brez denarja. Ko vidiš, da shajaš tudi brez, si mnogo bolj pomirjen, hkrati pa tudi manj navezan!

(Povzeto po knjigi Darilo teme)

Darilo teme; Jasmina Kandorfer

Darilo teme; Jasmina Kandorfer

V knjigi so opisani različna čustvena stanja, življenjske okoliščine in dogodki, ki se jih …

27,60
22,08
-20%

Sorodne objave

Sončev mrk 8. aprila lahko prinese globalne pretrese ... povežite se s sabo!

Zapis je pripravil astrolog Jimmy, ki pripravlja tudi tedenske horoskope.  Zapis iz energij meseca aprila 2024. …

Energije meseca aprila

April prinaša veter sprememb in prenove, ko se energije Ovna prelivajo v pogumna dejanja in nas postavljajo v središče …

Kozmični vpliv na človeka in na dogajanje na Zemlji

Mnogi spomladi tožijo nad spomladansko utrujenostjo, slabim psihofizičnim stanjem in splošnim poslabšanjem razpoloženja …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.