PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Težave s sinusi in vnetim grlom se lahko rešujejo drugače!

Težave s sinusi in vnetim grlom se lahko rešujejo drugače!

Pri vnetju sinusov in bolečem grlu vam bo večina svetovala uporabo sredstev za blaženje prehlada, veliko počitka, pitje čaja, kakšno inhalacijo, grgranje ter izpiranje grla in nosu s slano vodo. Vse to je zelo priporočljivo, a tovrstne težave se lahko rešujejo tudi drugače − s stoletja starim in visoko cenjenim pripomočkom, ki so uporabljali že v antiki. Govorimo o koloidnem srebru! 

3 dokazani učinki delovanja koloidnega srebra

Antibakterijsko in antimikrobno sredstvo
Sposobnost koloidnega srebra pri uničevanju trpežnih bakterij in mikrobov je neverjetna! Dr. Larry C. Ford, zaposlen na medicinski fakulteti ULCA, je v 80. letih prejšnjega stoletja dokumentiral več kot 650 različnih patogenov, ki povzročajo bolezni. Za kratek čas jih je izpostavil majhni količini koloidnega srebra in v nekaj minutah so bili ti patogeni onesposobljeni. Za razliko od današnjih antibiotikov koloidno srebro v telesu ustvari pogoje, da se to potem samo bori proti bakterijam in mikrobom − tako ne povzroča bakterijske rezistence (odpornosti), kakor lahko zaznamo pri klasičnih antibiotikih. Dodatno študija, objavljena v Journal of Alternative and Complementary Medicine, poroča, da je koloidno srebro antimikrobno sredstvo, ki uničuje tako anaoerobne kot aerobne mikroorganizme.

Sinusitis
Pri sinusnih vnetjih bo, kot piše v študiji iz leta 2014, objavljeni v International Forum for Allergy and Rhinology, najbolj učinkovala uporaba koloidnega srebra v spreju (kot razpršilo v nos). Nedavna znanstvena objava iz leta 2018 (objavljena v Frontiers in Microbiology) celo poroča, da je tovrstna uporaba koloidnega srebra* (v obliki spreja za nos) učinkovita tudi pri pacientih s kroničnimi vnetji sinusov. 22 testirancev s kroničnim sinusitisom je 10 dni 2-krat prejemalo bodisi koloidno srebro v obliki spreja bodisi antibiotike. Uporaba koloidnega srebra se je izkazala za varno, predvsem pa efektivno − rezultati so pokazali izboljšanje stanja pri kroničnem vnetju sinusov. Obenem nedavne raziskave kažejo, da so skrite okužbe s patogenimi organizmi lahko vzrok za vnetja dihal ter alergije in astmo. Koloidno srebro uniči infekcije Pseudomonas aeruginosa, kar je lahko razlog, da se po z uporabo koloidnega srebra izboljša tudi stanje pri alergijah. 

*Pri raziskavi so uporabljali čisto koloidno srebro. 

Prehlad/vneto grlo/gripa

Ljudje so si pri težavah s prehladi in gripami v preteklosti že pomagali z uporabo koloidnega srebra. To predpostavko so želeli preveriti tudi strokovnjaki v NIH (Clinical trials are research studies). V klinični študiji iz leta 2011 so 100 otok, starih manj kot 12 let in s pogostimi prehladi in vnetji sinusov, razdelili v dve skupini. Prva je dobivala mešanico koloidnega srebra in betaglukana, druga pa fiziološko raztopino. 90 % otrok, ki so prejemali koloidno srebro, si je stanje popolnoma izboljšalo. Naslednja študija, objavljena v Journal of Virological Methods, poroča, da koloidno srebro učinkuje na viruse, ki povzročajo gripo tipa A (učinek “anti-H1N1 influenza A”), sploh če gre za zgodnje faze pojava virusa. 

Povzeto po: Dr. Axe (https://draxe.com

Tudi Štefan Požlep, raziskovalec in avtor knjige o koloidnem srebru, pravi, da “koloidno srebro ni čudežno zdravilo, a [da] proti virusom ni učinkovitejšega sredstva.”

Oddajo o koloidnem srebru z gostom Štefanom Požepom si lahko ogledate spodaj. 

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Nas zdravstveni sistem na koncu zdravi ali nam škoduje? Nas medicina ubija?

Več kot desetletje ustvarjam oddajo Klepet ob kavi. Lotila sem se različnih tem, kjer bi lahko dobila po glavi, pa sem …

Zlom kolka in pomoč svetlobe za hitrejšo regeneracijo

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, ima številne aplikacije pri …

Domača naloga zate za to pomlad … se splača! Za zdravje in mladost.

Čas pomladi je tukaj …  s hčerko vsak dan hodiva na gozdno malico. Kar v gozdu in na jasi se najeva trobetnic, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.