Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Težave, povezane s pomanjkanjem omega-3-maščob!

Težave, povezane s pomanjkanjem omega-3-maščob!

V zadnjem desetletju smo znanstveno gledano precej napredovali v poznavanju maščob. Za sam začetek smo ugotovili, da jih nujno potrebujemo za zdrav razvoj pa tudi, da niso vse maščobe enake – da obstajajo zelo škodljive in hkrati zelo koristne, zelo nujne (ki pa jih imamo premalo). S sodobno prehrano imamo precej porušeno ravnotežje omega-3 in omega-6 maščob, zato je prav, da poznamo varne vire in seveda vlogo omega-3 maščob, katerih pomanjkanje je velika težava sodobnega človeka.


Omega-3-maščobnih kislin telo ne more proizvesti samo, zato jih je treba v telo vnašati z ustrezno prehrano ali kvalitetnim prehranskim dopolnilom. Z zagotavljanjem virov omega-6 maščobnih kislin navadno nimamo težav, saj jih dovolj dobimo že z uživanjem nerafiniranih rastlinskih olj. Več težav je z omega-3 maščobnimi kislinami, ki jih vsebujejo le nekatera živila. Namesto optimalnega ravnovesja med omega-6- in omega-3-mašbobnimi kislinami tako pri večini ljudi prevladuje ogromen presežek omega-6.

Pri katerih težavah lahko pomaga dodajanje omega-3?

  • Pri zniževanju ravni trigliceridov (visoka stopnja te maščobe v krvi povečuje nevarnost za bolezni srca in ožilja, kap itd.).
  • Pri revmatoidnem artritisu: omega-3 lahko olajšajo togost in bolečine v sklepih ter povečajo učinkovitost protivnetnih zdravil/naravnih pomagal (npr. kurkumin).Pri razvoju otroka: predvsem pomembno za nevrološki razvoj ter razvoj oči pri otrocih.
  • Pri tvorbi hormonov: omega-3 maščobne kisline so bistvene sestavine vseh celičnih membran v telesu in nujno potrebne za tvorbo hormonov. Brez omega-3-maščobnih kislin hormoni ne morejo nastajati. Tudi težave z zanositvijo so močno povezane s pomanjkanjem maščob in posledično s pomanjkljivo tvorbo hormonov. Ampak, pazljivo pri izbiri VIRA omega-3 (z neustrezno izbiro tvegate vnos težkih kovin!)
  • Omega-3 iz alg je odlična pomoč pri težavah s cistami in miomi, pri vnetih prsih, nerednih menstruacijah in drugih težavah s hormonskim neravnovesjem.
  • Vnetja in alergije: prehrana z visoko vsebnostjo omega-3 zmanjša vnetje, ki je ključen dejavnik pri astmi in alergijah.
  • Zdravje možganov: zaradi učinkovitosti na mentalne sposobnosti nekatere raziskave kažejo, da lahko omega-3 maščobne kisline pomagajo zaščititi pred Alzheimerjevo boleznijo in demenco, ter da imajo pozitiven učinek na postopno izgubo spomina, povezano s staranjem.
  • Za zdravje oči: Raziskava kaže, da lahko prehranski dodatki z omega-3 maščobnimi kislinami izboljšajo simptome suhega očesa. Izkazalo se je tudi, da so imeli ljudje, ki so uživali te zdrave maščobe, na roženici več celic, ki so odgovorne za vlaženje veznice. (Objavljeno v medicinski reviji Contact Lens & Anterior Eye). V trimesečni študiji s skoraj 500 sodelujočimi se je pokazalo, da lahko prehranski dodatki z omega-3 maščobnimi kislinami izboljšajo simptome suhega očesa. V skupini, v kateri so prostovoljci jemali določeno količino omega-3 maščobnih kislin/dan, so sodelujoči poročali o izboljšanju simtpomov, medtem ko je kontrolna skupina (ki je jemala placebo tablete z olivnim oljem) poročala o enakem stanju kot prej − torej da izboljšanja ni bilo.
Omega 3 iz mikroalge + E vitamin (1+1)

Omega 3 in mikroalge

Izdelek je preverjene kakovosti, s certifikatom. Je rastlinskega izvora, primeren tudi za …

46,00
40,00
-6,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.