Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tej rastlini v Indiji pravijo rastlina razsvetljenja!

Tej rastlini v Indiji pravijo rastlina razsvetljenja!

Sveta bazilika ni tista bazilika za na pico ali v omako za špagete, ampak nekaj mnogo boljšega. Gre za adaptogeno rastlino z drugim imenom tulsi, ki je najbolj cenjena zaradi vzpodbujanja učinkov sproščenosti, pomiritve živcev in zagotavljanja večje zbranosti. Je vsestransko zdravilna rastlina, ki jo indijska tradicionalna medicina ajurveda že tisočletja razglaša za eliksir življenja. Pri čem dejansko pomaga, kje jo dobiti ter zakaj pravzaprav sploh pridevnik sveta v njenem nazivu? Namignemo vam, da povzroča tudi nenavadne spremembe v dojemanju nefizičnega, spiritualnega sveta. Ne zamudite izobraževalnih vsebin, ki jih bo tokrat z vami delila certificirana nutricionistka Jelena Dimitrijević. 

Sveta bazilika je vsestransko učinkovita rastlina, ki se v indijski medicini najpogosteje uporablja kot tonik za živce, saj pomirja in sprošča ter zmanjšuje negativne učinke stresa. Velja tudi kot dobro sredstvo proti glavobolom. Znano je, da zmanjšuje vnetne procese, zbija vročino, uporablja se v sirupih proti kašlju, žvečenje njenih listov pa pomaga pri prehladu in gripi. Študije so pokazale, da je učinkovita pri zdravljenju sladkorne bolezni, dokazano pa uspešno zmanjšuje tudi nivo holesterola. 

V Indiji velja za sveto rastlino, ki so jo starodavni modreci vključili v verska obredja. Sveti baziliki zaradi njenih moči uravnovešanja v ozaveščenost tukaj in zdaj pravijo tudi "rastlina razsvetljenja".

Svetovno priznani strokovnjak za zelišča Truth Calkins, ki mu pravijo tudi jing mojster, je o sveti baziliki zapisal:

"S sveto baziliko sem doživel največje spremembe v zgolj nekaj minutah. Od najvišjega nivoja stresa me je namreč popeljala v prizemljen občutek stabilosti in miru pa tudi spiritualne zbranosti, ozaveščenosti. Sveta bazilika namreč odpre tudi nefizično telo, naše nadije, spiritualne centre v možganih. Ravno zaradi tega je sveta bazilika sveta. Sveta rastlina in boginja v Indiji in ajurvedi. Prav tako nima nobenih stranskih učinkov, ne glede na to, koliko je zaužijete. Edini stranski učinek sta zdravje in dolgoživost."

 

Ostale značilnosti adaptogene svete bazilike: 

  • deluje protistresno na fizični, kemični, matabolični in psihološki ravni,

  • znižuje sladkor v krvi, pomaga imunskemu sistemu in ščitnici,

  • ščiti ledvice in razstruplja jetra,

  • preprečujejo nastanek rakavih celic (zaradi fitokemikalij),

  • ščiti pred povečano radioaktivnostjo in toksičnimi kemikalijami,

  • uravnava hormone,

  • pogosto znižuje temperaturo in deluje protivirusno,

  • pomaga pri bronhitisu, zamašenih sinusih (eterično olje pri inhalaciji) in astmi,

  • znižuje pogostnost glavobolov in migren,

  • ugodno vpliva na zdravje kosti, ustne votline, oči in srca.

 

Več o njej je govorilo že veliko prehranskih svetovalcev, zaradi svojih blagodejnih učinkovin pa je vključena tudi v Klepetov B-kompleks z dodanim vitaminom C.

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.