Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 9. do 15. maja 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 9. do 15. maja 2022)

Dva pomembna astrološka dogodka bosta obarvala energije tega tedna: Jupiter, planet sreče in obilja, se premakne v ognjenega in ciljno željnega ovna in Merkur, planet komunikacije, se obrne retrogradno v spogledljivih dvojčkih. Jupitrova sprememba znamenj blagoslavlja vsakogar, ki je pripravljen vzeti v roke svojo prihodnost. Ne čakajte, da vam drugi določajo ali uredijo življenje - prevzamete odgovornost in pobudo. Na ta način si lahko sami ustvarite srečo, saj vam bo energija Jupitra pomagala pri tem. Vendar pa je ob retrogradnem Merkurju naša komunikacija upočasnjena, velikokrat zavajajoča ali nepredvidljiva. Bodite zelo jasni v svojih besedah in poskrbite, da vas bodo drugi razumeli. Prav tako ne oklevajte in prosite za jasnost, če nekdo reče nekaj, kar se vam zdi zmedeno ali nejasno. Torej, teden se začne z retrogradnim Merkurjem, ki začne tritedensko obdobje predelave in drugačnega pristopa k stvarem v našem vsakodnevnem življenju in prihodom Jupitra v ovna, kar nam da nove zagone in začetke.


Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

  1. maj: Merkur obrne retrogradno (24 dni) - To je drugi od štirih retrogradnih ciklov Merkurja letos. Obdobje, za katerega se pogosto reče: Ali je že spet! Začela se bodo opozorila: Ne kupujte, ne podpisujte. Berite predvsem tiste drobne črke med vrsticami, pazite, da ne zamujate. Pazite, komu kaj pošljete. Ne potuj, pazi kako se pogovarjate, preveri dokumente. Zapišite vse, in ja, obvezno varnostno kopirajte svoje podatke. Tu sta v pomoč humor in smisel za humor: »Nisem jaz, ampak R Merkur.« Daleč od tega, da bi bilo treba zmanjšati vpliv retrogradnega Merkurja, to nikakor ne, vendar ne smemo pretiravati! Poglejte svojo natalno karto in  hišo (hiše), skozi katero bo šel Merkur, kajti ona je zelo pomembna, saj je to cona, v kateri boste v naslednjih treh tednih med ostalim imeli stališče: »bi ga že zapustila, ampak on me ne bo pustil.« Vpliv retrogradnega Merkurja komentirajo celo ljudje, ki ne verjamejo v astrologijo, poznam nekatere, ki me sprašujejo "Ali je tisti tvoj Merkur spet retro". Skratka, retrogradni Merkur vam pravi, da se za nekaj časa ustavite, vrnite na…, končajte, izberite previdno, ponovno preučite, popravite, previjte nazaj! S tem Merkurjem nam ni vse jasno in ne moremo biti najbolj objektivni. V dvojčkih je čas, da še enkrat ocenimo odnose, naše misli, besede, izgovorjene in zapisane, naša pogajanja, dogovore, učenja. Retrogradni Merkur v dvojčkih bi lahko sprožil nekaj nesporazumov, napak, zamud, okvar.
  2. maj: Jupiter vstopi v ovna - Po 12 letih bo Jupiter ponovno vstopil v ovna! Jupiter je bil nazadnje v ovnu od 6. junija 2010 do 9. septembra 2010. In od 22. januarja do 4. junija 2011.To je prvi letošnji vstop Jupitra v ovna, v obdobju od 11. maja do 28. julija, ko se bo v retrogradnem gibanju vrnil po isti poti nazaj v ribe. Drugi vstop bo od 20. decembra 2022 do 16. maja 2023 (od januarja 2023 do maja 2023 bo prečkal vse stopnje ovna). Z vstopom Jupitra v ovna, ki je prvo znamenje, se konča polni krog Jupitrovega cikla (od ovna do rib) in začne se nov cikel. Oven je vedno asociacija na nov začetek, zato vstop Jupitra v ovna obeta nekaj novih začetkov! Z vstopom Jupitra v ovna se bo začelo nekoliko bolj sebično obdobje, kjer bomo bolj osredotočeni nase kot na druge, za razliko od bivanju v ribah! Jupiter v ovnu nam bo zagotovo ponudil tekmovalni duh, več samozavesti, strasti, možnost uresničevanja nekaterih želja in ambicij! Torej, Kaj lahko pričakujemo od Jupitrovega bivanja v ovnu: več entuziazma, pa tudi prevzem pobude! Več poguma, samozavesti, aktivnosti, veliko močnejše želje! V tem obdobju bi lahko moto bil: »Vzemi vse, kar ti da življenje.»
  3. maj: Sonce kvadrat Saturn - Tega aspekta nismo imeli od oktobra lani, ko je bilo Sonce v škorpijonu! Ta aspekt je ponovno tukaj, kot, da nas Jupitrov vstop v ovna ne bi povlekel predaleč. Prvi nasvet pri tem kvadratu je: Ustavi se! Dodal bi - in počivaj. Ker ta aspekt in ta energija prinašata oslabljeno voljo, pomanjkanje koncentracije in energije. Pazite na svoje zdravje drugi dan, sploh če sta ta dva planeta tako razporejena v vaših natalnih kartah. Za nekatere od vas bi to lahko bil konflikt z avtoritetami, z moško figuro ali starejšim družinskim članom, prijateljem, možem. Možne težave tudi v karieri. Za mnoge nič od tega, morda malo melanholije ali obremenilno razpoloženje. Ta aspekt ne traja dolgo, ampak vseeno!
  4. maj: Sonce sekstil Neptun - Kratkotrajen aspekt, a učinkovit; aspekt domišljije, navdiha, še posebej dobro za umetnike, glasbenike, pa tudi vse tiste, ki so romantični, za tiste, ki so v duhovnem iskanju. Malo domišljije nikomur ne škodi. Energija vizualizacije, energija, ki izzove empatijo.


Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven 

Jupiter, planet sreče, bo v torek prešel v vaše znamenje. Jupiter vas spodbuja, da razširite obseg tega, za kar mislite, da ste sposobni, in naredite skok proti sanjam, ki jih lovite. Ta teden izkoristite to energijo za načrtovanje velikih dogodivščin za bližnjo prihodnost, saj vas bo vaša pozitivnost, vitalnost, navdušenje in dinamika popeljali skozi skoraj vse! Med retrogradnim Merkurjem bodite pozorni na vaše komunikacijske sposobnosti in jasnost, kajti morda bo ta manjkala, kar lahko vpliva na vašo sposobnost načrtovanja. Vendar pa podpira pregled vaših ciljev in dokončanje projektov. 

Bik 

Ekspanzivni Jupiter bo v torek prešel v ovna in prispe v najbolj duhovni del vaše natalne karte. To je pravi čas, da raziščete svoje duhovne darove in spodbujate hvaležnost. Ta teden uporabite najboljše od Jupitrovih najvišjih kvalitet s prostovoljnim delom ali pomaganjem nekomu, ki je ranljiv ali prikrajšan. Poleg tega boste pridobili širši pogled na svojo preteklost, kar vam bo pomagalo napredovati. Prav tako lahko izkoristite ta vpliv, da premagate notranje blokade, ki vas držijo ujete. Mediacija lahko pomaga. Prav tako bodite pozorni na komunikacije in transakcije, ki vključujejo vaše finance, po tem, ko bo Merkur v torek postal retrograden. 

Dvojčka 

Timsko delo je ta teden ključnega pomena, še posebej, ko Jupiter spremeni znamenje in prispe v področje skupnosti vaše rojstne karte. Ta obsežni vpliv bo prinesel priložnosti prek prijateljev in skupin ter vas navdihnil za nove stike. Večinoma bodo ljudje, ki jih srečate, prinesli nove in pozitivne izkušnje, zaradi česar je to idealen čas za vključitev v skupino, ki krepi vašo duhovno/osebno rast – ali da spoznate ljudi, ki odmevajo na vaši valovni dolžini. Vaš vladajoči planet, Merkur, bo kmalu postal retrograden v vašem znamenju, kar lahko začasno pokvari vašo samozavest. To je čas, ki bo favoriziral pregled vaših načrtov in projektov, vendar lahko ta teden oteži ukrepanje glede njih. Med retrogradnim Merkurjem se lahko včasih pojavi tudi mentalna megla. Ne skrbite, minilo bo – a dokler traja, bodite previdni.

Rak 

Ko se Jupiter povzpne na sam vrh vaše karte, lahko ta teden pričakujete srečne obrate v karieri ali dober napredek. Verjetno boste začutili izbruh optimizma, vere in rasti, zlasti na profesionalni ravni. To je idealen čas za razširitev strokovnega znanja z izobraževanjem in iskanje priložnosti prek mreženja. Nasprotno pa vas bo retrogradnost Merkurja v torek spodbudila k razmišljanju o preteklosti, kar lahko osvetli notranji zastoj, ki vam preprečuje premikanje naprej.. V tem obdobju pričakujte nekaj nenavadnih in zelo živih sanj, ki vsebujejo sporočila vašega višjega jaza, ki jih morate dekodirati.

Lev 

Jupitrova sprememba znamenja je povezana z pustolovščino in potovanjem. Ta vpliv bo zanetil vašo vero in razširil vašo vizijo prihodnosti. Občutek podpore iz duhovnih virov bo okrepil tudi vašo vero vase. Poleg tega vas lahko želja po razširitvi obzorij navduši za potovanje ali napredovanje v izobraževanju. Kar se tiče ljubezni, je lahko del slike deliti svoje izkušnje z nekom, ki je duhovno usklajen z vami. Ko Merkur postane retrograden, se lahko socialni odnosi nekoliko poslabšajo. To ni razlog za skrb; samo, se ne morete jasno izražati. Potrudite se, da ljudem pokažete svojo hvaležnost.

Devica 

Ta teden vam Jupitrova sprememba znamenja lahko prinese nepričakovani dobiček. To je lahko finančni, vendar je enako verjetno čustven ali intimen. Torej, ekspanzivni Jupiter bo v torek prešel v ovna v vašem področju preobrazbe. Tu gre predvsem za zdravljenje in regeneracijo vašega čustvenega življenja z osvoboditvijo vsega, kar vas zadržuje, na primer omejujočega občutka, navade, odnosa ali materialne posesti. Nenadoma se zdi vse izvedljivo in težave, s katerimi ste se soočali, niso več videti tako nemogoče. Vendar pa se Merkur, vaš vladajoči planet, ta teden obrača retrogradno. Za vas bi se to lahko izkazalo za težavno na vašem poklicnem življenju, saj je prizadeto območje vaše kariere. Bodite še posebej jasni pri vsakem pisnem izražanju, ki ga morate predložiti ali predstaviti – če ste nejasni, se vaše besede lahko in bodo napačno razlagale.

Tehtnica 

Jupiter ta teden prispe v partnersko območje vaše natalne karte in blagoslavlja vaše ljubezensko življenje s toplino, optimizmom, prijaznostjo, sočutjem in veseljem. Oživitev povezave z vašim partnerjem ali oblikovanje poslovnega partnerstva. Preprosto, vaša osebnost dobi dodaten odmerek magnetizma, ki je kot nalašč za posel in spoznavanje novih prijateljev. Vendar pazite, ker se Merkur v vašem območju potovanja obrne retrogradno. Dvakrat in trikrat preverite potovalne aranžmaje in druge pomembne podrobnosti. Zamude in frustracije so zelo verjetne, a če vnaprej načrtujete vključitev teh pričakovanj, se boste lahko še naprej nasmihali.

Škorpijon 

Optimistični Jupiter bo v torek prešel v ovna v vašem področju dobrega počutja in zdravja. Morda boste navdihnjeni, da svoj režim telesne pripravljenosti dvignete na višjo raven ali spremenite svojo dnevno rutino, da zmanjšate stres. To je tudi idealen čas, ke se boste počutili veliko bolj sposobne zamenjati škodljive navade z novimi, pozitivnimi - odlična novica za vaše zdravje in dobro počutje. Jupiter prinaša obsežne dobre novice tudi za vaše vsakodnevne rutine. Boljše upravljanje časa vam bo omogočilo sprostitev napetega urnika, tako da se boste počutili manj pod stresom in pritiskom. Vendar pa lahko v intimnem odnosu pride do nekaterih komunikacijskih težav, zlasti pri seksu ali intimnosti. Merkur se na tem področju vaše karte obrne retrogradno, zato bodite še posebej previdni, da govorite jasno in preprosto, iz srca.

Strelec 

Jupiter, vaš vladajoči planet, se ta teden seli v vaše območje veselja. Vaša zabavna in ustvarjalna stran bo zagotovo zasedla osrednje mesto, kar bo pritegnilo občudovalce ali popestrilo vaš trenutni odnos. Ta energija je kot nalašč za potovanja, adrenalinske športe, avanture in nove divje hobije. Še več, to je idealen čas za razvoj umetniških veščin ali zagon ustvarjalnega projekta. Koristne bodo tudi zadeve, ki vključujejo otroke. Vendar pa boste zaradi retrogradnega Merkurja ta teden morali biti pozorni na svoje načrte in komunikacijo z ljudmi, ki so vam najbližji.

Kozorog 

Ker Jupiter ta teden spremeni znamenje, sta vaš dom in družina blagoslovljena z ekspanzivno, nenehno rastočo naravo tega planeta - to je lahko ugoden vpliv na interakcijo z družinskimi člani in/ali zadeve, ki se nanašajo na nepremičnino. Morda boste navdihnjeni, da se lotite izboljšave doma ali nakupa hiše. To energijo lahko usmerite tako, da v svoj življenjski prostor vlijete ljubezen in pozornost ter ga preoblikujete, kot se vam zdi primerno. Ker pa se Merkur v vašem območju dobrega počutja obrne retrogradno, boste morali v tem obdobju, še posebej skrbeti za svoje mentalno zdravje. Zelo pomembno je, da ne dušite svojih čustev – odprite se in podelite, kako se počutite.

Vodnar 

Ekspanzivni Jupiter bo v torek prešel v ovna v vaše komunikacijsko področje. Izbruh mentalne moči vas bo spodbudil k pridobivanju ali izmenjavi informacij, zaradi česar je to idealen čas za izražanje s učenjem, pisanjem ali govorom. Duhovnost ali kultura sta lahko zanimivi temi. Vaša povečana radovednost vas bo motivirala za potovanje, po kateri lahko navezujete tudi nove stike. Vendar pa Merkur postaja retrograden v vaši ustvarjalni coni, zato ne bodite presenečeni, če se boste počutili nekoliko blokirani glede dobrih idej ali ustvarjalnosti. Retrogradni Merkur lahko tudi ovira vašo normalno zdravo pamet pri odločanju. Impulzivna ali nepremišljena dejanja so bolj privlačna kot običajno, vendar ne poskušajte narediti nečesa, kar bi lahko pozneje obžalovali.

Ribi 

Ker Jupiter zdaj prihaja v vaše območje denarja, ste resnično blagoslovljeni s tem planetom, ki prinaša bogastvo. Pričakujete lahko, da se bodo finančni pritiski precej zmanjšali in morda boste zlahka odkrili nove vire dohodka. Zdaj je čas, da povečate svojo moč zaslužka tako, da izkoristite pozitiven vpliv Jupitra. Jupiter prav tako zelo pozitivno osvetljuje vaše vrednote in druge nematerialne blagoslove. Začutili boste tudi dvig zaupanja v svojo lastno vrednost, kar bo zagotovo povečalo vašo privlačnost. Vendar pa se Merkur ta teden v vaši družinski coni,  obrne retrogradno, kar lahko privede do napetih nasprotij med sorodniki. Še enkrat preverite svoje načrte in komunikacije v zvezi z domačimi zadevami ta teden.

 

Sorodne objave

Tedenski horoskop (od 22. do 28. aprila 2024)

Ta teden nam nebeški oder prinašajo le dve planetarni poravnavi, toda vsaka izmed njih nosi svojo izjemno moč. …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.