Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 8. do 14. maja 2023)

Tedenski horoskop - Splošni pregled   (od 8. do 14. maja 2023)

Po Sončnem in Luninem mrku prihaja rahla umiritev. Energija se bo nekoliko razpršila in v naslednjih nekaj mesecih bomo deležni premora, vsaj ko gre za  močno napolnjene lunacije. Ta teden se obetajo vznemirjenje in nepričakovane spremembe, osvoboditev in občutek svobode. To še posebej velja za naš materialni svet, kjer se naš denar, dom in karierno življenje pretresajo, da bi nam dali malo prostora za dihanje. V začetku tedna pričakujte nepričakovano, ko gre za vse vidike življenja - vključno s srčnimi zadevami. Konjunkcija Sonca in Urana v biku v torek odraža, kje se moramo izraziti bolj pristno in postati malo bolj šokantni. Merkur, naš arhetipski glasnik bogov, se bo končno obrnil direktno. Komunikacijske napake se bodo začele popravljati po nedelji. Pričakujemo lahko odpuščajoče pogovore in popravke v naših vzorcih, ko gre za odnose. Vendar pa je treba upoštevati obdobje tako imenovane post retrogradne sence. Potreboval bo teden ali dva, da se stvari vrnejo v normalno stanje, zato izkoristite bikovo potrpljenje le še malo. V petek uporabite Merkurjev sekstil do Saturna in se osredotočite, opravite resne pogovore in prevzamete odgovornost. Ko že govorimo o Saturnu, se Venera, planet ljubezni in harmonije, v soboto povezuje s tem strogim učiteljem v aspektu sladkega trigona, kar nam bo omogočilo, da brez težav opravimo vse obveznosti, povezane z ljubeznijo. Venera zmehča Saturnovo ostro energijo in ga popelje v bolj sprejemljiv prostor. Relativno je to dober teden!

 

Preden si zabeležite pomembne tranzite in planetarne vplive, pa poglejmo še datume, ko se družimo in povezujemo podobno vibrajoči ljudje!

24.06.2023, Kurešček (smer: Ig-Zapotok), Hoja po žerjavici 2023 (solsticij in karmični vozli)

02.07.2023–09.07.2023, Sardinija, Duhovne počitnice na Sardiniji

15.07.2023, 18:00–19:30, posest Rečica, Bled, Zvočna kopel na prostem

15.10.2023–22.10.2023, Egipt, MAKADI BAY, Duhovne počitnice v Egiptu 2023

 

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

9. maj: Sonce konjunkcija Uran. Čas je za letno srečanje Sonca in Urana. To srečanje se zgodi vsako leto, odkar je Uran vstopil v bika! Njuno prvo srečanje v biku po 84 letih je bilo 23. aprila 2019. To je že njihovo peto srečanje v biku! Njuno zadnje srečanje v biku bo 18. maja 2025. Ta konjunkcija običajno napoveduje burne dogodke: upore, nepričakovane dogodke, upor in spopad proti oblasti, osvoboditev na nevihten način. Ta energija ima še drugo plat, to je izvirnost. Na splošno je to idealen čas za nekaj novega, svežega, drugačnega. Od tega trenutka naprej lahko računamo, da so nekatere spremembe pred našimi vrati. Vse, kar je novo, avantgardno, nenavadno, izvirno bi lahko našlo pot do nas. Ta aspekt daje prednost in postavlja v ospredje medije, računalnike, družbena omrežja, družabnost. Ta konjunkcija ne mara in ne prenaša omejitev. Ego (Sonce) z Uranom bo prebujen in se bo želel pokazati, izraziti po svojih najboljših močeh in znanju. Torej, ta aspekt prinaša nepričakovano in prinaša različna presenečenja, vse odvisno od pozicije (hiše v vaši natalni karti), v katerem se nahaja. Aspekti, ki jih naredi ta konjunkcija (Sonce/Uran) z drugimi planeti v natalni karti, lahko naredijo ali razbijejo celotno zgodbo. Na svetovnem nivoju zagotovo kakšno presenečenje, upajmo na najboljše.

12. maj: Merkur sekstil Saturn. S tem vidikom smo (skoraj) vsi lahko dobri organizatorji, lahko smo veliko modrejši, resnejši, bolj disciplinirani. Odličen aspekt je za načrtovanje, resne teme, razmišljanja in pogovore pa tudi odločitve, Tu sodelujeta energija zemlje in vode. Tukaj se mešajo stabilnost, zanesljivost, potrpežljivost s sočutjem, čustvenost. Merkur je še vedno retrograden, zato je možno, da boste dobili drugo priložnost za nekaj pomembnega!

13. maj: Merkur sekstil Venera. Zadnjič sta bila v sekstilu Merkur v biku in Venera v raku 9. maja 1999, pred 24 leti! Odličen aspekt za druženje, komunikacijo, izmenjavo idej, pogajanja. Možne so tudi dobre novice. Taktnost, prijaznost, harmonija, tako v mislih kot z besedami. Dober aspekt za igro, pa tudi za oblikovanje, grafiko, slikarstvo. Aspekt za pisanje, umetnost, zabavo, politiko. Konjunkcijo Merkurja in Venere v natalni karti imajo pogosto pisatelji, pevci, ljudi z besednimi veščinami. Niso vsi ljudje dobri pevci s tem aspektom, je pa zelo možno, da imajo prijeten in melodičen glas. To je tudi energija za druženje, sprehode, ženske pogovore, nova poznanstva. To je energija za ljubezensko komunikacijo, za poljube, ples (Venera), objeme (Merkur).

13. maj: Venera v trigonu s Saturnom. Nazadnje smo imeli ta aspekt 14. oktobra 2022. Venera v tehtnici, R Saturn v vodnarju. Od leta 1994/1995 nismo imeli sekstila Venere v raku in Saturna v ribah. Ko se Venera in Saturn najdeta v pozitivnem aspektu, potem je na vidiku zvestoba, trajnost, zanesljivost, dober timing, pravi čas za začetek zveze. Dobra energija za obstoječe odnose, tudi za materialne stvari, denar. Priložnost, da zgladimo odnose, se zresnimo, "popeljemo na višjo raven". Morda je čas za zaroko, skupno življenje, in to na umirjen in odgovoren način brez pritiskov in omejitev.. Če ste še vedno samski, je to priložnost, da spoznate morda nekoga starejšega, ali odgovornega, stabilnega, bolj izkušenega. S tem aspektom lahko srečate tudi veliko mlajšega partnerja. Ta tranzit prinese lahko tudi boljše odnose z ljudmi. Tako prijateljske kot poslovne. To je tudi aspekt, ki prinaša podporo starejših, podporo avtoritete, tistih, ki so vas odgovorni, ali tistih, ki imajo oblast itd. Dobro je tudi za finančne zadeve. Za odnose z javnostmi, strankami, poslovnimi partnerji. Odnosi, ki se začnejo med tem tranzitom, lahko trajajo! Tu je Venera v energiji raka, Saturn v energiji rib. Dve vodni energiji, ki se popolnoma ujemata! Harmoničen pretok energije, energije, ki je občutljiva, intuitivna, globoka.

 

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent) 

Če imate izdelano lastno astrološko karto, vam to resnično pomaga spoznati sebe, videti svoje svetle in temne plati, da uporabljate prava orodja in greste lažje skozi življenje, ker dobite toliko razumevanja v vašem načinu delovanja.

Izdelava astrološke karte je enkratni strošek, dobite jo pa za vse življenje. 

Naročite jo lahko za ceno 100 evrov, več informacij pa TUKAJ.

 

Oven 

Kozmične energije vas v tem tednu potiskajo proti vašemu materialnemu svetu. V središču pozornosti bo vpogled v to, kako lahko izrazite blaginjo. Prvič, razsvetljujoča konjunkcija Sonca in Urana na začetku lahko odplahne omejujočo idejo, ki je blokirala dotok denarja v vaše življenje. Poleg tega se Luna v vodnarju v petek spopade z Uranom, kar bo osvetlilo, kako družba vpliva na vaš odnos do vaše sposobnosti zaslužka, na boljše ali slabše. Venera se ta konec tedna združi s Saturnom in prebudi željo po stiku s vašimi koreninami. Zrel sorodnik lahko ponudi dober nasvet. Na srečo se Merkur v nedeljo obrne direktno, kar bo postopoma razpletalo vaše misli in komunikacije o vaših financah. 

Bik 

Razsvetljujoča konjunkcija Sonca in Urana v vašem znamenju na začetku tedna bo zagotovo spodbudila nov pogled na vaše življenje. Morda se pripravlja pozitivna sprememba, ki bi lahko začasno omajala vaš občutek varnosti.. Tvegajte. Pojdite naprej in se izrazite na način, kot še nikoli prej, in ne skrbite, koga boste šokirali. V petek se Lune v vodnarju spopade z Uranom, kar vam lahko da novo smer v vašem poklicnem življenju. Pridobivanje znanja je lahko del procesa. Ta konec tedna se vaš vladar Venera združi s Saturnom, kar krepi vašo sposobnost izražanja. Končno se Merkur v nedeljo obrne direktno v vašem znamenju, kar vam bo pomagalo, da začnete razmišljati vnaprej, namesto da se vračate nazaj na stare stvari.

Dvojčka 

Vaša intuicija lahko ta teden prinese nenaden vpogled, vse zahvaljujoč dojemljivemu Uranu. Najprej konjunkcija Sonca in Urana v vašem nezavednem področju na začetku tedna lahko razkrije notranjo blokado, ki jo morate sprostiti, da izrazite svoj pravi jaz. Nato se v petek Luna v vodnarju spopade z Uranom, kar lahko sproži potrebo po več svobode. Prepričajte se le, da ne bežite pred težavo. Ta konec tedna se Venera združi s Saturnom, kar lahko navdihne donosni in ustvarjalni posel. Vaš vladar Merkur se v nedeljo obrne direktno, kar vam bo pomagalo napredovati. Končno vam je nekaj jasno, kam greste in kako do tja priti. Cilji, ki so bili v zadnjih nekaj tednih morda spremenjeni, imajo zdaj priložnost, da jih ponastavite. Prijateljstva, ki so šla po zlu, se lahko vrnejo na pravo pot. Bodite potrpežljiv. Občutite svoje telo. Poslušajte svoje instinkte. Predvsem pa bodite odprti za presenečenja, saj vam bodo zagotovo prišla naproti.

Rak 

Razsvetljujoča konjunkcija Sonca in Urana na začetku tedna bo prinesla izkušnjo, ki bo razširila vaše družabno življenje. V petek se Luna v vodnarju spopade z Uranom, kar lahko spodbudi spremembo načrtov s prijateljem ali skupino. Venera, ki je trenutno v vašem znamenju, se v soboto spogleduje s strogim Saturnom. Njeni čari delujejo. Ona topi njegovo obrambo in tako omogoča, da vaši odnosi cvetijo. Če iščete romantiko, se bo zrel oboževalec morda usmeril v vašo smer. Na srečo se Merkur v nedeljo obrne direktno in postopoma racionalizira vaše družbene načrte in komunikacije. 

Lev 

Ta teden je ponovno v središču pozornosti vaš vladar, Sonce. Konjunkcija z nepredvidljivim Uranom lahko spodbudi spremembo v tem, kako si prizadevate za uspeh. Gre za sprostitev vašega notranjega upornika. Izstopajte. Bodite ekscentrični. A vse v določenih mejah, seveda. Navsezadnje je Sonce v dokaj stabilnem znamenju. To vam daje ozemljitev, ki jo potrebujete v sicer kaotičnem času. Sledi mu petkova Luna v vodnarju, ki se spopade z Uranom. Ti vplivi bodo navdihnili nenaden vpogled v vašo splošno usmeritev in vam pomagali ugotoviti, kako doseči želene rezultate. Vpleten je lahko partner. V ljubezni bo Venerino sodelovanje s Saturnom ta konec tedna prebudilo spomine na to, kako je bila ljubezen pozitivna in močna sila v vašem življenju. Na srečo se Merkur v nedeljo obrne direktno in postopoma omogoča napredovanje vaših poklicnih projektov. Prav tako bo poenostavil vašo komunikacijo z ljudmi, s katerimi delate, kar vam bo dalo polno vajeti, da rjovite tako glasno, kot želite.

Devica 

Močno se boste dolgočasili zaradi vsakdanjih zadev, saj bo vodstvo prevzel svobodomiselni Uran. Konjunkcija Sonca in Urana na začetku tedna, in spopad  Lune v vodnarju z Uranom vam lahko povzroči ogromno nemira. Če nekam ne morete odpotovati, vam bodo misli begale. Raziskovanje novih idej ali dejavnosti vam bo dalo nov pogled na vaše življenje. Ta konec tedna Venerino sodelovanje s Saturnom nakazuje, da vam bo moder prijatelj ponudil dobre nasvete o vašem ljubezenskem življenju - in vas morda povezal z nekom posebnim! Končno se Merkur v nedeljo obrne direktno in postopoma usmerja vaše misli v prihodnost.

Tehtnica 

Ta teden se vaš vladar Venera obnaša veliko bolje. Ona in Saturn sta v soboto povezana v trigonu, kar daje trezno in delavno energijo in se boste počutili izpolnjeni in zadovoljni. Omejitev užitka, da bi opravili dolžnost, je nekaj, kar vam bo pomagalo, da se resnično počutite, kot da ste "odrasli". To še posebej velja za vse, kar je povezano s poklicem. Odnosi, ki jih gradite zdaj, bodo prav tako ključnega pomena za vaš kasnejši uspeh. Izberite tiste, ki se ujemajo z vašo vibracijo in nudijo predanost. A najprej prihaja na začetku tedna razsvetljujoča konjunkcija Sonca in Urana, ki lahko spodbudi prebujanje glede vašega notranjega življenja. Nato se bo Luna v vodnarju v petek spopadla z Uranom, kar vas bo morda izvleklo iz zakoreninjenega vzorca ali prepričanja. Na srečo se Merkur v nedeljo obrne direktno. To vas bo postopoma spodbudilo k sprostitvi starih vzorcev razmišljanja, ki ne podpirajo več vašega pravega jaza.

Škorpijon 

Konjunkcija Sonca in Urana v območju vašega partnerstva na začetku tedna lahko spodbudi premik v vaših načrtih ali pričakovanjih glede tesnega odnosa. Poleg tega se petkova Luna v vodnarju spopada z Uranom, kar lahko ojača težavo, ki vključuje partnerja ali družinskega člana. Venera se ta vikend združi s Saturnom, kar bo prebudilo vašo modrost, ko gre za odnose. Če ste samski, se lahko oboževalec, ki ima duhovno naklonjenost do vas, usmeri v vašo smer. Na srečo se Merkur v nedeljo obrne direktno in postopoma poenostavi vašo komunikacijo z ljudmi, ki so vam najbližji. Jasneje boste videli tudi svoje odnose.

Strelec 

Kot znamenje, ki ljubi svobodo, vam ta teden prinaša posebno vrsto osvoboditve. Razsvetljujoča konjunkcija Sonca in Urana na začetku tedna pomeni izboljšanje sveta, tudi v majhnih pogledih. Morda razmišljate tudi o nekonvencionalnih strategijah za izboljšanje svojega počutja. Vendar se Luna v vodnarju v petek spopade z Uranom, kar lahko spodbudi nepremišljeno odločitev, ki vpliva na vaše zdravje ali vsakdanje življenje. Ta konec tedna se Venera združi s Saturnom, kar lahko poglobi intimno razmerje. V vaših mislih bo slika staranja z nekom, ki ga imate radi. Na srečo se Merkur v nedeljo obrne direktno. To bo postopoma izboljšalo vašo jasnost. Izboljšati bi se morala tudi vaša komunikacija s sodelavci.

Kozorog 

Imate sloves delavnega, ciljno usmerjenega in strukturiranega posameznika. Vendar pa imate tudi plat, ki je mistična, ustvarjalna. Zdi se, da je ta stran ta teden aktivirana in morda boste prejeli nenaden preblisk navdiha, da se lotite povsem novega ustvarjalnega projekta. Privlačna konjunkcija Sonca in Urana v vaši zabavni peti hiši na začetku tedna lahko spodbudi seksi srečanje z vašo polovico ali sproži nenavadno — in morda začasno — zvezo. Če pa romantika trenutno ni v ospredju, se lahko vaš notranji genij pojavi in se poigra s kreativnim projektom. Kasneje se petkova Luna v vodnarju spopade z Uranom, kar lahko sproži pretirano zapravljanje za zabavo ali rekreacijo. Ta konec tedna se Venera združi s vašim Saturnom, kar lahko okrepi zavezanost v razmerju. Končno se Merkur v nedeljo obrne direktno in vas postopoma popelje iz preteklosti v sedanjost, ko gre za srčne zadeve.

Vodnar 

Končno se zdi, da se stvari grejo v pravo smer. Na obzorju je videti presenetljiva priložnost, ki prihaja od nikoder in prinaša spremembo v vašem domu ali življenjskih razmerah. Ali pa se približuje morda nekakšen konec, ki ste ga potrebovali, zavestno ali ne. Vaš vladar Uran lahko ta teden sproži nekaj tesnobe glede doma. Najprej imate konjunkcijo Sonca in vašega Urana v domačem področju vaše natalne karte na začetku tedna, sledi petkov spopad Lune v vašem znamenju z Uranom. Oba tranzita bosta okrepila vaš nemir. Namesto brezglavega letenja, razmislite o prenovi ali se odpravite na nenavaden izlet. Ta konec tedna boste za ljubljeno osebo zanesljiva opora, saj se Venera povezuje s stabilnim Saturnom. Na srečo se Merkur v nedeljo obrne direktno in postopoma razjasni vaše misli, ko gre za domače življenje. 

Ribi 

Lahko pride do nenadnega razodetja, ko bo prodorni Uran prevzel vodstvo. Prvič, konjunkcija Sonca in Urana na vašem mentalnem področju na začetku tedna lahko navdihne sijajen vpogled v nekaj (ali nekoga), na kar ste osredotočeni. Poleg tega se Luna v vodnarju v petek spopade z Uranom, kar lahko razkrije, kako se zadržujete v določenih situacijah. Kar zadeva ljubezni, lahko Venerino sodelovanje s stabilnim Saturnom ta konec tedna spodbudi globljo predanost vašemu odnosu ali ustvarjalnosti. Končno se Merkur obrne direktno v nedeljo. To bo vaše misli postopoma potegnilo iz preteklosti v sedanjost, kar vam bo olajšalo načrtovanje in izražanje idej.

Pošljite horoskop tudi svojim bližnjim, tale namreč ni "recikliran" iz leta 1995. Smo eni izmed redkih, ki objavljamo sveže pripravljen tedenski horoskop, ki ga sproti pripravlja priznan astrolog in psihoterapevt Dušan Doblanovič - Jimmy. Jimmy vam lahko izdela tudi lastno natalno karto. Več informacij TUKAJ

Sorodne objave

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 1. do 7. aprila 2024)

Ta teden razcveta v igrivem ritmu, ko Merkur v ponedeljek začenja svoje prvo retrogradnopopotovanje leta, zavijajoč v …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.