Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 8. do 14. avgusta 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 8. do 14. avgusta 2022)

Teden se začne intenzivno - potencialno celo malo obsesivno – saj ko gre za odnose. Zaljubljena Venera se v torek zoperstavi gorečemu Plutonu, kar spodbuja ekstremne občutke navezanosti med nami vsemi, ne glede na to, ali smo v zvezi ali ne. Tisti v razmerju, boste morda čutili željo po nadzoru svojih partnerjev, vendar se ustavite, da to ne gre onstran zdravih meja in postane nezdravo, toksično. Na srečo, v četrtek Venera vstopi v leva, skupaj z briljantno polno Luno v vodnarju. Verjetno si bomo vsi želeli doživeti več ljubezni in narediti lepe romantične geste. Kljub temu ne pozabite, da je ljubezen več kot le zunanji blišč. Ta polna Luna nas opominja, da brez trdnih temeljev prijateljstva, ni vse zlato, kar se sveti. 

Skratka, četrtek prinaša boljše vzdušje, ko se Venera premakne v velikega, srčnega leva. To je zelo vpadljiva in romantična energija, dobra za ljubezen in dokazovanje naklonjenosti. Tu je tudi polna Luna v vodnarju. To je prijazna, humanitarna energija, a prinaša tudi nekaj dodatnega vznemirjenja, saj polna Luna prejema napete aspekte Saturna in Urana. Poskusite ohraniti dobro razpoloženje.

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

9. avgust: Venera v opoziciji s Plutonom. Aspekt intenzivnosti, ki ga je nemogoče ne občutiti. Neglede da je kratkotrajen, je zelo razburljiv, včasih tudi nevaren! Je to, kar zdaj želite, »prepovedan sadež«? Bolj kot je nekaj prepovedano, bolj je zaželeno. Ali bo deloval vulkan (Pluton), ki je tudi retrograden (preteklost)? Seveda, vulkan je tukaj analogija podzavesti, vse, kar je potlačeno, skrito nekje v omari, ali pod preprogo. S to energijo Plutona, Venera v raku dobi nekakšno pasivno agresijo. V obstoječe odnose bo ta energija vnesla intenzivnost, vulkan pa lahko "deluje" eruptivno. Če se aktivira, se bo to manifestiralo kot konflikt, posesivnost, obsesija, strahovi, ljubosumje, manipulacija, nadvlada. Kdor je pripravljen seči globoko, seči v podzavest, se lahko sooči s problemom (v zvezi), čeprav to velja tudi za tiste, ki niso v zvezi. A kdor se je pripravljen soočiti z problemom lahko tudi kaj spremeni, preoblikuje, prerodi. Torej, od nedelje do srede ta aspekt prinaša močan pritisk na intimne odnose. Vi ali vaš partner se lahko počutite sumničave, ljubosumne, posesivne ali ogrožene. Uporaba povečane moči privlačnosti lahko izpolni vaše močne želje, vendar ne bi pripomogla k razvoju vaše osebnosti. 

11. avgust: Sonce kvadrat Uran. Od kadar je Uran v biku, je to njun šesti kvadrat. Sicer pa sta Sonce in Uran v kvadratu dvakrat letno (ko je Sonce v levu in vodnarju). Prva stvar, ki se lahko zgodi, je, da vam "vrže hitro varovalko". Možen je stres, nervoza, nekatera nenadna ovira. Tu je Uran, ki se je odločil malo pretresti Sonce. Zato doda malo ali več eksplozivnosti in vnetljivosti. Nekateri boste ta kvadrat občutili kot nemir in živčnost. To vas lahko pripelje do prenagljenih odločitev in nepotrebnih težav. Vedenje lahko sega od napetosti do razdražljivosti in zelo nepredvidljivih odnosov z drugimi. Potreba po poudarjanju individualnosti in neodvisnosti ter potreba po svobodi pod vsako ceno vas lahko popeljeta tja, kamor ne bi želeli. Prav tako ne boste imeli želje prilagajati svoja dejanja drugim. Ta tranzit bi lahko vplival na vaš odnos z nadrejenimi ali avtoritetami. Torej tam, kjer čutite omejitev, boste čutili tudi največji pritisk, in ta kvadrat bo deloval tako, da si boste želeli svobode, a vse to na nemiren način. Tudi če tranzit traja le nekaj dni, boste njegov vpliv občutili, še posebej, če Sonce vlada nekaterim občutljivim hišam (v vašem horoskopu). Želja po spremembi je premočna, a to ni problem, ampak način – lahko je radikalen! Prisoten tisti nevzdržni občutek - "Hočem vse takoj". V takih situacijah se je potrebno pomiriti in paziti na prenagljene odločitve in dejanja! Ta kvadrat je tudi sprožilec kvadrata R Saturna in Urana – omejitev svobode! Naš star znan aspekt, naš sopotnik od lani. Če povzamem, od torka do sobote stopamo v fazo negotovosti, ki zahteva odprtost in prilagodljivost. Kopičenje napetosti in tesnobe lahko povzroči nepredvidljivo vedenje, ki povzroči nenadne ali hitre spremembe smeri.

Venera vstopi v Leva. Potem ko je bila v zaščitniškem raku, bo Venera spremenila energijo in se precej spremenila. Z vstopom v znamenje leva se njene potrebe spremenijo, so drugačne. So ognjevite, strastne. Venera želi z vstopom v leva predvsem zablesteti. Željna je slave, aplavza, pozornost. Med bivanjem v raku se je nekoliko zaprla, bila negovalna, zaščitniška, občutljiva, spremenljivih občutkov, globokih kot rakova voda. Venera je oboževala toplino doma, družinska srečanja, bila je skrbna kot mati, sočutna, pripravljena zgraditi gnezdo. Nič čudnega, da si bo naša Venera s prehodom v karizmatičnega leva zdaj zaželela zabave, romance, a takšne, ki bo vidna, vsem na ogled. Drama je del te zgodbe o Veneri v levu. Kaj si ta Venera najbolj želi? Odpreti svoje pogumno srce in ljubiti in biti ljubljena. Želi si dvorjenja, spogledovanja, romantike. Želi si tudi, da bi jo oboževali. Samski? Potem je čas za novo ljubezen! Odprite srce, bodite pogumni, sprejmite vsa povabila in zagotovo jih bo. In če niste povabljeni, pojdite ven, kamorkoli se lahko zabavate, zaznajte v vsemu nekaj lepega in ustvarjalnega. Ja, bodite središče sveta, bodite dramatični, provocirajte, flirtajte, izkažite naklonjenost. Če vam je nekdo všeč, mu to pokažite. S takšno Venero je vse mogoče, prevzemite pobudo, ali pa se prepustite zapeljati. Uživajte.

Mars sekstil Neptun. Čas je za domišljijo, kreativnost, fantazijo, čudeže. Neptun je višja oktava Venere, morda je čas, da spoznate svojo sorodno dušo. Čas je za uresničitev vaših želja. Bodite kreator svojega življenja. Uporabite to res čudovito energijo! Mnogi igralci, pevci, umetniki imajo ta aspekt v svojih kartah. Ne glede na to, ali verjamete v čudeže in magijo ali ne, čas je, da naredite nekaj zase. Če ste bolj praktična duša lahko to energijo izkoristite tudi za sprostitev, masažo, meditacijo, seveda po vseh obveznostih in ob koncu dneva. Vzemite si čas samo zase. Ta energija vam lahko pomaga, da ste zdaj domiselni in ustvarjalni! Umetniki, kreativci, na vas je, da nam olajšate življenje, kajti vsak naj dela tisto, kar dela in zna najbolje. To je energija aktivnih sanjačev. Cilj je sproščanje energije na domiseln in kreativen način, mističen, spiritualen. Skratka, od ponedeljka do nedelje je to dober čas za romance. Vaša mistična privlačnost bo pritegnila ljudi, ki so bolj usklajeni z vašo stopnjo duhovnega razvoja, in morda boste celo našli svojo sorodno dušo. Dojemljivi boste za želje drugih in uživali v tem, da jim boste lahko služili.

12. avgust: Polna Luna v vodnarju. To je zgodba o svobodi. Vodnar nas vedno znova navdihuje, da se ukvarjamo z vprašanjem svobode, izvirnosti, sprememb. Polna Luna v vodnarju je utelešenje uporniške energije. Vendar to ni (vedno) jezen, kaotičen upor. Včasih je to tih, premišljen, previden upor, a kljub temu upor. Ker polna Luna v vodnarju želi in potrebuje spremembe v svetu, in če to pomeni kršitev nekaterih pravil, naj bo tako. Zato smo lahko v tem tednu priče nekaterim pomembnim protestom ali neposrednim akcijam po vsem svetu, saj vse več ljudi jemlje stvari v svoje roke, da izsilijo spremembe, če se spremembe ne bodo zgodile spontano. Polna Luna v vodnarju je močan opomin, kako in koliko smo vsi medsebojno povezani. To je način, s katerim nam vesolje pokaže, kako vsa naša individualna dejanja vplivajo na naš skupni prostor, v dobrem in slabem. Ker polna Luna v vodnarju želi ustvariti v osnovi pozitivne, progresivne spremembe, boste verjetno bolj kot običajno čutili vprašanja, kot so enakost, pravičnost in nepravičnost. In verjetno boste imeli nekaj bistrih idej, kako popraviti te stvari. Verjetno boste ugotovili, da imajo vaša dejanja še večjo moč, če se osredotočite na skupno dobro in ne samo na svoje osebne želje. Na osebni ravni, poglejte svoja zastarela prepričanja, predsodke in pristranskosti ter jih »čekirajte«. Postanite prijaznejša, bolj strpna, bolj sočutna, boljša različica samega sebe. Polna Luna v vodnarju prinaša priložnost, da nadgradite sebe. Pretresite svoje življenje. Naredite stvari drugače. To je odličen čas za učenje. Še posebej na področju znanosti in tehnologije. Izkoristite to priložnost, da nadgradite svoje naprave ali izveste več o najnovejši tehnologiji. V času polne Lune bosta tako Sonce kot Luna v kvadratu s Soncem, Uranom in Marsom (trojna konjunkcija) Torej bomo imeli T-kvadrat ali zelo zahtevno energijo. Kulminacija vsega tega je kvadrat Saturna in Urana! O temu bom še pisal. Skratka, polna Luna v kvadratu z Uranom lahko povzroči hitra nihanja razpoloženja in impulzivne reakcije. Morda se boste počutite nervozni z malo potrpljenja za vse, kar zahteva predanost ali osredotočenost. Vendar pa ta polna Luna prinaša tudi družbeno priljubljenost in uspeh.

14. avgust: Sonce opozicija Saturn. Opozicija Sonca in Saturna se zgodi enkrat letno. Lani se je to zgodilo 2. avgusta. Naslednje leto bomo imeli to opozicijo 27. avgusta, Sonce bo v devici, Saturn v ribah. Ta aspekt prinaša nekakšne nevidne zavore, stagnacijo, nekaj v povezavi iz preteklosti, z nečem, kar ni dokončano. Ni čas za nove začetke. Je pa pravi čas, da nekaj končno zaključimo, dokončamo, ker vsak konec prinaša neki nov začetek. Če strnem, od petka do torka lahko ta aspekt prinese omejitve in stiske. Morda se boste morali soočiti z melanholijo, skrbjo, izgubo, žalostjo, ali nizko samozavestjo. Toda s preudarnim razmišljanjem in resnim, premišljenim odnosom se lahko naučite novih veščin in pridobite dragoceno znanje.

14. avgust: Mars trigon Pluton. To je močna, intenzivna energija. Energija strasti, intenzivnosti, želje, močne vodstvene sposobnosti, odločnost, pogum. S tem aspektom je lažje priti do cilja. Zelo dober aspekt za regeneracijo in transformacijo. Močna fizična energija. Občutek moči in vzdržljivosti. Zdravilni aspekt, samozdravljenje ali zdravljenje drugih. Dober aspekt za posel, politiko, šport, finance. Torej, od 11. do 17. avgusta, ta aspekt prinaša ciljno usmerjene energije, ki vas naredi zelo ambiciozne. Lahko ste odločni in neposredni pri doseganju svojih želja, hkrati pa ohranjate harmonijo. To je odličen čas, da se postavite zase ali odpravite vse ovire, ki prepričujejo uspeh. 

 

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven Aries

Ostanite zvesti in pošteni do svojega partnerja ter umirjeni glede morebitnih težav z ravnotežjem med poklicnim in zasebnim življenjem, kajti, ko se bosta v torek pomerila Venera in Pluton, bodo vsi poskusi nepoštenosti ali prikrivanja resnice imeli slabe posledice. Po drugi strani, vam vesolje dviguje energijo v intimnem odnosu, saj Venera v četrtek vstopi v vaše romantični področje in ustvari okoliščine, kjer lahko zacvetijo novi odnosi ali se poglobijo obstoječa partnerstva. Zaradi tega vzdušja in iskanja užitka lahko pritegnete nekoga, ki vas zna nasmejati. Polna Luna v vaši 11. hiši upanja in sanj vam bo pomagala prinesti srčno izpolnitev in razsvetli vaše območje prijateljstva ter nagradi vaša prizadevanja za mreženje z drugimi. 

Bik Taurus

Ta teden se začne z napeto energijo še posebej glede odnosov, saj Pluton nasprotuje vašemu vladarju Veneri. Čustvena Venera nasprotuje ekstremnemu Plutonu v torek preko vaše komunikacijske osi. To je lahko »recept« za konflikte, če poskušate nadzorovati prepričanja in komunikacijo svojega partnerja ali obratno. Na srečo, ko Venera vstopi v vašo 4. hišo, se fokus premakne stran od konfliktov, k družinski dinamiki, gnezdenju in celo zabavi. Nazadnje vas lahko polna Luna v vodnarju v četrtek požene proti željenem cilju, čeprav vas lahko Uran v vašem znamenju lahko hitro vrže iz tirnic. Torej, četrtkova polna Luna osvetli vaše karierno območje v natalni karti in omogoča uspeh, priznanje in pravi občutek zadovoljstva.

Dvojčka Gemini

Finančne skrbi so lahko poudarjene v tem teden. Venera bo v torek začela boj s Plutonom na vaši finančni osi - to bi lahko spodbudilo vas ali vašega partnerja, da zahtevate nadzor nad tem, kako se troši skupni denar. A ne skrbite, saj je četrtkov vstop Venere v vaše komunikacijsko področje dober vpliv za uravnoteženo odločitev glede denarja in ljubezni. Vaš šarm ali mentalna moč vas lahko naredita neustavljive. Poleg tega Uran v četrtek trči s polno Luno v vodnarju, kar lahko sproži spremembo nekaterih vaših prepričanj. 

Rak Cancer

Vaš način izražanja (ali zatiranja) osebne moči bo lahko na začetku tedna pod vprašajem, saj Venera v vašem znamenju nasprotuje planetu nadzora Plutona. Bodite zvesti sami sebi, in ostanete na pravi poti. Venerin prehod v leva v četrtek (do 4. septembra) poveča vašo lastno vrednost in sposobnost izražanja blaginje. Kar zadeva odnosov, vas bodo privlačili ljudje, ki so prizemljeni, in morda boste pritegnili pozornost tistih, ki so v skladu z naravnim svetom. V četrtek Uran trči s polno Luno v vodnarju, kar vam lahko da vpogled v čustvo, ki ga morate ozdraviti ali sprostiti. Ta konec tedna je napet aspekt med Soncem in Saturn naklonjen odgovornim dejavnostim in pogovorom. 

Lev Leo

Nerešeno vprašanje iz vaše preteklosti lahko vpliva na počutje in ljubezen na začetku tedna, saj je Venera v vašem nezavednem področju v opoziciji s Plutonom. Venera v četrtek prispe v vaše znamenje in okrepi vaš že tako precejšen šarm in karizmo. Če ste samski, je to čudovit čas za zmenke, vendar ne bodite preveč bahavi! V četrtek polna Luna blesti v vašem partnerskem območju, tako da, če ste že v razmerju, vam bo čudovita romantična gesta pomagala znova odkriti čarovnijo, spodbudilo odnos, a z Uranom na prizorišču bi lahko bili naslednji dnevi nekakšna »divja vožnja«. Ta konec tedna boste bolj nagnjeni k povezovanju z modrim prijateljem kot z žurerji, saj Sonce v vašem znamenju nasprotuje resnem Saturnu.

Devica Virgo

Ta teden pazite na toplo hladna emotivna nihanja še posebej v osebnih ali prijateljskih odnosih, ko Venera nasprotuje Plutonu na vašem družbenem področju. Morda boste morali narediti kompromis, da ohranite mir. Po drugi strani pa bo prehod Venere v leva v vaše nezavedno področju (v vašo zasebno 12. hišo) v četrtek (do 4. septembra) usmerila pozornost k odnosu iz vaše preteklosti ter vas blagoslovi z mirom, spokojnostjo in občutkom lahkotnosti Ta vpliv lahko osvetli karmo in lekcije, pridobljene v tem odnosu. V četrtek je tudi polna Luna, ki razsvetli vaše območje duševnega zdravja. Če ste pod prevelikim pritiskom, je to čas, da poiščete pomoč. Uran se spopade s to polno Luno, kar vam lahko za nekaj dni prekriža načrte. Naredite nekaj in se ponovno povežite sami seboj. 

Tehtnica Libra

Na začetku tedna vaš vladar Venera nasprotuje močnemu Plutonu, kar lahko sproži težave z avtoriteto. Po drugi strani vaši odnosi bodo lažje stekli, ko bo v četrtek Venera vstopila v leva na vašem družbenem področju. Prijatelji vam bodo še posebej v oporo. Če iščete ljubezen, lahko prijatelj ali skupina igra vlogo pri tem. Spremljajoča polna Luna v vodnarju v vaši zabavni peti hiši lahko sproži preobrat v intimi, kvadrat z Uranom pa lahko sproži konflikt. Imeli boste potrebo, da naredite po svoje. Impulzivnost lahko uniči razmerje. Na srečo bo opozicija Sonca in Saturna ta konec tedna dogodke nekoliko upočasnila.

Škorpijon Scorpio

Bodite pozorni na to, kako uporabljate svojo osebno moč, ko je Venera v opoziciji z vašim vladarjem Plutonom. Medtem pa v četrtek, Venera spremeni znamenje in se premakne v karierno območje vaše rojstne karte. To je idealna energija za mreženje – kdo pravi, da ne morete mešati posla z užitkom? Isti dan bo polna Luna v vodnarju spodbudila dejavnosti okoli vašega doma. Vendar pa lahko z Uranom na sceni vaši načrti spodletijo. Prenagljena odločitev v zvezi z družino lahko povzroči tudi konflikt. Če vpliv opozicije Sonca in Saturna ta konec tedna zmanjša vašo samozavest, poiščite modrega prijatelja ali družinskega člana, da vam dvigne razpoloženje.

Strelec Sagittarius

V torek so lahko finančna vprašanja na tapeti, odnosi pa se lahko zdijo težki ali zapleteni, ko Venera nasprotuje subverzivnemu Plutonu. Na drugi strani, med četrtkom in 4. septembrom, bo tranzit Venere skozi leva v vašem področju raziskovanja razširil vaše razumevanje ljubezni. Ta vpliv lahko tudi razkrije celotno sliko določenega razmerja ali vzbudi upanje, da spoznate nekoga posebnega. Polna Luna vas bo verjetno zaposlila z veliko opravki in nerešenimi zadevami. Vendar pa boste uživali v občutku izpopolnjenosti in zadovoljstva, zato se regenerirajte čez dan. Polna Luna tudi trči z Uranom, kar lahko sproži ostre besede. Bodite pozorni na to, kar govorite. Samo ne dovolite, da težka opozicija Sonca in Saturna ta konec tedna zmanjša vašo vero v prihodnost.

Kozorog Capricon

Moteča opozicija med Venero in Plutonom lahko sproži konflikt med vami in partnerjem ali kom drugim, ki vam je blizu. Na drugi strani pa lahko med četrtkom in 4. septembrom prehod Venere skozi leva poglobi intimnost med vami in vašim partnerjem ali okrepi vaše hrepenenje po ljubezni. Pogovori o odnosih bodo trenutno globoki in pronicljivi. Ne dovolite, da vas omejujoča opozicija Sonca in vašim vladarjem Saturna ta konec tedna spravi v dvom glede odnosov. V četrtek polna Luna v vodnarju trči z Uranom, kar lahko botruje prehitri odločitvi.

Vodnar Aquarius

Na začetku tedna lahko prevladajo instinkti nad logiko, še posebej, ko gre za odnose, saj bo Venera v opoziciji s Plutonom. Dobra novica je, da bo med četrtkom in 4. septembrom Venerin prehod skozi leva prinesel ljubezen (ali vsaj harmonijo) v partnerstvo. Ta vpliv lahko osveži vašo povezanost s partnerjem ali pripravi temelje za to, da spoznate nekoga posebnega. Še več, polna Luna v vašem znamenju bo spodbudila vaše samo izražanje, toda Uran lahko sproži ekstremno reakcijo z vaše strani, zlasti glede vprašanja, ki vključuje svobodo. Morda se boste ta konec tedna počutili nenavadno omejene zaradi razmerja, saj je Sonce v opoziciji z ostrim Saturnom.

RibiPisces

Romantiko lahko okuži napeto obdobje, saj Venera v vašem ljubezenskem področju nasprotuje Plutonu. Neravnovesje moči v vašem ljubezenskem življenju (ali odnosu do ljubezni) je lahko del težave. Na drugi strani pa je med četrtkom in 4. septembrom prehod Venere skozi leva v vašem področju dobrega počutja naklonjen dejavnostim, ki so prijetne in zdrave. Zdravljenje lahko igra pomembno vlogo pri izboljšanju vašega trenutnega odnosa ali, da vam pomaga spoznati nekaj novega. Četrtek prinaša spopad med Uranom in polno Luno v vodnarju. To prebudi vašo intuicijo in domišljijo, čeprav vas lahko tudi nenavadno razjezi. Samo ne dovolite, da vas opozicija med Soncem in Saturnom ta konec tedna blokira v izražanju.

 

 

Sorodne objave

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 26. septembra do 2. oktobra 2022)

Začetek tega tedna je odličen za opravljanje vsakodnevnih obveznosti. Vezi se lahko poglobijo, še posebej, ko …

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 19. do 25. septembra 2022)

Srečno jesensko enakonočje. Na začetku tega tedna lahko pričakujemo razmeroma lahkotno, družabno vzdušje, z poudarkom na …

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 12. do 18. septembra 2022)

V prvem delu tedna bomo pod vplivom razmeroma stabilne, prizemljene energije, zlasti zaradi Luninih vplivov v torek, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.