Pod zavihkom brezplačno preverite TEDENSKI JEDILNIK za zdravo izgubo telesne teže in e-revijo za Pomlad polno zdravja in vitalnosti!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 5. do 11 decembra 2022)

Tedenski horoskop - Splošni pregled   (od 5. do 11 decembra 2022)

Ta teden se vsi soočamo z izzivom, da odstranimo nejasnosti in negotovosti iz svojih misli in razmislimo o drugačnem pristopu do življenja in odnosih. Energije tega tedna spodbujajo zelo deloven tempo, kajti dva osebna planeta se premikata v razumnega kozoroga. Merkur se v torek premakne prvi in prinaša dobre priložnosti za dolgoročno načrtovanje in strategijo. Potem se tudi Venera v petek premakne v kozoroga, kar prinaša tradicionalno, spoštljivo romanco in močne, ljubeče obveznosti - dobro vzdušje za zagotavljanje stabilnosti v vašem ljubezenskem in poslovnem področju. Med tema dvema planetarnima premikoma polna Luna v sredo sije iz dvojčkov. Ker je ta Luna v konjunkciji z retrogradnim Marsom, je to precej »jezna« in nestrpna polna Luna. Bodite pozorni na tiste ljudi, ki se želijo maščevati, zlasti zaradi svojih namišljenih bolečin in frustracij ali nečesa, kar so videli na družbenih omrežjih.

 

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

6. december: Merkur v kvadratu z Jupitrom. Zadnjič smo imeli ta kvadrat 9. julija letos, ko je bil Merkur v raku in Jupiter v ovnu! Merkur ob koncu dneva preide v kozoroga, Jupiter bo 20. decembra prešel v ovna! Ta energija vpliva na razumevanje, znanje, vaša prepričanja. Kjer je Jupiter, so pretiravanja. Preveč samozavesti, optimizma, ki ne ustreza realnemu stanju! Preveč informacij in preveč se nekaj razlaga. Pri tem aspektu je zelo možno, da bomo raztreseni, večinoma bomo vso energijo in čas porabili za kakšne »malenkosti«. Težave pri učenju. Ta aspekt ne zmanjšuje nadarjenosti, je celo ugoden za umetnike, narava s tem aspektom je dobra, vendar se bodo mnogi počutili nekoliko raztreseno. 

6. december Merkur vstopi v kozoroga. Merkur bo ostal v kozorogu od 6. decembra 2022 do 11. februarja 2023. Seveda, vse zaradi retrogradnega cikla! Naš nebeški glasnik Merkur bo s spremembo energije, s prehodom iz strelca v kozoroga, postal bolj praktičen, resen in modrejši. In mi z njim. Poleg tega, da je praktičen, je kozorog tudi dober organizator, zato imate možnost dobro načrtovati in organizirati nekaj, kar bo imelo možnost obstojnosti. Merkur v kozorogu bo prinesel veliko bolj realen, odgovoren in resen pogled na svet okoli vas. Vendar pa lahko ta položaj Merkurja prinese tudi nekaj pesimizma, melanholijo, pa tudi nekaj žalosti. Vse to je posledica nekoliko ožjega pogleda kozoroga, ki nima tiste širine, ki jo ima strelec. Razmišlja samo o tem, kako bi se povzpel naprej, višje. Z njim lahko "hladne glave" sprejmete nekatere pomembne odločitve (ne le na novo leto), večja je osredotočenost na nekaj posebnega in pomembnega, prinaša večjo koncentracijo, boljšo samokontrolo. 

8. december Polna Luna v dvojčkih. Zadnja polna Luna v letu!. Po eni strani nas bo Luna v dvojčkih spodbujala k logičnemu razmišljanju, po drugi strani pa nas bo Sonce v strelcu prepričevalo k mnogo širšemu in bolj razširjenemu razmišljanju. Energija dvojčkov se precej dobro počuti v svojem neposrednem okolju, v soseščini, medtem ko energija Strelca potrebuje iskanje širšega pomena, potrebo po razmišljanju, ki je veliko širše. In obe strani te osi (opozicija) sta pomembni, nobene strani ni dobro zanemariti, idealno bi bilo najti ravnovesje med tema dvema energijama in to je predvsem tisto, kar nam Polna Luna sporoča in od nas zahteva, in to ni tako enostavno, kot se morda sliši. Polna Luna v znamenju dvojčkov bo naklonjena pretiranemu razmišljanju ali razdvojenosti med več kot eno možnostjo. Če imate jasno vizijo, kateri kriteriji so za vas najpomembnejši, potem je odločitev, katero pot izbrati, veliko lažja. Na globalni ravni je verski ali politični fanatizem v polnem razmahu, z verbalnimi napadi in mnenji, izraženimi kot resnice, ki onesnažujejo ozračje. Ohranite svoj energetski ščit, da vas ne bodo nenamerno bombardirali negativni miselni valovi. Aspekti, ki jih dela ta lunacija: Luna v natančni konjunkciji z Marsom v dvojčkih. Sonce v natančni opoziciji z retrogradnim Marsom v dvojčkih. Povsem dovolj za sklep, da bo tole precej razdražljiva, jezna polna Luna! Konjunkcija in opozicija z retrogradnim Marsom namigujeta na precejšnjo nervozo! Poleg vsega tega imamo še širši kvadrat z Neptunom v ribah (T-kvadrat). Na srečo bo trigon s Saturnom v vodnarju ponudil izhod iz te situacije

8. december: Sonce opozicija Mars. Končno je tudi Sonce (po Merkurju in Veneri) v opoziciji z Marsom! Prisoten je T-kvadrat, vendar so kvadrati precej široki! Kvadrat R Marsa in Neptuna slabi, kvadrat Sonca in Neptuna pa se krepi! Ta aspekt imamo približno na dve leti! Na splošno ta aspekt prinaša živčnost, včasih prepirljivost, nenadnost, impulzivnost, pretirane reakcije, preobremenjenost, včasih ekstravagantne želje in zahteve. »Moški« prepiri. Astrološko je ta opozicija zanimiva, ker se ne zgodi pogosto. Aspekt je kratkotrajen, ker se Sonce hitro premika, vendar je njegov vpliv gotov. S to energijo (aspekt) delujete preko svojih meja! To je aspekt močne tekmovalnosti. Nasvet: pazljivo in pametno izbirajte bitke (če so bitke potrebne)! Bodite previdni v prometu, s kakršnokoli tehniko, stroji ipd. 

9. december: Venera kvadrat Jupiter. Kadarkoli je Jupiter v neharmoničnem aspektu, se vedno zgodi nekakšno pretiravanje. Lahko bi rekli aspekt hedonizma. Venera v kvadratu z Jupitrom bo nagnjena k pretiravanju vseh vrst. Kaj se tukaj dogaja? Jupiter poveča, pomnoži, razširi vse v odnosu do Venere, najprej njeno potrebo po uživanju in potem vse ostalo. Pretiravanja v vsem, tudi v občutkih. Ker je tukaj kvadrat, je čustvena napetost, pa tudi akcija in vse je precej aktivno. Ne sprejemajte pomembnih odločitev, medtem ko ta tranzit traja, počakajte, da mine. Z drugimi besedami, v tem obdobju nimate pravega nadzora nad svojimi občutki, niti nadzora nad svojo denarnico, zapravili boste več, kot bi morali. Zato poskusite, uprite se skušnjavam, ne kupujte stvari, ki jih v resnici ne potrebujete ali si jih ne morete privoščiti. Vaša želja po užitku se v tem času dramatično poveča, od tod tudi želja po zapravljanju in prehranjevanju, zato bodite zmerni. Skrijte kreditne kartice, zavrnite povabila na kosila, večerje, skušajte se upreti čustvenim skušnjavam.

10. december Venera vstopi v kozoroga. Za Merkurjem se tudi Venera pomakne v kozoroga, ravno pravi čas, da počakata na Sonce in skupaj proslavita prihod zime in zimski solsticij. Venera v kozorogu pravi: Najprej delo, potem ljubezen. Venera iz strelčeve energije »večne popotnice« se spremeni v energijo kozoroga. Prva asociacija je pomiritev. Smiselno je, da za energijo ognja pride zemeljska energija. Po energiji širjenja obzorij, svobode, avanturizma prihaja energija trajnosti, zanesljivosti, zvestobe. Razlika je očitna. Prihaja čas resnejšega izražanja čustev. Čustva bodo bolj trezna, bolj realna z več samokontrole, odgovornosti, zvestobe, a tudi zadržanosti. Venera v kozorogu išče predanost. Kozorog je praktičen, ambiciozen in želi osvojiti kakšen vrh. Medtem ko bo Venera v kozorogu, bosta delo in kariera pred ljubeznijo, strastjo. Ta Venerin cikel nam bo prinesel čas realizma, praktičnosti, nekateri se boste posvetili svojemu delu in karieri in čustva pustili za drugič. Na žalost nekateri bodo čutili žalost, osamljenost če v partnerskem odnosu nekaj ne štima, če ni predanosti in zvestobe. Venero v kozorogu lahko vidimo tudi kot konjunkcijo Venere in Saturna (vladarja kozoroga), tako da tukaj dobimo je Ljubezen (Venera) je enako delo (Saturn), ljubezen je odgovornost, ljubezen z nekom, ki je starejši, ali na položaju, ljubezen z nekom iz preteklosti, nekaj, kar ste že pozabili in odpisali. Možno je, da se v vaše življenje vrne kakšna ljubezenska zgodba, ki se je že davno končala, stara ljubezen, čustvo ali samo, da vas spomni na preteklost.

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

 

Če imate izdelano lastno astrološko karto, vam to resnično pomaga spoznati sebe, videti svoje svetle in temne plati, da uporabljate prava orodja in greste lažje skozi življenje, ker dobite toliko razumevanja v vašem načinu delovanja.

Izdelava astrološke karte je enkratni strošek, dobite jo pa za vse življenje.

 

 

Naročite jo lahko za ceno 100 evrov, več informacij pa TUKAJ.

 

Oven 

V tem tednu dva planeta prehajata v praktičnega kozoroga na področju vaših ciljev. Merkurjev premik v vaše karierno območje v torek prinaša mešane energije. Po eni strani boste lahko ustvarili dolgoročne načrte in dobili jasnost o svoji poti - po drugi strani pa je ta vpliv prepočasen za vaše želje. Polna Luna v sredo je v konjunkciji z Marsom, vašim vladajočim planetom, ki je trenutno retrograden v vašem mentalnem področju, kar bo zagotovo spodbudilo vašo mentalno moč in navdihnilo živahne ali sporne pogovore. Samo bodi pozoren na svoje besede, kajti tu je lahko veliko arogance in nepremišljenosti. Venera v petek spremeni znamenje in se pridruži Merkurju na vrhu vaše karte. Zelo si boste želeli narediti dober vtis v odnosih, vendar se izogibajte uporabi moči ali statusa, da bi nekoga osvojili. Ustvarili boste veliko boljšo vez, če boste preprosto to, kar ste.

Bik 

Vpogled v prihodnost vašega ljubezenskega življenja se vam lahko odpre, ko ta teden dva planeta preideta v kozoroga v vašem duhovnem svetu: Merkur v torek in Venera v petek. Lahko začnete bolje razumeti duhovno povezavo med vami in nekom, ki ga imate radi. Torej, vaša vladar Venera v petek spremeni znamenje in podčrta popotniško tematiko, tokrat potovanja eksplicitno povezuje z ljubeznijo. Popoln čas za romantično potovanje. V sredo se polna Luna v dvojčkih združi s hitrim Marsom na vašem finančnem področju, kar lahko v naslednjih dveh tednih spodbudi načrt za služenje denarja. Vendar pozor, to je impulzivna, precej arogantna energija, glede na konjunkcijo z retrogradnim Marsom. Izogibajte se impulzivnem sprejemanju večjih odločitev ali misli, da veste bolje od strokovnjakov.

Dvojčka 

V začetku tedna se pripravite na globoko razmišljanje. Morda boste razumeli globlji pomen ljubezni zaradi dveh planetov, ki bosta ta teden prešla v kozoroga: Merkur v torek in Venera v petek, oba bosta osvetljevala vaše področje preobrazbe. Prav tako boste trenutno nenavadno občutljivi na psihične vibracije, zlasti med druženjem, zato preživite nekaj časa sami seboj, da se napolnite. V sredo, se polna Luna v vašem znamenju zlije z Marsom, kar napolni vaša čustva in samoizražanje. Strast, razdraženost in motivacija se bodo združili, da bodo bodisi pospešili vaš uspeh ali izničili vaša prizadevanja, odvisno od tega, kako se spopadate z njihovim močnim vplivom.

Rak

Vaše srce in um bosta usklajena, ko gre za partnerstvo ali zavezo, potem ko ta teden dva planeta preideta v kozoroga: Merkur v torek in Venera v petek. Motivirani boste, da izboljšate ali vzpostavite resno razmerje ali se z nekom povežete pri projektu, ki vam je pri srcu. Pogovor o tem, kaj vam pomeni partnerstvo, vam lahko pomaga ugotoviti, kako se počutite. V sredo se polna Luna v dvojčkih zlije z Marsom in napolni vaše nezavedno z energijo. To vam lahko pomaga, da se zavedate morebitnih skritih čustev, ki jih morate preučiti. Nazadnje bodite previdni. Razdražljivi boste, če si ne boste vzeli časa za uživanje v miru in tišini.

Lev

V torek preživite nekaj časa in preučite svoje dolgoročne cilje glede dobrega počutja. Merkurjeva sprememba znamenja vam bo pomagala ugotoviti, ali ste še vedno na pravi poti ali ne; je dovolj časa za spremembo smeri, če je potrebno. V sredo se polna Luna v dvojčkih zlije z Marsom, kar lahko sproži željo po povezovanju s prijatelji, ki vas napolnijo z energijo ali celo izzivajo. Vaš notranji nagon vas bo morda spodbudil, da prevzamete vodstvo v skupinski dejavnosti. A pozor, ta polna Luna tudi namiguje na nesporazume med prijatelji. Tukaj je veliko jeze in nekaj impulzivnih, nepremišljenih odločitev - najbolje bi bilo, da se prepiru izognete, dokler zadeve niso jasnejše. Vzemite vodstvo od Venere; ta nežni planet v petek spremeni znamenja in vas spodbuja k počitku, sprostitvi in meditaciji. Naj bo telesna razbremenitev čez vikend prednostna naloga.

Devica

Teden začnete kreativno, ko se vaš vladajoči planet Merkur poda v območje samoizražanja vaše natalne karte. Besede so zdaj za vas posebna moč, zato jih uporabljajte pametno! Sredina polna Luna sije s samega vrha vaše karte, kar poka od ambicij, toda s to lunacijo v konjunkciji z retrogradnim Marsom se sproža tudi jeza ali zagrenjenost zaradi izgubljenih priložnosti. Oči imejte trdno uprte v prihodnost. Rahlo olajšanje prinaša Venera, ki tudi v petek menja znamenje in vam prinaša veselje, smeh in obilico priložnosti za ljubezen. To je še posebej spogledljiv vpliv, zato, če ste samski in iščete ljubezen, se ne zadržujte!

Tehtnica

Družinska komunikacija postane lažja v torek, ko Merkur spremeni znamenja in se usmeri v družinsko področje vaše karte, zaradi česar je povezovanje s svojimi koreninami preprostejše in bolj intuitivno. Bodite pozorni na težave, povezane s potovanjem, v sredo. Polna luna prinaša močna čustva v zvezi z mejami ali potovanji, in ker je ta Luna v konjunkciji z retrogradnim Marsom, je lahko vpleteno tudi nekaj jeze. V petek, ko se vaš vladajoči planet Venera pridruži Merkurju v tem območju vaše karte, se znova potolažite od svoje družine. Konec tedna bi bil pravi čas za družinsko srečanje ali izlet, v katerem bi lahko uživali vsi. Osredotočite se na to, kar imate skupnega s svojimi sorodniki, in ne na tisto, kar vas ločuje.

Škorpijon

V začetku tega tedna čim bolje izkoristite svoje dobre zamisli. Z Merkurjem, ki se premika v mentalno cono vaše rojstne karte, se boste počutili iznajdljive in navdihnjene. V sredo se polna Luna v dvojčkih zlije s seksi Marsom, vašim vladarjem, kar lahko navdahne razposajenost med rjuhami. Morda boste tudi motivirani, da spregovorite o psihični izkušnji ali raziščete skrivnost. Ljubosumje ali nedovoljena strast prav tako lahko povzročata težave – morda je težko obvladati čustva. Branje dobre knjige ali ogled filma vas bosta v petek, ko Venera prehaja v znamenje kozoroga, pomagala pomiriti. Uživajte v majhnih podrobnostih življenja in se trenutno ne obremenjuj preveč s širšo sliko.

Strelec 

Torek prinaša dobro priložnost, da se spoprimete s svojimi financami, saj Merkur zapušča vaše znamenje in prihaja v vaše območje denarja. Določite proračun ali poiščite boljše finančne posle. Veličastna polna Luna sije iz vašega nasprotnega znamenja v sredo, kar je zanesljiv znak živahne romantike. To je dan za zabavo ter preživljanje časa s svojo posebno osebo. Odgovornosti – no, večina jih – lahko počakajo. Venera v petek spremeni znamenje in se tudi odpravi v vaše denarno območje, in se pridruži Merkurju – vendar ta vpliv pogosto prinese prekomerno zapravljanje in potrebo po razkošju. Poskusite se držati tistih proračunov, ki ste jih ustvarili, in ne pozabite, da ljubezni ne morete kupiti.

Kozorog

Torkov prihod Merkurja v vaše znamenje je primeren čas za resen razmislek. Ocenite, kako je šlo leto doslej, in začnite delati načrte za naslednje leto. To je tudi dober dan za strateško razmišljanje o vaši karierni poti. Polna Luna v sredo poudarja vaše celovito dobro počutje - in ker je v konjunkciji z retrogradnim Marsom, morda čutite posledice pretiranega napora ali premalo spanca. Izkoristite to priložnost, da ugotovite, kako se lahko začnete počutiti bolje. V petek se tudi Venera premakne v kozoroga, zaradi česar je ta konec tedna čudovit čas za zmenke, če iščete ljubezen. Bodite prepričani vase in ne poskušajte biti nekaj ali nekdo, kar niste – ljudje vas bodo oboževali takšne, kot ste.

Vodnar

Poglobljen vpogled v vaše ljubezensko življenje bo darilo dveh planetov, ki bosta ta teden prešla v kozoroga v vašem nezavednem področju: Merkur v torek in Venera v petek. Bolj kot običajno boste nagnjeni k temu, da se zazrete vase in pregledate svojo preteklost, še posebej ko gre za vaše odnose in lekcije, ki ste se jih naučili iz njih. Če si vzamete čas za uživanje v tišini, lahko prebudite svojo intuicijo. Ko že govorimo o povezavi, se bo polna Luna v dvojčkih v sredo združila s seksi Marsom v vašem romantičnem področju. Govorimo o dvojni dozi poželjive energije! Še več, povečanje ustvarjalne energije lahko spodbudi vaš notranji genij.

Ribi

Povezovanje s prijatelji in skupinami vam bo prineslo priložnost po vstopu  dveh planetov v kozoroga ta teden: Merkur v torek in Venera v petek. Pritegnili vas bodo ljudje, ki lahko komunicirajo z vami in razumejo, od kod prihajate. Če iščete ljubezen, lahko eden od teh ljudi postane vaš naslednji ljubimec. V sredo se polna Luna v dvojčkih zlije z Marsom, kar bo vzbudilo zelo energičen ali razdražljiv scenarij, ki vključuje vaše domače življenje. Morda ste motivirani za začetek projekta, vendar pazite na impulzivnost in bodite pozorni na svojo razdraženost, še posebej, če pride do konflikta.

 

Pošljite horoskop tudi svojim bližnjim, tale namreč ni "recikliran" iz leta 1995. Smo eni izmed redkih, ki objavljamo sveže pripravljen tedenski horoskop, ki ga sproti pripravlja priznan astrolog in psihoterapevt Dušan Doblanovič - Jimmy. Jimmy vam lahko izdela tudi lastno natalno karto. Več informacij TUKAJ.

Sorodne objave

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 1. do 7. aprila 2024)

Ta teden razcveta v igrivem ritmu, ko Merkur v ponedeljek začenja svoje prvo retrogradnopopotovanje leta, zavijajoč v …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.