Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 27. decembra 2021. do 2. januarja 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled  (od 27. decembra 2021. do 2. januarja 2022)

Drage bralke in bralci, želim vam veliko lahkotnih in spodbudnih misli, prijaznih besed ter sočutnih in dobrih dejanj. Izkoriščam to praznično priložnost in s tem izrazim svojo hvaležnost vam in celotni ekipi Klepet ob kavi! Hvala, ker ste tu in prebirate moje astrološke prispevke. To mi veliko pomeni. Bodimo v dobrih mislih še naprej povezani! Naj vam bodo zvezde naklonjene tudi v letu 2022 .

Ko zaključujemo našo pot v letu 2021, je dobro da razmislimo o tem, kako in koliko smo osebnostno rasli in se razvijali. V večjem delu leta smo se večinoma ubadali z vprašanji svobode na osebni in kolektivni ravni, sredi svetovnih in vladnih omejitev, zahtev in predpisov. Letos je bilo še posebej pomembno ozaveščanje glede našega sodelovanje z drugimi in povezovanje s širšo skupnostjo. Te življenjske lekcije pa bodo pomembne tudi v prihodnjih letih.

Ob koncu tedna nas čaka mlada Luna, kar je odlična energija za dokončanje česar koli iz zadnjih nekaj tednov, zlasti v kontekstu zdravljenja in povrnitve naše osebne moči. Z Merkurjem in Venero ob močnem Plutonu je to primeren čas za odkrivanje globokih resnic o sebi in življenju. Marsov ugoden aspekt z Saturnom nam sredi tedna daje dobro produktivno in disciplinirano energijo .Čeprav ta december zagotovo ni lahek in vesel, kot bi pričakovali in si želeli, se zaključi na visoki duhovni vibraciji. 29. decembra bo Jupiter ponovno vstopil v ribe in širil ljubezen, veselje in ustvarjalnost. Naredite si lep silvestrski večer, saj Jupiter v ribah zagotavlja prijetno praznovanje!

Končno smo prijadrali v zadnji teden leta 2021 – in ne glede na to, da je bilo leto turbulentno, kot smo tudi pričakovali, vesolju vedno uspe uravnotežiti stvari! Za zaključek leta Jupiter vstopi v ribe 29. decembra – ravno pravočasno za silvestrovo! Jupiter bo v ribah od 29. decembra do 10. maja, nato pa spet od 28. oktobra do 20. decembra 2022. Pripravite se na velik dvig duhovne moči. V ozračju bo čutiti nekaj subtilnega, mističnega, nadvse sočutnega in zelo ustvarjalnega. Jupiter nas spodbuja, da razširimo svoje duhovno razumevanje in darove. Ta kozmični tranzit dviguje kolektivno vibracijo, sicer ne odpravlja vseh svetovnih težav, vendar nam njegova energija daje optimizem, je vseobsegajoča in spodbuja modrost in širino pogleda, ki ju potrebujemo, da razumemo, kaj se od nas pričakuje. Jupiter se je poleti za kratek čas poigraval z energijo rib, zdaj pa bo ta najbolj filozofski in dobrohotni planet ostal veliko dlje, vse do maja prihodnjega leta in nato še večino novembra in decembra 2022. Ko se Jupiter sprehaja skozi ribe, se nam vera povrne in okrepi. Po težkih izzivih, s katerimi smo se soočili v letih 2020 in 2021, spet vznikne upanje. To je čudovit kozmični vpliv. V sredo se pametni Merkur poveže s čudovito retrogradno Venero, ki je v previdnem kozorogu. Jasen um bi nam moral omogočiti, da pridobimo jasnost glede naših ljubezenskih in poslovnih pričakovanj. To je ugoden čas, da pristopite in premislite o potrebnih komunikacijah ali odločitvah, ki še vedno zahtevajo več pogovora. Novoletni dan se začne z zelo optimističnim trigonom med Soncem in Uranom, ki obeta inovativne nove začetke. Naslednji dan se Merkur premakne v progresivnega vodnarja. V nedeljo mlada Luna v kozorogu poudarja status, časti in ugled saj je v trigonu z Uranom, kar bo v leto 2022 sprožilo žarek pozitivnosti in konstruktivnih priložnosti. Možnosti je nešteto!

 

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna:

  1. decemberJupiter vstopi v Ribe- To je tranzit, ki smo ga čakali - in z dobrim razlogom! Ko smo imeli Jupitra v znamenjih, ki jim vlada Saturn od decembra 2019, je to pomenilo počasen napredek in trdo delo za majhno nagrado. Zdaj, ko planet obilja vstopa v svoje tradicionalno znamenje, lahko pričakujemo, da se nam bo sreča počasi vrnila. Medtem ko bo leto 2022 , tako kot vsako drugo leto, prineslo svoj izziv, lahko napovemo, da ko Jupiter ustvari redko konjunkcijo z Neptunom (12. aprila) bo spodbudil močne duhovne energije. Za tiste na ustvarjalnih področjih je ta konjunkcija tisto, kar so čakali. Oglejte si vašo natalno karto in hišo, kjer je znamenje ribi, da ugotovite, na katero področje vašega življenja želite preliti Jupitrovo vibracijo obilja in zaščite. Ko je Jupiter prvič priplul v svoj dom – v maju in tam ostal do julija 2021 nam je le namignil, kako bi pravzaprav izgledalo njegovo bivanje v ribah. Tukaj se bo aprila združil z Neptunom, kar nam bo v veliko pomoč, saj jo vsi potrebujemo v teh težkih časih.
  2. december: Merkur v konjunkciji z retrogradno Venero. Konjunkcija pod vplivom energije kozoroga daje odgovoren, resen, tradicionalen, pa tudi ekonomičen, posloven, praktičen pogovor oziroma komunikacijo. Zadnjo konjunkcijo Merkurja in retrogradne Venere v kozorogu smo imeli 7. januarja 2014. 29. decembra je popoln dan, da nekomu poveste, da ga imate radi ali kako se počutite! Ker je Venera retrogradna, boste to morda slišali celo od nekoga iz svoje preteklosti – morda starega prijatelja ali ljubimca – ali pa ste vi tisti, ki se odloči, da pridete in pozdravite.
  3. december: Mars sekstil Saturn. Odličen, čeprav kratkoročni aspekt za reševanje težav. Dobra energija za dolgoročne načrte in projekte. Rezultati ne bodo prišli hitro, bodo pa prišli. Ne bo vam manjkalo poguma ali samozavesti, to je močna energija. Aspekt, ki daje moč, vzdržljivost, koordinacijo! Zadnjič smo imeli ta aspekt v teh znamenjih 13. decembra 1993. Skratka, če ponovim; kot pri vseh marsovskih planetarnih aspektih bo to energijo čutiti vrsto dni pred in po. To nam bo dalo vzdržljivost, vztrajnost in osredotočenost za cilje in doseganje dolgoročnega uspeha. Napredek pri delu bo potekal s potrpežljivostjo in jasnostjo. Na osebni ravni bodo občutili več stabilnosti, predanosti in enotnosti. Nove povezave lahko zgradijo nekaj trdnega.

Zaključek 2021

  1. december: Merkur v konjunkciji s Plutonom. Po srečanju Venere in Plutona, je zdaj tu tudi srečanje Merkurja in Plutona, kar daje močno energijo. 5. januarja 2021 smo imeli ta aspekt in ga imamo zdaj ob koncu leta. To je aspekt močne mentalne energije. Vztrajnost in prepričljivost v mislih in komunikaciji. Besede imajo tu veliko moč, globok detektivski um. Skratka, to bo v naše misli in komunikacijo prineslo globoko in intenzivno energijo. S temi planeti v kozorogu je ta aspekt še posebej naklonjen za strokovni ali finančni uspeh.

Začetek 2022:

  1. januar- Sonce trigon Uran. Končno, da zaključimo teden in zazvonimo v novem letu, bo Sonce v kozorogu v trigonu z Uranom v biku. Ta planetarni aspekt vedno obljublja vznemirljive spremembe, saj se bo tempo življenja pospešil, ko se nam ponujajo nova potovanja, priložnosti in ideje. Razmislite o tem, kako želite, da bi leto 2022 spremenili v povsem edinstveno leto, in si prizadevajte, da se to uresniči. Imate kozmično podporo vesolja!
  2. januar: Merkur vstopi v vodnarja

 

 

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven

Tik pred samim koncem leta v sredo Jupiter vstopa v ribe, v 12. hišo, vaše duhovno območje. Naj bo to čas za introspekcijo, samorefleksijo in osebno rast. Izkoristite to priložnost, da se vrnete k svojem izvoru n tistemu, kar ga hrani ter se znebite samouničujočih navad ali vedenja. Prva mlada Luna v 2022 bo v trigonu z inovativnim Uranom in ker ste vedno radi v ospredju vsega novega, je to popolna energija za vas. Mlada luna se pojavi v vaši 10. hiši, karierni coni, tako da se lahko leta 2022 lotite ambiciozno in preudarno. To je odličen čas, da določite svoje namere, medtem ko je leto šele na začetku. Naslednja dva tedna sta namenjena postavljanju ciljev ali izostritvi osredotočenosti na vaše cilje. Ne glede na to, ali želite ustvariti nov intimen ali posloven odnos, boste od tega vpliva dobili podporo. Od 2. do 24. januarja vas bo Merkur v vodnarju v vašem družbenem področju navdihnil, da se povežete s prijatelji in delite svoje ideje. Navezovanje novih stikov bo zagotovo razširilo vaš pogled na svet.

Bik

Ob izteku leta 2021 se pripravite na povsem nove družbene izkušnje, ki bi lahko spremenile pot vašega življenja! Blagohotni Jupiter bo v sredo pripotoval v vašo 11. hišo, hišo ciljev in prijateljstva ter to področje napolnil z velikim potencialom. Morda boste srečali ljudi, ki imajo podobne interese in filozofske poglede kot vi. Posledično se lahko vsaj ena od teh novih družbenih povezav spremeni v nekaj več kot platonsko, če ste samski. Skratka, manifestirajte upanje in optimizem, ki ga prinaša ta tranzit, tako da se pridružite novim povezavam, ki se skladajo z vašimi vrednotami in ideali. To je odličen čas za sodelovanje na ravni skupnosti. Mlada Luna v kozorogu 2. januarja vam bo v naslednjih dveh tednih prinesla nov cikel notranjega ali zunanjega raziskovanja. Zdaj je morda čas, da poglobite svoje duhovno življenje, se odpravite na potovanje ali se vpišete v kakšen študijski program. Merkur bo 2. januarja prešel v vodnarja, v hišo vaših ciljev. To pomeni, da boste razmišljali in govorili o tem, kam ste namenjeni, tako osebno kot poklicno.

Dvojčka

Videti je, da bo za vas konec leta 2021 zelo optimističen, saj bo Jupiter prišel v vašo 10. hišo kariere in ambicij. To je idealen čas, da se prepričate, da vaše delo na nek način pozitivno vpliva na družbo. Mlada luna v kozorogu 2. januarja je dober začetek leta 2022 in sproža nov cikel zdravljenja v naslednjih dveh tednih. Morda je čas, da sprostite čustvo, prepričanje ali navado, ki zavira izražanje vašega srca, kar bo pomagalo spremeniti vaše življenje. Vaš vladar Merkurja bo 2. januarja prešel v vodnarja v vašo 9. hišo duhovnosti. To pomeni, da bo vaše notranje vodenje aktivno, zato bodite pozorni na sanje, slutnje ali vizije, ki vam pridejo. Motivirani boste tudi za pridobivanje višjega znanja. Če ste v razmerju, naj bi vam s partnerjem srečna konjunkcija med zgovornim Merkurjem in zamišljeno retrogradno Venero pomagala odpraviti morebitne skrbi. Morda se boste dogovorili o tem, kako se lotiti skupnega projekta, ali pa se boste iskreno pogovorili o tem, kaj naredi vsakega izmed vas ranljivega. To je teden, ko lahko resnično preoblikujete svoje misli o tem, kaj in kdo ste

Rak

Glede srčnih zadev to bi moral biti obetaven teden! Čeprav je zaljubljena Venera v vaši hiši partnerstva retrogradna, lahko vseeno pomaga pri obstoječi zvezi. Ko v sredo Venera objame zgovornega Merkurja, bi to moralo vam in vašemu partnerju omogočiti, da komunicirate o zamerah, ki ste jih morda predolgo zadrževali v sebi. Namesto da bi se branili, se bosta oba končno začutila slišana. Z Jupitrovim prihodom v vašo 9. hišo, filozofsko cono, začenjate bolje razumeti svojo višjo pot. To je močan občutek. Mlada Luna v kozorogu 2. januarja nakazuje nov cikel v vašem partnerstvu v naslednjih dveh tednih. Zdaj je čas, da okrepite povezavo s svojim partnerjem s skupnimi dejavnostmi ali z reševanjem težav v zvezi. Skupaj preživite kakovosten čas ob mladi Luni in znova prižgite čarovnijo, ki vas je združila. Merkur bo 2. januarja prešel v vodnarja, kar bo spodbudilo vaše zanimanje za čustveno zdravljenje ali psihične pojave.

Lev

Ta teden se vam verjetno obeta nekaj konkretnih pridobitev! Lahko so finančne, fizične ali čustvene, vse pa zahvaljujoč blagoslovljenemu Jupitru, ki se to sredo preseli v vašo 8. hišo skupnih virov. Lahko, da se boste počutili, kot da ste zadeli na loteriji! Tudi vaše intimno življenje se lahko razvije na najbolj razveseljiv način. Mlada luna v kozorogu 2. januarja prinaša nov začetek dobrega počutja v naslednjih dveh tednih. Zdaj je morda čas, da spremenite svojo prehrano in režim vadbe ali reorganizirate urnik, da povečate svojo učinkovitost in zmanjšate stres. Potem boste imeli več časa in energije za igro! Merkur bo 2. januarja v vaše partnerskem področje prešel v vodnarja. Ta vpliv bo spodbudil razmišljanja in razprave o odnosu, zavezanosti in/ali enakosti. Če iščete razmerje, boste morda srečali nekoga posebnega..

Devica

Jupiter, planet sreče in blagoslovov, se bo v sredo preselil v vašo 7. hišo partnerstva. To je eden najboljših kazalcev potenciala rasti v ljubezni in odnosih. Če ste v zvezi, bosta s partnerjem skoraj zagotovo uživala v še bolj poživljajoči povezavi, kjer oba rasteta iz modrosti. Ko se leto 2022 šele začenja, ljubka mlada Luna v vaši ustvarjalni peti hiši odpira številne možnosti. Začnite nov hobi ali preizkusite nove talente. Ste veliko bolj nadarjeni, kot mislite, in delajte na tistem, kar vas najbolj razveseli. Mlada Luna v kozorogu 2. januarja predstavlja nov cikel v vaši zabavni peti hiši v naslednjih dveh tednih. Zdaj je čas, da popestrite romantiko v razmerju, komunicirate s prijatelji, ki vas osrečujejo, in/ali se poglobite v svojo ustvarjalnost. Merkur bo 2. januarja prešel v vodnarja, kar bo navdihnilo ideje in pogovore o vašem počutju.

Tehtnica

V teh zadnjih dneh leta 2021 obilni Jupiter sreče prehaja skozi vaše zdravstveno območje in vam pomaga do dobre krepitve duševnega zdravja ter vas osvobaja nepotrebnih skrbi in stresa. Pazljivost in meditacija bosta zdaj še posebej koristna, še posebej, če se ob koncu leta običajno počutite depresivno. Ljubka mlada Luna v vaši četrti hiši, družinski coni, obljublja nov začetek v družinskem življenju. To lahko vključuje selitev, prenovo ali celo nosečnost ali porod. Lahko pričakujete veliko veselja, to je gotovo. Cenite svoje ljubljene in vedite, da ste blagoslovljeni. Skratka, mlada luna v kozorogu 2. januarja napoveduje nov cikel v vašem domu v naslednjih dveh tednih. Gre za pridobitev svežega pogleda na družino ali lastnino in začetek dejavnosti, ki vključujejo to področje. Merkur bo 2. januarja prešel v vodnarja v vašo hišo romantike in ustvarjalnosti. Zdaj je čas, da izrazite svojo hvaležnost ljudem, ki jih imate radi.

Škorpijon

Morda boste imeli res srečo v ljubezni. Planet sreče Jupiter bo to sredo vstopil v vaše romantično področje in napolnil srce z neskončnimi možnostmi! Če ste že v razmerju, se lahko s svojo boljšo polovico veselita obdobja, ko se bosta oba v svoji ljubezenski zvezi bolj zabavala, kot ste se verjetno v zadnjem času. Morda se boste celo odločili za otroka ali pa se skupaj lotili ustvarjalnega projekta. Samski? Ne navadite se, morda ne boste dolgo. Priložnost za ljubezen se vam obeta. Pripravite se! V prvih dneh leta 2022 vas nova Luna v vaši tretji hiši, komunikacijskem območju spodbuja, da govorite iz srca. Uporabite ta vpliv, da stvari spravite iz sebe, še posebej tisto, kar ste želeli povedati, a ste se zadržali. Torej, pred vami je nov intelektualni cikel v naslednjih dveh tednih. Vaša povečana mentalna moč in radovednost vas lahko spodbudita, da svoje ideje delite s širšim občinstvom ali raziščete temo, ki vas zanima. Merkur bo 2. januarja v vaši 4. hiši doma prešel v vodnarja, kar bo navdihnilo ideje in pogovore o vaši družini ali premoženju.

Strelec

Dom in družina bi vam v tem času lahko prinesla veliko veselja. Vaš vladajoči planet, veličastni Jupiter, se v sredo preseli v vašo četrto hišo in s seboj prinese vso svojo srečo in potencial za rast! Domača sreča med vami in tistim, ki ga imate radi, je zdaj zelo možna. Tudi vaša družina bi se lahko razširila v naslednjih nekaj mesecih! Osredotočeni boste na ustvarjanje večjega občutka osebnega zadovoljstva in varnosti. Mlada Luna v kozorogu 2. januarja nakazuje nov cikel blaginje v naslednjih dveh tednih. Čas je, da uporabite svoj naravni optimizem, da si predstavljate uspešnost, kar bo postavilo temelje za povečanje vaše sposobnosti zaslužka. Konec koncev se bodo misli in občutki, ki jih pošiljate v svet, v neki obliki zrcalili nazaj, zato si prizadevajte biti hvaležni. Merkur bo 2. januarja prešel v vodnarja v vašo tretjo hišo, mentalno področje, kar je idealen čas za razvoj in izmenjavo vaših idej.

Kozorog

Leto 2021 se za vas konča nekoliko naporno, saj vam Jupiter prinaša veliko opravkov. Čas je, da se resno lotite reševanja vaših življenjskih dilem – preteklih ali sedanjih! Pri tem bi morali poiskati pomoč, ko se kozmični komunikator Merkur poveže z retrogradno Venero v vašem znamenju. Če se morate s partnerjem pogovoriti, si vzemite nekaj trenutkov, da se mu približate. Dovolite si, da ostanete uravnovešeni, tudi če so vaši občutki bili v preteklosti prizadeti. Mlada Luna v vašem znamenju 2. januarja vam omogoča nov začetek v naslednjih dveh tednih! Čas je, da stopite v stik s svojimi ideali in se osredotočite na to, kaj želite. V glavnem, odprto srce bo v vaše življenje prineslo več ljubezni. Merkur bo 2. januarja prešel v vodnarja, vašo drugo hišo, finančno področje. Bodite pozorni na idejo ali pogovor, ki bo spodbudil vašo iznajdljivost, kar lahko poveča vašo moč zaslužka. Če se boste naučili nekaj novega, boste izboljšali tudi vaše finance.

Vodnar

Leto 2021., ki se bliža koncu lahko sproži obilje, zahvaljujoč Jupitru, ki prihaja v vaše denarno območje. To je ekspanzivna, optimistična energija in vam bo pomagala pri lajšanju finančnih skrbi. Upoštevajte, da ne gre za bogatenje; gre za to, da cenite obilje, ki ga že imate, in da se naučite živeti srečno v okviru svojih zmožnosti. Ko vstopamo v leto 2022, nastopi intenzivna duhovna mlada Luna, ki vas spodbudi k razmišljanju o tem, kako lahko duhovno napredujete v prihajajočem letu. Zdaj je čas za sprostitev preteklosti z odpuščanjem in opuščanjem zamer ali nerealnih pričakovanj. Prav tako bo vaša intuicija aktivna, zato upoštevajte svoje občutke in bodite pozorni na sporočila iz preteklosti, ki ponujajo vpogled v trenutno situacijo. Merkur, ki prehaja v vaše znamenje od 2. do 24. januarja, bo spodbudil vaš intelekt, zaradi česar je to odličen čas, da se udeležite predavanja ali delite svoje strokovno znanje. Ta teden bi lahko končno spoznali, da je vse, kar vas zadržuje, morda vzorec vaše lastne zaznave! S tem v mislih lahko zdaj resnično veste, da imate vse, kar potrebujete, da se tega osvobodite.

Ribi

Pripravite se na velike in dobre spremembe! Veseli Jupiter bo v sredo spet priplaval v vaše znamenje, s čimer boste postali močnejši. Ta planetarni premik vam bo prinesel vse vrste priložnosti, tako v življenju kot v ljubezni. Vstopate v ugoden cikel, ki vam lahko pomaga rasti v harmoniji z obstoječim odnosom ali vas pripelje do povsem novega z močjo, da korenito spremeni svoje življenje na bolje. Torej, z Jupitrom, ki zdaj prehaja vaše lastno znamenje, zaključujete leto 2021 na subtilni, duhovni vibraciji. Začetek leta 2022 prinaša mlado Luno v kozorogu 2. januarja in napoveduje nov cikel v vašem družabnem življenju. Povezovanje s prijatelji in sodelovanje v skupinah bosta imela pomembno vlogo pri vaših odločitvah v naslednjih dveh tednih. Zato se potrudite, da se obkrožite z ljudmi, ki cenijo vaš pravi jaz. Prav tako lahko ta vpliv dvigne vašo zavest o družbenih vprašanjih in vas navdihne, da naredite svet boljši. Merkur bo 2. januarja prešel v vodnarja v vašo 12. hišo, nezavednemu delu sebe, kar bo prebudilo vašo intuicijo in prineslo vpogled v vašo preteklost.

Sorodne objave

Tedenski horoskop (od 22. do 28. aprila 2024)

Ta teden nam nebeški oder prinašajo le dve planetarni poravnavi, toda vsaka izmed njih nosi svojo izjemno moč. …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.