Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 26. septembra do 2. oktobra 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 26. septembra do 2. oktobra 2022)

Začetek tega tedna je odličen za opravljanje vsakodnevnih obveznosti. Vezi se lahko poglobijo, še posebej, ko retrogradni Merkur objame Venero, ki je v trigonu s Plutonom v ponedeljek. Z Venero v pronicljivi devici lahko doživimo globoko zdravljenje. Zahvaljujoč odsevnemu vplivu retrogradnega Merkurja, nam lahko naša sposobnost notranje kontemplacije omogoči, da napredujemo z bolj zdravimi navadami. V sredo, ko je Mars v trigonu s Saturnom, obstaja resnična priložnost, da razrešimo določene ovire, ki so nam stale na poti. Venera se v četrtek premakne v očarljivo, diplomatsko tehtnico, kar prinaša prijazno, družabno, prefinjeno in ustvarjalno vzdušje. Odnosi lahko tečejo gladko in lažje bomo sklepali kompromise, ko poglobimo našo sposobnost pristnega odnosa. Za zaključek, kot jagoda na vrhu čokoladne torte, se Merkur v nedeljo obrne direktno, kar bo olajšalo in sprostilo komunikacijo.

 

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

26. september: Venera v trigonu s Plutonom. Energija ljubezni, lepote, umetnosti, ustvarjalnosti, uživanja, zabave, odnosov, denarja, ki je okrepljena z energijo spremembe, regeneracije, transformacije in strasti. Venera v devici je pripravljena na uživanje in bo "izzvana" z intenzivno in strastno energijo Plutona v kozorogu. Združitev takih zemeljskih energij, so lastnosti tega elementa bolj poudarjeni in močnejši. Zemeljska znamenja so: praktična, zanesljiva, trezna, konservativna in čutna. Ko sta Venera in Pluton v aspektu ni nič lahkotnega, sproščujočega, ampak ena sama intenzivnost. Skratka, ta aspekt lahko sproži intenzivno ljubezen, ki si želi transformacije, obsedenosti in močno spolno energijo, veliko strast, globino odnosa, občutek usojene ljubezni, »ljubezen do smrti« ali »dokler naju smrt ne loči«, zdravljenje, močne želje, skrivnostni ljubimci, »prepovedan sadež«, fatalne ženske, spremembe, transformacije.

26. september: Merkur konjunkcija Venera. To je njuno prvo letošnje srečanje. Srečala se bosta še dvakrat: 21. novembra v strelcu in 29. decembra v kozorogu. Ko se srečata Merkur in Venera je to dan, ki ga lahko poimenujemo »Pripoveduj mi ali piši o ljubezni« To je dan za pisma, sporočila, in pogodbe (ker Venera v devici pomeni tudi delo). Nazadnje smo imeli to konjunkcijo 29. decembra 2021 v kozorogu, ko je bila Venera retrogradna. Sedaj je konjunkcija v devici, Merkur pa retrograden! Konjunkcijo Merkurja in Venere bi lahko imenovali tudi takole: »Vse, česar ti (nikoli) nisem povedal«, ali »Vrni mi spomine«, ali »Pogrešam najino ljubezen«! Mogoče je to idealna priložnost, da nekomu poveste, kaj čutite, kar je že dolgo prisotno, a tega še niste povedal (R Merkur). Morda pa vam bo lažje pokazati z dejanji kot povedati ali napisati. Čas za obnovitev nekaterih pogodb, zaobljub. Ta energija, ta konjunkcija je tu, da vam pomaga, da se odločite, kaj je treba povedati, izraziti in o čem bi bilo morda bolje (in pametneje) molčati. Konjunkcija je v energiji device. Besede so tukaj skrbne, zdravilne, "čiste" in dejanja, ki so lahko skromna, a pomenijo vse. 

26. september: Sonce opozicija Jupiter. Ta opozicija lahko izzove arogantnost, sebičnost in nekakšno pretiravanje. V krizi, je lahko morala ali finance, morda oboje. Bodite previdni, če kaj obljubljate, kajti s tem aspektom lahko obljubite nekaj, kar ni izvedljivo narediti in izpolniti. Ker gre pri tem aspektu običajno za pretiravanje, se lahko pojavi tudi pretiran optimizem ali evforija. Pojavljajo se razni predsodki in vprašljiva morala. Lahko se zgodi, da bo zamujena kakšna dobra priložnost, vse zaradi želje po hitrem uspehu, predvsem na finančnem področju. Na splošno: pazite se lažnih obljub, tako svojih kot tujih. Kar se tiče energije, bo presežek. Pri tem aspektu običajno ne vemo, kdaj je dovolj in kdaj je treba odnehati. S tem tranzitom si človek na splošno želi več. Poleg optimizma tu raste tudi samozavest, zelo lahko pa je preceniti tako situacijo kot osebne sposobnosti. Bodite previdni z denarjem, zakonom, pričakovanji. Lepo je imeti visoko mnenje o sebi, a ne pretiravajte. Aroganca in nečimrnost nikomur ne pristajajo. Ostanite zmerni. Bodite čim bolj pošteni do sebe in drugih in ne bo razočaranja ali pa v zelo majhni meri. Zavedajte se svojih možnosti in vse bo v redu.

27. september: Merkur v trigonu s Plutonom. Najkrajše, kar lahko rečemo o tem aspektu je: se potopiti v bistvo, v globino, pa tudi prodreti v neke skrivnosti, tako svoje kot skrivnosti drugih. To je energija, kjer imajo besede moč. Prišli bomo do nekega znanja, nekaterih resnic, informacije se nam bodo razkrile in nam bodo bolj dostopne. Uporabite to energijo skozi detektivski um, da odkrijete kaj vam je pomembno. Ta aspekt ima tudi moč regeneracije in prenove. V trigonu sta energiji device in kozoroga, torej čustvena in materialna varnost ter kariera, položaj, status, avtoritete.

28. september: Mars v trigonu s Saturnom. Ko sta Mars in Saturn v dobrem aspektu, je vse mogoče. Tu se energija uporablja zelo učinkovito. Temperament je prisoten, a pod nadzorom. Talente uporabljamo zelo pametno, ne zapravljamo. To je zračni trigon, kjer sodelujeta Mars v dvojčkih in njegova potreba po spontanosti, umskih in telesnih aktivnostih, njegova spretnost, prepričljivost, prodornost, vsestranskost in Saturn v vodnarju, iznajdljivost, izvirnost, pravičnost, močan občutek svobode in neodvisnosti, torej skupaj zmoreta veliko - izkoristita to energijo.

29. september: Venera vstopi v tehtnico. Venera se vrača v svoje znamenje. To je Venera, ki rada ljubi, zanjo je ljubezen zakon. Vstop Venere v tehtnico je zagotovo dobra novica, še posebej za vaše ljubezensko življenje. Mantra Venere v tehtnici je: »Dva sta boljša kot eden«! Moto te Venere je tudi združljivost! Ta Venera obožuje partnerstvo. V prihajajočem obdobju se bo vse vrtelo okoli odnosov, partnerstev, porok, pogodb, publicitete, kompatibilnosti. V prihajajočem obdobju bo ta Venera delala na ravnotežju, harmoniji, diplomaciji, kar je najtežje doseči. To je čas, ko bomo bolj razmišljali o partnerstvu in dilemi ali se nasprotja ali podobnosti privlačijo!? Moja astrološka in osebna izkušnja je, da je podobnost tisto, kar razmerje potrebuje za uspeh! Kaj je narobe z "nasprotja se privlačijo"? Je to, da pride čas, ko to postane problem in vodi v ločitev! Z Venero v tehtnici pogosto projiciramo sami sebe. Svojo idealno podobo partnerja projiciramo na osebo, ki je ne poznamo – tisto nasproti nas (tehtnica). Ker je tehtnica pravzaprav ogledalo. V naravnem horoskopu je tehtnica nasproti ovna – osebnost (jaz). Nasproti mene (jaz -oven) je ogledalo (tehtnica – drugi). Najbolj se bodo razveselili Venere v tehtnici, tisti, ki že imate Venero v tehtnici v rojstnem horoskopu (Venerina vrnitev), potem tehtnica (Sonce ali ascendent v tehtnici) in vsi tisti, ki imate nekaj planetov v tehtnici. Potem vsi tisti, ki imate Venero v dvojčkih in vodnarju, Venero v levu in strelcu. Ovni (opozicija), raki in kozorogi (kvadrat) morda ne bodo preveč srečni. Biki in ribe bodo v obdobju prilagajanja (inkonjunkcija). Venera bo ostala v tehtnici do 23. oktobra!

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven 

Med četrtkom in 22. oktobrom Venera prehaja skozi tehtnico na vašem partnerskem področju, kar lahko navdihne ljubezen in harmonijo v vaše odnose. Če iščete ljubezen, boste morda srečali nekoga, ki je združljiv z vami, dokler je vaše srce odprto. Medtem se Venera v začetku tedna zlije z Merkurjem v devici, kar je naklonjeno pogovoru o vašem počutju. Če ste obtičali in bili razočarani zaradi težav, povezanih z delom, boste uživali v olajšanju in svežem vpogledu, ki prihaja v nedeljo, ko se Merkur obrne direktno. Nov način razmišljanja lahko pomaga pri reševanju problemov s sodelavci, tudi če tisti dan ne delate.

Bik 

Denarne zadeve bodo v začetku tega tedna napredovale, zlasti v sredo. Medtem se Venera v začetku tedna zlije z Merkurjem v devici, kar lahko prinese romantiko preko duhovne ali izobraževalne dejavnosti. Ugodna povezava med Marsom in Saturnom vam omogoča, da uporabljate ambicioznost in previdnost, da napredujete bodisi finančno bodisi v karieri. Vaš vladajoči planet Venera prinaša spodbudo tudi vašemu poklicnemu življenju, saj se v četrtek premakne v območje sodelavcev vaše rojstne karte. To lahko olajša sodelovanja, ki jih potrebujete. V nedeljo se Merkur obrne direktno v vaše ustvarjalno območje, zato se za nekaj časa prepustite svojemu najljubšemu hobiju.

Dvojčka 

Začetek tega tedna je odličen čas, da se v takšni ali drugačni obliki vrnete svojemu izobraževanju. Zelo konstruktiven trigon med Marsom (trenutno v dvojčkih) in Saturnom vas spodbuja, da storite vse, da razširite svoj um. Dobra novica za tiste željne romance: med četrtkom in 22. oktobrom bo Venera prešla skozi tehtnico v vaši zabavni peti hiši, kar bo zagotovo povečalo vašo moč privlačnosti. Bodite očarljivi, ustvarjalni in našli boste ljudi, ki si želijo vaše družbe. Če ste že v srečnem razmerju, je ta vpliv morda osredotočen na vaš ponos - na vaše otroke. Tudi v nedeljo je več dobrih novic za družino, ko se vaš vladar Merkur obrne direktno na tem področju vaše karte. Zastoji v komunikaciji naj bi se zmanjšali in morebitni problematični družinski člani bodo bolj pripravljeni na kompromis.

Rak 

Če vas nekaj čustveno vznemirja, se vam bo zdelo koristno, da se o tem pogovorite v začetku tega tedna. Ne glede na to, ali se pogovarjate s terapevtom, najboljšim prijateljem ali svojim dnevnikom, odprto izrazite svoja čustva, če želite začeti proces zdravljenja. V četrtek se nežna Venera premakne v področje doma in družine vaše rojstne karte, kar vam je seveda zelo pri srcu. Izboljšani družinski odnosi vam bodo v tem tednu prinesli veliko veselja - in tudi veliko čustvene in moralne podpore, če jo potrebujete. Ko se Merkur v nedeljo obrne direktno, pričakujte, da se boste počutili, kot da je breme padlo z vaših ramen. Vaše misli se bodo razvedrile in vrnil se vam bo tudi smisel za humor. To je tudi čudovit dan za zabavo.

Lev 

Vaša mentalna moč vas lahko naredi neustavljive, ko Venera potuje skozi tehtnico v vaši hiši intelekta. Od četrtka planet ljubezni in šarma spodbuja vaše samo izražanje, zaradi česar je to idealen čas, da izrazite svojo hvaležnost svojim najdražjim ali poskusite očarati druge. To je zelo ugoden tranzit za vas, zato se ne zadržujte in svetu povejte, kdo ste! Poleg tega se Venera na začetku tedna združi z razumnim Merkurjem v devici, kar navdihuje ideje in pogovore o blaginji. Merkur se v nedeljo obrne direktno v denarno območje vaše natalne karte, kar bo olajšanje, če so bile finance zadnjih nekaj tednov na tesnem. Zdaj ste v boljšem položaju za sprejemanje inteligentnih finančnih odločitev.

Devica 

V začetku tega tedna vam bosta Mars in Saturn pomagala narediti preboj na področju kariere. Ne glede na to, ali se to kaže kot napredovanje, pomoč, koristen stik ali celo povsem nova sprememba smeri, se boste počutili bolj usklajeni s svojimi pristnimi cilji kot prej. Venera v četrtek zapusti vaše znamenje in se odpravi v vaše denarno območje – ustavite se, če opazite, da poskušate pridobiti naklonjenost nekoga. Torej, med četrtkom in 22. oktobrom lahko manifestirate blaginjo tako, da sledite svojemu srcu in se družite. Merkur, vaš vladajoč planet, se v nedeljo obrne direktno, kar bo dvignilo vaša samozavest. Zdaj je pravi čas, da začnete razkazovati svoje številne talente.

Tehtnica 

Dnevi v naravi, kratka potovanja in zabavno druženje z družino so poudarjeni v začetku tega tedna - in morda boste lahko uspeli balansirati delo z užitkom, še posebej, ko Mars in Saturn združita energije v sredo. Vaš vladajoči planet Venera se v četrtek premakne v vaše znamenje, zato pričakujte, da boste občutili naval energije in dobrega počutja. Med tem prehodom ste najboljši, prava svetloba v vsakem prostoru. Naj bo vaše poslanstvo širiti nasmehe in dobro vibracijo, kamor koli greste. Pomagal vam bo Merkur, ki se bo v nedeljo obrnil direktno, kar vas osvobodi nekaterih nedavnih občutkov krivde in vam pokaže, da ste na pravi poti.

Škorpijon 

Morebitne družinske težave se lahko rešijo v začetku tega tedna - če so vsi pripravljeni vložiti delo. Kjer je volja, je tudi pot, kot pravi pregovor. Ta teden se Venera v ponedeljek in torek združi z Merkurjem v devici, kar je navdih za pomemben pogovor s prijateljem ali skupino. Mars in Saturn v sredo združita moči, da pomagata premagati tudi najbolj trdovratne dolgotrajne zamere. V četrtek se Venera premakne v duhovno cono vaše natalne karte in pokaže vašo sočutno naravo. Medtem pa je konec tedna dober za načrtovanje. Merkur se v nedeljo obrne direktno, odpravlja zmedo in poudarja srednje in dolgoročne cilje.

Strelec 

Če sta se s partnerjem trudila najti praktične rešitve za vsakdanja vprašanja, srečanje Marsa in Saturna ta teden prinaša zelo dobre novice – rešitve, ki so koristne za vse. Ko Venera v četrtek spremeni znamenje, se prepustite svoji družabni plati, od zabave do ponovnega povezovanja z davno izgubljenimi prijatelji in naredite vse, kar lahko razširi vaš socialni krog in poglobi vaša razmerja. Uživajte v tem družabnem vrtincu, dokler še lahko, saj vas bodo kasneje delovne obveznosti hitro povlekle v svoje kolesje. Ko se Merkur v nedeljo obrne neposredno v območju kariere vaše natalne karte, se boste morali poglobiti in dohiteti nekatere naloge in odgovornosti, ki so bile na stranskem tiru.

Kozorog 

Pred vami je zanimiv in praktičen teden. Sreda je priložnost, da rešite morebitne težave v ravnotežju med poklicnim in zasebnim življenjem. Saturn, vaš vladar, združuje moči z dinamičnim Marsom, da zagotovi nove priložnosti. Venera skrbi tudi za vašo kariero in ko ta očarljivi planet v četrtek spremeni znamenje, boste lahko naredili odličen vtis na stranke, sodelavce, nadrejene in potencialne nove delodajalce. Ne omejujte se z mislijo, da morate ostati na istem delovnem mestu ali na isti poti. Merkur se v nedeljo obrne direktno v najbolj pustolovski, ekspanzivni coni vaše natalne karte in morda boste ugotovili, da se pred vami odpirajo nove poti.

Vodnar 

Zaradi Saturna v vašem znamenju se včasih počutite precej letargično, toda v sredo vam bo koristen Marsov impulz dal ponovno zagon in energijo in vnel entuziazem do življenja. Dodajte še dejstvo, da Venera v četrtek spremeni znamenje in se premakne v vaše območje avanture, in videli boste, da je to idealen čas za mini pobeg ali kratek oddih. Tudi čustveno se boste počutili močnejše, še posebej, ko se Merkur v nedeljo obrne direktno. Dolgotrajne zamere in slaba čustva se bodo začela razblinjati in moč odpuščanja lahko uporabite sebi v prid.

Ribi 

Mars in Saturn se sredi tedna združita, da bi vam pomagala razumeti nekaj iz vaše preteklosti. Če imate boleče spomine, bi bil to pravi čas, da poiščete terapijo; če vas le nekaj v vaši družinski zgodovini bega. Pričakujte, da boste odkrili nekaj, kar bo rešilo skrivnost. Ko Venera v četrtek spremeni znamenje, bo vaš najbližji odnos potreboval previdno ravnanje. Ta vpliv lahko vzbudi ljubosumje ali zagrenjenost, vendar tudi poveča strast – osredotočite se na tisto, kar vas združuje. To bo lažje po nedelji, ko se Merkur obrne direktno v ljubezenskem področju vaše rojstne karte. Ko bo retrogradno obdobje mimo, boste dosegli boljše medsebojno razumevanje z drugim.

Sorodne objave

Tedenski horoskop (od 22. do 28. aprila 2024)

Ta teden nam nebeški oder prinašajo le dve planetarni poravnavi, toda vsaka izmed njih nosi svojo izjemno moč. …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.