PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 25. do 31. julija 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 25. do 31. julija 2022)

V tem tednu nas čaka nekaj zelo izzivalnih aspektov in energij. Pred nami je tudi eden od najpomembnejših astroloških dogodkov v letu, saj po mnenju mnogih astrologov. Konec julija in začetek avgusta predstavlja uvod v zelo turbulentna obdobje. Pred nami so močni izzivi in preizkušnje, globalno in osebno a tudi dobre priložnosti. A pojdimo po vrsti. Teden je potrebno začeti previdno, saj se v ponedeljek spopadeta Venera in Jupiter. Venera v kvadratu z Jupitrom bo nagnjena k pretiravanju vseh vrst. V denarju, prehrani ali ljubezni - ali vse troje! Na splošno, ta energija poudarja prevelik optimizem in preveč slepo vero. Pomembno je, da ostanete realni, ne da bi postali preveč ekstremni. V četrtek ustvarjalna, vesela mlada Luna v levu prinaša toplino v vseh nas. To je zelo zvesta, ljubeča energija, vendar je lahko precej razkošna in dramatična – morda ni po okusu vsakogar, a vseeno dobrodošel pozitiven vpliv. Le nekaj ur kasneje pa Jupiter preide v svoje retrogradno gibanje v ovnu. Za tiste med nami, ki smo lahko sami sebi najhujši sovražniki, je to budnica. Vsi smo pozvani, da se vrnemo nazaj, k sebi, v notranjost, k tistemu, kar smo in se osredotočimo na svoje notranje obilje.

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

25. julij: Venera kvadrat Jupiter. Kadarkoli je Jupiter v neharmoničnem aspektu vedno pride do neke vrste pretiravanja. Lahko bi rekli aspekt hedonizma. Venera v kvadratu z Jupitrom bo nagnjena k pretiravanju vseh vrst. Uživala bo, lena bo in vi z njo. Nekdo med nami se bo prenajedal (nekoliko bolj pri sladkarijah, zaradi Venere), več popival, drugi (nenadzorovano) trošil denar, tretji bo pretiraval pri optimizmu. Prisotno morebitno nekorektno vedenje, navzkrižje z zakonom v smislu kakšnih kazni ipd. Če nič od teh tendenci ne bo prisotno, potem se boste morda ukvarjali s svojo ali tujo moralo. Zelo možne kakšne avanture, tako imenovane "prepovedane" ljubezni. Z drugimi besedami, v tem obdobju nimate pravega nadzora nad svojimi občutki. Nekako ne boste znali reči ne. Zato se poskusite, upreti skušnjavam; ne kupujte stvari, ki jih v resnici ne potrebujete ali si jih ne morete privoščiti, ne pojejte največjega kosa torte, ne glede na to, kako mamljiv je za vas. Vaša želja po užitku se v tem času dramatično poveča, od tod tudi želja po zapravljanju in prehranjevanju, zato bodite zmerni. Skrijte kreditne kartice, zavrnite povabila na kosila, večerje, skušajte se upreti čustvenim in telesnim skušnjavam.

26. julij: Merkur kvadrat Mars. Kjer koli je kvadrat, je tu prisoten stres, izziv, pa tudi akcija! Ta kvadrat bo vnesel nemir in nervozo v mislih, komunikacijo. Koliko jih bo takšnih, ki bodo v nepravem trenutku rekli kaj narobe. Vsi vse vedo, vsi o vsem razpravljajo in vsi so na nekaj jezni (Mars). Trmoglavih je tako ali tako preveč, a s tem aspektom, kot da bi nekdo odprl tekmovanje v trmi, tekmovalnosti (predvsem v komunikaciji). To je zgodba, v kateri se izgubi bistvo, zgodba zaradi zgodbe. Tukaj je intelekt (Merkur) zelo aktiven (Mars), energija je tu zelo impulzivna (kvadrat), zato se govorijo stvari, ki se ne bi smele. Težko je "držati jezik za zobmi". Oster um, oster jezik, napačen čas! Energija, ki prinaša neko vrsto nasilja. Tu je jezik orožje, potekajo besedne bitke. Ta aspekt lahko prinese tudi nekaj telesnih poškodb, pazite na roke, prste (Merkur), bodite previdni v prometu, pri rokovanju s tehniko itd. Počakajte, da ta energija mine, potem sprejmite pomembne odločitve! In če le lahko, izogibajte se razpravam na družbenih omrežjih! Moj predlog in nasvet je, da to energijo vzamete kot odličen test, lekcijo, za vadbo potrpežljivosti. Še posebej tisti, ki imajo v rojstni karti problem (nek aspekt) s potrpežljivostjo! Omejevanje je včasih lahko vrlina. Zadržanost, tako dobesedna kot simbolna je tukaj rešitev..

26. julij: Uran konjunkcija Severni Lunini Vozel. Prebujanje po svobodi! (Ne)pričakovane spremembe. To je eden najpomembnejših astroloških dogodkov v letu, saj po mnenju mnogih astrologov. To je energija sprememb vrednostnega sistema, gospodarstva, financ, virov, bančništva, valut (predvsem kripto valute), a to je tudi sprememba vsega na našem planetu Zemlja, okolja, podnebja, obdelovalnih površin, hrane, itd. Ta energija je lahko konstruktivna in tudi destruktivna. Konec julija in začetek avgusta ne bosta zaznamovana le s konjunkcijo Urana in SLV, ampak tudi s konjunkcijo Marsa v biku, hkrati se bo aktiviral tudi kvadrat Urana z R Saturnom (tisti slavni tranzit od lani, ki nam tudi letos ne bo dalo miru). Možni so nekateri usodni dogodki!

28. julij: Mlada Luna v levu. Nov začetek, še en v nizu, nov cikel (Sonce konjunkcija Luna). Ko je mlada Luna v levu, je to eden najbolj ustvarjalnih novih začetkov. Naj vam bo izziv, da odprete svoje srce, poiščete pogum v sebi, poiščete moč. Naj vam srce poje, naj se veseli, naj bo otroško, veselo in odprto. Zabava in lahkotnost sta ključ. Bodite v središču pozornosti, vendar spodbujajte druge, da so ponosni nase (tiste, ki so vam blizu, pa tudi vse okoli vas), ponosno pokažite svoje najboljše lastnosti, a spodbujajte tudi druge, da pokažejo svoje. Sledite svojim strastem, željam in občudujte sebe in druge. Pohvalite tako sebe kot druge. Slavite sebe in svojo individualnost ter cenite tujo. Običajno nam govorijo, da nečimrnost in ponos nista dobra spremljevalca, seveda nista, a tukaj ne govorimo o tem. Skromnost je vrlina, a tu gre za samospoštovanje in dostojanstvo, ne dovolite, da vam nekdo "to vzame", ne dovolite, da vas ponižujejo z žaljivimi predsodki. Bodite ponosni nase (Sonce) in svojo družino (Luna) in naj bo vaša družina ponosna na vas. Pokažite se, izrazite svoja čustva, veselje, čustva, ljubezen – to je idealen čas za kaj takega.

28. julij: Merkur kvadrat Uran. Ta aspekt poleg tega, da prinaša nervozo, kvari tudi načrte. Možni so neprijetni dogodki, nezaželeni obiski, nenadzorovane reakcije. Mnogi bodo indiskretni, nečimrnost bo izražena, tudi dobronamerna kritika ne bo dobrodošla, nasprotno. Mnogi od nas so lahko žrtve zasluženih, pa tudi nezasluženih napadov, močnejši kot so napadi, močnejša je lahko trma. Nagnjenost k ekstremom in ekscentričnim vedenjem, nepremišljenim dejanjem in odločitvam. Dokler traja ta aspekt, so nekateri odnosi v nevarnosti, zato bodite previdni, saj lahko pride do nenačrtovanih ločitev z bližnjimi in prijatelji. To je aspekt neprijetnih presenečenj, napačnih odločitev. Če v teh dneh čutite veliko nervoze in nemira, poskusite to premagati na najboljši možen (vaš) način. Vzdržite se nekaj dni, potem zagotovo ta aspekt oslabi.

28. julij: Jupiter obrne retrogradno (119 dni). Jupiter bo retrograden v ovnu in ribah! V ovnu od 28. julija do 28. oktobra, v ribah od 28. oktobra do 24. novembra. Jupiter se bo pridružil retrogradnim planetom: Plutonu, Saturnu, Neptunu in Hironu. Na splošno nam bo retrogradni Jupiter pokazal kako pošteni smo do sebe in do drugih. Pomagal nam bo videti objektivno in realno kje smo, kaj počnemo, v smislu poštenosti, integritete, morale. Koliko vlagamo vase in v kaj je res pomembno! Ali smo nehali verjeti, upati. Ja, to je priložnost, da obnovimo vero, upanje, nekatere želje. Dokler je v svoji retrogradnosti, imate možnost biti pošteni do sebe, pogledati vase. Retrogradno gibanje je pravzaprav iluzija. Ampak ta iluzija močno vpliva na naša življenja. Tako močno, da bo marsikdo med nami spremenil svoje dojemanje in perspektivo, se vrnil nazaj, k sebi, v notranjost, k tistemu, kar smo. Ta vrnitev zelo pogosto pomeni nekaj ustavitve – upočasnitve. Zaradi vsega tega je zelo pomembno, da veste kje se to dogaja - v kateri vaši natalni hiši. In ne pozabite, da je direktni Jupiter bolj usmerjen v globalno, javno, splošno, retrogradni Jupiter pa bolj v osebno, notranje. Tam so odgovori na vaša vprašanja. Skratka, vsak izmed nas bo začel z rekapitulacijo: osebne (življenjske) filozofije, morale, etike, pravičnosti, vere, prepričanj. Dodali bomo tudi vprašanje izobrazbe, potovanj, tujine, razdalje. Seveda tudi vse teme povezane z energijo ovna: osebne stvari, individualnost, značaj, podvigi, dejanja in teme energij ribi: podzavest, duhovnost, skrivnosti.

31. julij: Merkur opozicija Saturn. Kratkotrajen aspekt, vendar zelo zanimiv, sploh, če čutite, da imate težave s poslušanjem ali razumevanju drugih. Lahko je problem s koncentracijo, pozornostjo. Ta tranzit lahko prinese nekakšno žalost, melanholijo, potrebo po izolaciji. Sicer pa se v tem tranzitu ni priporočljivo odločati. To je še ena v nizu lekcij retrogradnega Saturna.

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven 

Bodite pozorni na prekomerno zapravljanje na začetku tedna. Ko se spopadeta Venera in Jupiter, ste preveč nagnjeni k udobju – zapravljanju ali kupovanju razkošnih daril, ki si jih težko privoščite. V četrtek pa boste našli svoj nov zagon, saj vas mlada luna v levu vabi, da začnete vznemirljiv in nov osebni projekt. Vaše navdušenje nad tem bo kipelo in zagotovo dalo nekaj, česar se lahko veselite. Isti dan se Jupiter obrne retrogradno v ovnu. To izziva vašo željo, da izstopate iz množice. Morda se vam bo uspelo zdaj lažje prilagoditi, kot pa biti stalno med prvimi. Kaj se lahko naučite, če nekoliko omilite svojo osebno podobo?

Bik 

Že na samem začetku tedna, v ponedeljek, je priporočljiva diskretnost, saj bi spopad med Venero in Jupitrom lahko privedel do tega, da boste zapisali ali komunicirali nekaj, česar res ne bi smeli. Bodite previdni tudi pri svojih računih v družbenih medijih. Vesela mlada Luna v družinskem območju vaše natalne karte v četrtek je zelo dobrodošla in ta vpliv vam bo pomagal, če ste se namenili prodati svoj dom. Odličen je tudi za kreativno prenovo ali preureditev – opazujte, kako vaša vizija zaživi! Istega dne pa se Jupiter obrne retrogradno v najbolj duhovnem območju vaše karte. To lahko za nekaj časa nekoliko izzivalno vpliva na vaše duševno zdravje. Pazite nase in bodite prijazni do svojega notranjega otroka.

Dvojčka 

Prijatelji vas bodo morda spodbudili k prekomernemu zapravljanju v ponedeljek ali pa vas bo morda zamikalo, da bi zapravili za razkošen dogodek ali potovanje, verjetno proti vaših želja. Ko se Venera in Jupiter spopadeta, se potrudite določiti finančne meje. Vendar mlada Luna v četrtek prinaša boljše novice, vključno z novim začetkom vašega preobremenjenega seznama opravil. Pospravite nered in si postavite nove cilje. To, o čemer zdaj razmišljate, privlači podobno, zato naj bodo vaše misli pozitivne. Jupiter v tem tednu, v četrtek, obrne v retrogradno gibanje in bo to nekoliko umirilo vaše družabno življenje. Še naprej se boste želeli videvati s svojimi najbližjimi prijatelji in zavezniki, vendar pričakujete, da boste v bližnji prihodnosti potrebovali manj širok obseg stikov.

Rak 

Ponedeljkov spopad med Venero in Jupitrom lahko poudari nezadovoljstvo v vaši karieri. Če se v službi počutite premalo cenjene ali spregledane, se bodo verjetno razvneli boji in občutek jeze. Veliko bolj pozitivne novice prihaja od četrtkove mlade Lune, ki se pojavi v območju denarja vaše rojstne karte. Idealna energija za ustanovitev novega podjetja ali ustvarjanje donosnega stranskega dohodka bo pomagala povečati vaše bančno stanje in samozavest. Za nadaljnji vpogled v vaše karierne težave bodite pozorni na Jupitra, ki se pozneje v četrtek obrne retrogradno. To je klic po prilagoditvi.

Lev 

Ko se Venera v ponedeljek spopade z Jupitrom, boste morali biti zelo previdni pri podrobnostih glede morebitnega potovanja. Nekaj skritega ali nepričakovanega vas lahko preseneti, zato še enkrat preverite vse, kar je in ali je, za vaše potovanje pomembno. Glavna novica tedna pa je četrtkova veličastna mlada Luna v levu. Ta čudovit izbruh energije v vašem znamenju je poln veselja, smeha in najboljše vrste glamurozne drame – kot nalašč za romantična presenečenja! Prav tako se v četrtek Jupiter obrne retrogradno, kar vas bo spodbudilo k natančnejšemu premisleku o tem, ali vam primanjkuje veščin, ki jih potrebujete za uresničitev svojih sanj. Ali je čas za vrnitev k študiju?

Devica 

Prijatelj bo v ponedeljek verjetno pritisnil na vse napačne gumbe, obujal slabe spomine ali postavljal nerodna vprašanja, ko se spopadeta Venera in Jupiter. Verjetno misli dobro, vendar si boste morda morali vzeti čas za odpuščanje. V četrtek mlada Luna poudarja vaše duhovne darove in vas spodbuja k nadaljnjemu raziskovanju prek meditacije. Na tem področju imate veliko talentov, ki jih še niste povsem razvili. Zavedajte pa se, da Jupiter ta teden v četrtek postane retrograden. To lahko omeji vašo samozavest v vašem družabnem življenju, zato se morda raje držite nekaj bližnjih prijateljev, namesto da bi zdaj iskali novo družbo.

Tehtnica 

V ponedeljek lahko občutite krizo ravnotežja med poklicnim in zasebnim življenjem, ko se vaš vladajoči planet Venera spopade z Jupitrovimi pretiranimi pričakovanji. S partnerjem ali tistim najbližjim v dialogu poiščite rešitev, s katero lahko vsi živite. V četrtek mlada Luna poudarja vaše družabno življenje, privablja nove ljudi v vašo orbito in obljublja velik napredek, če se boste lahko zbrali s podobno mislečimi dušami. Jupiter ta teden, v četrtek, postane retrograden v območju partnerstva vaše rojstne karte. Odnosi se lahko nekaj časa počutijo klavstrofobične ali pa se vam zdi, da so vaše povezave postale bolj omejene. Vendar je to le katalizator, ki vas poziva, da ponovno razmislite o svoji ljubezenski poti.

Škorpijon 

V ponedeljek se sanje spopadejo z resničnostjo, ko sta Venera in Jupiter v kvadratu. Ne glede na to, kaj bi radi počeli in vas v to vleče, obveznosti kličejo in preprosto nimate prostega časa. Mlada Luna v četrtek pa se pojavi v vašem kariernem območju. To vam lahko pomaga sprostiti več prostega časa z boljšim ravnotežjem med poklicnim in zasebnim življenjem. Vsekakor je to vznemirljiva priložnost, da svojo kariero oblikujete bolj po svojih željah. Zavedajte se, da se na isti dan retrogradno obrne Jupiter. To lahko povzroči nekaj zmede in nesporazumov v vaših vsakodnevnih rutinah, zato se boste morali čim bolj organizirati, da ostanete na pravi poti.

Strelec 

V ponedeljek vas psihološki boj volje lahko izčrpa na več načinov. Ko se Venera spopade z vašim vladajočim planetom Jupitrom, naj vas ne preseneti občutek, da preprosto ne morete zmagati. Najbolje je, da se umirite in počakate, da se ta vpliv razblini. Zadeve se občutno izboljšajo do trenutka, ko v četrtek zasije mlada Luna iz vašega območja avanture. Pojdite ven, če le lahko, na izlet, načrtujte počitnice, se prepustite adrenalinskim športom – želeli se boste počutiti žive in svobodne. Jupiter pa se istega dne obrne retrogradno, vaš vladajoči planet pa se premika nazaj skozi vaše območje tveganja. Bodite zelo previdni pri osebni varnosti in ne tvegajte nespametno.

Kozorog 

Ko se spopadeta Venera in Jupiter v ponedeljek, bo videti, da je morebitni konflikt med vašimi sorodniki težko rešljiv. Verjetno se od vas pričakuje, da se postavite na določeno stran; poskusite ostati nevtralni, če je le mogoče. Mlada Luna v četrtek nastopi v vašem območju kriz in pomeni nov začetek ne le za vaše finance, ampak tudi za vaše čustvene dolgove. Vrnite, kar ste dolžni, v obliki prijaznosti, uslug ali preprosto dobre volje. Jupiter se v četrtek obrne retrogradno in se premika nazaj skozi območje vašega doma in družine. Bodite še posebej prepričani, da pokažete svojo naklonjenost družini, saj lahko zaradi tega vpliva nekaj časa delujete nekoliko hladno in odmaknjeno.

Vodnar 

V ponedeljek si ne postavljajte smešno visokih pričakovanj. Verjetno bo nekaj zmede ali nesporazumov, ker bo Venera v kvadratu z Jupitrom, zato zmanjšajte tisto, kar mislite, da je dosegljivo, samo za ta dan. Četrtkova mlada Luna je v vašem območju ljubezni in partnerstva – to je čudovit čas za zmenke ali za uživanje v čarih razmeroma nove zveze. Če ste že v zvezi, je to idealen čas za oživitev partnerstva. Zabavaj se! Bodite pozorni na retrogradnega Jupitra. Ta vpliv lahko poveča vašo pozabljivost in povzroči, da se počutite bolj ovirane glede tega, kaj bi morali ali česa ne bi smeli povedati drugim.

Ribi 

V ponedeljek ne tvegajte z financami. Venera in Jupiter sta v kvadratu, zaradi česar ste veliko bolj lahkoverni kot običajno ali bolj verjetno, da boste padli na prevaro. Mlada Luna v četrtek nastopi v vašem območju dobrega počutja in je to čudovit čas, da enkrat za vselej opustite kakšno slabo navado. Osredotočite se na pozitivne cilje in celostno dobro počutje ter skrbno poskrbite za svoje duševno in duhovno zdravje ter svoje telo. Jupiter v četrtek postane retrograden v vašem finančnem območju, vendar je to lahko koristen vpliv za ponovno oceno, koliko denarja resnično potrebujete; ugotovili boste, da je veliko manj, kot si mislite.

Sorodne objave

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 25. do 31. marca 2024)

V tednu, ko zvezde prekrijejo tančico misterija, Lunin mrk v Tehtnici ta ponedeljek prevzame osrednje mesto kot …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 18. do 24. marca 2024)

Pričakovanje prihoda sezone Ovna je vzbujalo nestrpnost, zdaj pa je končno tu. Pretekli teden, kljub svoji obdani …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 11. do 17. marca 2024)

Ta teden nas bosta razveselila le dva nežna astrološka dogodka, ki prihajata kot dobrodošlo olajšanje po burnem obdobju, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.