Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 25. aprila do 1. maja 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 25. aprila do 1. maja 2022)

Za nami so volitve. Kot je običajno ob takem dogodku, nekateri proslavljajo, plešejo, drugi so razočarani in zmedeni. Nekaterih pa se volitve sploh ne dotaknejo. Neglede v kakšnem razpoloženju ste, pred nami je nov dan, nov teden in zdi se, da bo v prvem delu tega tedna prevladoval prijazen in sočuten Lunin utrip. V sredo nas čaka srečanje Venere in Neptuna, ki je zelo romantičen astrološki aspekt, poln idealizma in pravljične magije. Vendar se Pluton v petek obrne retrogradno in nas vse izpostavi notranji tesnobi. Istočasno se na isti dan Merkur premakne v racionalne dvojčke z radovedno in zgovorno energijo, ki ne mara biti obtežena s čustvi. Sobotni (delni) Sončev mrk v biku je pomemben trenutek, ki bi lahko prinesel šoke in presenečenja okoli vsega, za kar mislimo, da je stabilno in varno. Ta energija je takrat lahko burna, čeprav so spremembe, ki jih zrcali, na dolgi rok skoraj vedno najboljše. Glavni astrološki dogodek, ki je pred nami je vsekakor (delni) Sončev mrk v biku. Čeprav je sezona bika običajno čas za sprostitev, pa mrk(i) namesto tega prinaša(jo) katarzo, preobrat in nenadne spremembe. Navadno mrki v biku motijo stabilnost, denarne sisteme in samo zemljo. Zanimivo pri tem mrku je, da sovpada z konjunkcijo Venere in Jupitra v ribah. Dva dobrohotna planeta se združita za tisto, kar bi običajno bilo letošnji trenutek vrhunske blaženosti. Z mrkom se stvari (lahko) zapletejo. Užitek pride z bolečino, velike zmage pa s težkimi odločitvami. Na srečo se klepetavi Merkur 30. preseli v dvojčke, kar nam daje nekaj lahkotne energije.

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

  1. april: Merkur sekstil Neptun - ustvarjalnost, vizualizacija, barve povsod okoli nas. To ni aspekt za vsakodnevno delo, ampak za počitek in sprostitev. Zapišite si sanje, saj vam lahko veliko povedo. 
  2. april: Merkur sekstil Jupiter – Energija za optimiste in dan (dnevi), ko bo upanje smiselno. Možne so lepe novice, sporočila in pisma. Ne čakajte, da jih dobite, pošljite jih. Eno sporočilo lahko spremeni marsikaj. V normalnih okoliščinah je ta aspekt naklonjen učenju, krajšim izletom. Če ste študent, izkoristite to energijo za učenje. To je tudi dober dan za potovanja.
  3. april: Venera konjunkcija Neptun - Ta konjunkcija nam pokaže, da ljubezen nima meja. Meja pa nima samo ljubezen temveč tudi umetnost, lepota, naša čutila. Tu se zlijeta čutno in duhovno. Prebuja naše talente, ustvarjalnost pa tudi domišljijo, fantazijo. Za razliko od Saturna, ki pogosto postavlja meje, jih Neptun tu razgradi, raztopi. 
  4. april: Merkur trigon Pluton - To je energija, kjer imajo besede moč. Lahko pridemo do nekega spoznanja, neke resnice, informacije se nam bodo razkrile, nam bodo bolj dostopne. Uporabite to energijo skozi svoj detektivski um in odkrijte, kaj vam je pomembno. Ta aspekt ima tudi moč regeneracije. V trigonu sta znamenji bika in kozoroga, tako čustvena kot materialna varnost in kariera, položaj, status, avtoritete. 
  5. april: Pluton obrne v retrogradnost (162 dni) - Obdobje za rekapitulacijo. Retrogradni Pluton do 23. oktobra 2022 omogoča pozitivne preobrazbe v vašem družbenem in ljubezenskem življenju, financah in načinu razmišljanja. Zlasti odprava slabih navad in obsedenosti bo vodila do duhovne rasti in razvoja duše. Zaznavanje bistva in korenine problema. In ko se bo spet premaknil naprej (čez pet mesecev), bomo pripravljeni na akcijo. Čas je za čiščenje in pripravo. Kaj je staro in obrabljeno, kaj ni več dobro, kaj je tisto, kar potrebuje ali želi zapustiti naše življenje?, in kar očitno moramo izpustiti. Kaj je tisto, kar že dolgo ne deluje? To so vprašanja, ki si jih bomo morali zastaviti.
  6. april: Merkur vstopa v dvojčka – Ko rečemo Merkur, mislimo na komunikacijo, ko rečemo Merkur v dvojčkih, mislimo na "komunikacijo na kvadrat". Postanemo bolj radovedni, družabni in bolj komunikativni. Delali bomo več stvari hkrati, vse nas bo zanimalo, ideje bodo sledile ena za drugo. Razmišljali bomo jasno, natančno in hitro. Želimo biti dobro obveščeni.
  7. april: Venera konjunkcija Jupiter - Kombinacija lepega in uporabnega. Harmonični aspekti Venere in Jupitra prinašajo obilje! Blagor tistim, ki so rojeni s takšnimi aspekti. Te energije so dobre tudi kot tranzitna energija (aspekt). V tem tranzitu lahko pričakujete priljubljenost (še posebej, če to potrjuje vaš natalni horoskop), uspeh, dobre finance, nekaj "nezasluženih" dobičkov. Lahko pričakujete pomoč drugih. To je energija, ki vam lahko pomaga. Ker je Venera v tem odnosu planet ljubezni in bo vpliv ojačan z Jupitrom, je zato še lepša in intenzivnejša.
  8. april: Mlada Luna v biku – Delni Sončev mrk (druga mlada Luna v aprilu) - Še ena mlada Luna v istem mesecu. Še en nov začetek, en na začetku, drugi konec meseca! To ni navadna mlada Luna, ker se dogaja tudi delni Sončev mrk! S to lunacijo se odpre sezona mrkov! Letos imamo štiri mrke, ta je prvi. Danes se začenja nov cikel (Mlada Luna). Povežimo se s tem, kar je v nas, v naših srcih (Luna) in dušah (Sonce). Da ugotovimo, kakšne so naše potrebe v smislu energije bika: čustvene, materialne, premoženjske, denar, delo… to so osebne (notranje) vrednote, vrednote navzven. Vse v smislu kaj je vredno in kaj ni več. Koliko smo in ali smo hvaležni. Čas setve..

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.


Oven 

Venera, ki se bo v prvi polovici tedna združila z Neptunom v ribah v vašem nezavednem in duhovnem področju, bo razkrila duhovno rast, ki ste jo pridobili iz določenega razmerja, in dodatno osvetlila odnose iz vaše preteklosti. To srečanje med Venero in Neptunom se lahko pokaže tudi kot iluzija in zmeda v vašem življenju, zato bodite previdni. Ločite dejstva od domišljije. Pri tem vam bo pripomogla Merkurjeva sprememba v petek. Ko bo Merkur vstopil v dvojčke in povečal vaše samo izražanje, radovednost in potrebo po pridobivanju informacij, kar vam lahko razbistri glavo in omogoči, da z razumom in logiko najdete pot skozi meglo. Pripravite se na nekaj šokov, povezanih z denarjem ali vašimi vrednotami med Sončevim mrkom v soboto. Po drugi strani, pa ta mrk lahko usmeri vašo pozornost na praktičnost in lahko v naslednjih dveh tednih prinese novo priložnost za zaslužek.

Bik 

Pričakujte prijetno in družabno prvo polovico tedna. Povezovanje s prijatelji, ki vas duhovno ali ustvarjalno navdihujejo, je tema prve polovice tedna, ko se vaš vladar Venere zlije z Neptunom v ribah. Zdi se, da so stvari tudi finančno pod nadzorom še posebej, ko Merkur v soboto spremeni znamenje in vam pomaga pri inteligentnih odločitvah glede proračuna. Vendar pa je sobotni Sončev mrk v biku pomemben trenutek v tem letu. Morda boste ugotovili, da nekaj pretresa vaš občutek identitete, ali pa boste odkrili neresnico, ki so jo izrekli tisti, ki jim zaupate. To nikoli ni enostavno obvladati, vendar ne pozabite, da nikoli niste sami.

Dvojčka 

Venera, ki se v prvi polovici tedna zlije z Neptunom v ribah, lahko prinese navdihujoče ali zmedeno srečanje z nekom, ki je povezan z vašim ciljem. To je tudi idealen čas za navezovanje novih stikov, predvsem tistih, ki navdihujejo vašo ustvarjalnost. V petek se Merkur, vaš vladajoči planet, premakne v vaše znamenje, kar je zelo močan astrološki dogodek in bo lahko spodbudil komunikacijo, učenje in željo po potovanju. Sončev mrk v soboto lahko prinese šok v obliki nepojasnjene izkušnje. Ta energija je aktivna v psihični coni vaše karte in vas spodbuja k raziskovanju stvari, ki jih še ne razumete.

Rak 

Aktiven začetek tedna verjetno vključuje veliko potovanj in malo časa za sprostitev. Tudi ta teden bo Merkur, ki bo v petek (do 21. maja) vstopil v dvojčke, okrepil vašo intuicijo. To je dober dan za meditiranje, vizualizacijo ali manifestacijo. Sobotni Sončev mrk lahko začasno poruši mir in prinese dramo in prevrate v vaše družabno življenje, kakor tudi nov krog druženja v naslednjih dveh tednih.

Lev 

Prva polovica tega tedna je idealna za delo na projektih samo izpopolnjevanja. Vaša samozavest bo močna in zlahka lahko izpeljete vse spremembe življenjskega sloga, o katerih razmišljate. Poleg tega lahko Venera, ki se ta konec tedna združi z Jupitrom v ribah, okrepi intimnost v razmerju. Merkurjeva sprememba znamenja v petek vpliva na vaše prijateljsko območje. V kolikor iščete nove prijatelje izberite tiste, ki stimulirajo vaš intelekt in s katerimi bi radi razpravljali o svetu. Merkur, ki bo v petek (do 21. maja) vstopil v dvojčke, lahko spodbudi načrte in pogovore s prijatelji, medtem ko bo mrk mlade Lune v biku v soboto prinesel nov cikel aktivnosti, ki vključujejo cilje h katerim stremite. Ne bodite presenečeni, če se boste nenadoma znašli v središču pozornosti in se boste morda morali spopasti s krizo. Ni zabavno, vendar vam daje priložnost, da dokažete, kaj zmorete.

Devica 

Lunarna aktivnost v začetku tega tedna je za vas zelo romantična in idealistična, zato boste z veseljem lebdeli v majhnem rožnatem mehurčku. Izkoristite blagodejno srečanje med Venero in Neptunom, saj bo to za vas verjetno ena najbolj romantičnih vibracij v letu – kot nalašč za intimnost ali potovanje. Vaš vladajoči planet Merkur se v petek premakne v območje vaše kariere, kar je dobra novica še posebej, če iščete službo. Medtem bo mrk mlade Lune v biku v soboto lahko sprožil željo po potovanju ali pridobivanju višjega znanja v naslednjih dveh tednih.

Tehtnica 

Zelo organiziran in podjeten začetek tedna vam omogoča, da naredite veliko. Vaš vladar Venera, ki se bo v prvi polovici tedna združila z Neptunom v ribah, lahko prinese občutek miru in zdravljenja. To je dober teden tudi za vaše osebno zdravje še posebej, če poskušate preiti na nov režim vadbe ali opuščate slabo navado. Merkur vstopi v dvojčke v petek (do 21. maja) in vam daje prednost preučevanja duhovnih konceptov, razpravljanja o vašem svetovnem nazoru ali potovanju v daljno deželo. Vendar bodite pozorni na nekaj intenzivnih čustev v soboto, saj Sončev mrk oživi travme ali tesnobo iz preteklosti, kakor tudi prinese nov cikel zdravljenja in sprostitve v naslednjih dveh tednih.

Škorpijon 

To je zelo ustvarjalen začetek tedna, poln priložnosti, zabavnih hobijev, navdihnjenega pisanja in ljubezni do glasbe. Ko se bo Venera v sredo srečala z Neptunom, vas bo fantazija še posebej pritegnila, vendar na pozitiven, zdravilen način. Merkur se v petek premakne v psihološko cono vaše natalne karte, kar je dobro za samoanalizo in uvide. Globok pogovor vam bo prinesel vpogled v vse, na kar ste osredotočeni. Sobotni Sončev mrk lahko prinese dramo in preobrate v vaše ljubezensko življenje ali sproži nov partnerski cikel. To je odličen čas, da spoznate občudovalca ali sodelujete z nekom pri novem projektu.

Strelec 

Venera, ki se v prvi polovici tedna zlije z Neptunom v ribah, lahko vzbudi občutek miru ali zmede, ki vključuje vaše domače življenje. Poleg tega bo Venera, ki se bo ta konec tedna združila z vašim Jupitrom v ribah, prinesla veselje s povezovanjem z družino ali polepšanjem vašega doma. Merkur, ki vstopi v dvojčke v petek (do 21. maja) v ljubezensko območje vaše natalne karte, bo spodbudil komunikacijo med vami in vašimi najdražjimi. Morda boste spoznali nekoga posebnega na spletu. V soboto med Sončevim mrkom še posebej poskrbite zase. To se zgodi v območju vašega dobrega počutja ter v naslednjih dveh tednih usmeri vašo pozornost k zdravju in počutju drugih.

Kozorog 

Ljubezen se lahko zdi eterična ali nedosegljiva, ko se Venera v prvi polovici tedna zlije z Neptunom v ribah v vašem mentalnem področju. Poleg tega bo Venera, ki se bo ta konec tedna združila z Jupitrom v ribah, vzbujala optimizem in lahko prinesla romantiko prek potovanja ali družbene povezave. Pri tem bo pomagala Merkurjeva sprememba znamenja v petek, saj vam daje boljšo osredotočenost in večjo koncentracijo. Ta tranzit je odličen tudi za izboljšanje vaših veščin upravljanja s časom in osebne organizacije. Morda najboljše od vsega je, da bo sobotni mrk mlade Lune v biku v naslednjih dveh tednih prinesel nov krog romantike in/ali ustvarjalnosti. Zdaj je čas, da popestrite svoj trenutni odnos ali odprete svoje srce za možnost, da spoznate nekoga posebnega.

Vodnar 

Zlitje Venere z Neptunom v ribah v prvi polovici tedna bo navdihnilo vaš altruizem, medtem ko bo Venera, ki se bo ta konec tedna združila z Jupitrom v ribah, prebudila vašo željo po odnosu, ki navdihuje vašo osebnostno rast. Če ste samski, lahko vaš optimizem in odprtost pritegneta pozornost nekoga posebnega. Še bolje, Merkur, ki vstopi v dvojčke v petek (do 21. maja), lahko prinese romantiko prek povezovanja ali spletnega vira. Vaša beseda in komunikacija bosta močni. Med sobotnim Sončevim mrkom je v središču vaše družinsko življenje kar lahko prinese nov cikel dejavnosti, ki bodo vključevale vaše domače. 

Ribi 

Vpliv Lune v ribi, ki prevladuje v začetku tedna je za vas bolj lahkotna. Omogoča vam, da se počutite samozavestne, podprte in močne v vsem, kar se odločite. Konjunkcija Venere in vašega planeta Neptuna v sredo je še posebej močna za vas in kot nalašč za ustvarjanje čudovitega vtisa na druge. V petek Merkur spremeni znamenje in začne lajšati komunikacijo znotraj družine še posebej, če je prišlo do razdorov – to je zelo dobrodošla sprememba astrološke energije. Vendar vas sobotni Sončev mrk opozarja, da ne verjemite vsemu, kar slišite. Bodite zelo preudarni in ne storite ničesar, česar pozneje ne morete razveljaviti. Mrk bo prinesel nov cikel intelektualne rasti v naslednjih dveh tednih.

 

Sorodne objave

Tedenski horoskop (od 22. do 28. aprila 2024)

Ta teden nam nebeški oder prinašajo le dve planetarni poravnavi, toda vsaka izmed njih nosi svojo izjemno moč. …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.