Ta mesec praznujejo Jasmina, Marko, Neja, Irma in Marija! Zato ti cel mesec častimo poštnino, praznuj z nami!
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 24. do 30. januarja 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 24. do 30. januarja 2022)

Ta teden bo obarvan z veliko zemeljskih, ambicioznih in resnih vibracij, saj planeti vibrirajo in njihova energija poudarjajo zelo resno, odgovorno in delavno vzdušje. Velik del tega vpliva prispeva Mars, ki zapusti svobodoljubno, nemirno znamenje strelca in v ponedeljek prispe v avtoritarnega in ambicioznega kozoroga. Ker nam Mars zagotavlja energijo, zagon in namen, je ta teden naše delovanje zelo usmerjeno v racionalno, previdno in praktično ukrepanje. V torek se tudi Merkur premakne nazaj v kozoroga, in je še vedno retrograden do 3. februarja. To obarva naše razmišljanje in komunikacijo, kar je koristno – vendar pazite na preveč samo obtoževalnih ali omejevalnih energij zaradi izgubljenih priložnosti iz prejšnjega obdobja. Osredotočite se na tukaj in zdaj.

Mars je najbolj zagnan in tekmovalen planet v našem sončnem sistemu. In kozorog je najbolj ambiciozno znamenje zodiaka. Ko se torej Mars premakne v kozoroga, kot se to zgodi ta teden, se naše ambicije ponovno prebudijo! Ta teden ni čas za lenarjenje ali pasivnost. Čas je za delovanje. Ta energija združuje kozorogovo praktično zdravo pamet z dolgoročno, uporabno vizijo. Mars v kozorogu spodbuja, da ne izgubljamo časa in energije za neplodne dejavnosti. Ta strastno napolnjena energija želi, da premagate vse, kar vam lahko stoji na poti. Mars je vzvišen v kozorogu. Njegova energija se izredno dobro kaže skozi to ponosno in sposobno znamenje, zato je to najboljši čas, da se posvetite realizaciji svojih ciljev. Kljub temu ima ta astrološki tranzit – tako kot vsa astrološka energija – tudi slabo stran. Med tranzitom Marsa v kozorogu je zlahka postati deloholik, ki ga lahko posrkajo ambicije, materializem ali iskanje statusa. V tem tednu si vzemite čas za zabavo s svojimi najbližjimi, prijatelji in družino, stran od službe in svojih velikih načrtov. Vzemite si tudi čas, osredotočite se na svoje nematerialne blagoslove – številne stvari, zaradi katerih je vaše življenje vredno življenja in niso odvisne od denarja, financ in življenjskega standarda. Mars v kozorogu je tudi odličen čas za ljubezen, ta strastna energija nam pomaga graditi dolgotrajne, predane odnose, ki lahko prenesejo življenjske težave in nevihte. Če sledite tem blagoslovom, lahko energijo Marsa v kozorogu izkoristite v popolnosti, ne da bi se prepustili samo njegovim bolj materialističnim nagonom.

Ta teden se tudi retrogradni Merkur obrne nazaj v kozoroga. Ta energija nam zagotovo daje vedenje kako in kdaj ukrepati, da zagotovite svoje ambicije, cilje in sanje. Lažje bomo vedeli, kdaj izkoristiti pravi trenutek za ukrepanje. Ob zaključku tedna se Venera v kozorogu končno obrne neposredno. Po 41 dneh retrogradnosti se Venera premika direktno! Kar smo se v preteklem mesecu učili in pristopali drugače glede naših vrednot in odnosov, se ta teden začne premikati naprej. Merkur v konjunkciji s Plutonom ponovno spodbuja spoznavanje našega globljega jaza in globlje plati življenja. Na koncu, Sonce v kvadratu z Uranom zaključuje teden s poudarkom zdrave svobode in individualnega samo izražanja.


Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna:

Ponedeljek, 24. januar: Mars vstopi v kozoroga in se bo pridružil retrogradni Veneri in Plutonu. Čez dva dni 26. januarja se tej planetarni družbi pridruži retrogradni Merkur! Mars bo ostal v kozorogu do 6. marca (skupaj z Venero se bo preselil v Vodnarja). Z energijo Marsa v kozorogu se prebuja želja in potreba po uspehu, od tod tudi pripravljenost na trdo delo. To je energija praktičnosti, ni veliko prostora za impulzivnost, kar je dobro za vse poslovne podvige, pa tudi za vsa druga dejanja. Ta energija Marsa prinaša večjo samokontrolo, disciplino in odgovornost. Manjka pa mu malo topline. Skratka, je čas za ukrepanje na zelo odločen in logičen način. Zmožni bomo premagati težave ali izzive, zlasti tiste, ki bi lahko ovirali odnose. Medtem ko je Mars impulziven, v kozorogu postane fokusiran in marljiv in odlično načrtuje, kako uresničiti svoje sanje. 

Ponedeljek, 24. januar: Venera v kozorogu trigon Uran v biku - Ta aspekt bo vplival na naše odnose od 23. januarja do 4. februarja. Ko sta Venera in Uran v aspektu to pomeni, da so spremembe na poti, zlasti v naših romantičnih odnosih ali v naših domovih. Hrepeneli bomo po novostih in novih odnosih, ki bi nas lahko navdihnili, da naredimo naslednji korak, pa naj gre za to, da se preselimo ali končno končamo razmerje.

Torek, 25. januar: Retrogradni Merkur vstopi v kozoroga - kjer je že prebival od 13. decembra 2021 do 2. januarja 2022. Zdaj bo v kozorogu ostal od 26. januarja do 14. februarja, ko bo ponovno vstopil v vodnarja! Naš nebesni sel Merkur se bo iz energije vodnarja, energije svobode in potrebe po svobodi, preselil v energijo kozoroga, precej resne in praktične energije, kar bi lahko prineslo nekaj omejitev, ker je Merkur še vedno retrograden. Retrogradni cikel Merkurja v kozorogu bo od 26. januarja do 4. februarja (7 dni)

Petek, 28. januar: konjunkcija Merkurja in Plutona v kozorogu - V času te konjunkcije bomo imeli v kozorogu več planetov: Luna, Mars, Venera, Merkur in Pluton! Konec lanskega leta je imel Pluton srečanja z Venero in Merkurjem v kozorogu, z Venero 11. in 25. decembra, z Merkurjem 30. decembra. Zdaj, konec januarja, ima Pluton še eno srečanje z Merkurjem, več srečanj z Marsom, z Venero 3. februarja in z Merkurjem 11. februarja. Torej imamo trikrat konjunkcijo Merkurja in Plutona v kozorogu. Ta trenutna konjunkcija je druga po vrsti, čaka nas tretja. To je aspekt močne mentalne energije. Vztrajnost in prepričljivost v mislih, komunikaciji, z besedami. Besede imajo tukaj veliko moč. Odličen vpogled, globok detektivski um. Ta konjunkcija bi lahko prinesla tudi ostro komunikacijo, sarkazem, izbruh jeze. Torej, danes in jutri se Merkur, planet, ki upravlja z komunikacijo, sreča s Plutonom, gospodarjem podzemlja. Lahko se razkrijejo kakršne koli dolgotrajne skrivnosti ali celo tiste resnice, ki smo se jim izogibali. To je čas, da se soočimo s svojo senco in senco drugih in možna je velika prelomna točka v odnosih.

Sobota, 29. januar: Venera se obrne direktno v kozoroga. Čas je za sprostitev, čas je, da preverite kaj ste se naučili in ali ste se naučili! Čas je za nove izkušnje ali za uporabo naučenih izkušenj. Mogoče je tudi čas za sprejemanje odločitev. To je dan, ki smo ga vsi čakali. 

Nedelja, 30. januar: Sonce kvadrat Uran - to je njihov sedmi kvadrat. Viharen konec januarja in začetek februarja. Prva stvar, ki se lahko zgodi, je, da vam "vrže varovalko". Tu so možnosti za stres, nervozo, nekaj nenadnih ovir na Sončevi poti skozi vodnarja. Uran se je odločil, da ga malo pretrese, ker Uran ne mara rutinskih opravil in rutine nasploh. Zato doda malo eksplozivnosti. Če niste pripravljeni na spremembe, boste ta kvadrat občutili kot nemir in živčnost. To vas lahko nato pripelje do prenagljenih odločitev in to je težava. Obnašanje se lahko giblje od napetosti do razdražljivosti in zelo nepredvidljivega odnosa z drugimi. Potreba po poudarjanju individualnosti in neodvisnosti ter potreba po svobodi vas lahko pripelje tja, kamor si ne želite. Prav tako ne boste imeli želje prilagajati svojih dejanj drugim. Ta tranzit bi lahko vplival na vaš odnos z nadrejenimi ali z oblastmi. Torej tam, kjer začutite omejenost, boste čutili največji pritisk, in ta kvadrat bo deloval tako, da si boste želeli svobode. V vsakem primeru, tudi če ta tranzit traja le nekaj dni, bi lahko občutili njegov vpliv, še posebej, če Sonce vlada nekaterim občutljivim hišam (v vaših natalnih kartah). Želja po spremembi življenja je premočna in ne gre za problem, ampak za možen način - zelo radikalen! Imeli boste tisti neznosen občutek - "hočem vse - zdaj" Pazite se prenagljenih odločitev in dejanj! 


Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven 

Vaše ambicije in napredek so ta teden spodbujene, v ponedeljek bo vaš vladar planet Mars, prešel v kozoroga, sledil mu bo Merkur, ki bo v sredo ponovno v kozorogu, in se pridružil Veneri in Plutonu. Ta koncentrirana energija bo v vaši deseti hiši kariere in dolgoročnih ciljev okrepila vašo osredotočenost na predanost, odgovornost in/ali napredovanje v karieri. Izkoristite ves ta zagon in energijo z lastno drznostjo in žarom za zmago – to bi morala biti za vas odlična kombinacija planetarnih vibracij. Ko pa Merkur v torek spremeni znamenje, pa poskrbite, da bo vaša komunikacija na delovnem mestu kristalno jasna, sicer bi zlahka prišlo do nesporazumov. Pomembno je, da poveste, kar mislite. Po šestih tednih retrogradnosti bo Venera, ki se v soboto obrne neposredno, postopoma omogočila napredovanje vaših osebnih in/ali poklicnih odnosov. To je dobra energija, če iščete nove odnose ali če želite razširiti svoje poklicne stike. 

Bik 

Po šestih tednih retrogradnosti bo vaš vladar Venera, ki se bo v soboto obrnila naravnost, v kozorogu, postopoma spodbudila da gre vaše življenje naprej. Razmišljali boste o tem, kaj si želite v trenutnem razmerju. Razširitev vaše vizije o tem, kaj je lahko ljubezen, je lahko del slike. Mars v ponedeljek vstopi v vašo deveto hišo, hišo potovanj in učenja, zato se lahko zgodi, da se boste želeli odpraviti na potovanje, počitnice ali preprosto izlet. To je odličen teden tudi za začetek novega tečaja ali usposabljanja, ker ste pripravljeni razširiti svoje znanje na številnih področjih. Ne glede na to, ali gre za delo ali za vaš užitek, razmislite o vrnitvi v šolo v kakršni koli obliki. Merkurjeva sprememba znamenja v torek bo pomagala, da vaše razmišljanje za nekaj časa postane bolj organizirano in manj razpršeno. Sledenje višjemu idealu prek vaših duhovnih praks bo pomagalo uresničiti vaše sanje, ko bo pravi čas.

Dvojčka 

To bo verjetno, teden, ki bo vzbudil poglobljeno razmišljanje, kar bi lahko povzročilo nekaj močnih čustvenih izzivov. Merkur, vaš vladar, je še vedno retrograden, vendar v torek spremeni znamenje in lahko začne sprožati občutke tesnobe, zlasti v srčnih zadevah. Poskusite biti prijazni do sebe. Po šestih tednih retrogradnosti na vašem področju preobrazbe, osmi hiši, bo Venera, ki se bo v soboto obrnila neposredno, postopoma pomagala da napredujete naprej. Karkoli ste ozdravili ali spustili v svojem srcu, ko je bila Venera retrogradna, bo poglobilo povezave z tistimi, ki jih imate radi. Mars, ki bo v ponedeljek prešel v kozoroga, in mu bo naslednji dan sledil Merkur, se bo pridružil Veneri in Plutonu v Kozorogu, in s tem okrepil osredotočenost na zdravljenje. Ti vplivi lahko tudi poglobijo vaše zanimanje za psihologijo, skupne vire ali skrite psihične pojave.

Rak 

Po šestih tednih retrogradnosti bo Venera, ki se bo v soboto obrnila neposredno, postopoma omogočila napredovanje v partnerskih odnosih. Ne glede na to, ali želite poglobiti povezavo s svojim partnerjem, najti nekoga, ki je kompatibilen, ali ustvariti harmonično poslovno partnerstvo, Venera vam bo razsvetlila, kako doseči cilje. Mars, ki bo v ponedeljek prišel v kozoroga, in mu bo naslednji dan sledil Merkur, se bo pridružil Veneri in Plutonu, kar bi lahko vključevalo reševanje težave, ki vključuje intimne ali poslovne odnose. To je dober teden za zmenke in spoznavanje novega. V obstoječem razmerju Mars vzbuja strast, hkrati pa spodbuja tudi prepire. Ko Merkur v torek spremeni znamenje, se boste počutili čustveno– delite svoje občutke s svojo boljšo polovico, saj vas ta ranljivost lahko ozdravi.

Lev 

V tem tednu boste pripravljeni temeljito pretresti svoje delovno okolje, kajti Mars v ponedeljek  preide v kozoroga, naslednji dan mu sledi Merkur, in se pridruži Veneri in Plutonu. Tako intenzivna osredotočenost na vaše področje dobrega počutja in dela bo podprla vaša prizadevanja za zdravje in spodbujanje vaših delovnih projektov. To je idealna energija za proaktivne, pozitivne spremembe na delovnem mestu, vendar poskušajte ostati fokusirani, namesto da agresivno silite v spremembe. To je dober teden tudi za vaše zdravje, še posebej, če poskušate vpeljati nov režim telovadbe. Merkurjeva sprememba znamenja v torek je koristna za boljšo organizacijo v domu in na delovnem mestu, vendar pazite, da ne potisnete čustev, ki jih ocenjujete kot 'nekoristne'. Po šestih tednih retrogradnosti bo Venera, ki se v soboto obrne neposredno, postopoma poenostavila vaše odnose, zlasti z ljudmi, za katere skrbite ali delate. 

Devica 

Pripravite se na izjemno ustvarjalen teden, še posebej če delate na ustvarjalnem področju, trženju, komunikacijah ali oblikovanju. Mars v ponedeljek spremeni znamenje in vpliva na vašo peto hišo, vaše območje veselja, zato se boste tudi počutili veliko bolj lahkotni kot običajno in pripravljeni na spontano zabavo. Opustite rutine, samo pojdite s tokom. Vendar se zavedajte, da vpliv poveča tudi željo po tveganju, nenadna nepremišljena želja vas lahko preseneti – bodite previdni. Merkur, vaš vladajoči planet, je še vedno retrograden, a se tudi on v torek premakne v vaše območje ustvarjalnosti –preživite nekaj kakovostnega časa sami, uživajte v hobijih in počnite več tistega, kar vam narekuje srce. Po šestih tednih retrogradnosti bo Venera, ki se bo v soboto obrnila neposredno, postopoma pospešila vaše ljubezensko življenje in prebudila notranjo muzo, kar je dobro za začetek zveze in/ali ustvarjalnega projekta. Lažje bodo tekle tudi zadeve, povezane z otroci.

Tehtnica 

Po šestih tednih retrogradnosti bo vaš vladar Venera, ki se bo v soboto obrnila neposredno, izboljšala potek vaših odnosov, zlasti z družino. Torej, ta teden se osredotočite na domače življenje. Mars, ki bo v ponedeljek prešel v kozoroga, in mu  sledil Merkur v sredo, se bo pridružil Veneri in Plutonu v kozorogu. Koncentrirana energija v vaši četrti hiši, hiši doma, bo povečala vašo osredotočenost na domače življenje, kar lahko vključuje družinske dejavnosti, projekte za izboljšanje doma, nakup nepremičnine ali preprosto prirejanje zabave. Raziskovanje vaših korenin bo prineslo vpogled v vaš notranji svet in odnose.

Škorpijon 

Mars, ki bo v ponedeljek prešel v kozoroga, ki mu bo sledil Merkur v sredo, se bo pridružil Veneri in Plutonu na vašem področju intelekta. Tako koncentrirana mentalna energija vas bo dodatno motivirala, da izražate svojo resnico. Prisotna je tudi potreba po razširitev znanja. Merkurjeva sprememba znamenja v torek bo nekoliko ublažila vašo komunikacijo, vendar se boste vseeno morali zavedati svojih besed. Po šestih tednih retrogradnosti bo Venera, ki se v soboto obrne neposredno, preusmerila vašo pozornost, ko gre za ljubezen. Namesto da bi razmišljali le o svojih odnosih, boste bolj nagnjeni k temu, da izrazite svoja čustva ljudem, za katere vam je mar, kar bo zagotovilo jasnost v komunikaciji.

Strelec 

Če je bil denar do pred kratkim problem, se lahko ta teden veselite napredka. Mars, ki v ponedeljek prehaja v kozoroga, ki mu sledi Merkur v sredo, pridružil Veneri in Plutonu. Koncentrirana energija na vašem finančnem področju bo okrepila vašo sposobnost, da manifestirate materialne blaginje. Ko pa Merkur v torek spremeni znamenje, se boste začeli spraševati, ali so vaši poslovni cilji resnično usklajeni z vašimi notranjimi vrednotami. Če niso, boste imeli priložnost delati na tem ta teden. Začnite z ohranjanjem najvišje etike pri vsem, kar počnete v svojem delovnem področju. Po šestih tednih retrogradnosti lahko Venera, ki se v soboto obrne neposredno, poenostavi začetek novega razmerja ali premakne vaš trenutni odnos naprej. Prav tako bo okrepilo vaše zaupanje v vašo moč zaslužka.

Kozorog 

Velik porast energije lahko pričakujete v tem tednu, ko bo Mars v ponedeljek začel svoje potovanje skozi vaše znamenje in s tem okrepil vaše ambicije, zagon, navdušenje in vašo motivacijo. Karkoli ste si zadali, boste v tem obdobju lahko naredili hitreje in bolje kot kdaj koli prej. Bodite pa vseeno pozorni, kajti Mars lahko tudi spodbudi vaš rahlo razdražljiv temperament. Poskusite biti potrpežljivi. Retrogradni Merkur v torek v vašem znamenju vam daje boljši vpogled v lastno motivacijo, kar bo zelo pomirjajoče za vas. Venera, ki se v soboto obrne neposredno tudi v vašem znamenju, lahko postopoma spodbudi začetek novega razmerja. Če ste že v razmerju, boste motivirani, da nadaljujete z utrjevanjem vašega odnosa. Skratka, Mars in Merkur, ki bosta ta teden vstopila v vaše znamenje, se bosta pridružila Veneri in Plutonu ki sta že tu, zaradi česar boste neustavljivi pri uresničevanju vaših ciljev v naslednjih tednih. Torej, čas je, da si razjasnite, kaj želite, in to nemudoma storite.

Vodnar 

Mars, ki bo v ponedeljek prešel v kozoroga, v vaše območje zasebnosti in tajnosti, vašo dvanajsto hišo duhovne rasti, boste morda želeli za nekaj časa umiriti svoje družabno življenje. Sledi mu Merkur v sredo, in tako skupaj z Marsom pridružil Veneri in Plutonu tudi v kozorogu, kar bo okrepilo vašo intuicijo, še posebej, če si vzamete čas za meditacijo. Pomembno je, da stopite v stik s svojim notranjim svetom, preden ukrepate, da se izognete napačnemu koraku. Tisto, kar si želite ta teden bolj kot karkoli, je mir in tišina. Po šestih tednih retrogradnosti bo Venera, ki se v soboto obrne neposredno, postopoma povečala vašo zavest, ko gre za čustva. Zdaj se lahko pojavi nenadno osvobajajoče spoznanje o določenem razmerju ali vašem življenju na splošno. 

Ribi 

Ta teden boste občutili željo po druženju - vaši socialni nagoni bodo močni in če ste običajno nekoliko osamljeni ali sramežljivi, je to dobra spodbuda za iskanje novih prijateljev. Marsov prihod v vaše prijateljsko območje v ponedeljek je na splošno dobra novica, čeprav se vam bodo drugi morda včasih zdeli rahlo nagajivi ali preveč grobi. Retrogradni Merkur v torek spremeni znamenje. Izkoristite ta čas, da dobro premislite, kaj v resnici želite od prijateljstva, in kaj lahko ponudite v zameno. Po šestih tednih retrogradnosti bo Venera, ki se v soboto obrne neposredno, tudi ona spodbudila in postopoma premaknila vaše družabno življenje naprej, kar bo prineslo lažje sodelovanje s prijatelji, ali hitrejše navezovanje novih stikov. 

 

Sorodne objave

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 16. do 22. maja 2022)

Sezona mrkov je v polnem razmahu. Medtem ko je Sončni mrk (mlade Lune) v biku spodbudil nove začetke, naj bi ponedeljkov …

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 9. do 15. maja 2022)

Dva pomembna astrološka dogodka bosta obarvala energije tega tedna: Jupiter, planet sreče in obilja, se premakne v …

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 2. do 8. maja 2022)

Energije tega tedna so ugodne in spodbudne, kajti harmonični planetarni aspekti (sekstili) nas podpirajo. Sekstili …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.