Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 22. do 28. maja 2023)

Tedenski horoskop - Splošni pregled   (od 22. do 28. maja 2023)

Ta teden bo zelo dinamičen. Poleg spodbudnih planetarnih aspektov nam kozmos pripravlja nekaj izzivalne energije - kvadratov, ter nas postavlja pred preizkušnjo, da presežemo svojo cono udobja. Navsezadnje so izzivi tisti, ki pomagajo razvijati značaj. V ponedeljek Sonce v igrivih dvojčkih v harmoničnem aspektu z Marsom v levu omogoča, da odločno ukrepamo (do česarkoli ali kogarkoli želimo!). V petek bo Venera v raku vzpostavila prijateljsko povezavo z Uranom. To je lahko prav tisto, ki jo potrebujemo, da nas pretrese in spravi ven iz naše cone udobja in da uživamo v igri, in nas opomni, kako veličastno in zanimivo je lahko življenje! Možna je nenadna ljubezenska priložnost in če smo pripravljeni za radikalen premik v ljubezenskem življenju, se bo verjetno dobro izšlo. Naš prvi poziv k akciji je v torek ko bo Marsa v kvadratu z Jupitrom. Kot že veste, Jupiter razširi lastnosti katerega koli planeta, ki se ga dotakne, zato bi morala s tem kvadratom energija Marsa prekipevati. Vendar to ni vedno na dober način. Napake lahko naredimo iz neprevidnosti, ne da bi upoštevali posledice. Izziv tega aspekta je nevarnost, da svoje cilje postavljamo višje, kot so naše realne zmožnosti. Nasvet - sprejmite samo tiste projekte, ki vas res podžigajo in so realno izvedljivi v časovnem okviru, ki ga imate. Ni potrebe, da bi vmešavali svoj ego in vztrajali, pod vsako ceno. Drugič, kanalizirajte vso to potencialno nestrpno energijo skozi šport in gibanje. V nedeljo pa postane vse bolj resno, saj se Sonce neharmonično poveže s Saturnom. Glede na to, da se Sonce in Saturn v nedeljo srečata v kvadratu, je pomembno, da poznamo svoje meje, ne da bi se kregali ali si ustvarjali izkrivljeno samopodobo. Vsi imamo omejitve in napake. Nima smisla, da jih prikrivate ali prekomerno kompenzirate. Spoznajte in sprejmite svoje napake in hodite z dvignjeno glavo.

 

Preden si zabeležite pomembne tranzite in planetarne vplive, pa poglejmo še datume, ko se družimo in povezujemo podobno vibrajoči ljudje!

24.06.2023, Kurešček (smer: Ig-Zapotok), Hoja po žerjavici 2023 (solsticij in karmični vozli)

15.07.2023, 18:00–19:30, posest Rečica, Bled, Zvočna kopel na prostem

15.10.2023–22.10.2023, Egipt, MAKADI BAY, Duhovne počitnice v Egiptu 2023

 

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

22. maj: Sonce sekstil Mars. Na splošno odprta vrata za močno energijo, vitalnost, pogum, voljo. Energija za nove zgodbe, za nove projekte, ambicije, želje, možnosti za uspeh. Močna strast in spolna energija! Oba planeta sta yang, Sonce in Mars -"moška" energija! Strast in testosteron v zraku. 

23. maj: Mars kvadrat Jupiter. S tem aspektom si običajno želimo več, kot lahko dosežemo. Zaželeno je, da vsako akcijo dobro načrtujete, ker sicer lahko zapravljate svojo energijo. Nestrpnost je tukaj več kot izrazita. Hočemo vse takoj in zdaj. Da bi se čim bolj izognili napetosti bolj jasno določite cilje, postavite prioritete, bolje se organizirajte, vse ostalo bo čista izguba energije. V tem aspektu Mars in Jupiter ne sodelujeta, ravno nasprotno, sta v konfliktu. Jupiter izziva Marsa, moči so precenjene. Ne spuščajte se v konflikte brez potrebe, lahko se precenite. Mars je v tej kombinaciji (kvadrat) noro pogumen (Jupiter). Nasvet: bodite manj impulzivni, noro pogumni, drzni. Pazljivo izbirajte svoje bitke, ne precenjujte svojih moči, tako psihičnih kot fizičnih. Ne dokazujte se drugim ali sebi - ne zdaj, ker ni čas. Previdno tudi z denarjem. Ni čas za tveganje, niti za zapravljanje denarja. Obvladajte svoje strasti, ta energija vodi v promiskuiteto. S to energijo je vse nekako pretirano in možno je, da ne boste vedeli kdaj bi morali nehati.

26. maj: Vener sekstil Uran. Bodite pripravljeni in pričakujte nepričakovano! Aspekt, ki preprosto "razbije" dolgčas, dolgočasje in rutino! Pripravljeni narediti nekaj drugačnega (Uran), razbiti rutino. Početi nekaj nenavadnega s prijatelji (Uran), nekaj zabavnega, morda celo nekaj norega. Nekaj, kar vas bo razvajalo za trenutek ali dlje in naredilo življenje lepše in zanimivejše. Možnost spoznavanja novih ljudi. Obdobje za romantiko. Nenavadno, razburljivo, kratkotrajno. Obdobje za astrologijo, tehnologijo, internet. Malo ekscentričnosti ne škodi. 

27. maj: Jupiter konjunkcija Severni Lunin vozel (SLV) v biku. Nazadnje smo imeli konjunkcijo Jupitra in SLV 25. junija v devici. Zdaj, po 7 letih, imamo to konjunkcijo v biku (nov cikel). Te konjunkcije v biku nismo imeli od 7. maja 1929. Je redka, ker se zgodi po 94 letih! Jupiter je ravno vstopil v bika, SLV bo poleti zamenjal znamenje! Ta aspekt spada med srečnejše aspekte! Konjunkcija Jupitra in SLV je priložnost za učenje, za širjenje znanja, tista bistvena in pomembna znanja, tista, ki nam bodo pomagala pri duhovni in vsaki drugi rasti. To je priložnost za nove projekte, nov študij, potovanja, spoznavanje ljudi od katerih se boste veliko naučil (učitelji, profesorji, mentorji). Čas je za rast, za izbiro poti, po kateri greste modro in pametno! Nasproti te konjunkcije je Južni Lunin vozel (JLV) v škorpijonu in že slutite da za nekatere stvari ne bo prostora pa tudi za nekatere ljudi. Tudi ta aspekt pove, da je poleg duhovnega tudi primeren čas za materialno blaginjo. In seveda....Jupiter je povezan tudi s pretiravanji....in tu obstaja možnost pretiravanja! 

28. maj: Sonce v kvadratu s Saturnom. Ta aspekt in ta energija prinaša oslabljeno voljo (Sonce). pomanjkanje koncentracije, včasih tudi pomanjkanje energije. Bodite pozorni na svoje zdravje, še posebej, če sta ta dva planeta tako razporejena v vaših horoskopih. Za nekatere bi lahko bil to konflikt z avtoritetami, nekje z očeti ali starejšim družinskim članom, prijateljem, možem. Možne težave v karieri (Saturn). Za mnoge morda nič od tega, le nekaj melanholičnega ali težkega razpoloženja. Ta aspekt ne traja dolgo, a vseeno! Energiji dvojčkov in rib sta tu v konfliktu. Vodna in zračna energija se ne marata. Ta aspekt bi lahko bil težak izziv in preizkušnja. Lahko zapademo v pesimizem in melanholijo, lahko se pojavijo tudi nekateri strahovi. Morda boste čutili nekaj omejitev, občutili breme obveznosti, ali odgovornosti. Če se to zgodi, naredite seznam prioritet. Med tem tranzitom si privoščite več spanja, počitka. Vadite na zmanjšanju živčnosti in stresa, ki ga spremlja ta tranzit in poskrbite za svoje zdravje. Ohranite zbranost! In naj dodam, bodite potrpežljivi, ker tako pride odrešitev.

31. maj: Merkur izstopi iz svoje retrogradne sence. Vsak retrogradni cikel ima obdobje retrogradne sence - pred retrogradnostjo in po retrogradnosti. In to je pravzaprav konec Merkurjeve retrogradnosti do naslednjega retrogradnega cikla, ki se bo zgodil 23. avgusta. Z izstopom iz svoje sence retrogradnosti ni več retrogradnosti in nimamo več izgovorov. Merkur se bo 11. junija premaknil iz bika v dvojčka.

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent) 

Če imate izdelano lastno astrološko karto, vam to resnično pomaga spoznati sebe, videti svoje svetle in temne plati, da uporabljate prava orodja in greste lažje skozi življenje, ker dobite toliko razumevanja v vašem načinu delovanja.

Izdelava astrološke karte je enkratni strošek, dobite jo pa za vse življenje. 

Naročite jo lahko za ceno 100 evrov, več informacij pa TUKAJ.

 

Oven 

V začetku tedna, v torek, Jupiter trči z vašim vladarjem Marsom v vašem romantičnem področju, kar poveča vaš optimizem za eno posebno osebo ali vas navduši, da spoznate nekoga novega. Samo pazite da ne pretiravate, kajti sledi razočaranje. Kljub temu bo vaša pozitivnost zagotovo pritegnila veliko pozornosti. Po drugi strani pa stoični Saturn nasprotuje Luni v devici ta konec tedna, kar lahko zajezi vaše navdušenje. Najti ravnovesje med delom in zabavo je morda prava pot. Izberite samo en projekt in se posveti samo njemu. 

Bik 

Ljubka dama Venera, ki sedi v vaši komunikacijski coni, je ta teden v nasprotju z ranjenim zdravilcem, Chironom. Zdaj, čeprav to ni najbolj očiten vidik, je morda najpomembnejši, na katerega morate biti pozorni, še posebej, ker je ona vaš planetarni vladar. Morda so prikrite bolečine, ki se jih ne zavedate povsem, vendar pridejo na dan, ko sporočite idejo ali se pogovorite z nekom, ki ga imate radi. Bodite previdni pri govorjenju s tega mesta, ker to niste pravi vi, pravi vi. Če in ko to storite, se pogovorite z nekom, ki mu globoko zaupate in vas lahko obdrži v bolj čustvenih trenutkih.

Ko strastni Mars trči z ekspanzivnim Jupitrom v vašem znamenju bo hrepenenje vaša gonilna sila na začetku tedna. Ne glede na to, ali ciljate na intimnost, pohod na vrh gore ali zabavo s prijatelji, vse je v tem, da zadovoljite svojo željo po užitku. Lahko bi se tudi prepustili svojemu notranjemu divjemu otroku, da prevzame vodstvo, ampak bo Saturn ta vikend zagotovo zajezil zabavo. Takrat bo planet omejitev nasprotoval Luni v devici v vaši zabavni peti hiši. To ponuja tudi preverjanje resničnosti, kar zadeva romantiko, in je to morda dobra stvar

Dvojčka 

Vaša notranja vsevednost bo prevzela vodstvo na začetku tedna, ko bo Mars v vašem mentalnem svetu trčil v Jupitra. Motivirani boste za uveljavljanje svojega znanja in mnenj, kar bo pokazalo vašo mentalno moč, vendar bo morda motilo nekatere ljudi, ki imajo svoja stališča. Navdihnjeni boste tudi za pridobivanje informacij – vendar pazite, da bodo točne. Ta konec tedna pa Saturn nasprotuje Luni v devici, kar lahko ovira vaše samoizražanje, še posebej z družino. Odmaknite se od svojih pomanjkljivosti in jih sprejmite takšne, kot so, saj veste, da imate prednosti na številnih drugih področjih. To še posebej velja za delo, ki ga opravljate, saj je Sonce v vašem znamenju v nedeljo v kvadratu s Saturnom – dotika se področja kariere vaše rojstne karte.

Rak 

Ta teden pojdite z odprtim, pogumnim srcem v svet in pokažite svojo ranljivost vsem na očeh. Mars v vašem denarnem območju trči z ekspanzivnim Jupitrom, kar lahko sproži val zapravljanja na začetku tedna. Vaš optimizem glede vaše finančne prihodnosti je morda utemeljen, vendar potrebo po nakupovanju odložite za dan ali dva. Resničnost se lahko pojavi med vikendom, ko omejujoči Saturn nasprotuje Luni v devici na vašem mentalnem področju, kar je lahko nekoliko stresno. Ne dovolite, da mračni Saturn zatre vašo pozitivnost.

Lev 

Mars v vašem znamenju trči z Jupitrom, kar bo v začetku tedna močno okrepilo vašo vero vase. Vaša pozitivnost vam bo pomagala doseči kateri koli cilj, h kateremu ciljate, tako da boste pritegnili prave ljudi in okoliščine, ki vam bodo pomagale. To še posebej velja za poklicni cilj. Vendar je morda potrebno malo ponižnosti, da obvladate svoj ego. Pravzaprav se bo ponižnost ta konec tedna morda usmerila v vašo smer, saj omejujoči Saturn nasprotuje Luni v devici na vašem denarnem področju. Preverjanje finančne realnosti lahko izpodbija vaš optimizem. A brez skrbi. Prizadevajte si, da se osredotočite na hvaležnost za to, kar že imate, kar vam bo odprlo vrata obilja. Skratka, kot vaš vladar, je Sonce vaš glavni planet, na katerega morate paziti ta teden. V nedeljo se poveže s Saturnom v kvadratu, in morda ne boste občutili svojega običajnega, razkošnega in barvitega jaza. To začasno pomanjkanje zaupanja je lahko preprosto posledica nazadovanja, ko gre za usklajevanje vaših ciljev. Toda namesto da postanete malodušni, bodite ustvarjalni. Sprejmite omejitve, saj so nedvomno tam z (dobrim) razlogom. 

Devica 

V začetku tedna vas lahko preseneti močan čustveni odziv. Takrat bo Mars v vašem nezavednem področju trčil v ekspanzivni Jupiter, kar lahko vzbudi potlačen občutek, omejenost ali talent, ki ga morate priznati ali sprostiti. Aktivnost v vaših duhovnih praksah vam bo osvetlilo, kaj morate vedeti. Ta konec tedna je Saturn v nasprotju s Luno v vašem znamenju, kar vas lahko spomni na lekcijo iz tesnega odnosa. Lahko tudi sproži vašo samokritičnost ali do koga drugega. Sprostite se. Pogovor o čustvih z modrim zaupnikom vam bo pomagal prepustiti se toku.

Tehtnica 

Preveč navdušen (morda vsiljiv) prijatelj vas bo motiviral ali razjezil na začetku tedna, ko bo Mars trčil z Jupitrom na področju vašega prijateljstva in komunikacije. Morali boste uveljavljati meje, če ta prijatelj ne sprejme ne kot odgovor. Druga možnost je, da se opogumite in preizkusite nekaj novega ali drznega, kar bo iz vas izvabilo najboljše. Poleg tega se lahko odvijajo vznemirljivi dogodki, ko gre za vaš poklic z Venero v tem območju, ki v petek naredi sekstil Uranu v vašem območju veselja. Bodite odprti za presenečenja. Nasprotno pa Saturn nasprotuje Luni v devici v vašem nezavednem področju ta konec tedna, kar lahko sproži strah da izstopite iz območja udobja. Vaše poslanstvo je odkrivanje samo nastavljene omejitve, ki ovira vaš napredek. 

Škorpijon 

Tako kot simbol, ki predstavlja vaše znamenje, imate sposobnost, da ste precej ostri in celo agresivni, ko to zahteva potreba. Navsezadnje je vaš planetarni vladar Mars, arhetipski bog vojne. V torek bo Mars v vašem sektorju kariere v kvadratu z Jupitrom, ki sedi v vašem sektorju odnosov, kar razkriva potencialno napeto situacijo, ki se razvija v enem od vaših primarnih odnosov. Če se na kateri koli točki počutite napadeni, se bo vaša obrambna reakcija nedvomno aktivirala. Ste zastrašujoči, ko to želite, in ta teden se bo aktivirala vaša obrambna plat. 

Strelec 

Vaš notranji popotnik bo prevzel vodstvo na začetku tedna, ko bo Mars trčil v vašega vladarja Jupitra. Ni treba posebej poudarjati, da bi lahko bilo težko ostati dovolj prizemljen, da bi opravili stvari. Zakaj ne bi spremenili svoje rutine z raziskovanjem novega kraja ali dejavnosti. To bo zadovoljilo vašega nemirnega duha, če že ne vašega šefa ali sodelavcev. Ta konec tedna se boste prizemljili, ko se bo Saturn zoperstavil Luni v devici na vašem področju kariere. Verjetno se boste počutili prisiljene, da se osredotočite na vse naloge, ki ste jih odložili v začetku tedna. Samo ne bodite strogi do sebe, če se premikate počasneje kot običajno.

Kozorog 

Mars trči z ekspanzivnim Jupitrom v vašem področju intimnosti, kar lahko v začetku tedna razplamti strasti. Vendar je to tudi vaše področje zdravljenja, zato ne bodite presenečeni, če bo ta izbruh poželenja okrepil čustveno težavo, ki jo morate sprostiti. Ta konec tedna deloholičen Saturn nasprotuje Luni v devici v vaših mentalnih sferah in vašo pozornost usmerja k vašim ciljem in odgovornostim. Na koncu, vaš vladar Saturn, v komunikacijskem območju vaše natalne karte, je v nedeljo v kvadratnem aspektu s Soncem, v območju vaših vsakodnevnih rutin. Seveda bo to povzročilo nekaj negotovosti in vaš um bo morda hitel po zapleteni poti. Kljub temu boste prišli na prvo mesto. Zaupajte, da se bodo vse osebne pomanjkljivosti, s katerimi se srečujete, spremenile v močne osebne vire. Vsaka napaka, ki jo naredite – v službi ali kako drugače – bo odličen trenutek za učenje.

Vodnar 

Pričakovanja bodo velika v tesnem odnosu na začetku tedna, ko bo Mars v vašem partnerskem območju trčil v ekspanzivni Jupiter. Partner lahko postane bolj zahteven kot običajno, zato si boste morali jasno povedati, kaj ste pripravljeni (ali niste pripravljeni) storiti, da ohranite mir. Prizadevajte si ohraniti komunikacijske linije odprte. Na žalost bo to težko ta konec tedna, saj stoični Saturn nasprotuje Luni v devici v vašem intimnem področju. Verjetno boste nagnjeni k temu, da zaprete svoja čustva tako, da ostanete v glavi, ampak si prizadevajte komunicirati iz srca.

Ribi 

Jupiter v začetku tedna trči z agresivnim Marsom v vašem področju dobrega počutja, kar lahko preizkusi meje vaše vzdržljivosti. Motivirani boste, da dosežete želeni rezultat, ne glede na ceno za vaše fizično ali duševno dobro počutje. Cena odnosa bo morda postala očitna ta konec tedna, ko bo Saturn v vašem znamenju nasprotoval Luni v devici na vašem partnerskem področju. Spopad volj lahko nastane zaradi zaveze, dolžnosti ali omejitve. Po drugi strani pa vam lahko odpiranje modremu prijatelju prinese nekaj prepotrebnega vpogleda. Lahko tudi dvigne vaše razpoloženje nad tem močnim vplivom.

Pošljite horoskop tudi svojim bližnjim, tale namreč ni "recikliran" iz leta 1995. Smo eni izmed redkih, ki objavljamo sveže pripravljen tedenski horoskop, ki ga sproti pripravlja priznan astrolog in psihoterapevt Dušan Doblanovič - Jimmy. Jimmy vam lahko izdela tudi lastno natalno karto. Več informacij TUKAJ.

 

Sorodne objave

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 1. do 7. aprila 2024)

Ta teden razcveta v igrivem ritmu, ko Merkur v ponedeljek začenja svoje prvo retrogradnopopotovanje leta, zavijajoč v …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.