Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 20. do 26. junija 2022) Energije solsticija – praznovanje in ples svetlobe

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 20. do 26. junija 2022)  Energije solsticija – praznovanje in ples svetlobe

Za nami je še ena čudovita in razigrana Hoja po žerjavici. Magična počastitev in uglasitev s prihajajočim solsticijem. Kot že veste, v tem tednu je pred nami pomemben astrološki dogodek – junijski solsticij v torek je najkrajši dan v letu na južni polobli in najdaljši na severni. Sonce se premakne v raka. Rak je znamenje, ki se ukvarja z ljubeznijo – energija tega znamenja nas pritegne v partnerstva, ki ponujajo najboljšo kemijo za naslednji mesec. Prijazni raki negujejo, vendar tudi vedo, kdaj uporabiti svoje klešče. Sezona raka lahko včasih prinese melanholično razpoloženje in poletno žalost, vendar gre tudi za združevanje prijateljev in družin. Premik Sonca v emotivnega raka ima opraviti s sprejemanjem notranje refleksije in negovanjem domačega sladkega doma. Ne glede na to, ali se boste odločili, da se družite s prijatelji in družino ali si vzamete zaslužene počitnice kot način, da si napolnite energijo, vas Sončno potovanje skozi raka spodbuja, da sledite svoji intuiciji in daste prednost svoji čustveni stabilnosti. V sredo zagotovo vlada vzdušje sproščenosti, ko Venera preide v zabavna dvojčka. Venera – planet obilja, užitka, romantike in čutnosti – bo 23. junija doživela bleščeč prvenec v dvojčkih. Vsestranska in mentalno spodbudna Venera v dvojčkih bi se lahko občutila kot dih svežega zraka na ljubezenskem področju, saj vas lahko nagiba k spogledljivim in lahkotnim izmenjavam. Vendar je to precej nestanovitna in spogledljiva energija, zato lahko povzroči nekaj napetosti v vzpostavljenih odnosih. V zadnjem delu tedna vlada prizemljena Luna v biku, ki zagotavlja stabilnost in osredotočenost vsem, ki imajo veliko dela.

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

  1. junij: Merkur sekstil Jupiter. Prvič smo imeli ta aspekt 27. aprila, ko je bil Merkur v biku, Jupiter pa v ribah, drugi sekstil se je zgodil 20. maja, retrogradni Merkur je bil v dvojčkih, Jupiter pa v ovnu in ta je zdaj nekako kot tretja sreča! Ta harmoničen aspekt bo tokrat oznanil prihod poletja. Energija za optimiste in optimizem. Ta aspekt je naklonjen učenju, krajšim izletom. Če ste dijak ali študent, izkoristite to energijo, in kar se tiče potovanj, je gotovo, da bodo nekatera potovanja na obzorju. V tem času, ko potrebujemo optimizem je to ravno ta optimizem. Ko se Merkur in Jupiter srečata v energiji sekstila, govorimo o sreči. Ne išči sreče zunaj sebe, ker ko jo enkrat najdete v sebi, bo vedno z vami!
  2. junij: Solsticij, Sonce vstopi v raka (poletje). Srečen najdaljši dan! Ko Sonce vstopi v raka, vstopimo v poletje (na tej strani zemeljske oble) in se začne vladavina tega znamenja in s tem naše potrebe po osebnih področjih življenja: dom, družina, otroci, starši, sorodniki, zasebno. V ospredju je naša družina in pozornost do najbližjih. Ko pomislim na to znamenje, imamo vedno pred očmi sliko rakovice, ki na hrbtu nosi svojo hišo. Tale zgodba o domu in družini je smiselna, ker če bo ta temelj ali osnova delovala, bo tudi vse ostalo delovalo bolje. Lažje se bomo družili, lažje skrbeli za službo in poklic. Tako si lahko v naslednjem mesecu napolnite baterije v toplini svojega doma, preživite kvaliteten čas z ljudmi, ki so vam blizu, vse ostalo pa se bo postavilo na svoje mesto, vse v harmoniji z drugimi planeti in njihovimi cikli in aspekti. Tu s Soncem v raku postajajo naša čustva močnejša in globlja, a tudi spremenljiva. To je čas sentimentalnosti, romantike.
  3. junij: Venera vstopi v dvojčka. To je Venera, ki se zelo rada pogovarja. Rada se druži, spogleduje, spoznava nove ljudi, nove ljubezni. Pogovor začne s humorjem, je pa tudi malo površna, sploh ko gre za odnose, a kdo je lahko bolj prepričljiv kot ta Venera. Ta Venera obožuje besede, obožuje sporočila, pisma, telefonske pogovore, obožuje komunikacijo. Pogovor je zanjo nekakšna predigra. Še posebej ji je pomembno da opazi nekoga inteligentnega nasproti, potem gre vse ostalo kot po maslu. Rada ima pestrost, njeni okusi se pogosto spreminjajo, morda ji zato včasih očitajo, da je nezvesta. S to energijo bomo vsi razpoloženi za druženje, spogledovanje, za čustva, a bolj prijateljsko, vsaj na začetku. Obstaja možnost paralelnih razmerij, saj lahko pridete v situacijo, da izbirate (med dvema), boste običajno izbrali oboje. Pritegnili nas bodo mlajši, ali pa mladi. Privlačili nas bodo bolj intelektualni tipi, zgovorni itd. Mnogi bodo znali združiti ustvarjalnost in komunikacijo. Ja, tako se obnaša Venera pri prehodu skozi dvojčka. Vedno potrebujemo ljubezen, zdaj nam bo ta "zgovorna" Venera prišla prav. To Venero, je kot broško, težko pripeti.

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven 

Sonce, ki v torek vstopa v raka, nakazuje prvi poletni dan, in daje poudarek na četrto hišo v vaši natalni karti v naslednjih štirih tednih. V tem letnem času se vaše misli vedno obrnejo na vašo družino in dom. Tranzit (prihod) v to območje vaše karte pa vas ogreva in spodbuja. Preživite čim več časa s svojimi najbližjimi, ker so trenutno vaši najmočnejši podporniki. Od srede do 16. julija Venera na prehodu skozi dvojčka v vašem intelektualnem področju spodbuja komunikacijo. Če iščete ljubezen, bo srčno komuniciranje z deljenjem vašega šarma, humorja ali znanja najučinkovitejši način, da pritegnete pozornost. Skratka, od srede naprej se boste želeli družiti, še posebej, če ste samski. Venera spodbuja spogledljivo razpoloženje in nič ni narobe, če se imate lepo, če ste na zmenkih - če ste v razmerju, pa bodite previdni, da ne poškodujete svojega partnerja. Konec tedna je koristen za urejanje proračuna, saj se boste lažje izognili pretirani porabi.

Bik 

Okoli solsticija boste opazili povečanje pozitivnega razmišljanja. Sonce, ki v torek vstopa v raka, nakazuje prvi dan poletja in daje poudarek na izražanju in učenju novih stvari v naslednjih štirih tednih. Zdaj je čas, da raziščete ideje in svoje izkušnje delite z drugimi. Potovanje lahko prinese tudi zadovoljstvo. Vaš vladajoči planet Venera v tranzitu skozi dvojčka dvigne vašo samozavest, ko gre za ljubezen in denar. To vam lahko pomaga manifestirati dobre rezultate na obeh področjih. Uporaba vaše ustvarjalnosti bo povečala moč zaslužka in biti pristni je najboljši način, da privabite pozornost ali poglobite svoj trenutni odnos. Zadnji del tedna, ki mu vlada Luna v biku, je za vas razmeroma miren in zadovoljen. To je odličen čas, da uveljavite svojo intuicijo 

Dvojčka 

Sonce, ki v torek vstopa v raka, nakazuje prvi dan poletja in poudarja finančno in lastno vrednost. Vašo povečano samozavest bo v naslednjih štirih tednih spodbujalo vašo sposobnost izražanja denarja in/ali ljubezni. Torej, energije solsticija spodbujajo, da se osredotočite na svoje finance in zagotovite, da so v dobrem stanju pred kakršnimi koli spremembami, ki jih prinaša naslednja sezona. V sredo je prihod Venere v dvojčka glasba za vašo dušo, ki vam omogoča, da zaplešete, se smejete, spogledujete in se prepustite svoji igrivosti na polno. Skratka, od srede do 16. julija vas bo Venerin tranzit skozi vaše znamenje zagotovo obdal z ljubeznijo. Pritegnili boste ljudi, ki bodo cenili vaš pravi jaz – če ste se pripravljeni odpreti. Prav tako boste navdihnjeni, da izrazite svoje hvaležnost za tiste, za katere vam je mar. Še več, Venera bo kot planet umetnosti povečala tudi vašo ustvarjalnost. Pozneje v tednu preživite nekaj časa v samoti, da si povrnete dih po družabnem vrtiljaku.

Rak 

Solsticij je za vas vedno poseben trenutek, ne glede na to, ali se tega zavedate ali ne – to je vaše mini novo leto in popoln čas, da naredite pozitivne načrte za prihodnjih dvanajst mesecev. Ljudje, s katerimi se srečujete, in dejavnosti, s katerimi se ukvarjate, bodo pospešile vašo osebno rast. Ker se Venera v sredo premakne v najbolj duhovni del vaše natalne karte, je tudi odličen čas za odpuščanja. Vaša naloga bi morala biti ozdraviti in osvoboditi preteklost. V zadnjem delu tedna je precej družabnega vzdušja, zato ne oklevajte, da se odpravite s prijatelji, ko končate delovni teden.

Lev 

Solsticij je za vas zelo duhovno obdobje, ki označuje trenutek, ko se Sonce premakne v najbolj nezavedno področje vaše rojstne karte. Sonce, ki v torek vstopa v raka, označuje začetek potovanja navznoter v naslednjih štirih tednih. To bo priložnost, da se pomirite s svojo preteklostjo. To je lahko nenavadno občutljiv čas in boste potrebovali biti več sami. Prav tako se boste želeli prepričati, da so prijatelji, s katerimi se povezujete, tisti, ki cenijo vaš pravi jaz. Sredi tedna je odličen čas za zabavo, saj Venera vstopi v vaše družabno območje. Zabava, spogledovanje in lahkomiselnost so zagotovo na dnevnem redu – in zakaj ne? Skrajni čas je! Skratka, od srede do 16. julija Venerin tranzit skozi dvojčka v vašem družbenem svetu pospešuje dejavnosti s prijatelji in skupinami, kar lahko prinese tudi romantično srečanje. Skupno prizadevanje, ki koristi vaši skupnosti, je lahko tudi zelo zadovoljivo. Kljub temu je iskanje ravnovesja med socializacijo in introspekcijo za zdaj vaše glavno poslanstvo. Lunine energije so v vašem kariernem področju zahtevne, zato bodite pozorni na podrobnosti in pazite, da ne izpustite vajeti iz rok.

Devica 

Energije solsticija krepijo vaše družabno življenje. Ker se dobro zavedate medsebojne povezanosti sveta, ste zdaj naravnani na humanitarne namene in želite narediti vse, kar je v vaši moči, da vsi skupaj izboljšamo našo skupnost. Ko se Venera premakne v karierno območje vaše natalne karte, boste morda lahko izkoristili te progresivne energije v svoji karieri. Potovanja so poudarjena v poznejšem delu tedna, zlasti v kraje, ki jih še nikoli niste obiskali. Čaka vas izkušnja, ki širi um.

Tehtnica 

Ta letni čas je vedno pomemben za vašo kariero in v obdobju solsticija boste želeli narediti vse, kar lahko, da pokažete svoje talente. Sonce, ki v torek vstopa v raka vam prinaša val ambicij. Navdihnjeni boste za napredovanje v delu z izkazovanjem svojega strokovnega znanja ali razširitvijo izobrazbe. V zvezi s tem vas lahko od srede do 16. julija Venerin prehod skozi dvojčka na vašem področju višjega znanja spodbudi, da se vpišete v program učenja ali raziščete tujo kulturo. Potovanje je lahko del slike. Takšna prizadevanja vas lahko pripeljejo do novih prijateljev in morda potencialnega partnerja, če iščete ljubezen. To je tudi idealen čas za srečanje z ljudmi, ki so duhovno usklajeni z vami.

Škorpijon 

Vsako leto v času solsticija začutite željo po razširitvi svojih obzorij. Sonce zdaj daje zelo pozitivno, zagnano, pustolovsko energijo. Kajti, Sonce, ki v torek vstopa v raka vas prežema s potrebo po raziskovanju svojega notranjega in/ali zunanjega sveta. To obdobje pomeni izstop iz cone udobja, vključevanje v nove dejavnosti in spoznavanje novih ljudi. To lahko vključuje potovanje v oddaljene kraje, razširitev izobrazbe ali osredotočanje na svoje duhovne prakse. Venera pa se bo kmalu premaknila v eno najbolj občutljivih področij vaše rojstne karte. Karmična vprašanja, ljubosumje, nezvestoba in boji za oblast - vse to bo na dnevnem redu. Torej, od srede do 16. julija bo Venera prehajala skozi dvojčka v vašem področju preobrazbe. To je tudi čas, da ozdravite svoje srce tako, da sprostite vsa negativna čustva, ki blokirajo tok vaše ljubezni. Ta vpliv lahko okrepi vaše psihične darove, še posebej, ko gre za ljudi, do katerih vam je mar. Zadnjih nekaj dni v tednu Luna sije iz vašega partnerskega območja, zato so to trenutki, da sprostite morebitno tesnobo in škodo v vašem najbližjem odnosu.

Strelec 

Energije solsticija tega tedna so za vas zelo spodbudne in vas podpirajo, da pogledate globoko vase, da najdete prednosti, za katere niste vedeli, da jih imate. Sonce, ki v torek vstopa v raka, označuje začetek štiritedenskega osredotočanja na zdravljenje. To je čas za introspekcijo. Poskusite odkriti vsa čustva, navade ali celo odnose, ki ovirajo vašo sposobnost, da napredujete. Vaša naloga je ozdraviti in se osvoboditi teh blokad. Meditacija ali terapija lahko pomagata. Od srede do 16. julija, bo Venerin tranzit skozi dvojčka v vašem partnerskem področju usmeril vašo pozornost na skupne dejavnosti. To je odličen čas za sodelovanje s partnerjem, tesnim prijateljem ali poslovnim sodelavcem pri projektu. Če ste samski, boste morda srečali osebo, ki je vredna vaše pozornosti. Kasnejši del tedna prinaša dobro organizirano energijo, ki vam pomaga pri delu ali bolj konstruktivnem sodelovanju s sodelavci.

Kozorog 

Solsticij vsako leto osvetli partnersko območje vaše natalne karte. Ne zamudite te ljubeče, demonstracijske energije! Navdihnjeni boste, da se združite s svojim partnerjem ali nekom, ki vam je blizu, ko opravljate dejavnosti, zlasti tiste, ki bi lahko okrepile vašo povezavo. Nov (in predan) odnos ali poslovno partnerstvo je lahko del slike. Venera se sredi tedna premakne v območje vašega dobrega počutja, kar ponavadi zmanjša vaše navdušenje nad vadbo, dieto in zdravim načinom življenja. Nekaj od tega je v redu - ne bodite prestrogi do sebe. Torej, od srede do 16. julija, bo Venera v tranzitu skozi dvojčka, kar bo povečalo vašo zavest o lastnem počutju. Uravnoteženje dela z užitkom bo del procesa. Lunine energije ob koncu tedna so v vsakem primeru zelo zabavne in težko se je držati diete, ko se zabavate!

Vodnar 

V tem delu leta so energije dobre za oceno tega, kje ste. Kaj je doslej delovalo dobro – in kaj ne? Ne bojte se zamenjati ali izboljšati svoje načrte za naslednjih šest mesecev; kajti energije solsticija dajejo navdih in pogum za to. Sonce, ki v torek vstopa v raka, poudarja vaše dobro počutje v naslednjih štirih tednih. Morda boste navdihnjeni za prenovo svojih prehrambenih navad in vadbenega režima ali pa se boste odločili prilagoditi svoj urnik, da zmanjšate stres. Od srede do 16. julija Venerin tranzit skozi dvojčka v vaši zabavni peti hiši vas naredil privlačne za druge, če ste odprti za spoznavanje novih ljudi. Če ste že v zvezi, je zdaj čas, da popestrite svojo povezavo. Prednost imajo tudi prizadevanja, ki vključujejo otroke ali ustvarjalnost. Najti strast v razmerju je zdaj veliko lažje. Pozneje v tednu pa preživite veliko časa doma. Imeli boste koristi od počitka.

Ribi 

Solsticij vsako leto zaznamuje prihod Sonca v območje veselja vaše natalne karte. To je lahko izbruh ustvarjalnosti, navdiha in zabave. To je dobra novica, če želite spoznati nekoga novega ali če želite posladkati svoj trenutni odnos. To je nekaj čarobnih dni, zato jih uživajte na polno! Tudi doma bi se morali počutiti zadovoljno in udobno, saj Venera pomirja morebitne nedavne družinske težave in pomirja živce. To je odličen teden, da polepšate svoj dom, preuredite ali drugače naredite svoj dom za svoje svetišče. Uporabite energijo pozneje v tednu, da se obrnete na nekoga, s katerim ste izgubili stik; z veseljem vas bodo slišali.

 

Sorodne objave

Tedenski horoskop (od 22. do 28. aprila 2024)

Ta teden nam nebeški oder prinašajo le dve planetarni poravnavi, toda vsaka izmed njih nosi svojo izjemno moč. …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.