Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 20. do 26. februarja 2023)

Tedenski horoskop - Splošni pregled   (od 20. do 26. februarja 2023)

Že takoj v ponedeljek, se zgodita glavna astrološka dogodka tega tedna. Najprej planet ljubezni Venera zapustil ribe in se premakne v strastnega, ognjenega ovna. Poveča ljubezensko dramo in ustvari drzen, podjetniški odnos. To je veliko bolj neposreden izraz Venere in zdaj, ko lahko uteleša tako drzne in lepe želje, morda ne bomo imeli težav pri uresničevanju vseh naših romantičnih ali podjetniških sanj. Kasneje nam osupljiva mlada Luna v nežnih ribah pripravi oder za velike sanje in izražanje resničnih želja našega srca. Čeprav je brezpogojna ljubezen rib čarobna, ni vedno modra. Duhovno intenzivna mlada Luna v ribah spodbuja nesebičnost, sočutje in empatijo. Ta Lunin vpliv je tudi zelo ustvarjalen na intuitiven, domiseln, mističen način. Mlada Luna se poravna s Saturnom. Pomen te lunacije je doseganje vaših ciljev s trdim delom, potrpežljivostjo in vztrajnostjo. Je dobra za začetke in zaključke. Še posebej pa novi začetki, ker sekstil Venere in Pluton razkrije najboljšo naravo Saturna. Daje tudi strast in obsedenost za uspeh. Luna iz rib se sredi tedna umakne v znamenju ovna, vendar čez vikend prevladuje bolj prizemljeno in trmasto vzdušje, saj je Luna v biku v kvadratu z Merkurjem in Saturnom.

Preden si zabeležite pomembne tranzite in planetarne vplive, pa poglejmo še datume, ko se družimo in povezujemo podobno vibrajoči ljudje!

20.02.2023, Zvočna kopel ob mlaju, Ljubljana Črnuče

24.02.2023–26.02.2023, Divača, Meditacijski vikend

02.07.2023–09.07.2023, Sardinija, Duhovne počitnice na Sardiniji

15.10.2023–22.10.2023, Egipt, MAKADI BAY, Duhovne počitnice v Egiptu 2023

24.03.2023–26.03.2023, Ribno Alpine Glamping, Bled, Vikend Manifestacije

 

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

  1. februar: mlada Luna v ribah. Čas, da se posvetite sebi in drugim ter izkoristite pozitivno energijo rib. Povrniti vero vase in v druge, duhovnost, pustiti domišljiji in intuiciji prosto pot, se obrniti k vizualizaciji, najti mir v sebi in deliti svojo energijo z drugimi. S to energijo mlade Lune imate priložnost narediti pomembne spremembe v svojem življenju. Vsaka mlada Luna je povezana z novim začetkom. Ribe tukaj nakazujejo, da se vse "vrti" okoli čustev, občutljivosti, sočutja, milosti, vere v "nekaj", sanj, idealov. Ta mlada Luna še posebej vpliva na ribe, pa tudi na device, dvojčke in strelce ... in na vse nas, odvisno od hiše, v kateri se nahaja in aspekte, ki jih dela z drugimi planeti v vašem horoskopu. Ta energija nas pripravlja na naslednjo mlado Luno v ovnu 21. marca! Nekateri bodo želeli biti sami, nekateri bodo želeli meditirati, si napolniti baterije. Vsi nekako zbiramo energijo skozi domišljijo, kreativnost, romantiko, magijo, glasbo. Ta mlada Luna je čarobna. Pluje po vodah rib in ponuja empatijo, sočutje, občutljivost za tujo bolečino, pripravljenost na žrtvovanje. Ponuja romantiko, sanje, vizije, intuitivnost, kreativnost, duhovnost, kanal v kozmos, domišljijo, subtilnost, univerzalno ljubezen. Letos je v konjunkciji s Saturnom v vodnarju, tako blizu prehodu v ribe 7. marca! Na dan prehoda Venere iz rib v ovna! 
  2. februar: Venera vstopi v ovna. Nazadnje se je Venera v ovnu zadrževala od 2. do 28. maja 2022. Venera je sklenila krog po zodiaku in zdaj se začenja nov. Nov cikel se bo začel 5. aprila 2024. Dejstvo, da se seli na ozemlje Marsa pomeni, da bo večinoma prevzela značilnosti ovna in do neke mere Marsa! Zmedena, zasanjana, morda obesna se bo Venera preselila v energijo ovna, iz energije vode v energijo ognja. Čas je za izzive, pustolovščine, pogum, impulzivnost, goreča čustva. Občutki »na prvo žogo« ali na prvi pogled. Venera v ovnu ljubi akcijo. Torej imamo Venero v energiji, ki ji vlada Mars! Venera v tej energiji želi najprej zadovoljiti svoje želje. Želi si močnega partnerja. Ni sramežljiva, potrpežljiva pa tudi ne. Rada se spogleduje, uživa v zmagah. Je tekmovalnega duha, in ne mara izgubljati. Ko izgubi, se zna razjeziti. Venera v ovnu je rada prva v vsem... tako v ljubezni kot v prijateljstvu. Je zelo neposredna in včasih brutalno iskrena. Ta Venera nima časa biti negotova ali se smiliti sama sebi. Zelo rada ima življenje in vznemirjenje ter je tako privlačna. Ko se za nekaj ali nekoga odloči, ne govori, ampak dela. Med tranzitom Venere skozi ovna mnogi se bodo morali naučiti potrpežljivosti in strpnosti (osnovna energija Venere). Lažje reči kot narediti s to "bojevniško" energijo. Ne bo vam problem narediti »prvi korak«, biti neposredni in odkriti. Poguma in odločnosti vam ne bo manjkalo. Rutinski odnosi, rutinska ljubezen in dolgčas vam ne bodo ustrezali. Mnogi bodo iskali vznemirjenje in spodbudo. Nova razmerja na obzorju. Osvajanje na vidiku. Adrenalin v porastu.
  3. februar: Merkur v kvadratu z Uranom. Nazadnje smo ga imeli 28. julija lani, Merkur v levu, Uran v biku. Stres je na dosegu roke in poskusite najti notranji mir, ker bo ta energija naredila vaš um nemiren in vznemirjen. Drugi ljudje vas lahko vržejo iz tira. Ne spuščajte se v nepotrebne besedne spopade in prepire. Poleg psihične živčnosti je težava tudi komunikacija, možne so težave s tehniko, telefoni, računalniki, električnimi napravami. Možni so tudi nesporazumi s prijatelji. Ta aspekt poleg tega, da prinaša nervozo, kvari načrte, možni so neprijetni dogodki, nezaželeni obiski, nenadzorovane reakcije. Mnogi bodo nagnjeni k ekstremom in ekscentričnim vedenjem, nepremišljenim dejanjem in odločitvam. Dokler ta aspekt traja, so nekateri odnosi v nevarnosti, zato bodite previdni, saj lahko pride do nenačrtovanih ločitev ... z bližnjimi ljudmi in prijatelji. To je aspekt neprijetnih presenečenj, napačnih odločitev. Če v teh dneh čutite veliko nervoze in nemira, poskusite to premagati na najboljši možen (vaš) način. Nekaj dni se vzdržite. 
  4. februar: Merkur trigon Mars. Ta trigon smo imeli 27. oktobra lani: Merkur v tehtnici, Mars v dvojčkih, bilo je nekaj dni pred Marsovim retrogradnim ciklom! Redke kombinacije... Mimogrede, nazadnje smo imeli to trenutno kombinacijo Merkurja v vodnarju v trigonu Marsa v dvojčkih 9. februarja 1991. Naslednjič bomo imeli to kombinacijo 7. marca, 2055. S to energijo se lahko pogovarjate, iščete storitev, nekaj prodate, sklenete pogodbo. Ta aspekt prinaša energijo ostrega uma. Hitreje se misli, govori, piše. Um je aktiven, nemiren. Komunikacija je močna, energična... Odlična energija za vodje, za tiste, ki ukvarjajo se s politiko, pravom, posli. Ta aspekt poveča koncentracijo. Dobro je za študij, opravljanje izpitov itd. Prepričljivost je ena bistvenih lastnosti te energije.


Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Če imate izdelano lastno astrološko karto, vam to resnično pomaga spoznati sebe, videti svoje svetle in temne plati, da uporabljate prava orodja in greste lažje skozi življenje, ker dobite toliko razumevanja v vašem načinu delovanja.

Izdelava astrološke karte je enkratni strošek, dobite jo pa za vse življenje.

Naročite jo lahko za ceno 100 evrov, več informacij pa TUKAJ.

Oven

Med ponedeljkom in 15. marcem Venera prehaja skozi vaše znamenje in vas navdihuje, da z besedami in dejanji izrazite svojo ljubezen do tistih, ki so vam dragi. Ne glede na to, ali ste samski ali v zvezi, je tukaj prikazana najboljša vaša karizma in drugi ljudje vas bodo pritegnili. Mlada Luna pa nastopi v najbolj duhovnem območju vaše rojstne karte. Zgodnji del tega tedna je priložnost, da se ponovno povežete s svojim višjim jazom, kar lahko storite z meditacijo. Ne bodite tako ujeti v visokoenergetski tranzit Venere, da bi zanemarili to vitalno notranje delo. Čez vikend poskusite zavzeti prizemljen pristop do svojih financ. Nekaj na tem področju vašega življenja potrebuje več pozornosti, kot ste ji namenili.

Bik 

Med ponedeljkom in 15. marcem planet ljubezni potuje po vašem nezavednem področju, kar lahko prebudi spomine na razmerje iz vaše preteklosti, še posebej, če so nekatera čustva ostala nerazrešena. Torej, vaš vladajoči planet Venera v ponedeljek spremeni znamenje in se premakne v najbolj skrivnostno področje vaše karte. Osredotočite se na zasebnost v svojem ljubezenskem življenju in se izogibajte razdajanju na družbenih medijih. Če se dogaja kaj nedovoljenega, boste to uspešno skrili – vsaj za nekaj časa. Medtem je ponedeljkova mlada Luna pravi čas, da ponovno preučite svoje dolgoročne cilje. Razmislite in po potrebi prilagodite svojo smer. Konec tedna prinaša močno Luno v biku in priložnost za napredek na večini življenjskih področij – vendar bi lahko vaša lastna trma bila težava. Ne postanite sami sebi najhujši sovražnik, medtem ko poskušate iti naprej.

Dvojčka 

Skupni interesi so ključni za vašo srečo v začetku tega tedna, še posebej, ko Venera v ponedeljek spremeni znamenje. Ta teden ne boste marali biti sami in radi boste našli nove načine za druženje, morda na spletu. Zapolnitev dneva s tovarištvom je glavna prednostna naloga. Mlada Luna pa – tudi v ponedeljek – vabi, da se osredotočite na kariero. Pojavlja se čisto na vrhu vaše natalne karte in je to ambiciozna, a duševna energija. Poglejte, kako lahko zagotovite, da vaše delovno življenje odraža vaš pristen življenjski namen. Po napornem tednu si privoščite nekaj odmora čez vikend. Lunarni vpliv je kot nalašč za prijetne noči, zato naj vas ne bo strah preživeti nekaj časa v samoti.

Rak 

Pripravite se, da zasije vaša luč! Med ponedeljkom in 15. marcem je tranzit Venere skozi ovna v vašem javnem svetu idealen čas za promocijo vaših projektov in dvig vaše kariere na višjo raven. Venera se ukvarja predvsem z odnosi, zato lahko doseganje vaših stikov in uporaba družbenih medijev prinese priložnosti za razširitev obsega vašega dela. Ponedeljkova mlada Luna ima bolj subtilen vpliv v vaši karti, spodbuja odprtost in žejo po znanju. Študij katere koli vrste je v začetku tega tedna zanimiv, prav tako potovanja – vse, kar vam širi misli. Konec tedna bodo lahko v središču pozornosti prijateljstva. Morda boste ugotovili, da ste prerasli enega določenega prijatelja. Morda je čas, da gremo naprej.

Lev 

Med ponedeljkom in 15. marcem planet ljubezni prebiva v vašem duhovnem svetu in prebuja vašo intuicijo o vašem ljubezenskem življenju. Ne glede na to, ali iščete nasvete o trenutnem partnerju ali se preprosto sprašujete, kdaj boste srečali sorodno dušo, lahko pozornost na vaš notranji glas osvetli, kar morate vedeti, še posebej, če uživate v tišini. Še več, morda boste razmišljali o usodi določenih odnosov ali hrepeneli po globlji duhovni povezanosti z nekom, ki vam je drag. Če ste samski, poiščite romantiko med izletom ali izobraževanjem. Ponedeljkova mlada Luna vpliva tudi na vaše življenje. Ta lunacija lahko prinese nekatere vaše najtemnejše strahove na površje v nekakšni čustveni katarzi. Čeprav ni zabavno, ko greste skozi to, je to dobra priložnost za kakršno koli terapijo. Poglejte konec tedna, da boste opravili resno delo. Ambiciozno vzdušje pomaga pri osredotočenosti in koncentraciji, tudi če tehnično niste v službi.

Devica 

V naslednjih tednih se boste osredotočili na zdravljenje svojega ljubezenskega življenja. Med ponedeljkom in 15. marcem Venera prehaja skozi ovna in se dotakne vaših najglobljih čustev glede ljubezni (ali določenih odnosov). To lahko sproži nekatera čustva, ki jih morate sprostiti. Pravzaprav je odpiranje srca z osvobajanjem negativnosti lahko veliko darilo tega vpliva. Vendar pa je lahko intenzivnost procesa, skupaj z vašo potrebo, da ste sami, da se napolnite, bremenilno za odnos. Mlada Luna se na isti dan pojavi v vašem nasprotnem znamenju - tradicionalno dober znak za ljubezen. Vendar pa boste skupaj s tem močnim tranzitom Venere morda videti preveč intenzivni, če ste samski in na zmenkih. Ohranite lahkotno in mehko interakcijo. Potovanje je poudarjeno ob koncu tedna, vendar se prepričajte, da ste pred odhodom preverili podrobnosti. Pomanjkanje pozornosti lahko povzroči napake ali zamude.

Tehtnica 

Vaš vladar Venera se v ponedeljek premakne v vaše nasprotno znamenje, v enem najbolj romantičnih prehodov v letu. To je resnično prijetna energija za vaš najbližji odnos - zaupljiv, iskren, zvest in vdan. Vendar, če ste samski, lahko, da se počutite osamljene in žalostne - v tem času se obkrožite z dobrimi prijatelji. Medtem se mlada Luna, prav tako v ponedeljek, pojavi v vašem območju dobrega počutja. To je povabilo, da preverite svoje duševno zdravje. Poiščite načine, kako biti prijaznejši do sebe in povečati svojo samozavest. Začnite z novimi pozitivnimi navadami. Čez vikend bolj zapleteno lunarno vzdušje razkrije vašo sebično žilico. Morda vam bo žal, da morate nekaj deliti, pa naj bo to vaš denar, sredstva ali čas.

Škorpijon 

Med ponedeljkom in 15. marcem lahko tranzit Venere skozi ovna prebudi vašo potrebo, da naredite svet boljši kraj, tako da pomagate nekomu, ki vam je zelo mar. Morda vas bodo poklicali, da svetujete prijatelju ali pomagate partnerju pri nalogi. Ne glede na prizadevanje boste čutili, da se ljubezen, ki jo pošiljate, vrača k vam. Še več, to je tudi odličen čas, da ocenite svoj življenjski slog s pregledom svojega režima telesne pripravljenosti in delovne obremenitve. Ponedeljkova mlada Luna se medtem pojavi po naključju v območju veselja vaše natalne karte in vas spodbuja, da iščete srečo v kakršnikoli obliki želite. Skupaj ta dva astrološka vpliva obetata zares zelo srečen teden. Če želite povečati splošno dobro počutje, se Luna čez vikend premakne v vaše nasprotno znamenje, kar je tradicionalno dober znak za vaše ljubezensko življenje. Uživajte!

Strelec 

Venera v ponedeljek prispe v območje veselja vaše rojstne karte - in kot bi lahko pričakovali, je to odlično vzdušje za vaše ljubezensko življenje! Če ste samski, obstaja velika verjetnost, da boste spoznali nekoga posebnega. Če ste že zaljubljeni, si prizadevajte znova odkriti čarobnost in ponovno prižgati iskrico. Mlada Luna v ponedeljek, prinaša nov začetek. Začetek tega tedna je zelo pozitiven za domače zadeve, kot so selitev, obnova ali popravila. Zgladi tudi družinske težave in prinaša harmonično vzdušje! Prizemljen Lunin vpliv čez vikend je dober za nadaljevanje rutinskih nalog in opravkov, ki ste jih odlašali. Vrzite se v ustvarjalni projekt, ki lahko izvabi najboljše iz vas.

Kozorog 

V ponedeljek se Venera premakne na samo dno vaše karte in obda vaše 'korenine' z ljubeznijo, prijaznostjo in srečo. To je dober čas za spočetje, nosečnost ali rojstvo - ali celo za sprejem hišnega ljubljenčka v družino. To je tudi kozmična spodbuda za raziskovanje vaše družinske zgodovine. Ponedeljkova mlada Luna je koristna, če si želite ustvariti več časa v dnevu. Ta zaposlena, namenska energija je odlična za urejanje urnika, organizacijo in iskanje načinov za racionalizacijo življenja. Čez vikend si vzemite čas za uživanje v svojih najljubših hobijih. Lunino vzdušje vas spodbuja, da se sprostite, zato se osredotočite na to, kar vas veseli.

Vodnar 

Med ponedeljkom in 15. marcem bo prehod Venere skozi ovna v vašem mentalnem svetu spodbudil harmonične misli, ki bodo spodbudile konstruktivne pogovore. Izražanje ljubezni vam je zdaj bolj naravno, zato je to idealen čas, da izrazite svojo hvaležnost ljudem, ki so vam dragi. Če ste samski, poiščite romantiko med potovanjem ali učenjem česa novega. Končno bo Venera prebudila vašo ustvarjalnost pri pisanju ali govorjenju. V ponedeljek se tudi mlada Luna pojavi v denarnem območju vaše rojstne karte. To je popolna energija za povečanje vašega dohodka. Ali boste to storili z napredovanjem, boljšo službo, ali novim poslom, bo odvisno od vaših osebnih okoliščin, vendar je energija jasna, da je obilje na poti. Čez vikend si privoščite sprostitev. Med lunarnim vzdušjem ob koncu tedna je pomembno, da svoj dom in svoje ljubljene postavite na prvo mesto.

Ribi 

Sledenje svojemu srcu lahko poveča vašo sposobnost zaslužka v prihodnjih tednih. Med ponedeljkom in 15. marcem tranzit Venere skozi ovna na vašem finančnem področju nakazuje, da vam bo denar prišel skozi ustvarjalnost ali osebo, ki jo občudujete. Mreženje lahko prinese priložnosti. Dobre vibracije, ki jih pošiljate v svet, se vam bodo vrnile s pozitivnimi (in morda donosnimi) izkušnjami. Če ste hvaležni za to, kar imate, boste pritegnili tudi obilje. Pri Veneri pa obstaja eno opozorilo. Morda vas prevzame želja po zapravljanju, zato bodite pozorni na željo po zapravljanju. Medtem se mlada Luna v ribah v ponedeljek prav tako zdi zelo podobna vašemu osebnemu mini novemu letu. To je vaš čas, da zasijete, saj prinaša najboljše iz vaše osebnosti. Samozavestno glejte naprej in si ustvarite nekaj ambicioznih dolgoročnih ciljev in izzivov. Pripravite se na zelo naporen vikend, ki bo verjetno poln opravkov in opravil. Stabilizirajoči lunarni vpliv vam bo pomagal narediti veliko, vendar bo verjetno naporen in poln.

Pošljite horoskop tudi svojim bližnjim, tale namreč ni "recikliran" iz leta 1995. Smo eni izmed redkih, ki objavljamo sveže pripravljen tedenski horoskop, ki ga sproti pripravlja priznan astrolog in psihoterapevt Dušan Doblanovič - Jimmy. Jimmy vam lahko izdela tudi lastno natalno karto. Več informacij TUKAJ.

 

Sorodne objave

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 1. do 7. aprila 2024)

Ta teden razcveta v igrivem ritmu, ko Merkur v ponedeljek začenja svoje prvo retrogradnopopotovanje leta, zavijajoč v …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.