Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 19. do 25. septembra 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 19. do 25. septembra 2022)

Srečno jesensko enakonočje. Na začetku tega tedna lahko pričakujemo razmeroma lahkotno, družabno vzdušje, z poudarkom na domu, družini in osebnih odnosih. Ta lepa energija nas pripelje do jesenskega enakonočja v četrtek, ko se Sonce premakne v tehtnico in nas ta portal ravnovesja navdihne, da smo bolj sproščeni in poglobljeni. V petek se retrogradni Merkur premakne nazaj v devico, ki je usmerjena v podrobnosti in analizo, zato je to dobra priložnost, da ponovno pregledate prejšnje odločitve in še enkrat preverite, ali ste še vedno v pravi smeri. Nedeljska mlada Luna v tehtnici prinaša pozitivno in harmonično energijo, vendar nasprotuje retrogradnemu Jupitru. Bodite pozorni na to, da ne ugajate preveč ljudem in prikrivate neiskrenosti. Ne govorite samo zato, ker to drugi želijo slišati.

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

19. september: Sonce v trigonu s Plutonom. Dvakrat na leto smo pod vplivom tega aspekta. Ko je Sonce v biku in v devici, in tako že od prihoda Plutona leta 2008 v znamenje kozoroga. Ta aspekt prinaša močno energijo, veliko odločenost. To so dnevi, v katerih lahko zberete svojo moč in jo pametno uporabite; daje možnost, da nekaj spremenite pri sebi in v okolju. Energije device in kozoroga nam lahko pomagata, da to prenesemo na področje vsakdanjega življenja, navad, dela, zdravja, kariere, položaja, odnosa z avtoritetami. To je dobra energija tudi za dokončanje karkoli je potrebno zaključiti, tudi za (po)čiščenje nereda, ki vas morebitno obdaja. S to energijo lahko lažje rešite nekatere osebne, materialne in poklicne težave. Razmislite o tem čiščenju kot o uvodu v jesen.

20. september: Venera v trigonu z Uranom. Uran je zagotovo naša nebeška budilka. Planet prebujanja, svobode. Uran je skoraj že retrograden, njegov kvadrat s Saturnom je aktiviran. Kjerkoli se nahaja pričakujte vznemirjenje in presenečenja. Pri trigonu lahko govorimo o pozitivnem vznemirjenju in presenečenjih! Za Venero v devici pa na splošno velja, da je nekoliko odmaknjena, sramežljiva. Uran v biku ji bo vsekakor ponudil različna vznemirjenja. Uran tu prinaša zgodbo o univerzalnosti in zgodbo o ljubezni skozi razne čudeže in presenečenja. To je tudi zgodba o ljubezni na prvi pogled! Zagotovo ste že slišali za izraz kot strela z jasnega. Tukaj je možno kaj takega: strela in nenadno - Uran, ljubezen – Venera, ali ljubezen na prvi pogled. In to se lahko zgodi kjerkoli: v klubu, na letališču, železniški postaji, medtem ko se vam mudi, v družbi prijateljev. In občutek je (večinoma) obojestranski. Boste doživeli ljubezen na prvi pogled? mogoče! Če vam v natalni karti to nakazuje, se vam lahko zgodi, drugače pa ni pa nujno! To je le eden od možnih vplivov tega aspekta! Kaj lahko še pričakujete s to energijo: predvsem, pričakujte nepričakovano, nekaj sprememb v videzu, nenadna srečanja, tista situacija, ko se vam nekam ne da iti, pa vseeno greste in se imate presenetljivo dobro, srečanja z novimi obrazi, s prijatelji; povečana kreativnost ali želja biti nekje, kjer kreativnost cveti, narediti nekaj drugačnega, kontakt prek spleta, svobodna ljubezen, avanture. Uran je nepredvidljiv. Čudeži so možni. Poskusite se znebiti nekaterih starih navad, pri tem vam bo lahko pomagal ta tranzit. Pa naj gre za ljubezenske navade, finančne ali kakšne druge glede na vaše osebne aspekte v natalni karti.

23. september: Sonce preide v tehtnico in začenja se jesen! Poletja je uradno konec! Dan in noč sta enako dolga – jesensko enakonočje. Od danes bodo dnevi vedno krajši. ''Vsaka nova sezona zraste iz ostankov preteklosti. To je ključ do spremembe in sprememba je temeljni zakon". Začenja se sezona tehtnic. To je čas, ko bomo iskali ravnovesje, mir in harmonijo. Odnosi, družabnost, poroke, javnost in odnosi z javnostmi, pravičnost in poštenost bodo v naslednjem mesecu v središču pozornosti. Tehtnica pravzaprav predstavlja ogledalo naših odnosov z drugimi ljudmi, kompromis in pogajanja pa je del zgodbe tega tranzita. Iskanje ravnovesja bo glavni cilj v prihodnjem obdobju. Harmonija in pravičnost sta osnovni potrebi te energije. Odločitve in odločanje sta lahko v tem tranzitu pravi izziv. Tehtnica je vedno nekje med bom-ne bom, zmorem-ne morem. Tehtnica je zračno znamenje in nekako ne more biti sama, zato tudi družabnost, druženje, zabave in vsi odnosi z ljudmi. Tehtnici vlada Venera, zato so z zgodbo tehtnice povezane tudi estetika, kreativnost, lepota, umetnost. Tehtnice obožujejo lepoto v vseh oblikah. S tehtnico se povezujejo tudi lepo vedenje, diplomacija, kompromis. Tehtnica je nagnjena k pravičnosti in poštenim odnosom, poleg pravičnosti ima rada pravo, filozofijo in uravnoteženost. Njene manj dobre lastnosti so neodločnost, omahljivost, snobizem, neodgovornost, lenoba, kreganje. Prav zato, ker ne marajo samote, so pogosto v nesmiselnih zvezah, včasih obsedene z ljubezenskimi zvezami, zato tehtnice pogosto iščejo idealnega partnerja. Vi, ki ste še samski (čustveno), je to dobro obdobje, da najdete sorodno dušo, ta tranzit vam lahko pri tem koristi. Če ste že v razmerju, zakonu ali podobno, to je obdobje za vzpostavljanje ravnovesja in harmonije. To je obdobje za pravnih zadev, pa tudi kulturnih dogodkov, saj se jeseni začenja sezona gledališč, sejmov in kulturnih dogodkov! Tako bomo v prihajajočem obdobju nagnjeni k odnosom – romantičnim, poslovnim, družabnim. Poglejte, kje se bo v vašem horoskopu ta energija najbolj manifestirala. Poglejte, kateri hiši v vaši rojstni karti vlada tehtnica, kakšne aspekte bo Sonce naredilo z ostalimi planeti. To je idealen čas, da se posvetite tistim, ki jih imate radi in jim namenite dodatno pozornost. Sonce v tehtnici bo osrečevalo tehtnice (znamenje in ascendent), leve in strelce, dvojčke in vodnarje. Ustrezal bo tako devicam kot škorpijonom. Ovni, raki in kozorogi bodo to energijo doživljali kot preizkušnjo, vznemirjenje in izziv! Bik in ribi bosta v obdobju prilagajanja. Veselo praznujte tehtnice!

23. september: Sonce konjunkcija Merkur. To je njuno letošnje peto srečanje. Letos se bosta Sonce in Merkur srečala natanko šestkrat. Končuje se cikel, ki se je začel 16. julija v raku. Nov cikel se začne 23. septembra v tehtnici in bo trajal do 8. novembra, ko se bo začel nov v škorpijonu! Vsaka konjunkcija Sonca in Merkurja namiguje na zgovornost! To je dober aspekt - povsod, kjer je potrebna beseda! Dobra je za posel, pogajanja, povsod, kjer je potrebna organizacije, dobra je tudi za krajša potovanja. Povsod, kjer je komunikacija del zgodbe. Komunikacija je v tej konjunkciji obarvani z energijo tehtnice! Odlična energija za partnerske pogovore. To je intenzivna refleksija na temo tehtnice: zakon, partnerstvo ... itd.

23. september: Merkur (spet) vstopi v devico. Merkur je bil v devici že od 4. avgusta do 26. avgusta, ko je prestopil v tehtnico. Sedaj v retrogradnem ciklu (do 2. oktobra) spet vstopi v devico in se drugič vrne v svoj sedež. 11. oktobra se bo spet vrnil v tehtnico!

24. september: Venera opozicija Neptun. Kadarkoli Venera vstopi v devico (tranzit), se v nekem trenutku sreča z Neptunom, ki je nasproti nje v ribah in tako bo, dokler bo Neptun v ribah. Lani je bila opozicija 10. avgusta. Če radi plavate z oblakih, je to ta energija. Z vstopom Venere v devico se je spremenila tudi energija. Venera je zmedena, in kako ne bi bila, če Neptun hitro zmoti in zmede tudi manj popolno Venero, kot je ta v devici. Ta energija je zapeljiva, energija »rožnatega« pogleda na svet. Ta Venera se zlahka prepušča magični Neptunovi čarovniji, ki jo lahko v hipu spodnese. Najverjetneje tudi ta Venera ne bo imuna na prevare, zablode, zanikanja, razočaranja. Razen če te energije ne izkoristite v ustvarjalne namene, romantiko, umetnost. Izbira je naša. Bodite pozorni na to, da je Neptun retrograden, možna je tudi kakšna čustvena obuditev preteklosti!

25. september: mlada Luna v tehtnici. Enkrat na mesec nastopi cikel mlaja – konjunkcija Lune in Sonca. Enkrat na mesec imamo priložnost, da začnemo znova, ostvarimo nov začetek! Nekateri ga izkoristijo, nekateri ne. Vsaka mlada Luna je drugačna. Tokrat imamo energijo tehtnice, kar ponuja možnost, da naredimo nekaj dobrega, ko gre za odnose, javnost, in vse to uravnotežimo. Začeti nekaj novega in narediti nekaj sprememb in ravnovesja v svoja življenja. Mir, kompromis, diplomacija. Ponuja ljubezen in ustvarjalnost (prek Venere). Energija mlade Lune v tehtnici »prosi«, da uredimo odnose, jih uravnovesimo. Vendar, da bi to dosegli, moramo najprej najti ta mir in harmonijo v sebi.

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven 

Po nežnih, družinsko osredotočenih nekaj dneh v začetku tedna, se ljubezen vrne na vaš dnevni red v četrtek ob septembrskem enakonočju. V četrtek bo Sonce prešlo v tehtnico, kar bo osvetlilo partnerske zadeve  – čudovit čas za zmenke ali za poglobitev obstoječe zveze. Odločitve v zvezi z delom zahtevajo skrbno ravnanje v petek, ko se retrogradni Merkur premakne nazaj v območje vaših sodelavcev. Premislite, kako pristopate k drugim, s katerimi delate. Merkurjev premik nazaj v devico (do 9. oktobra), vas lahko tudi spodbudi k razmišljanju o zdravju, delu ali rutinskih dejavnostih. Mlada Luna v vašem območju ljubezni v nedeljo je odličen čas za obnovitev romantične zveze. Če ste samski, je to tudi eden najboljših obdobij v letu, da spoznate nekoga novega – uživajte!

Bik 

Vsekakor boste občutili izboljšanje vašega vsakdanjega življenja in bili bolj organizirani, ko se Sonce premakne v območje vsakdanjih obveznosti vaše rojstne karte ob četrtkovem septembrskem enakonočju. V petek ne poskusite tvegati po nepotrebnem, saj se retrogradni Merkur vrne v najbolj impulzivno področje vaše karte. Nedeljska mlada Luna prinaša nov zagon vašim prizadevanjem za zdrav življenjski slog. To je pravi čas, da začnete z novim režimom vadbe ali da uporabite moč volje nad svojim slabim navadam. 

Dvojčka 

Prehod Sonca v tehtnico v četrtek pomeni, da boste doživeli infuzijo srčne energije, ki bo priklicala vašega notranjega romantika ali umetnika. Družinske težave pa bi se lahko v petek izkazale za težavne. Vaš vladajoči planet Merkur, ki je še vedno retrograden, se premika nazaj v vašo družinsko cono, kar spodbuja ponavljanje starih težav. Bodite pozorni na družinske vzorce mišljenja ali komunikacije, ki trenutno vplivajo na vas. Nedeljska mlada Luna je svež veter, ki razsvetli vašo natalno karto z veliko zabave in ustvarjalnih priložnosti in lahko odpre novo poglavje v vašem ustvarjalnem ali ljubezenskem življenju. Vendar tega vzdušja ne jemljite v skrajnosti. Še vedno imate obveznosti, ki se jim morate posvetiti.

Rak 

Vpliv Lune v raku prevladuje na začetku tega tedna, zato bi se morali počutiti čustveno močne in pripravljene – čeprav ste včasih precej muhasti. Sonce se v četrtek premakne v vaše družinsko območje, tako da boste v svojem naravnem elementu skrbeli za tiste, ki jih imate radi. Bodite pozorni na nekaj težav s komunikacijo v petek, ko se retrogradni Merkur premakne nazaj v devico v vaše mentalno področje, lahko tudi izboljša vašo sposobnost jasnega komuniciranja, še posebej potem, ko se Merkur 23. septembra obrne direktno. Ampak, vaše besede bodo tudi zlahka sprevržene in nenamerno ali namerno napačno razumljene, zato je jasnost v tem, kar poveste, res pomembna. Diplomatska mlada Luna v nedeljo ponuja nov začetek za vsako težavno družinsko dinamiko. Pustite vsakomur, da pove svoje mnenje, nato pa potegnite črto in se premaknite naprej.

Lev 

Ne bodite presenečeni, če se boste nekaj dni težko osredotočali. Ko pa Sonce spremeni znamenje med četrtkovim septembrskim enakonočjem, se bo vaš um precej zbistril, zato bodite pred tem potrpežljivi. V petek se retrogradni Merkur premakne nazaj v vaše denarno območje, kar bi lahko spodbudilo obžalovanje nekaterih preteklih finančnih odločitev. Poskusite ostati v sedanjosti ali gledati v prihodnost; ne mučite se zaradi stvari, ki jih ne morete več spremeniti. Po drugi strani pa bo ta premik navdihnil ideje in pogovore o blaginji. Nedeljska mlada Luna je za vas zelo delovna in vas žene k nadaljevanju realizacije tekočih projektov. Izkoristite to učinkovito energijo tako, da opravljate dela, ki ste jih prej zaznali za pretežka ali dolgočasna.

Devica 

Sonce v četrtek preide v tehtnico, kar poudarja vašo sposobnost zaslužka. Še več, mlada Luna v tehtnici je v nedeljo v opoziciji z ekspanzivnim Jupitrom, kar lahko poveča vašo sposobnost izražanja blaginje v naslednjih dveh tednih. Kljub temu lahko sproži tudi nepotrebno trošenje, zato bodite pozorni na svoj denarni tok. Kar zadeva ljubezen, Venera v vašem znamenju na začetku tedna pleše z Uranom, kar lahko spodbudi nenavaden ali spontan zmenek! Nazadnje, retrogradni Merkur vstopi v vaše znamenje v petek (do 9. oktobra), kar krepi vašo mentalno moč in samo izražanje, zlasti potem, ko se Merkur obrne direktno 23. septembra.

Tehtnica 

Z lunarnim vplivom, ki podpira napredek v vaši karieri in prizadevanja za samo promocijo, bi morali biti blagoslovljeni z veliko osredotočenosti in ambicij na začetku tega tedna. Seveda, ko se Sonce premakne v tehtnico, se bo vaša samozavest še povečala. Vendar pa lahko v petek doživite kratek stres, ko se retrogradni Merkur premakne nazaj in izstopi iz tehtnice, kar ustvarja zmedo in nesporazume na področju nezavednega. Ne bodite prestrogi do sebe. Poleg tega je mlada Luna v vašem znamenju v nasprotju z Jupitrom v vašem partnerskem področju v nedeljo, kar bo povečalo vašo samozavest in optimizem, ko gre za zavezanost in poslovna zavezništva. To je lahko odličen čas za razmislek o tem, kaj si želite v dolgoročni vezi. Za manifestiranje je to vaša najboljša mlada Luna v letu, zato sanjajte velike sanje.

Škorpijon 

Ko se Sonce v četrtek med septembrskim enakonočjem premakne v vaše duhovno območje, se bo vaš um umiril in začeli se boste počutiti bolj pomirjeni in nov poudarek bo na vašem notranjem življenju. Zdaj je čas, da analizirate svojo preteklost. To vam lahko prinese svež vpogled v vaše trenutne dejavnosti in odnose. Retrogradni Merkur v petek (do 9. oktobra) vstopi v devico v vaše družbeno področje in navdihuje pogovore s prijatelji in skupinami. Še več, mlada Luna v tehtnici v nedeljo nasprotuje Jupitru in razvnema vaše psihične darove, še posebej, če se prepustite miru in tišini. Uvidi o vaši preteklosti vam lahko pomagajo odkriti lekcijo, ki ste se je morali naučiti. 

Strelec 

Umirjen, delaven začetek tedna vam prinaša veliko priložnosti, da obnovite svoje sposobnosti ali delate na samorazvoju. Prizemljite se, dokler lahko, kajti, ko se Sonce med četrtkovim septembrskim enakonočjem premakne v vaše socialno območje, vas bo veliko lažje zmotiti! V petek se retrogradni Merkur premakne nazaj v območje vaše kariere, zato bodite pozorni na morebitne motnje v komunikaciji, povezani z delom. Še enkrat preverite vse, preden ukrepate, saj je to situacija, ki se hitro spreminja. Po drugi strani pa ta premik navdihuje ideje in pogovore o vaših ciljih. Mreženje vam lahko pomaga napredovati v karieri. Mlada luna v nedeljo, v vašem družabnem območju, je povabilo, da se družite, kolikor želite – čaka vas vsaj eno čisto novo prijateljstvo. 

Kozorog 

To je lahko ljubeč začetek tedna, ki daje veliko romantike in blaženosti, še posebej v ponedeljek in torek. V četrtek se Sonce premakne v območje vaše kariere, tako da osvetlil vaše dolgoročne cilje. V petek pa bodite previdni pri organizaciji potovanj. Retrogradni Merkur se pomika nazaj v potovalno območje vaše natalne karte, zato sta zamude in zmeda pričakovane. Mlada Luna v nedeljo sije iz najbolj ambicioznega območja vaše karte, zato je to dober čas, da ponovno razmislite o svojih ciljih in življenjski usmeritvi. Pot, ki si jo zastavite zdaj, vas bo v prihodnjem letu še bolj približala uspehu.

Vodnar 

To je zelo rutinski, vsakdanji začetek tedna - morda celo rahlo dolgočasen. V četrtek se Sonce premakne v najbolj pustolovski del vaše karte; to je zelo koristna energija za potovalne načrte, visokošolsko izobraževanje, filozofijo in pravičnost - vsa ta področja življenja so za vas zdaj dobro aktivirana, kajti ne pozabimo tudi nedeljsko mlado Luno v istem območju karte. Vendar bodite pozorni na ljubosumje, izdajo ali prizadeta čustva v četrtek, ko retrogradni Merkur spreminja znamenja in vzbuja vse vrste negativnih čustev. Ostanite mirni in ne pozabite, da je to le bežen vpliv. Kar zadeva odnose, lahko vabljiv aspekt Venere in vašega Urana na začetku tedna spodbudi živahno srečanje s partnerjem ali z novo osebo.

Ribi 

Prvih nekaj dni v tednu je za vas videti zabavno in precej ustvarjalno. Ko bo v četrtek Sonce zamenjalo znamenje, bo vaše razpoloženje postalo bolj resno, saj boste želeli narediti nekaj večjih življenjskih sprememb. Aspekt Venere in Urana na začetku tedna prinese nenaden vpogled v vaše ljubezensko življenje, kajti Venera je ta vikend v nasprotju z vašim Neptunom, kar lahko zamegli vaš pogled na odnos. Z retrogradnim Merkurjem, ki se bo v petek vrnil v vaše območje ljubezni, ne hitite z odločitvami, saj ni vse tako, kot se zdi. Ko bo mlada Luna v nedeljo sijala iz vašega območja samorazvoja, boste dobili jasnejši pogled na to, katera področja vašega življenja potrebujejo prenovo - in v sebi lahko odkrijete orodja, ki jih potrebujete prav za to.

 

 

Sorodne objave

Tedenski horoskop (od 22. do 28. aprila 2024)

Ta teden nam nebeški oder prinašajo le dve planetarni poravnavi, toda vsaka izmed njih nosi svojo izjemno moč. …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.