Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 17. do 23. januarja 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 17. do 23. januarja 2022)

V tem tednu nas čaka polna Luna v emotivnem raku, ognjeni in avanturističen Mars bo v konjunkciji z galaktičnim središčem, upornik in planet prebujanja Uran, se končno obrača iz svoje retrogradnosti, začetek sezone vodnarja ter na koncu tedna še zanimiva konjunkcijo Sonca in Merkurja. To je odličen teden za ustvarjanje zdravega in varnega okolja zase in za druge.

Čustvena plimovanja bodo obeležila ta teden v katerem bodo prevladovali predvsem čustva, instinkti, in občutki, ne pa toliko logika. Polna Luna v raku, v torek 18.-ega, ne bo nasprotovala le Soncu v kozorogu, temveč tudi globoki in intenzivni energiji Plutona. V naslednjih dveh tednih smo lahko priča tudi nekaterim večjim dogodkov na svetovnem prizorišču. Ta lunacija nas opozarja, da poiščemo ravnotežje med svojim čustvenim in zunanjim svetom. Razkrije vaša najgloblja čustva in najtemnejše skrivnosti, ker je v opoziciji z močnim manipulativnim Plutonom. Ekstremne čustvene reakcije, kompulzivno vedenje ter nagnjenost k manipulaciji in nadzoru lahko povzročijo dramo v odnosih, če svojih intenzivnih in zapletenih občutkov ne delite z nekom. Večje samozavedanje je ključ v izogib notranjim pretresom in drami. Ta Lunina faza traja do mlade Lune 1. februarja. Kot že verjetno veste, vse polne Lune nosijo veliko čustvene energije, toda ta - v enem izmed najbolj čustveno občutljivih znamenj - je polna občutkov. 

Ko sprostimo čustveno prtljago, potočimo kakšno solzo v olajšanje, se lahko ponovno bolj pozitivno premikamo naprej. Čeprav energije polne Lune raka prinašajo čustvene nevihte, najdimo tisto modro, da po nevihti vedno zasije sonce. Bodite kar se le da v stiku s svojimi občutki; priznajte jih, prepoznajte, potrdite, izrazite. Polna Luna v raku je lahko neprijetna izkušnja, še posebej, če ste zelo občutljivi - vendar naj bodo vaše oči trdno uprte v pozitivne stvari in vedite, da niste sami. Ko se ti burni občutki umirijo – in se bodo – boste zadihali svež duševni mir. Med to polno Luno je izražanje in pogovor o svojih čustvih z nekom najboljša stvar, ki jo lahko storite. Ne bodite presenečeni, če se vam ljudje okoli vas zdijo precej muhasti in spremenljivi.

V četrtek, 20.-tega se Sonce premakne v ekscentričnega vodnarja, začne se sezona vodnarjev. Čeprav je to racionalna in čustveno distancirana in hladna energija, bo potreben čas, da jo začutimo. Če pa vas ujame čustveni vrtinec, je druga polovica tedna zagotovo najboljša priložnost, da se umirite. 

Teden zaključujemo z konjunkcijo Sonca in Merkurja v vodnarju. Vsaka konjunkcija Sonca in Merkurja namiguje na zgovornost! To je dober aspekt - kjerkoli je potrebna beseda. Za posel, pogajanja, povsod, kjer je potrebna kakšna organizacija, dobra je za krajša potovanja, kjerkoli je komunikacija del zgodbe. Sonce v konjunkciji z retrogradnim Merkurjem se osredotoča na vaše razmišljanje in komunikacijo ter potovanja na kratke razdalje. Prinaša mentalno budnost, hitro razmišljanje, prilagodljivost in radovednost. Pričakujte povečanje osebne interakcije v vaši soseščini, v šolah in prek interneta.


Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna:

  1. januar - Prva polna Luna v raku tega leta. Vsaka polna Luna je vrhunec določenega procesa. Smo precej čustveni, še posebej ko je v raku. Torej, po eni strani imamo Sonce v energiji kozoroga, v energiji, ki nam daje položaj, družbeni status, uspeh, kariera, energija, ki nas potiska na vrh. Po drugi strani pa je energija raka, popolno nasprotje energije kozoroga. Energija raka so naše korenine, naše družinsko drevo, energija dedovanja, energija iz katere izhajamo. Bivanje v toplem domu ali boj za položaj v družbi, lahko je ena od dilem ob tej lunaciji. Dom, družina, zasebne stvari, preteklost, nostalgija ali položaj v družbi, poklic. Vse to lahko prinese določeno napetost, nervozo, čustveno vznemirjenost. Polna Luna simbolično osvetli to dilemo, čutimo čustvena nihanja. V tej opoziciji je najbolje najti ravnovesje, nemogoče je biti na dveh mestih hkrati, a najti čas za obe strani je idealno. Najti moramo ravnovesje v predanosti družini in karieri, najti način, da nobena stran, nobeno področje ne trpi.
  2. januar - Uran se premakne v neposredno gibanje. Uran je prvič vstopil v bika 15. maja 2018. Ponovno je v biku od 6. marca 2019. V retrogradnem gibanju je od 20. avgusta 2021. Uranovo direktno gibanje kaže na spremembe. Kaj je tisto, kar želi spremembe? Kaj je tisto, kar je potrebno izpustiti? Izvedeli bomo vsi skupaj in vsak posebej zelo kmalu. Začutili boste osebne spremembe v svojem življenju, okoli vas bodo spremembe ter spremembe v svetu. To so lahko politične, zdravstvene, gospodarske spremembe in turbulentni dogodki, moteče novice, pa žal tudi nekaj naravnih katastrof. Uran je tisti, ki prebuja, vsakega posebej, in kolektivno.
  3. januar - Sonce vstopi v vodnarja, sezona vodnarja se začenja. To je čas, ko lahko pričakujemo nepričakovano, čas za sočutje, domišljijo, avanturo (nekaj drugega kot pri strelcu), čas za človečnost, skupinsko delovanje, čas za prijateljstvo, za nove ideje, iznajdljivost, raznovrstnost nenavadnosti, razbijanje dolgčasa in rutine. Prihaja nekakšno prebujenje. Potreba po svobodi in osvoboditvi je ena od energij Sonca v vodnarju. Kozorogova energija nas je za nekaj časa osredotočala v zgodbo o delu, karieri, uspehu, vzponu, moči, in seveda denar. Zdaj se z energijo vodnarja prioritete spreminjajo. Predvsem bomo razmišljali o svobodi, neodvisnosti. 
  4. januar - Sonce konjunkcija Merkur. To je njihovo prvo srečanje v tem letu. Letos se bosta Sonce in Merkur srečala natanko šestkrat: Cikel, ki se je začel 29. novembra v strelcu, se izteka in začenja se nov cikel. Prične se 23. januarja v vodnarju in bo trajal do 3. aprila, ko se bo novi začel v ovnu. Komunikacija je ob tem aspektu nekoliko intenzivnejša. Močna potreba nekaj povedati, pisati, objaviti. Um je zelo aktiven, bolj aktiven kot običajno. To je obdobje, ko je več telefonskih klicev, sestankov, pogodb, pogajanj. Vse, kar poveste ali napišete, ima močan vpliv. Tu je pomembno tudi omeniti, da je Merkur retrograden, tako da se bo preteklost na nek način vmešala!


Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven 

Družinske zadeve so vaša glavna skrb v začetku tega tedna, zlasti med torkovo polno Luno. Polna luna v raku poživi dejavnosti v vašem domu. Ker je tudi Pluton v igri, boste morda dobili potrebo, da odkrijete vir težave, ki vključuje vašo družino ali lastnino. Izognite se avtoritarnemu odnosu z najbližjimi. Ker sta Venera in Merkur ta teden še vedno retrogradna, je zdaj čas, da ocenite svoje poklicne odnose, in kako komunicirate s prijatelji in skupinami. Od četrtka dalje iz vašega socialnega območja, enajste hiše, sije Sonce, zato je druga polovica tedna zelo dober čas za sklepanje novih prijateljev ali iskanje povezav. Ta konec tedna bo konjunkcija med Soncem in Merkurjem spodbudila interakcije z vašimi prijatelji. Prav tako daje prednost, da delite svoje ideje med skupinsko dejavnostjo, ki se osredotoča na osebno rast.

Bik 

Zdi se, da bo to zelo naporen teden poln opravkov in nalog. Polna Luna v vašem mentalnem področju, tretji hiši, lahko sproži željo po izražanju idej ali pridobivanju informacij. Vaša povečana mentalna moč ali spogledljivost lahko pritegneta. Z močnim Plutonom na sceni lahko nastane konflikt zaradi izrečenih besed, idej ali odnosa, zato bodite pozorni na to kako se izražate. In ker sta, tako Venera kot Merkur še vedno retrogradna, je zdaj čas, da ponovno ocenite prihodnost svojega življenja in kako (če) izrazite, kar vam je v srcu. Pomembno je, da ostanete organizirani, zlasti na delovnem mestu – nenazadnje zato, ker se v četrtek Sonce premakne v vašo karierno cono in izpostavi priložnosti, ki bi jih morali spremljati. Zadnji del tedna je odličen za razgovore za službo ali za pridobivanje novih poslov. Ta konec tedna lahko konjunkcija med Soncem in Merkurjem spodbudi razpravo o vaših osebnih željah ali poklicni poti! 

Dvojčka 

Polna Luna v raku oživlja vaše področje denarja, kar lahko sproži naval zaupanja v vašo finančno prihodnost. Vendar pa lahko izziv Plutona sproži obsedenost z denarjem. Vse, kar je povezano z denarjem, lahko sproži čustvene reakcije. Ne gre za to, da ste materialistični, ampak razumete, da denar prinaša varnost, in to vas najbolj zanima. Če vašo varnost pretresa finančna nestabilnost, se boste počutili izgubljeni in ranljivi. Ne dovolite, da čustva zameglijo vašo praktično presojo o denarnih zadevah. Ko Sonce v četrtek spremeni znamenje, se boste počutili bolj optimistični. Načrtujte potovanje ali počitnice za pozneje– privoščite si nekaj, česar se lahko veselite. To bo res močno vplivalo na vaše razpoloženje. Ker sta tako Venera kot Merkur še vedno retrogradna, je zdaj čas za introspekcijo o intimnosti, čustvenem zdravljenju in prepuščanju. Konjunkcija med Soncem in vašim vladarjem Merkurjem na področju raziskovanja lahko prebudi željo po potovanju ali razširitvi znanja.

Rak 

Polna Luna v vašem znamenju bo zagotovo okrepila čustva. Še več, z močnim Plutonom na sceni, v opoziciji, lahko sproži konfliktno pretirano reakcijo. Na obzorju je nekaj bojev za moč v vašem intimnem razmerju ali morda nekaj pretiravanja. Poslušajte svoje instinkte, ne glede na to, kaj se zdi, da govorijo dejstva. Ko že govorimo o odnosih, ker je Venera v vaši sedmi hiši partnerstva še vedno retrogradna, je zdaj čas, da ocenite svoje razmerje. Vaše poslanstvo je odkrivanje čustev ali prepričanj, ki ovirajo vaš odnos. Prva polovica tedna se morda zdi čustveno turbulentna, a boljše energije pridejo, ko se Sonce v četrtek preseli v vaše območje strasti in transformacije. Preživite nekaj kakovostnega časa s svojim partnerjem in se poskušajte spomniti, zakaj ste se sploh povezali. Ta konec tedna lahko konjunkcija med Soncem in Merkurjem spodbudi razmislek o zdravljenju.

Lev 

Polna Luna na začetku tedna v vaši dvanajsti hiši, hiši duhovnosti in nezavednega, lahko sproži čustveni vihar. Še več, izziv s Plutonom lahko večji del tedna sproži negativne čustvene vrtince, zato si prizadevajte odkriti in sprejeti vsa čustva ali prepričanja, ki ovirajo vašo samozavest. Če gre za odnos, lahko notranja energija retrogradne Venere in Merkurja prinese dragocen vpogled v vaše srce. Naučite se najti duševni mir in tišino tudi sredi napornih življenjskih okoliščin, kar je neprecenljivo darilo. V četrtek Sonce spremeni znamenje, in osvetli vašo partnersko področje, tako da se vam bo razpoloženje dvignilo. Če ste samski, je četrtek odličen dan za zmenek! Druženje bo ta konec tedna lažje teklo, saj se bo Sonce zlilo z izraznim Merkurjem, ki bo navdihnil živahne pogovore s partnerjem ali najbližjim prijateljem. 

Devica 

Polna Luna v raku je namenjena povezovanju s prijatelji. Vendar pa lahko izziv močnega Plutona sproži težavo, ali vzbudi dvome o družbenem življenju na splošno. Na srečo, ker sta tako Venera kot Merkur še vedno retrogradna, vam lahko vpogled v vaše občutke in miselnost glede vaših najbližjih odnosov sprosti srce. Zgodnji del tedna bi lahko bil težaven za prijateljstva, še posebej, če vas nekdo od bližnjih pusti na cedilu v obdobju polne Lune. Na srečo, ko bo Sonce v četrtek zamenjalo znamenje, bo zasijalo iz vaše šeste hiše, zdravstvene cone, kar bo okrepilo vaše duševno zdravje, samozavest in občutek lastne vrednosti ter fizično vitalnost. Ta konec tedna bo konjunkcija med Soncem in Merkurjem navdihnila ideje za izboljšanje vaših dnevnih navad za izboljšanje vašega dela in/ali dobrega počutja.

Tehtnica 

Polna Luna v raku daje energijo vaši deseti hiši kariere. Vendar pa lahko izziv Plutona sproži začasno tesnobo glede vašega napredka v osebnem življenju ali karieri. Naredite seznam svojih dosežkov, kar vam bo pomagalo jasno videti stvari. Kar se tiče romantike, ker sta tako Venera kot Merkur še vedno retrogradna, je zdaj čas, da pregledate svoje odnose, zlasti z družino, in odkrijete kakršne koli vzorce, ki blokirajo vašo sposobnost izražanja, kar vam je na srcu. Raziskovanje vaših prednikov je lahko del tega procesa. Veselite se četrtka in drugi polovici tedna, ker Sonce spremeni znamenje, in osvetli vaše območje veselja. Smeh vam bo obnovil veselje do življenja. Ta konec tedna je lahko dober za zmenke, ker konjunkcija med Soncem in Merkurjem ustvarja priložnost za povezovanje.

Škorpijon 

Polna Luna v raku bo aktivirala vaše področje duhovnosti in raziskovanja. Morda se boste počutili nestrpno, da bi opustili svoje vsakdanje naloge in se podali na pustolovščino. Vendar pa lahko izziv vašega vladarja Plutona sproži vaš skepticizem. Čeprav ta teden morda ne boste hodili po svetu, vas bo sledenje svojemu srcu usmerilo v pravo smer. Ko Sonce v četrtek spremeni znamenje, se fokus premakne v vašo četrto hišo, hišo vaših korenin in preteklosti. Ponovno se povežite s starimi prijatelji. In ker sta tako Venera kot Merkur še vedno retrogradna, vzemite čas za introspekcijo o svojem življenju in družinskih vezi, kar bo prineslo dodatno jasnost o teh temah. Ob koncu tedna konjunkcija med Soncem in Merkurjem v vaši četrti hiši, hiši doma daje prednost pametnim ali igrivim pogovorom z najbližjimi prijatelji vaše družine.

Strelec 

Polna luna v raku poživi vaše področje zdravljenja in preobrazbe, kar lahko sproži čustva, ki jih morate preučiti. Poleg tega lahko opozicija s Plutonom okrepijo težavo, s katero se spopadate, hkrati pa osvetli njen vir. Sprostitev težave je vaše poslanstvo. Ker sta Venera in Merkur še vedno retrogradna, bo potovanje navznoter, da bi pregledali svoje najbližje odnose, zagotovilo jasnost v vašem življenju. Zoperstavite se negativnosti tako, da se spomnite, da ste sami odgovorni za svojo srečo. Pričakujte naporen teden, še posebej, ko Sonce v četrtek spremeni znamenje – opravki in opravila se bodo začela hitro množiti. Ta konec tedna bo konjunkcija med Soncem in Merkurjem prebudila vaše mentalne moči in vas navdihnila, da se izrazite, se naučite nekaj novega ali se odpravite na potovanje.

Kozorog 

Polna Luna v raku v vaši sedmi, partnerski hiši lahko v vašem razmerju vzbudi strast ali razdraženost. Še več, izziv Plutona bo okrepil vse, kar čutite glede partnerstva ali zavezanosti, zaradi česar bo težko jasno videti svojo situacijo. A kljub temu, ker sta tako Venera v vašem znamenju kot Merkur še vedno retrogradni, je to idealen čas za reševanje vseh težav, ki jih imate z dajanjem ali prejemanjem ljubezni. Osredotočite se na finančne in poslovne zadeve od četrtka naprej, ko Sonce zapusti vaše znamenje in začne osvetljevati vašo drugo hišo, denarno področje. Sonce bo prav tako osvetlilo vaše vrednote, zato boste morda želeli ponovno oceniti svoje prioritete v življenju. Ta konec tedna vas lahko navduši pametna konjunkcija Sonca in Merkurja, kar lahko prinese tudi donosno idejo.

Vodnar 

Torkova polna Luna žari čustveno luč iz šeste hiše, na vaše zdravje in dobro počutje, zlasti, če ste v zadnjih nekaj tednih zanemarjali to področje. Če se počutite pod stresom, tesnobo, paniko ali preobremenjeni, je to odličen čas, da prekinete z nezdravimi navadami in zberete voljo za nov začetek. Sonce se bo v četrtek premaknilo v vaše znamenje, kar vam bo dalo dodatno energijo vitalnost, samozavest in energijo. Izkoristite ta premik, da usmerite svoje življenje na novo, bolj zdravo pot. Poskusite uravnotežiti svoj seznam opravil z vadbo, meditacijo ali povezovanjem s prijatelji. Poleg tega sta Merkur, v vašem znamenju, in Venera v vašem nezavednem področju še vedno retrogradna, kar je idealen čas, da rekapitulirate svoje odnose in odkrijete vsa prepričanja, ki ovirajo vaše srce. Boljše energije lahko sproži konjunkcija Sonca in Merkurja v vašem znamenju ta vikend, kar bo spodbudilo vašo mentalno moč.

Ribi 

Če ste pred kratkim tvegali – na kateremkoli področju, pa naj bo to ljubezen, denar, služba, partner, prijateljstvo – potem lahko pričakujete, da se bodo rezultati pokazali med torkovo čustveno polno Luno. Aspekt s Plutonom pa lahko sproži obsedenost nad določeno osebo ali situacijo in vas čustveno zmede. Ostati uravnoteženi je vaše poslanstvo. Ker sta Venera in Merkur še vedno retrogradna, bo preučevanje vaših prijateljstev in uporaba družbenih medijev prineslo vpogled v vaše odnose. Sonce se v četrtek premakne v vašo duhovno cono, zato boste našli koristen vpogled v svoje sanje, intuicijo ali psihične komunikacije. Poslušajte, kaj vam govori kozmos. Ta konec tedna bo konjunkcija med Soncem in Merkurjem spodbudila krog obujanja spominov in prebudila vaše psihične darove, zato bodite pozorni na kakršne koli slutnje, sanje ali sinhronosti, ki se vam bodo pojavile. 

 

Sorodne objave

Tedenski horoskop (od 22. do 28. aprila 2024)

Ta teden nam nebeški oder prinašajo le dve planetarni poravnavi, toda vsaka izmed njih nosi svojo izjemno moč. …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.