Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 16. do 22. maja 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 16. do 22. maja 2022)

Sezona mrkov je v polnem razmahu. Medtem ko je Sončni mrk (mlade Lune) v biku spodbudil nove začetke, naj bi ponedeljkov prihajajoči Lunin mrk (polne Lune) v škorpijonu prinesel določene konce, zaključke in odrešitve. Ta mrk lahko prinese na površje razkritja nekaterih prikritih finančnih malverzacij, kriminala in korupcije, zlasti med premožnimi. To še naprej krepi novonastalo finančno realnost, s katero se spopadamo. V igri je tudi Saturn, planet omejitev in je v znamenju vodnarja, ki je v napetem aspektu (T-kvadrat, Sonce-Luna) do mrka. Vpliv vseh teh »akterjev« je lahko globok.

Pred nami je intenziven in energetsko pomemben teden. Močan Lunin mrk v škorpijonu v ponedeljek lahko prinese nekaj drame, predvsem v odnose, tako čustvene kot tudi finančne. Glavni namen vsakega Luninega mrka je odkriti nekaj skritega ali razkriti, da nekaj v življenju ni to, kar ste mislili, da je. Med Luninim mrkom pridejo na dan boleče resnice ali pa smo se prisiljeni soočiti z neprijetnimi težavami, ki jih poskušamo prezreti. Ta Lunin mrk je čustveno močnejši od drugih, ker se pojavi v škorpijonu, morda od vseh najbolj čustveno intenzivnem znamenju. V svojem bistvu se kaže energija škorpijona v moči in preobrazbi. Ta transformacijska moč se pogosto kaže v vsakdanjem življenju, v seksu, odnosih, denarju, dolgovih, čustvenih manipulacijah in čustvenem nadzoru. Napetosti, ki jih sproža mrk, se bodo začele umirjati pozneje v tednu, še posebej, ko se Sonce v petek premakne v igrive dvojčke. To prinaša veliko bolj lahkotno vzdušje in je tudi odlično obdobje za učenje. Mars, ki bo v konjunkciji z Neptunom spodbuja, da usmerimo svojo energijo v smeri, ki bolj izpolnjujejo našo dušo. Pazite na nekaj razburjenosti v nedeljo, ko se retrogradni Merkur premakne nazaj v bika, zaradi česar ponovno razmišljano o financah in nekaterih fiksnih stališčih. Retrogradni Merkur v konjunkciji s Soncem označuje polovico retrogradnega Merkurja in spreminja našo perspektivo.

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

  1. maj: Polna Luna v škorpijonu - popoln Lunin mrk. Polna Luna v škorpijonu ali astrološko Sonce v biku v opoziciji z Luno v škorpijonu. Obe energiji sta močni in nobeni ne bi smeli dati prednosti, najbolje je najti ravnovesje. Bik je tukaj v zgodbi: imam (stabilnost), medtem ko je škorpijonova zgodba: želim (intenzivnost). Bik je za formo, škorpijon je za preobrazbo. Na eni strani Sonce - stabilna volja, nagnjena k materiji, materialnim dobrinam, osebnim vrednotam, na drugi strani Luna – um, strast, intenzivnost. Polna Luna simbolično osvetljuje ta konflikt volje in duše/uma. Obe energiji sta precej močni in jo bomo kar precej občutili na lastni koži. Obstaja velika možnost, da bomo razburjeni, bolj čustveni, kot običajno in še bolj agresivni (čeprav je to odvisno tudi od karakterja). Mnogi bodo razpeti med osredotočanjem na oprijemljive rezultate in prikazovanjem svojih čustev. Najbolje bi bilo najti ravnovesje, ker je na eni strani Sonce (volja), ki si želi stabilnost, udobje, varnost, na drugi strani pa Luna (um), ki ima načelo vse ali nič. Polna Luna pogosto izzove tudi negativne dogodke. Dobro bi bilo vedeti, kje bo padla ta polna Luna v vaših karti, saj v tej hiši-področju lahko pride do krize. Ta polna Luna bi lahko osvetlila tako simbolno kot resnično, vse tisto, kar se je podrlo in "nekje globoko zakopalo". Kaj konkretno? Izvedeli boste, ko bo prišel čas. Ali pa že veste, če se s tem ukvarjate in poznate svojo natalno karto, in seveda sebe. Polna Luna je faza vrhunca. Cikel je dosegel vrh, organizem potrebuje počitek, metabolizem se spreminja, energija se prazni. Uresničitev načrtov, dokončanje dela. V času polne Lune je vse veliko bolj intenzivno in preveč poudarjeno. In vsi imamo nekje tako pozitivne kot negativne občutke, vsi smo različni in vsi drugače reagiramo v času polne Lune. 
  2. maj: Mars konjunkcija Neptun - Mars in Neptun se srečata približno na dve leti, nazadnje sta se srečala 13. junija 2020. Gre za posebno energijo, ki je rahlo pasivna. Hkrati pa je to tudi energija, ki ne pozna meja. Energija, ki začenja zgodbo o duhovnosti, energija, ki deluje v imenu nekih višjih idealov, sil itd., v imenu nekega "višjega cilja", vojna za ideale, energija mučenikov, energija čarovnikov, prevarantov, lopovov. To je energija sanjačev, motečih sanj, nočnih mor. Magnetna privlačnost, močna spolnost, spolne fantazije. Energija, ki skoraj ne more reči ne, ta energija se težko bori proti jezi. Največji problem tukaj je, da se energija (Mars) razblinja (Neptun). Pogum, sila, fizična energija je tukaj pod vplivom Neptuna in je na nizkem nivoju. Od tod neke reakcije, ki niso primerne, strah, ki povzroča jezo, jeza na strah in vse je v začaranem krogu. Lahko se pojavijo čudne želje, občutki, nagoni, ki jih sami ne boste razumeli. Lahko vas potegne v svet idealizacije, sanj, fantazij. Delo in akcija tukaj niso v ospredju. Medtem je to obdobje zelo dobro za umetnike, glasbeniki. To je tudi čas "vitezov", mnogi bodo pripravljeni na nesebična dejanja. Čas je za romantiko, ples, glasbo in vaše obrede, ki so samo vam znani. To je idealen čas za jogo, aerobiko, plavanje. Pazite na vse prepovedane snovi. Jejte več zdrave hrane, varčujte z energijo in jo več uporabljajte v ustvarjalne namene. Nasvet: Ne dovolite si malodušja (in to je mogoče), če ste utrujeni, počivajte več in ne pozabite pomagati tistim, ki so slabši od vas (in takšni bodo). Ne sedite utrujeni v avto, zaspani ali če je vidljivost slaba.
  3. maj: Sonce trigon Pluton - Odlična energija za (čiščenje) svojega življenja nepotrebnih stvari, včasih tudi ljudi. Energija, kjer se počutite močne. Energija kot »prva pomoč« v karieri, poslovnih odnosih, odličnih odnosih s šefi, avtoritetami, a tudi možnost osebnega napredovanja v družbenem in poklicnem merilu! Dobra energija za denar, finance, za zdravje, za odpravljanje slabih navad. To je aspekt samozavesti, samospoštovanja, osebne transformacije, regeneracija. Uporabite jo pametno. Energije bika in kozoroga lahko to prenesejo na področje financ, zaslužka, vrednot, kariere, uspeha, položaja, ega, odnosa do avtoritete. To je tudi dobra energija za (o)čiščenje nereda, ki vas obdaja, s to energijo lažje rešite nekatere osebne, materialne in poklicne probleme.
  4. maj: Merkur sekstil Jupiter - Če ste maturant ali študent, izkoristite to energijo za uspešno učenje. Dobro za potovanja. V tem času negotovosti, potrebujemo optimizem bolj kot kdaj koli prej, in ta aspekt ravno to prinaša - optimizem. Merkur je zdaj v dvojčkih, je retrograden, zato nas vabi, da bi morda kaj dokončali. Jupiter je prišel v ovna in "poka" od energije. Naslednjič bomo imeli ta aspekt 20. junija. Ta sekstil bo tudi napovedal prihod poletja! Dva dni pred tem bomo organizirali hojo po žerjavici na Kureščku – še en dober motivacijski razlog zakaj bi se je udeležili.
  5. maj: Sonce vstopi v dvojčke - Obdobje komunikacije, socializacije, hitrega gibanja in besed in vsega, kar se lahko premika. Komunikacija je bistvo narave dvojčkov. Čas, ko bomo vsi delali dve stvari naenkrat, govorili več kot običajno. S to Sončno energijo bodo mnogi bolj živahni, bolj nemirni, bolj vsestranski, očarljivejši, bolj duhoviti. To je čas za druženje, spoznavanje novih ljudi, več poznanstev, novih potencialnih prijateljev, novih romantičnih poznanstev. Ta energija ima raje raznolikost in svobodo od navezanosti. Občasne romance so zanjo boljše kot dolgotrajne zveze. Če obstaja občutek svobode, združevanje ni problem, več svobode krepi vezo. Na področju dela, kariere bo energija prinesla nove ideje, več priložnosti. Vstop Sonca v dvojčke je obdobje rahlega prehoda iz pomladi v poletje, menjava letnih časov, kar močno vpliva na vse nas in ne le na rojene v tem obdobju. Torej spremembe in prilagodljivost so del te energije. Predvsem pa imamo v tem obdobju radi mentalne izzive in koncentracija ne bo naša močna stran. Pri odločitvah se lahko pojavijo težave, zaradi dvojne narave te energije. Spremenljivost in nedoslednost v odnosih. Ampak duhovitosti in šarma ne bo manjkalo, seveda ne zabave in vznemirjenosti.
  6. maj: Sonce konjunkcija Merkur - To je njuno tretje srečanje letos in nov cikel. Letos se bosta Sonce in Merkur srečala natanko šestkrat: cikel, ki se je začel 3. aprila v ovnu, se izteka in začenja se nov cikel, ki se prične 21. maja in bo trajal do 16. julija, ko se bo v raku pričel nov. Vsaka konjunkcija Sonca in Merkurja je nekakšen vrhunec – en cikel se konča in takoj začne nov. Sonce in Merkur se srečata (konjunkcija) na neki stopnji določenega znamenja in nato nadaljujeta svojo pot. Vsaka konjunkcija Sonca in Merkurja namiguje na zgovornost! To je dober aspekt - kjerkoli je potrebna beseda! Dobro je tudi za posel, pogajanja, povsod, kjer je potrebna kakšna organizacija, dobra je za krajša potovanja, kjerkoli je komunikacija del zgodbe. Želja in potreba po pogovoru, pogovori so obarvani v tej povezavi z energijo dvojčkov. To je obdobje, ko je več telefonskih klicev, sestankov, pogodb, pogajanj. Vse, kar poveste ali napišete, ima močan vpliv. Ker je Merkur retrograden se bo preteklost na nek način vmešala.

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven 

Pripravite se na buren začetek tedna zaradi mrka polne Lune v škorpijonu. Morebitno strastno srečanje ali prepir z nekom, ki vam je blizu, lahko sproži močna čustva. Tudi če ste samski, se lahko ves teden počutite nenavadno razburjeni. Ta vpliv lahko razsvetli določeno čustvo, ki ga morate ozdraviti ali sprostiti. Poleg tega vaš vladar Mars, ki se sredi tedna združi z Neptunom, spodbuja, da si vzamete nekaj časa za premor, da stopite v stik s svojim notranjim svetom. Napetost se bo razblinila v petek, ko bo Sonce spremenilo znamenje in vam prineslo priložnost za dihanje, igro, smeh in druženje – kombinacija, ki se bo po drami mrka izkazala za zelo zdravilno. V nedeljo, ko se retrogradni Merkur vrne nazaj v vaše denarno območje, se lahko soočite s kratkim obdobjem finančnega pomanjkanja ali izgube. Bodite mirni, ko imate opravka z denarjem, predvsem pa brez panike.

Bik 

Mrk polne Lune v škorpijonu bo okrepil energijo med vami in tistim, ki vam je blizu. To lahko navdihne seksi vmesno obdobje ali sproži vrhunec težave, ki jo je treba razrešiti. Če ste samski, boste morda doživeli val čustev, ki vključujejo odnose. Ko se Mars združi z Neptunom sredi tedna dajte prednost povezovanju s prijateljem ali skupino, ki vas navdihuje, vendar bodite izbirčni pri tem, s kom preživite čas. V petek Sonce zapusti bika in prispe v območje obilja vaše natalne karte, ki vam bo pomagala prešteti svoje številne blagoslove po stresnem začetku tedna. To je odličen čas, da poiščete nove vire dohodkov ali povečate svoje prihranke. Retrogradni Merkur se v nedeljo premakne nazaj v vaše znamenje, kar je dobra priložnost, da ponovno razmislite o svoji samo podobi. 

Dvojčka 

Čustva bodo zaradi mrka polne Lune v škorpijonu ves teden v ospredju. Prizadevanje za dosego logičnega izida bo izziv, zlasti ko gre za vaše osebno življenje. Bodite spontano prijazni. Nato lahko konjunkcija med Marsom in Neptunom sredi tedna sproži dvome o določenem cilju, razen če se ne povežete z svojim notranjem vodnikom. Vaša samozavest dobi še en zagon v petek, ko se Sonce premakne v vaše znamenje in naznanja vaše osebno mini novo leto. Odličen čas za načrtovanje in ustvarjanje vizije naslednjih dvanajstih mesecev. Vendar pazite, ker se v nedeljo retrogradni Merkur vrača nazaj v vašo duhovno cono. Vaš način komunikacije lahko pritegne druge, vendar bodite prepričani, da je to, kar govorite, iskreno. Zdaj bodo vaše sanje imela ključna sporočila za vas.

Rak 

Lunin mrk lahko sproži nekakšno ustvarjalno krizo. Iz tega lahko nastanejo zanimivi dogodki, zato sledite vsemu, kar vam prinaša veselje. Visoka energija v vaši zabavni peti hiši bo zagotovo prebudila vašo igrivo plat, zato se poskušajte povezati z nekom, ki vas vsaj nasmeji. In ne dovolite, da negativno razpoloženje pokvari zabavo. Nato lahko Mars, ki se sredi tedna združi z Neptunom, navdihne globoko duhovno izkušnjo. Če si vzamete nekaj časa za meditacijo, boste prebudili vašo sposobnost intuicije. Sonce v petek spremeni znamenje in za vas ustvari zelo duhovno vzdušje. Pozneje v tednu si boste zaželeli miru in tišine, zato bodite brez slabe vesti, če za nekaj dni zavrnete družabna povabila. Ko se retrogradni Merkur v nedeljo premakne nazaj v vaše družbeno območje, boste morda začutili potrebo po obnovi stika z davno izgubljenim prijateljem.

Lev 

Ponedeljkov mrk polne Lune v škorpijonu lahko sproži potrebo po nadzoru na privatnem ali poklicnem področju. Prav tako lahko prebudi vašo ustvarjalnost. Sredi tedna, ko se Mars zlije z eteričnim Neptunom je lahko prilagodljiv pristop vaša najboljša strategija. Morda boste težko ukrepali, a intuicija vam lahko prinese zanimive in poglobljene vpoglede. Kasneje v tednu obstaja veliko priložnosti za druženje, še posebej, ko Sonce v petek spremeni znamenje. Ta energetska sprememba ustvarja veliko energije za zabavo. Če delate čez vikend, upoštevajte, da se Merkur v nedeljo pomika nazaj v vašo karierno cono – kar bi lahko povzročilo kratkotrajne težave s komunikacijo. Prizadevajte si za jasnost, tako v tem, kar govorite, kot, da razumete kar drugi sporočajo. Skratka, čeprav je lahko komunikacija težavna, lahko povezovanje s prijatelji ali sodelovanje v skupini prinese zadovoljstvo, še posebej, če je poudarek na osebni rasti. 

Devica 

Mrk polne Lune v škorpijonu bo sprožil moč vašega samo izražanja tekom celotnega tedna. Če nesebično delite svoje ideje, boste postali središče pozornosti in morda pritegnili pozornost nekoga, ki ceni vašo mentalno moč, modrost ali privlačnost. Nekdo, katerega nasveti ste ignorirali, se lahko izkaže, da je bil ves čas pravilen, ali pa boste nenadoma ugotovili, da postane stališče prijatelja ali bližnjega bolj smiselno. Medtem pa lahko združitev Marsa z Neptunom sredi tedna sproži preveč idealizma ali negativnosti, ko gre za osebna razmerja. Počutili se boste bolj samozavestni, ko bo Sonce v petek spremenilo znamenja, ker razsvetli vaše ambicije in vaš ponos na vaše rezultate. Vendar pa se vaš vladajoči planet, retrogradni Merkur, čez vikend vrne v vaše pustolovsko območje natalne karte, kar dodatno zaplete tisto, kar ste mislili, da veste. To bi bil odličen čas, da okrepite svojo izobrazbo. Pazite na svoje besede in še enkrat preverite načrte, zlasti tiste, ki vključujejo delo.

Tehtnica 

Mrk polne lune v škorpijonu lahko vzbudi čustva, ki so povezana s financami ali lastno vrednost. Ko se Mars združi z megličnim Neptunom sredi tedna, boste morali povečati svojo jasnost, preden začnete ukrepati. Zabava se začne pozneje, ko Sonce v petek preide v dvojčke in se ta konec tedna nato združi z retrogradnim Merkurjem (dvakrat preverite svoje načrte!). Nestrpno boste raziskovali novo dejavnost, po možnosti z zabavnimi, pametnimi prijatelji ali ljubimcem, ki rad preizkuša nove stvari. Če ste samski, lahko potovanja igrajo pomembno vlogo pri romantiki. Pred koncem tedna se pripravite na več presenečenj.

Škorpijon 

Mrk polne Lune v vašem znamenju bo zagotovo zanetil vaša čustva skozi ves teden, v dobrem ali slabem, odvisno od tega, na kaj ste osredotočeni. Zato se potrudite, da se obkrožite z vzpodbudnimi ljudmi in dejavnostmi, ki bodo olajšale usmerjanje čustev v tisto, kar (ali koga!), v vas izvabi najboljše. Sredi tedna je ljubezen lahko navdušujoča ali zavajajoča, ko se Mars zlije z Neptunom v vašem romantičnem področju, zato poiščite jasnost v sebi. Poleg tega je to idealen čas za dostop do vaše ustvarjalnosti. Sonce v petek spremeni znamenje in bo osvetlilo vašo najglobljo psiho ter vam pomagalo najti notranje rezerve volje in moči, za katere niste vedeli, da jih imate. Z retrogradnim Merkurjem, ki se v nedeljo premika za eno znamenje nazaj, pa boste morali biti previdni pri komunikaciji s svojim partnerjem, ta merkur tudi spodbuja živahen pogovor o seksu, smrti ali psihičnih izkušnjah. Prepričajte se, da vaše besede in dejanja ne bodo videti kot neprevidna ali nepremišljena.

Strelec 

Lunin mrk razkrije vašo čutečo plat, vendar boste morda fizično ali čustveno izčrpani, ko poskušate preveč pomagati drugim. Ne smete si dovoliti, da postanete preobremenjeni – vzdržujte zdravo razdaljo, kjer lahko. Vpliv mrka bo napolnil vaš notranji svet in intuicijo. Nenavadno boste dovzetni za psihične energije, zato se potrudite, da se obkrožite z ljudmi, ki podpirajo vaše upe in sanje. Vendar pa lahko Mars, ki se sredi tedna zlije z Neptunom, zamegli vašo jasnost, zlasti ko gre za vaše domače življenje. Pozneje v tednu so dobre novice, ko se Sonce premakne v ljubezensko območje vaše natalne karte – čudovit čas za zmenke ali za ponovno odkrivanje čarovnije v vašem obstoječem razmerju. To bo tudi spodbudilo razmišljanja in pogovore o partnerskih zadevah. Zgodovina vaših odnosov bo morda še posebej v vaših mislih. Pazite pa na svoje mentalno zdravje čez vikend. Ker se Merkur premika za eno znamenje nazaj, se boste morda težko držali urnika ali ostali organizirani. Bodite prijazni do sebe.

Kozorog 

Mrk polne lune v škorpijonu v ponedeljek bo spodbudil vašo potrebo po povezovanju z ljudmi. Če v tem tednu stopite v stik z cenjenim prijateljem ali sodelujete v vzpodbudni skupinski dejavnosti, bi bila odlična možnost, da vam predstavi zanimivo osebo. Nato lahko sredi tedna, združitev Marsa z Neptunom, se lahko prebudijo vaši psihični darovi, zato bodite pozorni na svojo intuicijo, ali pa nasprotno, sproži zmedo pri vprašanjih materialnega sveta. V petek, ko Sonce spremeni znamenje in vam vlije optimizem glede vašega fizičnega in duševnega zdravja, lahko spodbudite nov začetek na svoji poti dobrega počutja. Pazite pa na željo po prevelikem tveganju čez vikend. Retrogradni Merkur se obrne nazaj v območje tveganja vaše natalne karte, kar zmanjša vaš običajen izostren občutek verjetnosti. Ne pozabite le še enkrat preveriti svoje načrte in komunikacije.

Vodnar 

Lunin mrk vpliva na karierno področje vaše natalne karte in vas lahko spodbudi, da pokažete, kaj zmorete poklicno. Pomislite na to kot na priložnost, da zasijete, tudi če se vam takrat energije zdijo nekoliko kaotične! Nadalje, združitev Marsa z Neptunom sredi tedna lahko vpliva na vašo jasnost, ko gre za vaš denar ali lastno vrednost. Sončev prihod v območje veselja vaše karte v petek je dobrodošel odmik od pritiska in bi vam moral omogočiti, da več časa posvetite svojim hobijem ali pa se preprosto sprostite. Ker se Merkur čez vikend vrača nazaj v vašo družinsko cono, boste morali podvojiti ali trikrat preveriti družinske dogovore, saj podrobnosti zlahka spregledate.

Ribi 

Lunin mrk vas spodbuja, da gledate stvari s precej drugačnega zornega kota, ki lahko vključuje pogajanja z nekom, katerega stališča sicer prezirate. Tudi če se vam to zdi neprijetno, je to ključno za vašo duhovno rast. Še več, združitev Marsa z Neptunom v vašem znamenju sredi tedna lahko navdihne višjo perspektivo pri ukrepanju. Samo pazite na to, kaj vas motivira. Poiščite podporo in tolažbo v toplih in ljubečih družinskih vezi, še posebej pozneje v tednu, ko Sonce spremeni znamenje in preplavi to področje vaše rojstne karte s svetlobo in dobroto. Morda boste imeli težave pri komuniciranju čez vikend, ko se retrogradni Merkur premakne nazaj v vaše komunikacijsko območje. 

 

Sorodne objave

Tedenski horoskop (od 22. do 28. aprila 2024)

Ta teden nam nebeški oder prinašajo le dve planetarni poravnavi, toda vsaka izmed njih nosi svojo izjemno moč. …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.