Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. maja 2023)

Tedenski horoskop - Splošni pregled   (od 15. do 21. maja 2023)

Astrološko gledano, pred nami je zelo dinamičen teden. Skupno trije vstopi, nekateri pomembni planetarni igralci spreminjajo znamenja. Eden od teh - Jupiter - je precej pomembna astrološka sprememba. Ta planet obilja, rasti in širjenja vsako leto spreminja znamenje, zaradi česar je to precej velik kolektivni premik energije. Jupiter se v torek premika od impulzivnega ovna k potrpežljivemu, počasnemu biku. V zadnjem letu smo lahko bili priča zelo hitri in eksplozivni rasti na enem ali več področjih našega življenja, pa naj bo to finančno, poklicno ali znotraj družbenih krogov. Na individualnem nivoju je to vsak na svoj način občutil. Jupiter v biku lahko prinese povečanje blaginje - materialne ali druge - kot tudi povečanje udobja, razvajanja in užitka. Zdaj bomo rasli počasi, na bolj metodičen način. Ekspanzivne priložnosti za rast so na voljo, če se prizemljimo in vztrajamo pri fizični vsebini in prisotnosti v naših odnosih. V petek ljubka, prizemljena mlada Luna v biku, poudarja, kako pomembno je, da se postavimo na noge in poženemo korenine. To potrebujemo, zlasti po kaotični in turbulentni sezoni mrkov. Ta lunacija še bolj poveča našo moč, tako da omogoči našim srcem, da so v popolnem stiku z našimi telesi, in opolnomoči fizični dotik in naklonjenost. Dodatek k vsem tem kozmičnim premikom je premik tako Marsa, v soboto, kot Sonca, v nedeljo, v igrivega leva oziroma dvojčka. Oba znamenja sta vedno tako mladostna in se rada zabavata. Bodite ustvarjalni, organizirajte zabavo, naučite se nekaj novega in sprejmite raznolikost. To je sezona mreženja, samoizražanja in socialnega povezovanja. Prišlo bo nekaj težavnih trenutkov, na primer, ko bosta Jupiter in Mars izzivala Plutona, najprej v sredo s kvadratom Jupitra in nato v soboto z Marsom v opoziciji s Plutonom. To je čas, ko moramo narediti korak naprej, se upreti dominaciji in se izogniti temu, da bi sami prevzeli to vlogo. V tem tednu je ključna beseda moč, vendar s pozitivno konotacijo. Takšne, ki jo izvajamo nad lastnim življenjem in vedenjem.

Preden si zabeležite pomembne tranzite in planetarne vplive, pa poglejmo še datume, ko se družimo in povezujemo podobno vibrajoči ljudje!

24.06.2023, Kurešček (smer: Ig-Zapotok), Hoja po žerjavici 2023 (solsticij in karmični vozli)

02.07.2023–09.07.2023, Sardinija, Duhovne počitnice na Sardiniji

15.07.2023, 18:00–19:30, posest Rečica, Bled, Zvočna kopel na prostem

15.10.2023–22.10.2023, Egipt, MAKADI BAY, Duhovne počitnice v Egiptu 2023

 

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

15. maj: Merkur gre direktno. Končuje se drugi cikel retrogradnega Merkurja. Po nekaj tednih retrogradnega gibanja nas bo Merkur končno osvobodil težav v komunikaciji in pri sprejemanju nekaterih pomembnih odločitev. Če se vam je zdelo, da ste izgubljeni v prostoru in času ter v "prevajanju", če niste mogli komunicirati na običajen način, jasno in brez zmede, če je moralo veliko tega, kar ste začeli, počakati ali preložiti, .čas je, da zadihate in greste naprej. Če je bilo vaše razmišljanje nekako izkrivljeno, nelogično, je čas, da stvari popravite. Merkur se res zdaj pomika (počasi) naprej, a je tudi v svoji retrogradni senci. Malo previdnosti in vse bo kot mora biti. Iz svoje retrogradne sence bo prišel 31. maja! Merkur bo v biku do 11. junija. 

15. maj: Mars v raku v trigonu z Neptunom v ribah. Nazadnje smo imeli ta aspekt v teh znamenjih 31. maja 2021. Ko se planet strasti, želje, akcije znajde v dobrem aspektu s planetom, ki naj bi bil višja oktava Venere, začutite sami, kaj ta energija lahko prinese. Mars je tu, da deluje ali sproži akcijo, Neptun, da vse skupaj začini z domišljijo in ustvarjalnostjo. Ko se fizično (Mars) in psihično (Neptun) tako združita, dobimo res lepo energijo za umetnost, duhovnost in šport. Ta aspekt lahko navdihuje čarovnike, mistike, spiritualne ljudi (uporaba energije za višji cilj). Lahko se uporablja kot ventil, skozi igro, glasbo, za spolne fantazije.

16. maj: Jupiter vstopi v bika. Po 12 letih bo Jupiter od 16. maja 2023 do 26. maja 2024 spet v biku. Nazadnje je Jupiter bil v biku od 4. junija 2011 do 11. junija 2012. Jupitrov prehod skozi bika na kratko: Za bika je osnovna fraza - Imam, ključna beseda – Stabilnost. To je odličen tranzit za privabljanje sreče (Jupiter) s trdim delom, potrpežljivostjo, praktičnostjo (bik). Nasploh bomo imeli več dobrih možnosti za čustveno in materialno varnost, stabilnost in varnost, še posebej, če bomo velikodušni do tistih, ki bodo manj srečni. Dober tranzit za uživanje v naravi, zemlji. Ampak tudi zemlji je treba nekaj dati oziroma ji posvetiti več pozornosti, da nam tudi ona da svoje sadove. To imejte v mislih! Ta tranzit nam omogoča, da se osredotočimo na oprijemljive rezultate, zato je dobro imeti načrte in cilje. Možnost dolgoročnih vlaganj. Ta tranzit bi lahko marsikomu dvignil samozavest. Druga plat medalje pri tem tranzitu je ekstravaganca in sebičnost, izpolnjevanje želja ne glede na vse, ne glede na okoliščine. Možno je tudi, da mnogi ne bodo pozorni na potrebe drugih in s tem povzročijo zamero drugih (velike razlike med bogatimi in revnimi). Ta tranzit je še posebej dober za bike, device in kozoroge (vsa zemeljska znamenja), pa tudi za rake in ribe (vodna znamenja, sekstil). Drugi, škorpijoni (opozicija), levi in vodnarji (kvadrat) bodo občutili malo ali večjo napetost. Ovni čakajo na vstop Jupitra v dvojčka pa tudi Dvojčki. Tehtnice in strelci so v aspektu prilagajanja (injkonjunkcija).

18. maj: Jupiter v kvadratu s Plutonom. Ta kvadrat smo na zadnje imeli 4. 8. 2017. Jupiter je bil v tehtnici, Pluton v kozorogu. Ta trenutni kvadrat je zanimiv, ker se zgodi v času, ko sta Jupiter in Pluton zamenjala znamenja! Mimogrede, to je prvi dolgoročni aspekt Plutona v vodnarju, tako da je precej pomemben! Ta aspekt je na 0° in je zato še močnejši in očitnejši! To je nov začetek, a zelo težak nov začetek. Mnoge bo ta tranzit pretresel tako na osebni kot globalni ravni! Ko je planet širjenja (Jupiter) v kvadratu s planetom transformacije (Pluton), so nekatere spremembe gotove, lahko so velike (Jupiter). Lahko pride do stopnjevanja (Jupiter) nekaterih temnih plati Plutona! Osebni vrednostni sistem (Jupiter v biku) in družbene/kolektivne vrednote (Pluton v vodnarju) so tukaj v nasprotju!

18. maj: Sonce sekstil Neptun. Za Marsom tudi Sonce v harmoničnem aspektu z Neptunom! Kratkoročen aspekt, vendar učinkovit, aspekt domišljije, navdiha, še posebej dobro za umetnike, glasbenike, pa tudi za vse tiste, ki so romantični, za tiste, ki iščete duhovno. Energije teh planetov nas kličejo k sanjarjenju, fantaziranju, barvanju našega sveta s svetlejšimi barvami... Ponujajo nam ustvarjalnost, uživanje v umetnosti, glasbi, ponujajo nam izhod in beg od realnosti.

19. maj: Merkur sekstil Saturn. S tem aspektom smo (skoraj) vsi lahko dobri organizatorji, lahko smo veliko modrejši, resnejši, bolj disciplinirani, odličen je za načrtovanje in odločitve! Merkur je v biku, Saturn v ribah - tu sodelujeta energija zemlje in vode. Tukaj so praktičnost, treznost, čutnost, pomešana s čustvenostjo, intuicija. Tukaj se mešajo stabilnost, zanesljivost, potrpežljivost s sočutjem, čustvenostjo. Merkur je spet direkten, zato je možno, da boste dobili še tretjo priložnost.!

19. maj: mlada Luna v biku. Mlada Luna in energija bika je tu, da nas prizemlji, vrne k pameti in odkrije, kje potrebujemo več varnosti in praktičnosti. Od danes se začne nov cikel (mlada Luna) in na nas je, da ugotovimo, kakšne so naše potrebe glede te energije bika:.čustvene, materialne, premoženjske, denar, delo (običajno gredo skupaj). Tudi osebne (notranje) vrednote, kaj je vredno in kaj ni več, kaj obdržati ali opustiti. Spodbujanje hvaležnosti za to, kar imamo. Čas setve .... in da bi kaj posejali, treba »pripraviti zemljo«; jo očistiti plevela, pognojiti, morda preorati, in šele potem pride setev. In žetev, ko pride čas za to. Za vse je potreben čas, tako v naravi kot v resničnem življenju.

20. maj: Mars vstopi v leva. Predvidevam, da si bomo vsi oddahnili, ko bo Mars zapustil raka.... in tudi tisti, ki se osebno (natalno) ujemajo z Marsom v raku! Kar je gotovo je, da boste zagotovo občutili vstop Marsa v leva! Pravzaprav, ko se katerikoli planet premakne v leva, to opazimo, ker je lev je lev. Nemogoče je ne opaziti te energije in njegove potrebe po soju žarometov in pompu. Takoj, ko bo Mars prišel v lava, bo izdal "sporočilo za javnost". Ko Mars vstopi v leva, temperatura naraste, bo še bolj pogumen, pa tudi bolj zvest, bolj karizmatičen, živahen, bolj samozavesten, pripravljen biti vodja! Nazadnje je bil v levu od 11. junija do 29. julija 2021.

21. maj: Mars opozicija Pluton. Že leta smo imeli to opozicijo med Marsom v raku in Plutonom v kozorogu (medtem ko je bil Pluton v kozorogu). Zdaj bomo več let imeli opozicijo Marsa v levu in Plutona v vodnarju (dokler bo Pluton v vodnarju). Naslednja opozicija Marsa v levu in Plutona v vodnarju bo 3. januarja 2025. Takrat bo Mars retrograden. Ko se borita Mars in Pluton (opozicija, kvadrat), je spopad večinoma intenziven in prav nič prijeten! Ta njihova bitka lahko izzove tiste z nerodnimi karakterji! Mars v levu v neharmoničnem aspektu je noro pogumen, nečimrn, pretenciozen, rad dominira, zna biti avtokrat, otročji, bahav...R Pluton je v vodnarju (na to energijo se še navajamo) - moč Plutona se preseli v družbo. Ljudje hočejo svobodo, osvoboditev, reforme, napredek, enakost pa tudi edinstvenost in izvirnost! Pluton bi lahko iz Marsa izvabil vse najslabše: brezsrčnost, brutalnost, nasilno vedenje, prizadetost tako fizično kot čustveno. Skoraj vse negativne lastnosti Marsa v levu bi lahko prinesle na površje (Pluton, vladar podzemlja, teme, blata, mulja, vulkanov). Poskusite se upreti tisti energiji, ki iz vas izvabi najhujše. Če niste (natalno) tip, pri katerem bi ta aspekt lahko izvabil iz vas, potem se izogibajte ljudem, ki imajo »kratko varovalko« in so nagnjeni k pasivno-agresivnemu ali agresivnemu vedenju. Ne reagirajte na provokacije, ne reagirajte na "prvo žogo"! Za vsako ceno se izogibajte temu, da bi vas spravili iz tira ne glede na to, kako zelo radi imate to osebo radi. Prenesite to ogromno energije v spalnico, nekaj strasti in spolna energija, nikoli nikomur ne bi škodilo, če bi to naredili, seveda, če imate s kom deliti posteljo.

21. maj: Sonce vstopi v dvojčka. Pred nami je obdobje komunikacije, socializacije, gibanja in vsega, kar se lahko premika. Komunikacija pa je bistvo narave dvojčkov. S to energijo Sonca bodo mnogi zaživeli, postali bolj nemirni, vsestranski, šarmantni, duhoviti. Vsak bo (bolj) delal na svojih komunikacijskih veščinah. Na področju dela, kariere ta energija prinaša nove ideje, več priložnosti, več služb... ja, včasih dve ali več služb.

21. maj: Sonce v trigonu s Plutonom. Zadnji trigon Sonca v dvojčkih in R Plutona v vodnarju se je zgodil 19. junija 1796. To je njihov prvi trigon v teh znamenjih po mnogih letih. Odlična energija za (pre)čiščenje življenja od nepotrebnih stvari in ljudi.. Močna volja, koncentracija... sposobnost okrevanja. To je aspekt samospoštovanja, osebne preobrazbe, regeneracije. Uporabite jo pametno!

 

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent) 

Če imate izdelano lastno astrološko karto, vam to resnično pomaga spoznati sebe, videti svoje svetle in temne plati, da uporabljate prava orodja in greste lažje skozi življenje, ker dobite toliko razumevanja v vašem načinu delovanja.

Izdelava astrološke karte je enkratni strošek, dobite jo pa za vse življenje.

Naročite jo lahko za ceno 100 evrov, več informacij pa TUKAJ.

Oven 

Odlična novica za vaše finance, kajti v torek bo Jupiter začel enoletni tranzit skozi bika na vašem denarnem področju. Če želite kar najbolje izkoristiti ta vpliv, se osredotočite na duhovno bistvo obilja, kot je izražanje velikodušnosti in hvaležnosti. Tudi mlada Luna v biku vam bo v petek prinesla nov cikel blaginje. Kar zadeva romantiko, med soboto in 9. julijem vaš vladar Mars v soboto preide v leva. To bo spodbudilo vaše ljubezensko življenje in ustvarjalnost, kar bo zagotovo povečalo vašo privlačnost ali umetniške sposobnosti. Vendar bo Mars ta konec tedna brezglavo trčil v Plutona, zato bodite previdni glede jeze in svojeglavosti. 

Bik 

Prvič po dvanajstih letih bo Jupiter v torek prišel v vaše znamenje. To lahko sproži cikel ogromne osebne rasti in poenostavilo sposobnost doseganja vaših ciljev. Če ste čakali na srečo, je to to. Združite to s čudovito mlado Luno v vašem znamenju v petek in pripravljeni ste. Z vsem tem v mislih, zasejte svoje namere. Nazadnje bo Mars v soboto (do 9. julija) prešel v leva, kar bo spodbudilo dejavnosti, ki vključujejo vaše domače življenje, toda Mars, ki nasprotuje Plutonu, lahko ta konec tedna sproži konflikt.

Dvojčka 

Sonce se v nedeljo premakne v vaše znamenje in napoveduje cel mesec praznovanja. To je idealen kozmični trenutek za seme vaših želja za prihodnje leto. Zdaj ste v središču pozornosti in na vas je, da izberete, kako se želite orientirati. Sprejmite uspešnost. Odpirajo se priložnosti. Prebijanje omejitve bo dar Jupitrovega enoletnega tranzita skozi bika. Od torka naprej bo planet ekspanzije osvetlil vaše nezavedno področje, ki lahko razkrije, kako se zadržujete pri iskanju sanj. Del procesa bo prebujanje vaše intuicije in osvoboditev preteklosti. Poleg tega bo mlada Luna v biku v petek prinesla nov pogled na vaš notranji svet. Končno bo Mars v soboto (do 9. julija) prešel v leva, kar bo spodbudilo vašo potrebo po pridobivanju informacij in izražanju. Vendar pa lahko opozicija Plutona čez vikend sproži vašo potrebo, da imate prav za vsako ceno.

Rak 

Jupiter v torek in mlada Luna v petek se premakneta v območje prijateljstva vaše natalne karte. Čas je, da vzpostavite povezave s podobno mislečimi ljudmi, ki si delijo enake vrednote in želje. Vzemite si čas. Naj se odvija naravno in enostavno. Končno bo Mars v soboto (do 9. julija) prešel v leva, kar bo okrepilo vašo moč zaslužka in vas motiviralo, da si prizadevate za ustvarjanje priložnosti za blaginjo. Vendar pa lahko opozicija Plutona ta konec tedna sproži finančni konflikt.

Lev 

Mars, planet akcije in zagona, v soboto vstopi v vaše znamenje. To je njegov prvi obisk tukaj po kar nekaj časa - približno dveh letih - zato izkoristite to priložnost, da nadaljujete s cilji, ki ste jih odlašali. Trenutno imate ogromno energije - fizične in druge. Nič vas ne more ustaviti. Dvig vaše kariere na naslednjo raven je lahko darilo Jupitra, ko tranzitira skozi bika. S torkom bo planet sreče začel enoletni pohod po vašem javnem področju, zaradi česar je to idealen čas za promocijo vašega dela ali razvoj vaših sposobnosti. Še več, mlada Luna v biku v petek napoveduje začetek novega kariernega cikla. Bodite pozorni na svojo voljo. Ne nadvladajte ljudi, ki so vam mar. To bo še posebej veljalo ta konec tedna, ko bo na sceno vstopil Pluton.

Devica 

S torkom bo leto, ki je pred nami, v znamenju raziskovanja. Takrat bo ekspanzivni Jupiter v tranzitu skozi bika v vašem področju duhovnosti, potovanj in višjega znanja, zaradi česar je to idealen čas za raziskovanje novih krajev in dejavnosti, ki navdihujejo vašo dušo. Preskok vere v sanje vam bo omogočil doseči želeni rezultat. Še več, mlada luna v biku v petek vam bo prinesla nov cikel duhovne rasti. Končno lahko Marsov prehod v leva v soboto (do 9. julija) vzbudi vsa sporna čustva, ki ste jih skrivali. Ta konec tedna bodite še posebej pozorni na jezo, saj je Mars v opoziciji s Plutonom.

Tehtnica 

V torek bo Jupiter začel enoletni tranzit skozi bika v vašem področju zdravljenja in skupnih virov. Zdaj je čas, da spremenite svoj notranji svet tako, da očistite čustva, prepričanja ali navade, ki vam ne služijo več. To pa vas lahko približa ljudem, ki jih imate radi. Jupiter bi lahko pomagal tudi pri zadevah, ki vključujejo tuj denar, transformacije ali psihične pojave. Še več, mlada Luna v biku v petek napoveduje nov cikel v tem delu vašega življenja. Končno bo Mars v soboto (do 9. julija) prešel v leva, kar bo spodbudilo aktivnosti s prijatelji in skupinami, toda sporna opozicija Marsa in Plutona lahko iztiri pozitivnost tega vikenda.

Škorpijon 

Dve področji vašega sveta se bosta pravljično pretresli. Prvič, vaš planetarni vladar, Mars, se v soboto odpravi v vaš sektor kariere. Tega območja ni obiskal že približno dve leti, zato se pripravite na nekaj čisto nove, sveže energije! Začnite nekaj. Bodite vodja, kot veste, da ste. Izrazite se in dovolite svoji notranji svetlobi, da zasije. Drugi velik prehod je premik Jupitra in slastne mlade Lune na področje vaše natalne karte, ki je povezan z odnosi. Prihaja rast!  Vendar pa se boste morali ta konec tedna paziti na spopad volj.

Strelec 

Od torka naprej bosta zdravje ali služba v središču vašega življenja, ko bo vaš vladar Jupiter začel enoletni tranzit skozi bika. Zdaj je čas, da se osredotočite na dejavnosti, ki podpirajo vaše dobro počutje ali dobro počutje drugih ljudi. Morda boste motivirani, da sprejmete bolj zdrav način življenja, kar lahko vključuje preoblikovanje urnika za zmanjšanje stresa. Vaša vsakodnevna rutina bo morda postala veliko bolj prijetna in lahkotna in nekateri boste morda celo pozdravili novo zaposlitveno priložnost v prihodnjem letu. Še več, mlada Luna v biku v petek nakazuje nov cikel na tem področju vašega življenja. Nazadnje, Mars preide v leva v soboto (do 9. julija), kar bo okrepilo vašo željo po potovanju ali pridobivanju znanja. Vendar pa lahko Pluton, ki prihaja na sceno, sproži nekaj polemik ta konec tedna.

Kozorog 

Ljubezen je v zraku. Čas za uživanje v slastnih, bujnih užitkih! V torek bo Jupiter začel enoletni tranzit skozi bika, ki bo po naključju pristal na vašem romantičnem področju. Svoboda in poštenost lahko ogrozita razmerje, razen če vaš partner ceni vaš pravi jaz. Če ste samski, boste morda srečali nekoga, ki deli vaš smisel za zabavo in strast! Jupiter lahko tudi spodbudi vašo ustvarjalnost in izboljša zadeve, ki vključujejo otroke. Še več, mlada Luna v biku v petek napoveduje nov cikel na tem področju vašega življenja. Nazadnje, Mars preide v leva v soboto (do 9. julija), kar lahko vzbudi jezo ali strast - ali oboje, kar se lahko zgodi ta konec tedna, ko na sceno stopi nadzorni Pluton.

Vodnar 

Od tega tedna se zdi, da se vaš domači svet izboljšuje. Od torka naprej je lahko naključna širitev vašega domačega življenja dar Jupitrovega enoletnega tranzita skozi bika. Morda boste prejeli željo (in imeli sredstva), da bi preuredili svoj dom, kupili večjo nepremičnino ali razširili družino. Še več, mlada Luna v biku v petek podpira nov začetek na tem področju vašega življenja. Nazadnje, med soboto in 9. julijem bo Marsov tranzit skozi leva v vašem partnerskem področju spodbudil ali razdražil tesen odnos. Povečanje aktivnosti s partnerjem ali najboljšim prijateljem bo prav tako okrepilo čustva v tem odnosu. Bodite še posebej pozorni na jezo ta vikend, ko se Mars brezglavo zaleti v Plutona.

Ribi 

V torek se vaš vladar Jupiter usmerja na področje komunikacije in ustvarjalnosti vaše rojstne karte. Zadnje leto ali več širi in raste vaš finančni in materialni sektor. Morda vam je prinesel najrazličnejše lepe nagrade. Zdaj, ko imate potencialno podporo, kaj nameravate storiti z vsem tem? Investirajte v svoje izobraževanje. Investirajte v potovanja. Investirajte v tisto, kar vam prinaša zadovoljstvo, kreativno gledano. Predvsem pa vlagajte v svoje bližnje. Še več, mlada Luna v biku v petek napoveduje nov intelektualni cikel. Najpomembneje je, da bosta vaša vera in optimizem pritegnila pozitivne izkušnje in vam pomagala pri učinkovitejšem soočanju z izzivi. Končno bo Mars v soboto (do 9. julija) prešel v leva, kar vas bo usmerilo k dejavnostim, ki vplivajo na vaše dobro počutje. Ta konec tedna se poskušajte izogibati stresnim ljudem ali situacijam.

Pošljite horoskop tudi svojim bližnjim, tale namreč ni "recikliran" iz leta 1995. Smo eni izmed redkih, ki objavljamo sveže pripravljen tedenski horoskop, ki ga sproti pripravlja priznan astrolog in psihoterapevt Dušan Doblanovič - Jimmy. Jimmy vam lahko izdela tudi lastno natalno karto. Več informacij TUKAJ.

 

Sorodne objave

Tedenski horoskop (od 22. do 28. aprila 2024)

Ta teden nam nebeški oder prinašajo le dve planetarni poravnavi, toda vsaka izmed njih nosi svojo izjemno moč. …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.