Pod zavihkom brezplačno preverite TEDENSKI JEDILNIK za zdravo izgubo telesne teže in e-revijo za Pomlad polno zdravja in vitalnosti!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 15. do 21. avgusta 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 15. do 21. avgusta 2022)

Pravkar smo doživeli močno polno Luno v vodnarju in čustvene posledice tega dogodka so še vedno močno prisotne. Ta astrološki dogodek nas je povabil, da odvržemo stare navade in se znebimo negotovosti. Zato sprostite ponižnost in izlijte v tem tednu svoje srce svoji najljubši osebi! Venera v levu vas spodbuja, da ste pozorni na svojega notranjega otroka in delujete bolj spontano. Pred nami so, po nekaj napetih tednih, dnevi z nekoliko lahkotnejšo energijo. Drzna, pogumna Luna v ovnu poživi začetek tedna, z energijo, ki je odlična za prevzem pobude in začetek novih projektov. Čudovit trigon med Venero in Jupitrom daje v četrtek izjemno romantično, iskreno, optimistično energijo, ki navdihuje strasti, spodbuja ljubezen in dviguje naklonjenosti ter je dejavnik dobrega počutja. V soboto se Mars premakne v živahne dvojčke in sproži zelo družabno obdobje, ki poudarja pogovore, izmenjavo, sprejemanje novih idej in uživanje v obilici dobre družbe. Merkur se zoperstavi Neptunu, tako da bo vsa komunikacija zahtevala previdnost in natančnost. Ta vikend bo odličen za zabavo!

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

16. avgust: Merkur trigon Uran. To je prvi trigon od dveh v tem letu. Drugi se bo zgodil 17. decembra. Ta trigon je zanimiv, ker se zgodi v času retrogradnega gibanja Urana. To je aspekt navdiha. Naredite nekaj navdihujočega, nepričakovanega, izvirnega. Bodite odprti, Uran bo naredil ostalo. Presenetite sebe in druge. Sledite svoji intuiciji. To je dober čas za krajše nenadne izlete, ekskurzije. Če to ni možno, vas lahko ta energija poveže s preostalim svetom preko interneta in socialnih omrežij itd. Uredite svoje bloge, strani, spletna mesta, profile, morda sklenite nova prijateljstva, spoznajte nekaj novih ljudi, izmenjajte ideje in informacije. Ali pa preprosto pustite, da ta energija teče, in vam prinese nenadne spremembe. Te spremembe so lahko lepe in spodbudne. Lahko se prepustite toku, lahko pa naredite nekaj tudi sami, saj sami najbolje veste, kakšne so potrebne spremembe v vašem življenju. Če niste prepričani poglejte, kje sta tranzitni Merkur in Uran v vaših natalnih kartah in v katerih hišah, tu se lahko zgodijo spremembe. Skratka, od ponedeljka do četrtka ta aspekt prinaša spremembe in vznemirjenje v vaše življenje, ne da bi povzročal razburjenje in kaos. Sledite svoji intuiciji in bodite prilagodljivi ter odprti glede novih priložnosti. To je dober aspekt za opustitev slabih navad in zapustitev dolgočasnih ali nezdravih odnosov.

18. avgust: Venera trigon Jupiter. To je eden lepših tranzitov, ki traja kratek čas, a ravno zato je treba uživati, dokler traja. Seveda ga je treba tudi prepoznati, sprostiti se in prepustiti, da vsaj za nekaj časa pozabimo na vse kvadrate, opozicije in slabe tranzite. S tem aspektom je velika verjetnost, da boste pritegnili dobre ljudi, ugodne dogodke in priložnosti, prijateljstvo, ljubezen ali obetavno gmotno situacijo. To je tudi ugoden tranzit za vse stike in poslovanje s tujino. To je tudi aspekt pretiravanja, kajti, kjer je Jupiter so tudi pretiravanja. Seveda morate vedeti tudi, kakšne aspekte ima ta Venera s planeti iz vašega rojstnega horoskopa, kar vam bo še bolj razjasnilo zgodbo tega tranzita. Čas je za dajanje in prejemanje. Poglejte, v kateri od vaših hiš se nahajata ta planeta, tam nekje je vaša zgodba. Venera je v levu, retrogradni Jupiter v ovnu! Torej, od torka do petka ta harmoničen aspekt prinaša dobro voljo, optimizem in obilo ljubezni. Zaradi tega je to dober čas za zmenke, darila, pohvale, dobre ponudbe in popravljanje stresnih odnosov. 

20. avgust: Mars vstopi v dvojčka. Nazadnje je Mars deloval v dvojčkih od 4. marca 2021 do 23. aprila 2021. Kar je zanimivo pri tranzitnem Marsu v dvojčkih, je njegovo nekoliko daljše bivanje zaradi retrogradnosti! Mars bo od 20. avgusta 2022 do 25. marca 2023 prebival v dvojčkih. Mars v dvojčku je vedno pripravljen na akcijo, rad je v gibanju, pogosto opravlja dve ali več služb. Rad potuje, se uči, je radoveden, obožuje raznolikost. Je bolj mentalni kot fizični tip in je večno mlad. Ključne besede za Mars v dvojčkih so: motivacija, navdih, prilagodljivost. Mars v dvojčkih z besedami ravna zlahka, besede so pravzaprav njegovo »orožje«. Namesto noža uporablja jezik, ker je lahko tudi orožje. Je odličen in prepričljiv govorec. Ne prepira se, ukvarja se s prepiri. Ne razjezi se zlahka, ko pa se razjezi, bo povedal vse, kar misli in čuti. Redko bo prepir zaključil s pestmi, ni agresiven, naredil bo vse prej, da do takšne situacije ne pride, z besedami in argumenti seveda. Zanj fizični obračun ni odraz pameti. Je zelo prilagodljiv in ima rad spremembe, pravzaprav potrebuje spremembe.

21. avgust: Merkur opozicija Neptun. Kaj je resničnost in kaj domišljija, iluzija, prevara? Pri tem tranzitu bo to težko prepoznati. Ta aspekt prinaša težave s koncentracijo, z njim je enostavno "nekam odplavati", raje bežimo od realnosti. Misli in komunikacija je precej nejasna, zmedena, vse je nekako pod tančico megle. Je pa ta aspekt odličen za kakršnokoli kreativno izražanje, dober je za umetnike in za tiste, ki imajo radi umetnost. Skratka, od petka do ponedeljka prinaša možnost napačne komunikacije in zmede, ki bi lahko povzročila težave v odnosih. Vaše dojemanje realnosti se lahko zamegli. Zato bodite še posebej previdni, če sprejemate pomembne odločitve, načrte ali sodelujete v poslih ali pogodbenih pogajanjih.

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven 

Luna v ovnu je v začetku tega tedna zelo močna - verjetno ne potrebujete nobene spodbude, da bi se zdaj preprosto odločili za karkoli želite. Drzno dejanje je nagrajeno, zato ne oklevajte in sledite svojim sanjam. Zdi se, da bo četrtek za vas eden najbolj strastnih in romantičnih dni v letu - če ste na zmenku, lahko pride do ognjemeta! Če ste v zvezi, je to čas, da ponovno ustvarite čarobnost in strast, ki ste ju prvič začutili. V soboto se Mars premakne v komunikacijsko območje vaše natalne karte, zato se boste počutili zagnani. Torej, pohod vašega vladarja Marsa skozi dvojčke vam bo dal spodbudo v intelektualni moči. Od sobote bo v naslednjih sedmih mesecih Mars sprožil vašo mentalno ostrino, duhovitost in nagnjenost po izražanju svojega mnenja. Kot taki boste zagotovo pritegnili ljudi, ki cenijo vaš neposredni pristop.

Bik 

V začetku tega tedna lahko uživate v relativnem miru in tišini, kar vam bo pomagalo obnoviti energijo in umiriti um. Ponedeljek in torek sta idealna dneva za meditacijo. V četrtek prihaja naval zdravilne energije iz čudovitega trigona med Venero in Jupitrom. To energijo lahko uporabite za odpuščanje, in kar je bistveno, da odpuščate sebi. To je še posebej pomembno, če je prišlo do družinskih odtujenosti ali sporov. Proti koncu tedna se vaše misli fokusirajo na denar, ko Mars v soboto prispe na to področje vašega horoskopa. Od sobote naprej bo Mars v dvojčkih za naslednjih sedem mesecev razvnel vaše področje denarja in lastne vrednosti. Ta dolg tranzit bo okrepil zaupanje v vašo moč zaslužka, pomagal manifestirati priložnosti za zaslužek in povečal željo po pridobivanju novih sredstev. Kar se tiče odnosov, lahko Mars sproži konflikt glede virov z nekom, ki ste mu blizu.

Dvojčka 

To bi lahko bil za vas eden najbolj družabnih tednov v letu. Lunarni vplivi bodo v ponedeljek in torek razširili vašo prijateljsko mrežo in uživali boste v druženju s podobno mislečimi ljudmi, da bi sledili skupnemu cilju. V četrtek se vam bo še posebej obrestovalo sodelovanje v skupnosti, ko je Venera v trigonu z Jupitrom. Občutili boste, da lahko spremenite svet, kar vas močno motivira. V soboto pa začne vaša prava moč sijati. Mars prispe v dvojčka in v ospredje pride vaša naravna sposobnost komuniciranja. Vaša strast bo zagotovo prevzela vodilno vlogo, ko Mars prehaja skozi vaše znamenje. Od sobote bo naslednjih sedem mesecev planet energije in jeze spodbudi vašo sposobnost izražanja s humorjem, mentalno močjo in edinstvenim slogom. Kar se tiče odnosov, lahko vaš trmast pristop k doseganju tega, kar želite, nekatere ljudi odvrne, lahko pa pritegne druge, ki bodo cenili vašo pripravljenost. Vendar pa vas lahko ta vpliv blokira in zmanjša vašo občutljivost, še posebej, če dovolite, da odloča vaš ego. Ostanite v stiku s svojim srcem.

Rak 

Pozitivna energija tega tedna vas bo usmerila na področje vaše kariere in ambicije. Lunarni vplivi so ugodni v začetku tedna, kar vam omogoča, da zaposlite svoj um in srce pri nekaterih odločitvah, povezanih s kariero. Ko bo v četrtek Venera v trigonu z Jupitrom se vas lahko »dotakne« sreča, da pridobite finančno nagrado bodisi zaradi svojega položaja ali novega posla. Mars v soboto spremeni znamenje in se premakne v najbolj duhovno področje vaše rojstne karte in lahko razburka vaše nezavedno področje. V naslednjih sedmih mesecih se bo vse, kar vas motivira, jezi ali privlači, priplavalo na površje vaše zavesti. Še posebej bodite pozorni na čustva, ki blokirajo vašo sposobnost napredovanja, kar vas lahko naredi nenavadno nemirne. Prizadevajte si najti izhod za tesnobo. Dobra novica je, da vam lahko razmišljanje o vaši preteklosti da vpogled v to, kaj bi se morali naučiti.

Lev 

Svojo nemirnost v začetku tega tedna najbolje pomirite tako da ste dejavni. Ostanite čim bolj zaposleni. Novi kraji in novi obrazi vas bodo napolnili z energijo in navdihnili. Čudovita četrtkova energija, ki prihaja iz trigona Venere in Jupitra dobro vpliva na veš počutje, spodbuja, da presežete svoje meje in začnete novo avanturo. Dodaten zagon vam daje Mars, ko v soboto spremeni znamenje, kajti vaš notranji družbeni metulj bo zagotovo prevzel vodstvo. V naslednjih sedmih mesecih boste motivirani, da stopite v stik s prijatelji in organizirate druženja. Še posebej vas bodo pritegnili drznejši prijatelji in stiki, ki vam lahko predstavijo nove razburljive dejavnosti. Dolgočasila vas bodo administrativna opravila in ljudje, ki so plašni. Ostanite potrpežljivi. Poleg tega boste prevzeli vodstvo med skupinsko dejavnostjo, kar vam bo prineslo pohvalo za vašo ustvarjalnost in motivacijske sposobnosti. Če iščete ljubezen, boste morda prek prijatelja ali skupine našli nekoga, ki vas privlači.

Devica 

Luna vam v začetku tega tedna daje moč, še posebej, če se počutite pod pritiskom ali stresom. V četrtek bosta Venera in Jupiter združila moči, da vas bosta dodatno dvignila. Pričakujte, da boste začutili globok občutek prebujenja, ko se v vas začne globlje, duhovno spoznanje. Proti koncu tedna pa se bo vaš fokus nenadoma preusmeril k bolj praktičnim zadevam, predvsem na področju kariere. Prihod Marsa v dvojčka v soboto na sam vrh vaše natalne karte vas spodbuja, da vidite širšo sliko tega, kar želite doseči in poveča vašo odločenost. V naslednjih sedmih mesecih pričakujte načrtovanje in mreženje, da boste lahko dosegli cilj, do katerega ste navdušeni. Ne glede na to boste morali imeti nekaj potrpežljivosti, občutljivosti ali spoštovanja do avtoritete ali nadrejenega, da boste uspeli. Ne dovolite svojemu egu, da prevzame vodstvo. Ostanite zvesti svojemu srcu in spoštujte določene procese, pa boste napredovali.

Tehtnica 

Vznemirjenje in strast poskrbita za zabaven začetek tega tedna, še posebej v ponedeljek in torek. Ker se počutite romantično in varno, bi bil to pravi čas, da ponovno potrdite zavezanost svojemu partnerju. Čudovit trigon med Venero in Jupitrom v četrtek povezuje ljubezen in prijateljstvo. Če ste samski, se lahko zgodi, da usoda spremeni prijateljstvo v nekaj veliko bolj intimnega. To je pozitiven teden za vas, z veliko možnosti za ljubezen, naklonjenost in veselje. Želeli boste izstopiti iz svoje rutine, še posebej, ko Mars v soboto spremeni znamenje, kajti tranzit Marsa skozi dvojčka vam lahko ponudi darilo, tako da vam razkrije nove kraje, dejavnosti ali prepričanja. Od sobote bo planet energije in akcije v naslednjih sedmih mesecih spodbudil vašo potrebo po širjenju obzorij. Morda se boste odpravili v tujino, razvili svoje duhovne prakse ali se vpisali v učni program. Osredotočanje na vaše strasti bo pospešilo vašo osebno rast. Lahko, da boste bolj nepotrpežljivi kot običajno, če se bodo pojavile kakšne prepreke, ki ovirajo vaše načrte.

Škorpijon 

Bolj kot se lahko osredotočite, boljši bodo vaši rezultati v tem tednu. Lunarni vplivi v ponedeljek in torek vam pomagajo v koncentraciji se na to, kar morate narediti. Fokusirajte se na svoje cilje in jih uresničujte korak za korakom. Jupiter in Venera se združita, in vam v četrtek prinašata srečo v zadevi, povezani z delom. Bodite odprti za možnosti ter poskušajte na vse težave gledati kot na priložnosti. Strast vas vabi čez vikend, še posebej v soboto, ko vaš planet menja znamenje, kajti Marsov prehod v dvojčka sproži dolgotrajno bivanje v vašem področju zdravljenja in transformacije. V naslednjih sedmih mesecih lahko vaš planet sproži čustva, kot so zamere, ljubosumje ali nemoč. Hkrati pa lahko sproži vrsto privlačnih srečanj, ali vsaj željo po več strasti. Navsezadnje lahko ta vpliv pomaga izboljšati spolno in čustveno intimnost v vaših odnosih. To je intenzivna postavitev za vašega Marsa. 

Strelec 

Ta teden poskusite življenje jemati na zabaven način. Lunarni vplivi v ponedeljek in torek so namenjeni zabavi. To je visoko energijsko vzdušje, zato se veliko gibajte in uživajte na svežem zraku. V nasprotnem primeru se lahko začnete počutiti ujete ali zaskrbljene. V četrtek Venera in vaš vladar Jupiter združita moči, da blagoslovita in spodbudita potovanja, športne ali pustolovske načrte, ki jih morda imate v načrtu. Če so bili vaši upi na nekaj vznemirljivega prej blokirani, ta astrološki vpliv odklene vse: čas je, da življenju rečete 'da'! Pripravite se na izbruh intenzivnosti v odnosih, ko Mars prehaja skozi dvojčka. Od sobote lahko v naslednjih sedmih mesecih planet energije in jeze razplamti strast ali zaneti težave med vami in vašim partnerjem (ali kom drugim, ki vam je blizu). Osnove partnerstva, kot so sklepanje kompromisov in delitev, pa tudi morebitne pravne zadeve vam lahko gredo na živce. Tranzit je dolg, zato vam bo srčna komunikacija dolgoročno pomagala ohraniti mir. Če iščete romantiko, vas bo morda pritegnil nekdo, ki je nekoliko drzen.

Kozorog 

V začetku tega tedna bodo vašo pozornost najverjetneje prevzele težave v domu ali pa bo prenova vašega gnezda zahtevala skrbno načrtovanje. V četrtek, ko bo Venera v trigonu z Jupitrom, poiščite nekaj finančne podpore pri družinskem članu. Čeprav je vaš ponos morda okrnjen zaradi sprejemanja denarja od družine, vam vaši ljubljeni resnično želijo pomagati. Ko bo Mars v soboto zamenjal znamenje, vaša dnevna rutina in občutek dobrega počutja bo v središču pozornosti. Od sobote vas lahko naslednjih sedem mesecev ta dolgotrajni vpliv pripelje do tako intenzivne večopravilnosti, da jo boste morali nekako prenesti. Svoje zdravje lahko izboljšate tako, da znižate stres z telesno vadbo. Bodite potrpežljivi z ljudmi, ki niso tako hitri kot vi pri dokončanju nalog. Če iščete romanco, potem lahko delo in dejavnosti, povezane z zdravjem igrajo vlogo pri privabljanju oboževalca v vaše življenje.

Vodnar 

Ponedeljek in torek sta za vas zelo aktivna dneva. Zahteve po vašem času in pozornosti bodo izrazite, zato dajte prednost tistemu, kar je za vas najpomembnejše. Zelo ljubeče in komunikativno vzdušje v četrtek je priložnost za resnično pomembne pogovore s svojo boljšo polovico. Ne pozabite poslušati, ker imata Venera in Jupiter nekaj pomembnih spoznanj, ki jih želita deliti z vami. Konec tedna bo več časa za zabavo in sprostitev, ko se Mars premakne v vaše območje zabave in veselja. Vendar bodite pozorni na nekaj impulzivnih, tveganih nagonov. Morda boste začutili potrebo po kratkem sprehodu po naravi. Planet energije in bojevitosti bo v naslednjih sedmih mesecev spodbudil vašo zabavno peto hišo. To visoko intenzivno vzdušje lahko okrepi ali razdraži vaš odnos ali pa vzbudi privlačnost do nekoga novega. Izziv je najti ravnovesje med umom in instinkti. To je odličen čas, da se osredotočite na razvoj ustvarjalnih sposobnosti ali promocijo svojih projektov. Dejavnosti z otroki vas lahko tudi napolnijo z energijo, a potrpežljivost vam morda primanjkuje.

Ribi 

Ponedeljek in torek sta dobra dneva za vaš napredek. Ne hitite preveč, da bi opravili stvari. Vzemite si čas, da to naredite pravilno in previdno. V četrtek sta Venera in Jupiter pripravljena nagraditi vaš vztrajen trud. Pri tem srečnem vplivu ne gre za hitenje; gre za to, da ste potrpežljivi, kajti na koncu boste prejeli nagrado. Dejavnosti, ki vključujejo vaše domače življenje, lahko postanejo intenzivne, ko Mars prehaja skozi dvojčke. Od sobote naprej in naslednjih sedem mesecev bo planet energije deloval v vašem domačem območju, kar bo izzivalo vašo potrpežljivost z nadležnimi sorodniki ali lastniškimi zadevami. Po drugi strani pa boste motivirani, da opravite domače stvari ali začnete projekt, povezan z domom. Vedite le, da lahko vse ovire, ki ovirajo vaš napredek, razplamtijo vašo jezo. Če iščete romantiko, se bo morda v vašo smer usmeril oboževalec, ki živi v vaši soseski ali je povezan z vašim otroštvom, preteklostjo.

Sorodne objave

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 1. do 7. aprila 2024)

Ta teden razcveta v igrivem ritmu, ko Merkur v ponedeljek začenja svoje prvo retrogradnopopotovanje leta, zavijajoč v …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.