Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 14. do 20. novembra 2022)

Tedenski horoskop - Splošni pregled   (od 14. do 20. novembra 2022)

V tem tednu se bo vse vrtelo okoli tematike zaupanja. To je dober teden za veliko upanja v ljubezen in v odnose. V torek bo Venera ustvarila popoln trigon s dobrohotnim Jupitrom in spodbudila veliko romantičnih želja in srčnih zadev v vse nas. Merkur v sredo in Sonce v nedeljo sta tudi v lepem harmoničnem aspektu z retrogradnim Jupitrom. To je spodbuda za velike skoke vere. Sredi tedna opazimo dve spremembi znamenj, tako da se Venera in Merkur v sredo in četrtek premakneta v pustolovskega strelca. Ko bo Venera v sredo vstopila v strelca, bo še bolj pripravljena na rast, optimizem in blagoslove, ko gre za ljubezen. Naša vera v srčne zadeve lahko raste na lepe načine! Tokrat se od nas zahteva, da raziskujemo, čustveno in miselno, in zaupamo poti, ki je pred nami. Teden se zaokroži s težavnim kvadratom med Marsom in Neptunom v soboto, ki postavlja zaupanje na preizkušnjo - med tem vplivom ni vse tako, kot se zdi, zato pametno izbirajte. Torej, edini dan v tem tednu, na katerega morate biti pozorni, je sobota, ko Mars, ki je trenutno retrograden, trči v Neptun. Ta dan nam naša dejanja verjetno ne bodo prinesla tega, kar si želimo, zato lahko pride do nekaj frustracij. 

Preden si zabeležite pomembne tranzite in planetarne vpliva, pa poglejmo še datume, ko se družimo in povezujemo podobno vibrajoči ljudje!

03.12.2022, Ljubljana-Črnuče (Klepetov studio), Večer hvaležnosti

08.12.2022, Ljubljana-Črnuče (Klepetov studio), Zvočna kopel ob polni luni
 
 

17.12.2022, Ljubljana-Črnuče (Klepetov studio), Energijske priprave 2023

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

15. november: Merkur sekstil Pluton. Misli so ob tem aspektu intenzivnejše, energijsko močnejše, psihološko tudi. Ta aspekt bo pri vseh izpostavil dar duhovitosti, dal nam bo analitičnost, intuicijo. Pomaga pri koncentraciji in moči razumevanja dogodkov in ljudi. Inteligentna uporaba moči volje. Aspekt je odličen tam, kjer je potrebna analiza, poučevanje, učenje, raziskovanje, v zdravljenju, tudi v finančnih zadevah in transakcijah.

15. november: Sonce trigon Neptun. Čas za duhovnost, vero in spodbudno prepričanje v nekaj ali nekoga. Čas za ustvarjalnost, domišljijo, glasbo, umetnost. Energija povezanosti z duhovno dimenzijo. Aspekt sanj, sanjarjenja, navdiha, intuicije. Nagnjenje in potreba po umetnosti, poeziji, literaturi, glasbi, plesu. Občutljivost do drugih in njihovih potreb, človečnost. Čas, ko lahko najdete svojo sorodno dušo, navdih. Na vaši poti se lahko najdejo zdravilci, mediji, mistiki, okulisti. S tem aspektom "priplavajo" naša najgloblja čustva. Kar lahko zagotovo storite zase, je, da poskrbite za neko obliko meditacije in kratek oddih. To je vodni trigon med škorpijonom in ribami zato je vse še bolj intenzivno, močno, intuitivno. To je tudi močna energija empatije, tako da, če imate možnost, pomagajte komu, kajti dobro s z dobrim vrača.

15. november: Venera trigon Jupiter. Zadnjič smo imeli Venero v škorpijonu trigon Jupiter v ribah 26.9.2013. Priljubljenost, družabnost, šarm in očarljivost. To je eden boljših tranzitov, ki traja kratek čas, a ravno zato je treba uživati, dokler traja. Kratek predih, da vsaj za nekaj časa pozabimo na vse kvadrate, opozicije, slabe tranzite, mrke. S tem aspektom je velika verjetnost, da boste pritegnili dobre ljudi, dobre dogodke in priložnosti, prijateljstvo, ljubezen, ugodno materialno situacijo. To je tudi ugoden tranzit, za vse stike in poslovanje s tujino. Čas je za dajanje in sprejemanje. Poglejte, v kateri od vaših hiš se nahajajo ti planeti, tam nekje je vaša zgodba. To je vodni trigon in vse kar poka od občutkov, pa tudi nekaj preteklosti je, mogoče kakšna druga priložnost.

16. november: Venera vstopi v strelca. Energija intenzivnosti se spremeni v energijo ognja. Iz vode v ogenj! Medtem ko je bila Venera v škorpijonu osredotočena na intimo in je bila večinoma usmerjena na eno osebo, se zdaj v strelcu njena obzorja širijo. Ljubezen se premika bolj na univerzalno raven. Kompleksnost in slojevitost škorpijona bo zamenjal višji smisel in iskanje resnice. Za mnoge bo to svojevrstna avantura. Energija te Venere bo prinesla trenutke sreče in zabave, optimizma. Ta Venera je družabna, svobodnega duha. Nikakor ji ni do drame, analiziranja odnosov. Kar ima rada Venera v strelcu so potovanja, nove kulture, nova doživetja (vseh vrst), avanture, svoboda, šport, nočno življenje. V prihajajočem obdobju bo prisoten duh svobode, neodvisnosti in vse to je potrebno na ustrezen način prilagoditi že obstoječim odnosom. Pričakujte več dinamike v odnosih, želje po raziskovanju in dogodivščinah, saj ta Venera ne mara rutine in dolgočasja. Življenjska filozofija, smisel življenja, filozofska razmišljanja bodo prišla v ospredje. Z energijo strelca pride čas optimizma, humorja, vse je nekako lažje in bolj sproščeno. Iskrenost je tu zelo pomembna in zaželena. Če ste samski, je to čas, ko lahko spremenite ta status. Če ste odprtega duha, pripravljeni na avanture, raziskovanje, morda vas sreča čaka nekje za vogalom. Venera bo v strelcu do 10. decembra!

16. november: Merkur v trigonu z Jupitrom. To je energija optimizma, za nove in sveže ideje, informacije. Energija, s katero brez posebnega truda dobite iskane odgovore. Poudarek je na optimizmu, lepih mislih. Energija za učenje, za širjenje znanja, učenje je lahko celo zabavno, to je dobra energija za opravljanje izpitov. Na splošno odlična energija za pisanje, komunikacijo, stike, pogodbe, pogajanja. Če se pripravljate na jezikovni tečaj, je to odlično obdobje. Dobro je tudi za komunikacijo z ljudmi, ki ne govorijo vašega jezika, za vse posle s tujino. To je aspekt za smeh, humor, aspekt za potovanje. Jupiter je tukaj retrograden, prinesel bo nekaj preteklosti, mogoče komu drugo priložnost! 

17. november: Merkur vstopi v strelca. Hoteli bomo vedeti več, več se bomo pogovarjali, nekateri bomo več pisali. In ne samo to, naša obzorja bodo širša, logika močnejša, vera in prepričanje, širši um. Strelec bo energijo našega nebeškega glasnika oplemenitil, z njim smo bolj veseli, z več optimizma. Vse to zaradi Jupitra, vladarja strelca. Jupiter je zgodba o sreči, širitvi, optimizmu. Bivanje Merkurja v strelcu je nekaj podobnega kot konjunkcija Merkurja in Jupitra. Potreba po učenju in širjenju znanja je močnejša, novice od daleč, tujina, trgovina s tujino, razmišljanje o prihodnosti, upanje, vera in optimizem. Seminarji, odličen aspekt za profesorje, predavatelje.. Izkoristite ta čas za učenje, vpis na jezikovni tečaj. Merkur bo v strelcu do 6. decembra!

18. november: Sonce sekstil Pluton. To je aspekt, ki nam prinaša energijo (bistvenih) sprememb. Ne pozabite, da globalne spremembe prihajajo od posameznika, od nas samih. Z energijo Plutona imamo vsi možnost, da v svojem življenju nekaj preobrazimo, spremenimo in regeneriramo! To je tudi energija potrebe po uspehu v prvi vrsti v poklicu pa tudi na vseh področjih življenja, odvisno od hiše, v kateri se nahaja Pluton v kozorogu. Energija, ki vam bo pomagala razrešiti kakšno enigmo, skrivnost. To je tudi energija vodenja! Boj za oblast, samopotrditev, premoč. To je kratkotrajen aspekt, vendar ima moč, da sproži spremembe. Na vas je, da prepoznate moč tega tranzita, če nič drugega, vsaj začnite proces sprememb . Prepoznajte moč transformacije, poglobite se v samorefleksijo in stopite na pot zdravljenja. Ta energija je tudi najboljši način za uresničitev vaših najglobljih želja!

19. november: Mars kvadrat Neptun. To je drugi natančen kvadrat od skupno treh! Prvi je bil 12. oktobra. Zdaj sta v drugem kvadratu oba retrogradna. Ta kvadrat sta tako prvi kot drugi povezana s sezono mrkov! Počakali bomo na tretji kvadrat, zgodil se bo 15. marca 2023. Tako Mars kot Neptun bosta direktna! Zapomni si te datume. Marec 2023 prinaša veliko sprememb! Ta aspekt prinaša Iskanje poti skozi duhovnost, kako se znebiti jeze, agresije. Energija, sproščena skozi domišljijo. Aktivni (Mars) sanjači (Neptun), aktivna meditacija. Sproščanje energije skozi glasbo, ples, igro. Rahli živci, možni so razni izbruhi. Možne so tudi okužbe. Pazite kaj jeste in jemljite vitamine.

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Če imate izdelano lastno astrološko karto, vam to resnično pomaga spoznati sebe, videti svoje svetle in temne plati, da uporabljate prava orodja in greste lažje skozi življenje, ker dobite toliko razumevanja v vašem načinu delovanja.

Izdelava astrološke karte je enkratni strošek, dobite jo pa za vse življenje. 

 

Naročite jo lahko za ceno 100 evrov, več informacij pa TUKAJ

Oven 

Ta teden bi morala vsa vaša odrekanja, ki ste jih naredili v preteklosti, začeti obroditi sadove. To je za vas še posebej aktualno v sredo in nedeljo, ko sta Merkur in Sonce v trigonu z retrogradnim Jupitrom. V preteklosti ste se ob nekaterih svojih odločitvah mogoče občutili negotovi, zdaj pa začenjate opažati, da ste ravnali prav. Sredi tedna se Venera in Merkur premakneta v območje avanture vaše natalne karte. To je nekaj čudovitih dni za širjenje obzorij. Potujte, hodite na izlete, naučite se česa novega ali se pogovorite z nekom, s katerim običajno ne bi razpravljali o stvareh. V soboto bodite previdni kajti nekatere stvari niso tako realne, kot se zdijo da so. Obstajajo podrobnosti, ki jih še ne morete videti, zato poslušajte notranji glas o tem, ali je za vas neka poslovna priložnost dobra ali ne.

Bik 

Če ste v zvezi, je to idealen teden za planiranje skupnih načrtov s partnerjem. Delite svoje ideje in ideale o prihodnosti in sodelujte pri uresničevanju sanj, še posebej v sredo in nedeljo. Sredi tedna tako Merkur kot Venera spremenita znamenja in se usmerita v območje samopomoči vaše natalne karte. To je odličen čas da podelate na vprašanjih, kot sta samozavest in samospoštovanje. Izberite meditacijo, če želite, ali vadite tehnike opolnomočenja. Ne mešajte prijateljstvo in denar v soboto, ko je Mars v kvadratu z Neptunom, in se poskušajte izogibati posojanju ali izposojanju denarja v vašem družbenem krogu.

Dvojčka 

Ta teden je velik del poudarka na vaši karieri, še posebej v sredo in nedeljo, ko sta Merkur – vaš vladajoči planet – in Sonce oba v trigonu z retrogradnim Jupitrom. Bodite samozavestni pri delu in verjemite, da bodo pravi ljudje opazili vašo spretnost in pogum. Ko se Venera in Merkur v sredo in četrtek premakneta v vaše partnersko območje, se boste želeli še bolj zbližati s svojim partnerjem. Če ste samski, so to dobri dnevi za zmenke, še posebej, če se osredotočate na intelektualno povezavo. Sobota pa bi lahko bila težavna, saj je Mars v vašem znamenju v kvadratu z Neptunom, ki trenutno lebdi na samem vrhu vaše karte. Ste ambiciozni in upravičeno iščete uspeh, vendar skrbno preverite svoje motive, preden »pohodite« koga drugega.

Rak 

Kot kardinalno znamenje ste vedno pripravljeni sprejeti spremembe na tak ali drugačen način. Ta teden bo verjetno prinesel priložnosti, ki vključujejo potovanja ali izobraževanje. V sredo in četrtek Venera in Merkur zamenjata znamenja. Skrb zase in sočutje do drugih bosta tema Venerinega potovanja skozi strelca. Med torkom in 8. decembrom bo planet ljubezni in razkošja podpiral prijetne aktivnosti, ki bodo koristile vašemu umu, telesu in duhu. Prav tako vas bo povezal s sočutnimi ljudmi, ki so na isti valovni dolžini kot vi, morda vključno s potencialnim ljubimcem, če ste samski. Poleg tega bo Merkurjev prehod v strelca v četrtek prebudil vaše zanimanje za doseganje zdravega načina življenja. V soboto lahko tisto, česar ne veste, povzroči težave. Ker je Mars v kvadratu z Neptunom, ne boste mogli blefirati. Bodite iskreni, ni poraz prositi za pomoč.

Lev 

V zraku je osvežujoča sprememba za vaše družinske odnose, še posebej tam, kjer so bili v preteklosti težki. V sredo in nedeljo se Sonce in Merkur združita z retrogradnim Jupitrom, da ublažita zamere in opustita stare bolečine. Vaša igriva stran bo prevzela vodstvo, ko bosta Venera in Merkur ta teden prešla v vašo zabavno peto hišo. Med torkom in 8. decembrom bo Venera v strelcu aktivirala vašo potrebo po naklonjenosti. Če iščete romantiko, vam lahko družabno srečanje ali dogodek prinese oboževalca. Nato bo Merkurjev tranzit v strelca v četrtek prebudil vašo igrivost. Romantika se lahko doživi na tečaju ali izletu. Če ste v zvezi, bo romantičen pobeg popestril vajino povezavo. Vendar bodite v soboto pozorni na dobronameren nasvet prijatelja. Nimajo popolne slike ali pa ne razumejo popolnoma situacije. Zahvalite se jim za njihov prispevek, vendar najprej zaupajte svojemu občutku.

Devica 

V tem tednu je v vašem družinskem življenju veliko topline, še posebej v sredo in četrtek, ko se najprej Venera in nato Merkur premakneta v to področje vaše rojstne karte. To je odličen čas za družinsko srečanje ali za ustvarjanje skupnih načrtov in ciljev. Bodite zelo odprti in pošteni v komunikaciji s partnerjem, zlasti sredi tedna in ob koncu tedna. Aspekti retrogradnega Jupitra lahko olajšajo medsebojno razumevanje, vendar le, če govorite resnico. Vaše ravnotežje med poklicnim in zasebnim življenjem bo morda vprašljivo v soboto, ko težaven stik Marsa in Neptuna poudari, da "imeti vse" ni tako enostavno, kot večina ljudi misli. Vse kar lahko storite je, da sledite svojemu srcu.

Tehtnica 

Vaš notranji pesnik vas bo naredil neustavljive, ko bo vaša Venera tranzitirala skozi strelca. Med torkom in 8. decembrom bo planet ljubezni in šarma krasil vaše mentalno področje. To bo zagotovo prebudilo vašo miselno ustvarjalnost. Venera bo prav tako povečala vašo sposobnost povezovanja z ljudmi. Potovanje bi lahko vodilo tudi do srečanja z nekom posebnim. Še več, Merkurjev prehod v strelca v četrtek bo povečal vašo mentalno jasnost in radovednost, zaradi česar je to odličen čas, da se naučite nekaj novega, delite svoje znanje ali promovirate svoje delo. Vendar pa bodo morebitni potovalni načrti verjetno naleteli na motnje v soboto, ko bosta Mars in Neptun združila nestrpnost z zmedo. Večkrat preverite podrobnosti, preden se odpravite na daljše potovanje.

Škorpijon 

Tako Venera kot Merkur ta teden zapustita škorpijona in se v sredo oziroma četrtek odpravita v denarno območje vaše karte. To je odlična novica, če poskušate povečati svoj dohodek ali pritegniti več obilja – pozitivno razmišljanje vam bo prineslo srečo. Preden Merkur zapusti vaše znamenje, v sredo ustvari osupljiv trigon z Jupitrom, ki vas spodbuja, da sledite svojemu veselju. Sonce ta aspekt ponovi v nedeljo, zato je to pravi čas, da poiščete več tistega, kar vam v življenju prinaša veselje. V nedeljo pa vas lahko dohiti lahkomiselnost. Bodite zelo previdni z denarjem, medtem ko sta Mars in Neptun v sporu.

Strelec 

To je intenziven teden za vas. Vaša privlačnost bo skokovito narasla, ko bosta Venera in Merkur ta teden vstopila v vaše znamenje. Prvič, med torkom in 8. decembrom bo Venera v strelcu objela vaše srce z ljubeznijo, dokler ste ji odprti. Navdihnjeni boste, da se povežete z ljudmi, ki so na isti valovni dolžini kot vi, lahko navežete nekaj novih stikov, s katerimi boste morda pridobili nova koristna poznanstva. Dovolj je, da preprosto izrazite svoj pravi jaz. Nato tudi Merkur preide v vaše znamenje v četrtek, kar prebudi potrebo po deljenju vaših idej in uveljavljanju vašega intelekta. To je odličen čas, da povečate svoje znanje ali nekoga poučite o temi, ki vas navdušuje. Vendar pa se v soboto ne zapletajte v družinske spore, ker Mars in Neptun »mutita« vodo in sejeta zmedo. Počakajte, da se stvari razjasnijo, preden ukrepate.

Kozorog 

Nezavedni občutki in prepričanja bodo v prihodnjih tednih vplivali na vaše srce. Med torkom in 8. decembrom Venera prehaja skozi strelca v vašem podzavestnem področju in prebuja vsa čustva ali želje, ki ste jih morda potlačili ali se jih niste zavedali. Če se ta čustva nanašajo na nekoga iz preteklosti, je zdaj morda čas, da ozavestite ta čustva in jih izrazite ali pa jih opustite. Še več, prehod Merkurja v strelca v četrtek bo vaše pozornost in misli potegnil v preteklost, prebudil vašo intuicijo in domišljijo. Meditacija, introspekcija in preprosto vzeti čas zase vam bodo pomagali pridobiti vpogled v vse, na kar ste osredotočeni. V nedeljo pa pazite, da slučajno ne užalite ali razdražite sodelavcev. Občutljivost ljudi je visoka, ko se Mars sooči z Neptunom

Vodnar 

Zdi se, da bo to zelo obetaven teden glede vašega družabnega življenja, saj Venera in Merkur menjata znamenja in osvetljujeta to področje vaše karte. Merkur je prav tako vključen v fantastičen trigon z Jupitrom v sredo, preden spremeni znamenje, kar obljublja uspeh za projekt, ki ste ga tiho pripravljali. Ta aspekt ponovi Sonce v nedeljo, kar vam daje drugo priložnost, da uresničite svoje ideje. Vendar pa čez vikend ne tvegajte po nepotrebnem s financami. Mars je v kvadratu z meglenim Neptunom, tako da ni vse tako, kot se zdi, ko gre za vaš denar. Poiščite nasvet strokovnjaka, če imate finančne obveznosti.

Ribi 

Vaša pozitivna predstava je lahko ključ do uspeha in ona se bo zagotovo izboljšala sredi tedna, ko se tako Merkur kot Venera premakneta na sam vrh vaše karte. To novo odkrito karizmo in šarm lahko uporabite, da pridobite druge na svojo stran, zlasti v službi ali poslu. V soboto se lahko izkaže, da vas bo nekakšno družinsko neodobravanje zabolelo - vendar vas tudi opozarja, da morate vztrajati pri lastni identiteti. Tisti, ki vas ne razumejo - ali nočejo - niso vredni vašega časa. V nedeljo se boste počutili bolje, ko bo Sonce v trigonu z vašim retrogradnim Jupitrom in vam pokazalo, kako se premakniti od preteklih bolečin ali negativnih izkušenj.

Pošljite horoskop tudi svojim bližnjim, tale namreč ni "recikliran" iz leta 1995. Smo eni izmed redkih, ki objavljamo sveže pripravljen tedenski horoskop, ki ga sproti pripravlja priznan astrolog in psihoterapevt Dušan Doblanovič - Jimmy. Jimmy vam lahko izdela tudi lastno natalno karto. Več informacij TUKAJ.

Sorodne objave

Tedenski horoskop (od 22. do 28. aprila 2024)

Ta teden nam nebeški oder prinašajo le dve planetarni poravnavi, toda vsaka izmed njih nosi svojo izjemno moč. …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.