Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 13. do 19. junija 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 13. do 19. junija 2022)

Vpliv polne Lune in Marsova združitev z Hironom bosta glavni temi tega tedna: zdravljenje in preobrazba. Merkur, planet komunikacije, miselnih procesov in intelekta, 13. junija ponovno vstopi v svoje vladajoče znamenje in spodbuja obdobje hitrega razmišljanja, bistrosti, duhovitosti in radovednosti. Ta energija je primerna pri večopravilnosti in hitremu prehajanju z enega opravila (projekta) na drugega. Torkova polna Luna bo zasijala v strelcu, v zelo avanturističnem in optimističnem znamenju. To je odličen dan za povečano aktivnost in izstop iz cone udobja. Drznite se narediti nekaj drugačnega, premaknite svoje meje ali se posvetite športu. Če ste zaljubljeni, bi lahko sobotni kvadrat med Venero in Saturnom obetal, saj prinaša stabilnost in vzdržljivost vsem vrstam partnerstev. Sonce v kvadratu z Neptunom nas opominja, naj poiščemo bolj zdrave načine svojega duhovnega napredka. Če še ne veste katerega, je sobotna hoja po žerjavici na Kureščku lahko ideja.

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

  1. junij: Merkur vstopi v dvojčka kjer bo ostal do 5. julija. Merkur je od 30. aprila do 23. maja že bival v svoji hiši! V biku je bil od 23. maja do 13. junija. Merkur je doma v dvojčkih, tu se rad zadržuje. Bik ga je malo upočasnil, zdaj pa bo pokazal vse, kar zmore. Pretok informacij bo nekoliko hitrejši. Ko rečemo Merkur mislimo na komunikacijo, ko rečemo Merkur v dvojčkih mislimo na "komunikacijo na kvadrat". Postanemo bolj radovedni, družabni, bolj komunikativni. Razmišljali bomo jasno, natančno in hitro. Želimo biti dobro obveščeni. Kot naročen za dijake in študente za zaključek šolskega leta. Lažje boste komunicirali kot običajno, izmenjevali ideje, misli, informacije, se družili z vsemi. Humor in duhovitost sta tudi del te zgodbe. Poglejte v vaši natalni karti hišo in z njo področje življenja, skozi katerega Merkur tokrat prehaja. Tu se bo spodbudila energija dvojčkov in (po) nekaj od naštetega bo aktualno v obdobju tega tranzita. Če so Merkurjevi natalni aspekti v vaši karti dobri, bo vse tako, kot je opisano zgoraj, če so aspekti nekoliko bolj zapleteni, se morda kaj "pokvari" in lahko ne dokončate vsega, kar ste začeli, ste lahko malce površni in bo občutek pomanjkanja koncentracije.
  2. junij: Polna Luna v strelcu. Lani je bila polna Luna v strelcu 26. maja in takrat smo imeli popoln Lunin mrk! Ta polna Luna je tudi super polna Luna. Nekoliko bo večja in svetlejša od tipične polne Lune. Vsaka polna Luna (opozicija) išče ravnovesje. Tu je izražena potreba po ravnotežju, a je ravno to tisto, kar manjka, ga ni, zato so možni različni dogodki ali samo psihični vplivi. Tu si "višji um" - strelec in "nižji um" - dvojčka nasprotujeta. Medtem, ko nas energija strelca spodbuja k širšemu razmišljanju in razumevanju, k širjenju obzorij, energija dvojčkov potrebuje logično in nekoliko ožje razmišljanje. Medtem, ko bi nas strelec rad odpeljal nekam daleč v kakšen širši prostor, dvojček vleče proti bližnji okolici. Strelec želi dlje, bolje, več, širše, dvojček želi biti zraven, ne zelo daleč. Zanemarjanje katere od teh strani prinaša težave, krize, tesnobo.
  3. junij: Venera konjunkcija Severni Lunin vozel. Vsekakor lepa energija, zgodba o ljubezni in odnosih. To je močna energija samozavesti. Lunini vozlišči sta vedno v paru, sta v opoziciji, zato je Venera v opoziciji z Južnim Luninim vozlom v škorpijonu. Ta konjunkcija zagotovo pritegne dobre stvari. Če v času te konjunkcije nekoga srečate, je ta oseba lahko prava. Konjunkcija je v biku, kar lahko pomeni, da boste našli tako čustveno kot materialno varnost. Ker je ta konjunkcija v opoziciji s JLV v škorpijonu, je možno da boste nekaj ali nekoga pustili za sabo.
  4. junij: Mars konjunkcija Hiron. Srečanje po dveh letih. Zadnjič sta se srečala 14. julija 2020, potem se je začel nov cikel, ki se zdaj končuje! 14. julija sta se prvič srečala v ovnu (do takrat so bila srečanja v ribah), to je zdaj njuno drugo srečanje v ovnu. Zadnje srečanje v ovnu bo 16. maja 2026. Ta konjunkcija bo v nas izzvala potrebo po ozdravitvi naše agresivne strani. Ključ oziroma zdravilo bo v zdravljenju jeze, besa, strahu. Zavedajte se svojih dejanj! Izogibajte se agresiji, impulzivnosti, jezi, svoji in tuji! Bodite pogumni in močni, izkoristite najboljšo energijo ovna. Ta cikel, konjunkcija, traja od 15. junija 2022 do 29. maja 2024.
  5. junij: Sonce trigon (r) Saturn. Dobra energija za več odgovornosti, samodisciplino, potrpežljivost. Dober odnos s starejšimi, z oblastmi nasploh, poslovnimi sodelavci. Kratkotrajen, a močan aspekt. Nekomu bo v pomoč pri karieri (napredovanju), drugim pri dolgoročnih načrtih in ciljih. Energija odločnosti, za prevzemanje odgovornosti, krepitev samozavesti, energija modrosti. S to energijo lažje dosežete vse, kar ste si zadali. Lažje je uspeti, se dvigniti, nadgraditi. Dva močna planeta (Sonce, Saturn), dve zračni energiji (dvojček, vodnar) skupaj v aspektu sodelovanja (trigon) zmoreta vse, uporabite jo! Ob dejstvu, da je Saturn retrograden, morda dokončate nekaj, kar je ostalo nedokončano.
  6. junij: Sonce kvadrat Neptun. Kjerkoli je Neptun v kvadratnem aspektu, je nekaj megle, zmede, nejasnosti, možnost razočaranja, laži, prevar. Sonce je v dvojčkih in prinaša zgodbo misli, besed, komunikacije, tesnih odnosov, soseske, lokalne skupnosti, trgovine, kratkih izletov. Neptun se dviga iz vode rib, je v harmoniji s kozmosom. S seboj nosi energijo domišljije, in kljub kvadratu sta očarana drug nad drugim. S to energijo se lahko porajajo dvomi o lastni identiteti, dvom o ambicijah, oslabljeni volji, energiji. Energija s katero se običajno izogibamo odgovornosti. Zdi se, da je Neptun tu, da pretrese Sonce. Lahko je tako, lahko pa vas popelje v svet domišljije, ustvarjalnosti, duhovnosti. Izbira je še vedno naša. 
  7. junij: Venera kvadrat Saturn. Kjer koli je Saturn, se nekaj ohladi, skrči. Mnogi bodo skozi ta tranzit občutili pomanjkanje ljubezni, imeli občutek nenaklonjenosti, kar je težko, tudi če ste v razmerju. Tovrstno hlajenje je neke vrste preizkus za razmerje. Ravnovesje pri dajanju in prejemanju je porušeno, nekdo ima tukaj vtis, da je žrtev. Namig: ta tranzit ne traja dolgo, imate možnost, da na pameten način premagate morebitne težave, ne glede na to, ali ste v zvezi ali ne.
  8. junij: Venera sekstil Neptun. Čas je za romantiko, čudeže, sorodne duše. Sanje (Neptun) idealne ljubezni (Venera). S tem aspektom boste željni lepote, harmonije in dobrote. Ta prijeten aspekt bo v vaše življenje prinesel ustvarjalnost in domišljijo. Sprostite se in uživajte, vzemite si premor. Glasba, meditacija in umetnost vam bodo prinesli navdih, ki ga potrebujete, uživajte! Ni boljšega aspekta za obujanje romantike v zvezi. Ta aspekt je idealen za romantična srečanja! Odlično je tudi za strast, da oživi strast tam, kjer je potrebna! 

 

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven 

Vaš intelekt bo prevzel vodstvo po tem, ko bo Merkur, v ponedeljek (do 4. julija) prešel v dvojčka v vašem mentalnem področju. Dajte svoji radovednosti ta teden prosto pot– bolj ko se lahko ukvarjate z različnimi interesi, srečnejši boste. Nato bo polna Luna v strelcu v torek spodbudila vašo pustolovsko stran. Adrenalinski športi vam bodo privlačni a bodite previdni, in ne dovolite, da bi vaša nepremišljenost zanemarila varnostne ukrepe. To je dober čas tudi za potovanja, zlasti potovanja, povezana s študijem ali izobraževanjem. Sobotni kvadrat med Venero in resnim Saturnom je lahko dobra novica za vaše nihajoče finance, vendar se izogibajte zadolževanju. Ta vpliv lahko sproži tudi kakršne koli pomisleke glede zavezanosti, dolgočasja ali pravičnosti v razmerju.

Bik 

Premik Merkurja v finančno območje vaše natalne karte je koristen, če ste imeli težave s proračunom. Ta vpliv vam pomaga, da sprejemate bolj racionalne odločitve in povečate svoj zaslužek. Nato bo torkova polna Luna v strelcu spodbudila vašo potrebo po intimnosti. Ker pa je na sceni tudi zavajajoči Neptun, se boste morali v tem tednu odločiti, s kom boste delili svoje telo, um in/ali čustva. Ta konec tedna lahko kvadrat Venere v vašem znamenju s Saturnom zmanjša vašo samozavest. Po drugi strani pa lahko dobite močno podporo svojega vladajočega planeta, Venere, da vam zagotovi avtoriteto in kompetenco.

Dvojčka 

Vaš vladajoči planet v ponedeljek prispe 'domov' v vaše znamenje, kar daje ton igrivemu, radovednemu, intelektualno spodbudnemu tednu. Težko se boste osredotočili le na eno stvar, vendar je to odlično obdobje za razmišljanje, ustvarjalnost in zbiranje idej. Medtem polna Luna v torek pride v vaše ljubezensko območje. To bi lahko prineslo mini čustveno dramo v razmerju - vendar obstaja tudi občutek ozdravitve, še posebej, če sta oba iskrena. V soboto poiščite ustvarjalni navdih, saj trk Venere s težkim Saturnom lahko pretrese romantiko, hkrati pa ponudi resničnost ljubezni. Prepričajte se, da ne boste postali pesimistični.

Rak 

Merkurjeva sprememba znamenja v ponedeljek lahko spodbudi potovanje navznoter. Spomini na preteklost bodo prinesli vpogled v to, zakaj so bili določeni ljudje ali situacije del vašega življenja. Med polno Luno v torek imate priložnost, da se povežete z delom, morda dokončate projekt ali celo zapustite eno ekipo in se pridružite novi. Ta polna luna v strelcu bo napolnila vaše vsakodnevne aktivnosti večino tedna. Ker pa je tudi Neptun na sceni, lahko nejasno razmišljanje ali neurejena komunikacija zmoti vaš urnik. Sobotni kvadrat med Venero in trdovratnim Saturnom povzroči pesimizem glede vašega družabnega življenja. Po drugi strani pa daje prednost iskanju nasvetov pri zrelem ali modrem prijatelju.

Lev 

Vaše povezave s prijatelji in skupinami se bodo stopnjevale, ko bo Merkur v ponedeljek (do 4. julija) prešel v dvojčka. Napolnili se boste z energijo, ko boste lahko med skupinskimi dejavnostmi delili ideje in navezali nove stike. Nato vas lahko polna Luna v strelcu v torek spravi v dobro voljo, ko gre za romantiko. Vendar pa se boste morali z meglenim Neptunom na sceni prepričati, da so ljudje, ki jih srečate, pristni. Čez vikend kvadrat med Venero in Saturnom poudarja konflikt med vašim časom v službi in časom doma. Morda se bo treba nečemu odreči.

Devica 

Med ponedeljkom in 4. julijem vas bo Merkurjev tranzit skozi dvojčka spodbudil k razmišljanju o ciljih. Premislek in mreženje s podobno mislečimi strokovnjaki vam lahko pomagata pri napredovanju v karieri. Vaše komunikacijske veščine so presenetljive, zato je odličen čas za prodajo vaših talentov na razgovorih za službo ali na predstavitvah. Torkova polna Luna sije iz vaše družinske cone in poudarja odrekanje, ki ga boste morda morali narediti doma, da boste uspeli v poklicu. To ravnotežje nikoli ni enostavno vzpostaviti, vendar vam lahko sobotni kvadrat med Venero in Saturnom pomaga najti boljši način za načrtovanje številnih zahtev glede vašega časa.

Tehtnica 

Osredotočeni boste na pridobivanje višjega znanja, ko bo Merkur v ponedeljek prešel v dvojčka. Informacije, ki jih iščete, lahko vključujejo duhovna prepričanja, filozofijo ali drugo temo, ki širi vaša obzorja. Morda boste dobili tudi željo po raziskovanju oddaljenih lokacij. Skratka, to je pravi čas, da začnete študirati, se naučiti nove veščine ali razširiti svoja obzorja s potovanji. Nato bo polna Luna v strelcu v torek napolnila vaš intelekt večino tedna. Vendar pa lahko zahtevni aspekt Neptuna spodbudi vašo domišljijo in zamegli dejstva, zato bodite pozorni na podrobnosti. Glede vaših nedavnih projektov pa polna Luna obeta uspešen zaključek nečesa zelo zahtevnega. V soboto poiščite stabilnost v razmerju, kajti trk Venere s Saturnom lahko sproži težave z dajanjem ali prejemanjem ljubezni. Po drugi strani pa vas lahko tudi opolnomoči, da se ozdravite od te duševne blokade.

Škorpijon 

Med ponedeljkom in 4. julijem bo Merkurjev tranzit skozi dvojčka spodbudil misli in pogovore o seksu, psihologiji, zdravljenju ali psihičnih pojavih. Vaše razmišljanje je globoko, vendar se prepričajte, da ne zapadete v obsedenost. Polna Luna sije iz denarnega območja vaše natalne karte in je to odličen čas za manifestacijo, razmišljanje o blaginji in obilju. Bodite pozorni, kajti vpliv Neptuna, lahko poveča ali zmanjša zaupanje v vašo moč zaslužka. Pogled je lahko zamegljen, ko gre za denar. Čez vikend Venera v vašem partnerskem področju trči z omejevalnim Saturnom, zaradi česar lahko razvijete negativen pogled na odnose. Odmik in pridobitev širšega pogled, vam lahko pomaga najti rešitev.

Strelec 

Med ponedeljkom in 4. julijem bo Merkurjev tranzit skozi dvojčka usmeril vašo pozornost k partnerstvu. Morda boste motivirani za načrtovanje velikega dogodka s partnerjem ali pa uporabili spletno mesto za zmenke, če ste samski, da bi spoznali sorodno dušo. Ta vpliv bi vam moral pomagati, da s partnerjem delite svoje sanje in ideje, pa tudi vsakodnevne skrbi, s čimer poglobite obstoječo vez. Polna Luna v vašem znamenju v torek je tudi čas, da močno zasijete. Trenutno ste popolnoma pristni in ponosni, da se zavzemate za to, kdo ste in v kaj verjamete. To je močan čas, še posebej, če poskušate spremeniti srce in misli. Čez vikend pa pazite, da ne boste preveč nasilni s svojimi mnenji, še posebej, če ste v službi. Manj je več, ko je Venera v kvadratu s Saturnom. Delo s prijateljem ali partnerjem na skupnem cilju bi lahko bila rešitev.

Kozorog 

To je za vas videti kot naporen teden, a na srečo Merkurjeva sprememba znamenj poudarja osebno organiziranost. Lahko ostanete na pravi poti, če vse natančno razporedite, naredite sezname, beležite in nastavite veliko opomnikov! Skratka, med ponedeljkom in 4. julijem vas bo Merkurjev tranzit skozi dvojčka spodbudil k razmišljanju o delu in/ali dobrem počutju. Vendar pa lahko polna Luna v Strelcu, ki v torek trči z Neptunom, odvrne vašo pozornost od praktičnosti, saj napolni vaš notranji svet. Večji del tedna bo morda težko sprejemati jasne odločitve. Po drugi strani pa lahko uporabite svojo domišljijo in intuicijo, da spodbudite svojo ustvarjalnost. Bodite pozorni na nekaj psihičnih ali duhovnih izkušenj med polno Luno v torek. Če ste v zadnjem času imeli finančno težave, vam bo sobotni kvadrat Venere in-Saturna pomagal stabilizirati denarno situacijo. Samo ne dovolite, da vas vaš trmast Saturn naredi pesimistične glede ljubezni.

Vodnar 

Zaradi Merkurjeve spremembe znamenj je ta teden za vas živahen, poln priložnosti, da ste spontani in se zabavate. Ne jemljite življenje preveč resno – poiščite humor v vsakem trenutku, če je le mogoče. Ko bo v torek polna Luna zasijala iz vašega socialnega območja, boste lahko odkrili, da ima relativno nov prijatelj pravi namen v vašem življenju. Srečanje je bilo usojeno, a morda minljivo - na vas je, da čim bolje izkoristite ta skupni čas. Napetosti v družini bi se morale čez vikend stabilizirati, zahvaljujoč pomirjujočemu a izzivalnem vplivu kvadrata med Venero in-Saturnom. Med vikendom boste bolj osredotočeni na dokončanje stvari kot na zabavo.

Ribi 

Merkurjeva sprememba znamenja pomeni konec neodločnosti glede domačih zadev. Zdaj je čas za druženja, ureditev bivanja in izboljšave doma, čas za nepremičninske zadeve, in podobno. Vaš čas za domače zadeve pa bo morda kratek, saj polna Luna v torek poudarja mini krizo v karieri. Morda boste zaradi svoje presoje pahnjeni v središče pozornosti, vendar bi morali to videti kot priložnost – pokazati svetu, kaj zmorete. Ta konec tedna bo Venera v vašem mentalnem področju trčila s trdovratnim Saturnom in lahko zasenčila vaš pogled na odnose. Tudi vaše samo izražanje je lahko prizadeto. Korajžno naprej. 

 

Sorodne objave

Tedenski horoskop – Kar trije planeti se premaknejo v Dvojčka (od 20. do 26. maja 2024)

Pripravite se na čudovit in razburljiv teden, poln dogajanja! Ta teden nas bo preplavil valnavdušenja, idej, načrtov, …

Tedenski horoskop – Drznite si raziskovati in rastite! (od 13. do 19. maja 2024)

Naš nenadomestljivi astrolog Jimmy zagotavlja, da bo ta teden obarvan z vsemi vrstami slastnih presenečenj, ki …

Tedenski horoskop (od 6. do 12. maja 2024)

Ta teden nas kliče, da usmerimo svojo pozornost na nekaj ključnih kozmičnih dogodkov, z znamenjem čutne neposrednosti in …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.