Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 12. do 18. septembra 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 12. do 18. septembra 2022)

V prvem delu tedna bomo pod vplivom razmeroma stabilne, prizemljene energije, zlasti zaradi Luninih vplivov v torek, sredo in četrtek. To je dobro obdobje za rutinska dela, opravil in vsakodnevnih obveznosti. Petek pa prinaša nekoliko težji utrip. Venera bo v petek v zahtevni in kritični devici v napetem aspektu z Marsom, ki je v temperamentnih dvojčkih. Bolj ko drugi ali partner želi, da so stvari podrobne in urejene, bolj bomo verjetno razočarani. Enostavnost in raznolikost se ne ujemata! Intimni odnosi lahko postanejo napeti in če iščete nova razmerja se v tem momentu morda zdijo nemogoča. Toliko izbir - a nobena ne diši dobro. Torej, napet kvadrat med Venero in Marsom prinaša nekaj toksičnih komunikacijskih težav in možnost pomanjkanje spoštovanja. Nato se bo istega dne močno Sonce zoperstavilo (opozicija) meglenemu Neptunu. Ravno, ko se odločimo za določeno stvar, se bo pojavila meglica zmede in dvomov in postanemo zelo konfuzni. Odločitev, da si zatiskamo oči pred resničnostjo glede naših odnosih, bo imela ceno - in ta teden bi bilo bolje, če bi se izognili kateri koli od teh situacij. V nedeljo je Merkur v opoziciji z retrogradnim Jupitrom, tako da bodo morebitne tehnične napake ali motnje v komunikaciji verjetno še povečane. Uspeh je namenjen tistim, ki lahko nadzorujejo svoje zmede in frustracije, pri čemer jim, ko se teden bliža koncu, pomaga konstruktiven trigon med Soncem in Plutonom.

 

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

16. september: kvadrat Venere z Marsom. V letu 2020 smo imeli ta aspekt trikrat (januarja, junija, septembra), enkrat v letu 2021, 20. februarja. Tudi letos ga bomo imeli samo enkrat. Ta aspekt bi lahko poimenovali tudi: Ko se ljubimca prepirata. Ta kvadrat med večnima zaljubljencema Venero in Marsom bi lahko povzročil nekaj prepirov ali veliko strasti, čeprav je možno tudi oboje hkrati! S tem aspektom se pojavljajo strasti, nemiri, konflikti, včasih tudi ljubosumje. Ta kvadrat bi lahko bil tudi spodbuda za nekaj ustvarjalnega, strastnega, nekaj, kar vas bo spodbudilo. Že dolgo nismo imeli kvadrata med Venero v devici in Marsom v dvojčkih. Zadnjič smo imeli ta kvadrat v teh znanjih 8. avgusta 2007. Venera v devici obožuje malenkosti, rada ima rutino, delavnost, ustrežljivost, rada je uporabna, analizira, načrtuje. Mars v dvojčku ne mara ravno rutine, rad spreminja načrte, rad ima več načrtov hkrati, zdaj je tu in potem nekje drugje. Venera v devici je rada praktična, Mars v dvojčkih je vse prej kot praktičen. Venera rada ve kaj se bo zgodilo, Mars se prilagaja dogodkom. Venera ima svoje želje in potrebe, Mars pa svoje. Venero vse to moti, jezi jo Marsova površnost, spremenljivost. Pod vplivom tega aspekta so možni prepiri, saj si Mars želi eno, Venera pa čisto nekaj drugega. Tukaj je nestrpnost dveh energij - devica nasproti dvojčka. Skratka, od srede do naslednjega ponedeljka ta aspekt prinaša možnost jeze, pomanjkanja samokontrole in impulzivnosti. Povečana spolna želja in tekmovalna energija lahko povzročita napetost v odnosih. Če ste samski in hodite na zmenke, pazite, da ne znižate svoje standarde ali ne zabredete zaradi svojega nepotrpežljivega poželenja.

17. september: Sonce opozicija Neptun. Enkrat letno imamo ta aspekta. Lani smo ga imeli 14. septembra, letos 17. septembra. Opozicijo med Soncem v devici in Neptunom v ribah bomo zadnjič imeli 21. septembra 2024. Trenutna opozicija od avgusta 2012 do septembra 2024 je na osi devica/ribi: realnost nasproti sanjam. Pri tem aspektu je možno, da boste čutili tudi pomanjkanje energije. Pri nekomu se bo to odražalo, kot kriza identitete, pomanjkanje samozavesti, pri drugih pa kot zmeda, občutek prevare, iluzija, razočaranje. Logika in domišljija v nasprotju. Sonce v devici nasproti čarobnega Neptuna v ribah. Rešitev je v domišljiji, kreativnosti, ustvarjanju, ker smo vsi nekje v sebi umetniki, le prebuditi ga moramo. Če vam to ne uspe, pa vsaj uživajte v umetnosti: poglejte film, poslušajte glasbo, ali meditirajte zraven vode (morje, reka, jezero, ribnik). Skratka, Sonce v opoziciji z Neptunom od srede do nedelje vas lahko naredi dovzetne za zmedo in prevaro, kar vodi v negotovost in malodušje. Naučite se reči ne in odmakniti. 

Če se lahko izognete konfliktom ega in se povlečete vase, je to odličen čas za razvoj vaše ustvarjalne, dobrodelne in duhovne narave. Kot za nalašč, da se udeležite duhovni izkušnji Hoje po žerjavici v soboto ob 16 na Kureščku. Še je čas za prijave!

18./19. september: Merkur opozicija Jupiter. Merkur in Jupiter sta običajno enkrat na leto v opoziciji, morda dvakrat! Letos bomo imeli ta aspekt trikrat zaradi retrogradnosti Merkurja: 3. septembra, 19. septembra ter 12. oktobra, ko bo Merkur direkten, Jupiter pa še vedno retrograden. Pri tem aspektu so možna različna pretiravanja. Od pretiranega optimizma do pretiranega pesimizma. Jupiter ima v sebi energijo širjenja tako v pozitivnem kot v negativnem smislu. Možni različni ekstremi! Nekaj časa bodite previdni na področju vzgoje, prava, pravičnosti, morale. Pazite, da se ne "izgubite" v morju informacij, da ne pretiravate z izjavami. Če ste sredi urejanja kakšne dokumentacije bodite previdni. Tisti, ki se odpravljate na pot, pa bodite pozorni na papirje in dokumente, pa tudi na denar. S tem tranzitom je težko ločiti resnico od fikcije, resničnost od fantazije. Težko se je osredotočiti na eno stvar. Um "skače" z ene stvari na drugo. S to energijo je težko ustavili tako misli kot besede, tako izgovorjene kot zapisane! "Glava polna idej". Nasvet: Kot pri vsaki opoziciji je treba najti ravnovesje, ravnovesje misli, besed, komunikacije. Preden se odločite ali uresničite neko idejo, počakajte, vzemite si čas, ne hitite. To opozicijo bodo najbolj občutili ovni in tehtnica, raki in ribi – kardinalna znamenja, pa tudi vsi tisti, ki imajo v teh znamenjih nekaj planetov v razponu od 1° do 6°. Hiše v teh znamenjih v vaši natalni karti se bodo aktivirale trikrat! Torej, ta aspekt, od 15. do 21. septembra, prinaša optimizem, široko razgledanost in velike načrte za vašo prihodnost. Toda možnost pretiravanja in manjkajočih podrobnosti pomeni, da se morate osredotočiti le na eno stvar hkrati. Sreča je možna, vendar bi pohlep ali pretirana samozavest vodila v izgubo ali zadrego. To je dobra energija, da preverite načrte, ideje in prepričanja.

18./19. september: Sonce trigon Pluton. Ta aspekt, od 16. do 21. septembra, prinaša intenzivna in globoka doživetja. Imeli boste večjo moč in vpliv na svoje življenje, dogodke in ljudi okoli sebe. Močnejši občutek samopodobe in moči vam pomaga narediti dober vtis na nadrejene. Tudi osebne in poklicne težave je mogoče lažje rešiti.

 

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven 

Odnosi se lahko izboljšajo na začetku tedna, ko se vaša vibracija dviguje. Izražanje svojih čustev bo lažje kot običajno, zato se odprite in izrazite. Morda se boste zataknili, če boste v petek ali soboto neodločni ali izgubljeni v domišljiji, ko bo v središču pozornosti megleni Neptun. Če se zavedate svojih namer, boste ostali na pravi poti. Bodite pripravljeni na nekaj napetosti v petek, ko se spopadeta Venera in Mars. Venera je v napetem odnosu z vašim vladarjem Marsom v vašem mentalnem in komunikativnem področju in vam prebuja potrebo po komunikaciji. Vendar pa to, kar boste rekli, morda ne odraža vaših resničnih občutkov. Veličastni načrti ali besede lahko v nedeljo porušijo intimno razmerje, saj je Merkur v vašem partnerskem področju v nasprotju z ekspanzivnim Jupitrom. Pravzaprav sta oba na isti strani, zato naj vas morebitni nesporazumi ne ovirajo.

Bik 

Luna v vašem znamenju do sredine tega tedna vas kopa v pomirjujoči, tolažilni energiji – kot nalašč za uživanje življenja. To se bo spremenilo od sredine tedna, ko bo naelektrena konjunkcija Lune in Urana v vašem znamenju sprožila nenaden navdih glede vašega osebnega življenja. Poglejte, ali se vam odpira nova pot (ali vsaj čustveni premik). Vendar pa lahko hkrati spopad s Saturnom povzroči vprašanje varnosti, še posebej, če morate narediti nekaj sprememb, preden lahko izpolnite svoje sanje. V petek pa bi lahko prišlo do konflikta med srcem in umom, ko bo vaš vladajoči planet Venera v kvadratu z Marsom. Verjetni so prepiri zaradi denarja ali spogledovanja; pametno bi bilo, da ne sprožite obtožb tam, kjer nimate dokazov. Nedeljska opozicija retrogradnega Merkurja in Jupitra, vas opominja, da se pravočasno izklopite in sprostite.

Dvojčka 

Iskren pogovor s dobrim prijateljem bo v ponedeljek izvabil najboljše iz vas. Kasneje se v petek in soboto Venera spopade z Marsom v vašem znamenju, kar lahko sproži spopad volj, najverjetneje v vašem domačem okolju. Če svojemu srcu dovolite iskren pogovor, vam to lahko pomaga obnoviti harmonijo. Poleg tega lahko opozicija Sonca z meglenim Neptunu izkrivi resnico o tem, na karkoli (ali na koga) ste trenutno osredotočeni. Prizadevajte si odkriti osnovni vzrok dogajanja. Nazadnje, vaš vladar Merkur v nedeljo nasprotuje Jupitru, kar bo spodbudilo živahne pogovore s prijateljem ali skupino.

Rak 

Večino tega tedna boste občutili zelo prijazno in družabno vzdušje. Še posebej sredina tedna je zelo dober čas za pogajanja, poslovno mreženje in načrtovanje strategij s sodelavci. V petek pa dobro poskrbite za svojo zasebnost, ko bo napet kvadrat med Venero in Marsom razburkal skrivnost iz vaše preteklosti, ki bi jo najraje zamolčali. Bodite previdni, s kom se boste odločili deliti informacije, saj vsem ne gre zaupati. Nedeljska opozicija retrogradnega Merkurja in Jupitra vas poziva, da bolj razmišljate o ravnotežju med poklicnim in zasebnim življenjem. Morda ste pred kratkim sledili cilju »imeti vse« – toda v srcu veste, da vas to pelje v izgorelost. Nekaj je treba spremeniti.

Lev 

Praktična Lunarna energija je odlična za napredek pri delu, še posebej sredi tedna. Vaše ambicije so močne in izkoristite vsako priložnost, ki jo boste deleženi, da napredujete. Denarna vprašanja ali nesoglasja glede moralnih vrednot so jedro zapletenega spora, ki bo verjetno izbruhnil v petek, ko se spopadeta Venera in Mars. Torej, proti koncu tedna lahko spopad Venere in Marsa v vašem nezavednem in družbenem svetu sproži kakršne koli občutke, ki jih imate glede svoje sposobnosti povezovanja z ljudmi. Prav tako lahko vpliva na vašo odločnost med družabnimi dejavnostmi in mejo med romanco in prijateljstvom. Nazadnje, Merkur v vašem mentalnem področju v nedeljo nasprotuje Jupitru, kar vam lahko pomaga videti širšo sliko, povezano z nečim, na kar ste osredotočeni. Prevelik optimizem lahko povzroči težave.

Devica 

Ta teden bodite pozorni na nenaden preblisk vpogleda in bodite previdni glede kakršnih koli občutkov pesimizma ali skepticizma, ki bi lahko blokirali vaše notranje vodstvo. Proti koncu tedna se Venera v vašem znamenju spopade z Marsom, kar lahko pripravi teren za konflikt z nekom, ki vas privlači. Razprava o tem, kdo je za kaj odgovoren, je lahko del problema. Druga možnost je, da se težava vrti okoli vaše kariere in tega, kar želite v svojem osebnem življenju. Nazadnje, vaš vladar Merkur v opoziciji z Jupitrom v nedeljo lahko navdihne val pozitivnosti. Pri vseh finančnih transakcijah bodite pozorni na podrobnosti.

Tehtnica 

Prizadevanja za samopomoč in samo izboljšanje so sredi tedna deležna ogromne Lunarne podpore, zato si še naprej prizadevajte za svoje cilje; zagotovo greste v pravo smer. V petek se lahko borite z vprašanji poštenosti in pravičnosti, še posebej, če se je vam ali ljubljeni osebi pred kratkim zgodila krivica. Ko se Venera in Mars spopadeta, močna mnenja lahko prevzamejo vašo pozornost, zaradi česar se počutite, kot da ste pozabljeni. Ne prenašajte tega na svojega partnerja. Retrogradni Merkur v vašem znamenju nasprotuje retrogradnemu Jupitru v vašem območju ljubezni v nedeljo, kar je recept za pretirano reakcijo in burne prepire, ali pa sproži živahen pogovor ali pretiran optimizem glede odnosa. Spomnite se, zakaj se ljubite; dihajte in se osredotočite na pozitivne stvari.

Škorpijon 

Konjunkcija Lune in Urana na področju vašega partnerstva sredi tedna lahko prinese nov vpogled - aha moment glede odnosa. Spopad s skeptičnim Saturnom pa lahko sproži odpor do tega vpogleda. Ob vikendu se Venera na vašem socialnem področju spopade z Marsom, kar lahko sproži konflikt med romanco in prijateljstvom. Druga možnost je, da se vsaj zaenkrat odločite za lažji pristop do ljubezni. Ko združite svoje um in srce, boste lažje kot običajno sprejemali dobre odločitve. Končno lahko Merkurjeva opozicija z Jupitrom v nedeljo prebudi vašo intuicijo in vas spodbudi k razmišljanju o preteklosti.

Strelec 

V tem tednu se boste lažje osredotočili – to je odličen čas, da nadoknadite stvari, ki bi jih verjetno morali narediti že pred tedni. Proti vikendu se Venera spopade z Marsom na vašem partnerskem področju, kar lahko pripravi teren za manjši konflikt. Če vaš partner ne razume, zakaj se tako trudite, se bo počutil užaljenega ali izpuščenega – podelite svoje sanje in cilje, da boste lahko na isti valovni. Končno, Merkur nasprotuje Jupitru v vašem romantičnem področju v nedeljo, kar lahko navdihne pozitivnost o vašem partnerskem življenju ali pogovor o ljubezni. Če iščete romantiko, lahko spletni vir prinese občudovalca.

Kozorog 

Lunin vpliv sredi tedna »požgečka« vaš smisel za zabavo, zato je veliko priložnosti spontanost in zabavo. Če ste samski, je to tudi sijajna energija za spoznavanje nekoga novega - in tudi zelo čutna! Kvadrat med Venero in Marsom v petek pa povzroča nekaj zmede. Morda boste naleteli na različne ljudi, ki vam govorijo različne stvari, in niste prepričani, komu verjeti. Izogibajte se delovanju na podlagi informacij iz tretje roke, dokler stvari niso jasne. Opozicija med retrogradnim Merkurjem in Jupitrom v nedeljo je opozorilo za vaše ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem. Poiščite rešitve, ki vam bodo omogočile več dela od doma, da boste prihranili čas, energijo in frustracije.

Vodnar 

Srčna komunikacija lahko na začetku tedna pritegne pozornost drugih. Če se sredi tedna počutite nemirno, je to verjetno zato, ker konjunkcija Lune in Urana buri vaša čustva, morda zaradi družinske zadeve. Ob koncu tedna lahko Venerin spopad z Marsom sproži konflikt med tem, kar je potrebno za resnično intimnost, in idejo, da stvari ostanejo lahkotne. Bodite pripravljeni deliti svoje srce. Nazadnje, Merkurjeva opozicija z Jupitrom v vaših mentalnih sferah v nedeljo lahko navdihne širši pogled na vaša duhovna prepričanja. Morda vas bo tudi spodbudilo v raziskovanje oddaljene dežele.

Ribi 

Bodite pozorni na nenaden vpogled v odnos, ki se vam obeta proti sredini tedna. Morda boste sprva skeptični do tega, vendar ga vseeno preizkusite. Morda boste ugotovili, da se prilega vašemu srcu. Kasneje se Venera v vašem partnerskem področju v petek in soboto spopade z Marsom. To lahko osvetli neravnovesje v odnosu. Uravnoteženje aktivnosti in pasivnosti je lahko težava, vendar spremljajoči aspekti Neptuna lahko otežijo jasno videnje stvari. Končno bo Merkurjeva opozicija z Jupitrom v nedeljo prebudila vašo radovednost o paranormalnem. Lahko prinese tudi nenavadno psihično izkušnjo - če ste temu odprti.

Sorodne objave

Tedenski horoskop (od 22. do 28. aprila 2024)

Ta teden nam nebeški oder prinašajo le dve planetarni poravnavi, toda vsaka izmed njih nosi svojo izjemno moč. …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.