Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 10. do 16. januarja 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 10. do 16. januarja 2022)

Energije tega tedna bodo predvsem zaznamovane s pozitivnimi navdihi in poguma. Ves teden bodo trije večji planetarni vplivi. Glede na to, da je Neptun vpleten v dva od treh, se zdi, kot da skušamo gledati skozi zamegljena očala. Na koncu nas čaka še retrogradni Merkur. 

11. januarja bo Neptun v ribah v sekstilu s Soncem v kozorogu in kvadratu z Marsom v strelcu. Stoično Sonce lahko da Neptunu trdna tla, medtem ko mistični Neptun daje Soncu nekaj, kar si lahko upa ali si želi. Sekstil je lepa energija za strukturiranje upov, želja in sanj. Čeprav ima sekstil harmonično avro, fantastični Neptun naredi kvadrat z Marsom in ustvarja idealistično norost. Neptun zamegli pot, zato je Mars pri svojem napredovanju onemogočen. Zdaj je čas, da razmislite o vsem, ne da bi sprejeli morebitne napačne ukrepe. 

Skratka, moteče energije, ki se lahko sprožijo, ko se soočata v kvadratu Mars in Neptun, puščajo vsem dobrim prizadevanjem tudi odprt prostor za manipulacijo, laž, prevaro in skrivnost. Ključnega pomena je uskladitev naših ciljev z bolj duhovnimi in mentalno izpolnjujočimi dejavnostmi. Ker vse ni tako, kot se zdi, se definitivno splača biti previden pri tveganjih, ki jih boste sprejeli. Naša komunikacija bo ovirana od petka naprej, ko se Merkur v uporniškem znamenju vodnarja prvič v tem letu, obrne retrogradno. Ker se to začne v vodnarju, bo obarvalo retrogradnega Merkurja z željo po redefiniranju inovativnosti in iznajdljivosti. Retrogradni Merkur zahteva, da premislimo o naši edinstveni miselnosti, zlasti o tem, kako razmišljamo in gledamo na svet. Poleg tega pridejo v poštev teme 11. hiše širše skupnosti, prijateljstva, sanj in tehnologije. Čisto možno je, da bo prišlo do nekaj tehničnih napak, ki bodo vplivale na širšo skupnost, na primer zapiranje platform družbenih medijev. Morda ni idealen čas za začetek kakršnih koli spletnih načrtov, kot je posel ali vlaganje v kriptovaluto. Retrogradni Merkur bi lahko ustavil prijateljstva in sanje in omogočil da bi razmislili o tem, ali ti vidiki ustrezajo našim standardom ali ne. 

Torej, retrogradni Merkur začne tri tedenski vpliv in spremembo v naših življenjih. Spremeniti svoje rutine in biti pripravljeni eksperimentirati in se učiti v naslednjih nekaj tednih je dober nasvet.

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna:

11. januar- Sonce v kozorogu sekstil Neptun v ribah

Sonce bo dvakrat v harmonični povezavi, v sekstilu z Neptunom -  ko je v kozorogu in naslednjič v biku! Kratkotrajen a učinkovit aspekt domišljije in navdiha, je blagodejen za ustvarjalne ljudi, kot tudi za vse tiste, ki so romantični, in tiste na duhovni poti. Malo domišljije nikomur ne škodi. To je energija, ki izzove empatijo. Energije Sonca in Neptuna nas kličejo, da sanjamo, fantaziramo, obarvamo naš svet s svetlejšimi barvami. Ponujajo nam ustvarjalnost, uživanje v umetnosti, glasbi, ponujajo nam izhod in pobeg iz realnosti. Tu je tudi energija mističnega, skrivnostnega in čudežnega.

11. januar -  Mars v strelcu kvadrat Neptun v ribah

Januarski kvadrat je prvi od treh letošnjih. Vsekakor tej neharmonični energiji je treba posvetiti pozornost, kot tudi naslednjim dvema, ki se bosta zgodila 12. oktobra, ko bo Mars v dvojčkih in Neptun, ki je retrograden in 19. novembra, ko je Mars retrograden, Neptun pa direkten. Ta napeta energija varira med močno željo po akciji in apatijo. Ni čas za obljube, niti za verovanje v obljube drugih ljudi, neiskrenost je del te energije. Nezanesljiva intuicija. Fantazija je okrepljena, a taka, da nas lahko pripelje v neželeno smer. V trenutkih krize napeti živci, močna živčnost, včasih histerija. Nekateri strahovi lahko pridejo na površje. Nagnjenost k pretiravanju z alkoholom, cigaretami, drogami in drugimi opojnimi sredstvi. Nenavadni navdihi. Med tem tranzitom morate pogosteje preverjati resničnost. Skratka, ta energija prinaša zavajajoč vpliv v tem tednu. Težave v odnosih se lahko pojavijo zaradi nagnjenosti, da postanete sumničavi, paranoični, ljubosumni ali maščevalni. Ne dovolite, da vas strahovi ali domišljija prevladajo. Bodite previdni pri ponudbah, ki se zdijo predobre, da bi bile resnične.

14. januar - Merkur začne svoje retrogradno gibanje v vodnarju (od 14. januarja do 26. januarja)

To je prvi od štirih retrogradnih ciklov Merkurja letos. Merkur se tako pridruži retrogradni Veneri in retrogradnemu Uranu. V teh dneh lahko srečate starega prijatelja, na ulici ali na internetu. Stare ideje, stare ambicije, stari načrti se vam lahko vrnejo. V tem času končajte, kar je potrebno končati, ponovno preglejte, revidirajte karkoli je potrebno. Od 14. januarja se začne obdobje, za katerega se pogosto reče: Oh ne, a že spet! Začela se bodo znana opozorila: Ne kupujte, ne podpisujte!. Preberite droben tisk, pazite, da ne zamujate in predvsem komu kaj pošljete. Če ni nujno ne potujte, pazite na komunikacijo. Preverite dokumente. Pazite na stvari. Torej, retrogradni Merkur v vodnarju bi lahko sprožil nekatere nesporazume, napake, zamude, okvare ipd. na področju računalnikov, interneta, tehnologije. Če še niste, naredite varnostno kopijo svojih podatkov. Bodite pripravljeni na zamude, ko gre za potovanja, predvsem pa z letalom (Uran), čeprav bi prav na letališču lahko nenadoma srečali starega prijatelja. Možne so okvare elektrike, tehničnih naprav. Trenutno ne kupujte tehničnih naprav ali če morate, pozornost na garancijo. Tu pomagata smisel za humor: Nisem jaz, ampak retrogradni Merkur! Ta retrogradni Merkur je lahko tudi zelo močan, saj nagrajuje fleksibilno razmišljanje, odprtost in pripravljenost za sprejemanje intelektualnih premikov. Vodnar je znan po svoji vizionarski energiji – ko je Merkur retrograden, lahko to vizijo vzamemo in jo uporabimo tudi za notranji razvoj.

16. januar - Sonce konjunkcija Pluton

Ta združitev poveča vašo osebno moč in daje možnost vplivanja na rezultate v življenju. Talent za poglobljeno raziskovanje omogoča, da odkrijete skrivnosti in pridete do dna vseh le-teh. Kompleksna dinamika odnosov nam bo postala jasnejša.

 

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

 

Oven 

Mars, vaš vladar, ki se na začetku tedna spopade z Neptunom, lahko izčrpa vašo motivacijo. Mogoče boste naleteli na težavo ukrepanja, saj se borite proti želji, da bi preprosto bili, kar je za zdaj morda vaša najboljša možnost. Še posebej bodite pozorni na možnost prevare, zato vzemite vse, kar slišite, z velikim ščepcem rezerve. Zaupajte vase in samo vase. Proti koncu tedna ne bodite presenečeni, če boste podvomili o svojih dolgoročnih ciljih. Merkur se v vaši enajsti hiši obrne retrogradno, kar lahko zmoti vaše načrte in komunikacijo, zlasti s prijatelji in skupinami. Upočasnite, dobro premislite in temu ustrezno ponastavite svojo smer. Ob koncu tedna lahko konjunkcija med Soncem in Plutonom tudi v vaši enajsti hiši ciljev sproži obsedenost s svojimi vizijami. Osredotočenost vas lahko premakne naprej.

Bik 

Vaša intenzivna občutljivost pri povezovanju z ljudmi vam lahko izčrpa energijo na začetku tedna, ko se bojevit Mars spopade z Neptunom. Omejite svoje pogovore in družabne dejavnosti na nekaj prijateljev, ki vas podpirajo. Merkur, ki se v petek obrne retrogradno v vaši deseti hiši, karierni coni, je presenetljivo koristen vpliv, kar daje prednost pregledu vaših poklicnih ciljev, vendar se lahko zaplete v komunikaciji. Konec tedna lahko konjunkcija med Soncem in Plutonom v vaši deveti hiši, duhovni coni sproži globok vpogled v vašo prihodnost. Če ste odprti za vodenje in jasno poveste, kaj želite, boste poglobili vašo dovzetnost za sporočila iz drugega sveta.

Dvojčka 

Konflikti med vašim poklicnim življenjem in vašim najbližjim odnosom sta ta teden v središču pozornosti, kajti spopad Marsa z Neptunom na začetku tedna lahko zmoti vašo jasnost, zlasti ko gre za partnerske zadeve. Bodite pozorni na svoje besede in dejanja, da se izognete napačni potezi. Samo nadaljujte; preskočite to težko vzdušje in vedite, da se bo energija kmalu umirila.. Ko bo vaš vladajoči planet Merkur v petek postal retrograden, ostanite mirni; vaše potovalne načrte in komunikacijo lahko zmoti. Po drugi strani pa lahko pregled vaših želja in duhovnih prepričanj prinese vpogled, ki vam razsvetli pot. Konec tedna lahko konjunkcija med Soncem in Plutonom sproži željo po intimnosti ali potrebo po samoti. Vzemite si nekaj časa zase, kar vas bo čustveno napolnilo in imeli boste več energije za prijetne dejavnosti!

Rak 

Videti je, da se v tem tednu počutite obremenjeni z odgovornostmi ali pa ste ujeti v vsakdanje delo, ki bi mu želeli pobegniti. Ne bodite preveč strogi do sebe ter opustite pretirano skrb glede posla (bolj kot običajno). Verjetno je za tako stanje kriv spopad med Marsom in Neptunom. Namesto tega razmislite o tem, da bi nekaj časa posvetili svojemu notranjemu otroku ali ustvarjalnosti. Ko se Merkur v petek obrne retrogradno v vašem psihološkem območju, boste bolje razumeli lastno vrednost, katera se bo povečala. Ta konec tedna bo konjunkcija med Soncem in Plutonom v vašem partnerskem področju okrepila vse glede odnosa, dela ali zaveze. Pripravite se na nekaj intenzivnosti!

Lev 

Skrivnostni spopad Marsa in Neptuna na začetku tedna lahko zmede vašo jasnost glede romantike.. Čeprav ste radi drzni, pomembno je, da se ta teden, izognete prevelikemu tveganju. Ustavite se, umaknite se, upočasnite. Ko že govorimo o zmedi, lahko Merkur, ki se v petek obrne retrogradno, sproži nesporazum z vašim partnerjem ali nekom, ki vam je blizu. To je odličen čas za razmislek o tem, kaj potrebujete od partnerja (ali drugih). To je vaša priložnost, da s partnerjem komunicirate bolj iskreno. Komunicirajta, bolj ko boste odpirali svojo dušo, bližje bosta. Ta konec tedna lahko konjunkcija med Soncem in Plutonom sproži obsedenost nad podrobnostmi, ki vključujejo vaš delovno okolje ali režim prehrane.

Devica 

Spopad med Marsom in Neptun v vašem partnerskem in domačem področju na začetku tedna lahko zmanjša vašo jasnost, ki vključuje vaše zakonsko ali domače življenje. Ukrepanje bo še posebej zahtevno. Vaš vladajoči planet Merkur pa se v petek v vašem območju zdravja obrne retrogradno, kar vam zagotavlja mir in tišino, ki ju potrebujete, da se sprostite in izklopite. Naj se svet za nekaj dni obrača brez vas, še posebej čez vikend. Ta konec tedna lahko konjunkcija med Soncem in Plutonom sproži intenzivno intimno srečanje. Globok pogovor z bližnjo osebo vam bo ponudil nov pogled na nekaj, na kar ste osredotočeni. Sprostitev ali ozdravitev čustvene težave je lahko del procesa.

Tehtnica 

V spopadu Marsa z Neptunom na začetku tedna lahko prikrivanje podrobnosti ali uporaba bližnjic povzroči veliko zmede, če ne celo kaosa. Sredi tedna se bo težko organizirati, saj nimate vseh informacij, ki jih potrebujete, vendar vam to ne bi smelo preprečiti, da bi vsaj izboljšali svoje veščine upravljanja časa. V petek se Merkur v vašem območju zmenkov obrne retrogradno, spodbuja pregled vašega ljubezenskega življenja in ustvarjalnih darov. Vendar pa je začetek novega razmerja ali ustvarjalnega projekta lahko izziv. Ta konec tedna lahko konjunkcija Sonca in Plutona v vaši četrti hiši, hiši doma, sproži vašo odločenost, da nekaj naredite, kar vključuje vašo družino ali lastnino. 

Škorpijon 

Spopad Marsa z Neptunom na začetku tedna lahko vpliva na vašo jasnost glede vašega ljubezenskega življenja. Ne glede na to, ali ste v zvezi ali samski, bo potrebno preverjanje resničnosti. Poleg tega lahko retrogradni Merkur v petek zmoti vaše načrte in komunikacijo, ki vključujejo vaše domače življenje. Morda boste začutili, da vas vleče k obnovi svojih korenin ali stik s starimi prijatelji. To je lahko fascinantno in tudi zdravilno, vendar ne pozabite, da zdaj živite v sedanjosti. Ta konec tedna lahko konjunkcija Sonca in Plutona v vaši tretji hiši, mentalnem področju, okrepi vašo osredotočenost na določeno temo ali osebo do točke obsedenosti. To je odličen čas za raziskovanje, toda vaša obsedenost lahko zamegli resničnost. Poskusite se začasno osredotočiti na nekaj drugega, da pridobite uravnoteženo sliko.

Strelec 

Mars, ki je trenutno v vašem znamenju vas bo verjetno popeljal v vse vrste situacij, v katerih si v resnici ne želite biti in če se počutite, da ste v primežu neodločnosti, je verjetno za to kriv Mars v vašem znamenju, ki se spopada z megličnim Neptunom. Zdaj ni čas za sprejemanje odločitev ali dejanj, zlasti v zvezi z vašim osebnim življenjem. Merkur se v petek v vašem komunikacijskem območju obrne retrogradno, zato tudi vikend ni najboljši čas za težke pogovore. Previdno preverjanje svojih besed, tako izgovorjenih kot napisanih, bo povečalo vaše možnosti, da vas bodo ljudje bolje razumeli. Ta konec tedna vas lahko konjunkcija Sonca in Plutona na vašem finančnem področju spravi v obsedenost z denarjem. Po drugi strani pa lahko prinese tudi vpogled v boljše manifestiranje če upoštevate svojo intuicijo

Kozorog 

Ne bodite presenečeni, če se boste ta teden počutili nekoliko nejasno in predrzno. Mars, ki trenutno prehaja vašo 12 hišo, duhovno cono, ustvarja pretirano dramo. Torek je lahko še posebej naporen dan, če se trenutna drama osredotoča na vaše delovno mesto. Spopad Marsa z Neptunom lahko sproži strahove glede ukrepanja ali izražanja strasti. Poglejte, ali iz vaše preteklosti karkoli blokira vašo zmožnost napredovanja. Merkur se v petek v vašem območju vrednot obrne retrogradno, tako da lahko čez vikend naletite na izziv za svoja prepričanja ali vrednote. Poudarek je, da ste bolj pozorni na finančne odločitve in transakcije. Ta konec tedna bo konjunkcija Sonca in Plutona v vašem znamenju okrepila vašo osebno moč ali, nasprotno, sprožila mračne misli o sebi. Povezovanje z ljudmi, ki cenijo vaš pravi jaz, naj bo vaše poslanstvo.

Vodnar 

Vaše družabno življenje bo ta teden verjetno osciliralo. Spopad Marsa in Neptuna na začetku tedna lahko sproži napačne poteze glede prijateljev ali skupine. Težko boste ugotovili motive drugih ljudi. Prav tako se prepričajte, da vas drugi razumejo, ko se izražate. Čeprav bi se raje izognili soočenju, morda ne boste imeli veliko izbire in se boste morali ta teden spopasti z nekaj jeznimi ljudmi. Ostanite mirni in se čustveno distancirajte. Ko se bo Merkur v petek v vašem znamenju obrnil retrogradno, se boste lahko umaknili in pridobili nekaj prepotrebne zasebnosti. Do takrat pa se samo nasmehnite, stisnite zobe in nadaljujte. Ta konec tedna lahko konjunkcija Sonca in Plutona v vašem nezavednem področju prinese globok vpogled v notranje blokade, ki vas zadržujejo.

Ribi 

Če menite, da so se v začetku tedna nad vami zgrnili črni oblaki, je verjetno krivec Mars, ki se spopade z vašim vladarjem Neptunom. Ostanite v miru in sledite svoji intuiciji. Ko bo Merkur v petek postal retrograden, bo drama zbledela in povrnili boste svoj duševni mir – in razum! To je odličen čas, da analizirate svojo preteklost, da odkrijete ovire, ki vam preprečujejo napredovanje. Ta konec tedna lahko konjunkcija Sonca in Plutona sproži nekaj spora s prijateljem ali skupino, lahko pa vodi tudi do vpogleda v vaše družbene povezave in zavedanje.

Sorodne objave

Tedenski horoskop (od 22. do 28. aprila 2024)

Ta teden nam nebeški oder prinašajo le dve planetarni poravnavi, toda vsaka izmed njih nosi svojo izjemno moč. …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Nazaj

Komentarji

Komentiral Nada |

Retrogradni Merkur se obrne v direktni Merkur 04.02.2022 in ne 26.01.2022, kot je napisano...

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.