PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 1. do 7. avgust 2022)

Tedenski horoskop – splošni pregled   (od 1. do 7. avgust 2022)

Pred nami je končno dolgo pričakovan avgust. Po eni strani je to mesec brez posebnih velikih planetarnih aspektov. Predvsem imamo vse družbene (Jupiter in Saturn) in transpersonalne (Uran, Neptun in Pluton) planete v retrogradnem gibanju. Ta energetska konfiguracija na splošno kaže, da gremo skozi obdobje rekapitulacije (na kolektivni ravni) in obujanja situacije, ki smo jih že videli v zadnjih mesecih, vendar brez posebnih dogodkov. Po tej plati je avgust čas, ko se ukvarjamo z našo osebno realnostjo. Po drugi strani pa smo imeli močno mlado Luno 28. julija, ki sovpada z redko trojno konjunkcijo Urana, Marsa in severnega Luninega vozla v biku. Ta konjunkcija bo še posebej aktivna od 28. julija do 9. avgusta. Na to, kako se te energije manifestirajo, bo vplivala naša raven zavesti in naši nameni. Ta teden se vam bo zdel na trenutke naporen. Konec tedna zaključujeta dva naporna aspekta, ki vključujeta bojeviti planet Mars. Prvi, v ponedeljek, je dramatična in potencialno eksplozivna konjunkcija z Uranom; drugi, v nedeljo, kvadrat s trmastim Saturnom. Pričakujte, da bodo napetosti izražene večji del tedna, zlasti v prepirih med tistimi, ki jim je všeč obstoječe stanje, in tistimi, ki iščejo spremembe. V četrtek se Merkur premakne v analitično devico, kar vas spodbudi k razmišljanju o svojem dobrem počutju in vzbudi zanimanje za storitvene dejavnosti. Za nekaj sladkega, romantičnega olajšanja bo poskrbel blagodejni aspekt nedelje, trigon med Venero in Neptunom.

Skratka, energije tega tedna so pod močnim vplivom odločnega Marsa v konjunkciji z nestalnim Uranom in karmičnim, v prihodnost usmerjenim, Severnim Luninim vozlom. To je teden ponovnega povezovanja s svojim pravim jazom in poslušanja našega navdušenja. Akcija, pobuda, odločnost so odlične lastnosti, s katerimi se lahko ponovno povežete na zdrav in uravnotežen način. Bodite previdni ob loncu tedna. Srečno.

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

1. avgust: Mars konjunkcija SLV. (Ne)pričakovane spremembe in srečanje visoke napetosti. Ta konjunkcija se ponavlja približno na dve leti, vendar v istem znamenju na približno 18/19 let! Zadnja konjunkcija se je zgodila, ko sta bila Mars in SLV v dvojčkih 28. marca 2021. Konjunkcija Urana in SLV je zagotovo zelo pomemben astrološki dogodek, še posebej zato, ker se zgodi vsakih 15 let! Kar loči to konjunkcijo, je hkratna konjunkcija z Marsom! Nazadnje smo imeli tako konjunkcijo 20. marca 2007 v ribah pred 15 leti! Skratka, bilo je leto velike vročine, katastrofalnih požarov, poplav, bili so tudi potresi. V Argentini je zapadel prvi sneg po letu 1918. Začela se je svetovna finančna kriza 2007-2008, iz katere je nastala svetovna gospodarska kriza. Ko se združita Uran in Severni Lunin Vozel v biku, je zagotovo to znamenje velike spremembe! Kakšne? Težko je napovedati, ko gre za nepredvidljivega Urana! Vsi že veste, da Uran običajno spremlja stavek – Pričakujte nepričakovano! To je zgodba o Poti v prihodnost z nekim nenadnim skokom, udarcem, eksplozijo. Energija bika je tu, torej čustvena in materialna. Občutek varnosti, v igri tudi finance, tako osebne kot svetovne (finančni trg in kripto valute), zemlja, resursi, kmetijstvo itd. Zagotovo prihaja udar na naše denarnice. Energetika in hrana sta že postala dražja, posledično tudi vse ostalo. Na Japonskem izbruhnil vulkan, povsod divjajo požari. Na žalost tudi pri nas. Velik poklon gasilcem in vsem požrtvovalnim in nesebičnim ljudem. Ob tej energiji lahko govorimo tudi o velikem prebujenju – Uran – alarm za prebujenje! Svet gre zagotovo v novo smer. 

2. avgust: Mars konjunkcija Uran. Njuna zadnja konjunkcija je bila 20. januarja 2021, ko se je začel ta cikel je Joe Biden bil razglašen za 46. predsednika ZDA; Donald Trump je zapustil Belo hišo in dejal: "Vrnil se bom", vprašanje je samo kam. Središče Madrida stresla močna eksplozija, prebudila se je Etna, lava je bruhala 100 metrov v višino, potresi v soseščini. Od 29. julija do 5. avgusta prinaša pozitivne spremembe in vznemirjenje za popestritev tedenske energije. Ta usklajenost daje željo po iskanju novih in spodbudnih dogodivščin, dela in odnosov. Prebliski ali eksperimentiranja bi lahko vodili do neverjetnih novih priložnosti. Skratka, Mars v konjunkciji z Uranom daje impulzivno željo, da se rešite vseh omejujočih situacij, ki jih doživljate v svojem življenju. Za popestritev življenja potrebujete spremembe in vznemirjenje. Vendar pa lahko nagnjenost k spontanemu ali impulzivnem delovanju povzroči neželena presenečenja. Vsekakor sledite svojim strastnim željam in instinktom, vendar s samokontrolo in jasno določenim ciljem. Med nepremišljenostjo in zamujeno priložnostjo je tenka linija.

Torej, pred nami je trojna konjunkcija! Mars v konjunkciji z Uranom in SLV! Konjunkcije Marsa in Urana ter Marsa in SLV niso redke, redke pa so trojne konjunkcije Marsa, Urana in SLV. Zadnja trojna konjunkcija v biku je bila maja 1855.

2. avgust: Venera sekstil Uran. To je pravi čas, da ostanete odprti glede ljubezni, romantike in pogovorov z drugimi.

3. avgust:  Venera sekstil Mars. Morda boste veliko bolj strastni in to lahko uporabite za zbliževanje z drugimi ali pa to energijo vnesete v ustvarjalne projekte.

Merkur vstopi v devico. V naslednjih nekaj tednih je komunikacija utemeljena, praktična in močno okrepljena. V tem tednu in v večjem delu avgusta naša mentalna energija daje poudarek opazovanju in prepoznavanju, kaj je treba izboljšati. To sta pragmatičen teden in mesec in z večjo pozornostjo se posvečamo vsakdanjemu življenju. Za devico, kozoroga, bika, škorpijona in raka je to dober mesec, da naredite red v vsakodnevnih praktičnih zadevah in lahko doživite jasnost in duševno spokojnost. Pri dvojčkih, strelcih in ribah se lahko pojavijo situacije, ko se počutite kritizirane zaradi »pomanjkanja pozornosti«. Pozornost na podrobnosti je lahko v tem času koristna.

7. avgust: Venera trigon Neptun. Ljubezen in romantika prevzameta sanjsko, nezemeljsko in domišljijsko energijo. Od petka do ponedeljka je kot nalašč za romantiko, sprostitev in sanjarjenje. Vašemu ljubezenskemu življenju bo koristila vaša povečana nežnost in sposobnost povezovanja na duhovni ravni. Zaradi močnega sočutja in želje po služenju je to pravi čas, da se pridružite dobrodelni organizaciji ali pomagate ogroženim in manj srečnim ljudem.

Mars kvadrat Saturn. Če se na nek način počutite blokirani in frustrirani, upočasnite tempo in poiščite drugo pot naprej. Mars kvadrat Saturn prinaša frustracije in zaviranje. Vaše želje in potrebe se lahko okrepijo, vendar boste težje izrazili svoje strasti in uspeh. Močneje boste hoteli doseči svoje cilje, na večji odpor boste naleteli. Skratka, od 4. do 10. avgusta bi to lahko pomenilo frustrirajoč konec tega tedna. Vaše želje in potrebe lahko postanejo močnejše, vendar boste morda težje izrazili svoje strasti in v tem uspeli. Namesto da začnete nove projekte ali sledite svojim željam, se je bolje osredotočiti na to, da obdržite, kar že imate.

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven 

Na trenutke se vam bo ta teden zdel naporen, a kljub temu se pripravite na izbruh drznosti, še posebej na začetku tedna, ko se vaš vladar Mars združi z radikalnim Uranom. Ne glede na to, ali iščete seksi interludij s svojim partnerjem ali finančno priložnost, se boste verjetno približali želenemu rezultatu. Prepričajte se le, da ste na isti strani kot drug vpleteni. Ta konec tedna bo vaša potrpežljivost morda tudi na preizkušnji, ko bo vaš Mars trčil v omejujoči Saturn, kar vas lahko upočasni ali vam zmanjša samozavest. Ta teden Merkur v četrtek (do 24. avgusta) preide v devico, kar vas spodbudi k razmišljanju o svojem dobrem počutju in vzbudi zanimanje za storitvene dejavnosti. Za nekaj sladkega, romantičnega olajšanja bo v nedeljo poskrbel trigon med Venero in Neptunom.

Bik 

Ta teden se zagotovo začne s pokom! V ponedeljek se Mars in Uran združita v vašem znamenju, kar lahko ustvari valove jeze ali kaosa. Pričakujte nepričakovano v svojem osebnem življenju, vendar ne pozabite, da bo ta vpliv minil - karkoli se zgodi, ga boste lahko premagali. Zamotite se z nečim zabavnim, še posebej pozneje v tednu. Marsov kvadrat z omejujočim Saturnom ta konec tedna bo preizkusil vašo odločenost in lahko predstavlja oviro vašemu romantičnemu življenju. Po drugi strani pa bo Merkurjev prehod v devico v četrtek (do 24. avgusta) izboljšal vaše samoizražanje in spodbudil misli in pogovore o ljubezni, umetnosti ali otrocih. 

Dvojčka 

Marsova združitev z osvobajajočim Uranom na začetku tedna vam bo morda dala darilo, saj vam bo pomagala sprostiti notranjo blokado, ki vas je zadrževala. Introspekcija in vzpostavljanje stika s svojim notranjim vodstvom je ključ do napredovanja. Vendar pa bodo vaše sposobnosti morda preizkušene ta konec tedna, ko bo Mars trčil v omejujoči Saturn. Samokritičnost lahko še bolj spodkoplje vaša prizadevanja, zato bodite potrpežljivi do sebe in drugih. Ta teden bo vaš vladar Merkur v četrtek (do 24. avgusta) prešel v devico na vašem domačem področju, kar navdihuje ideje in pogovore o družini in lastnini. Konec tedna bodite pozorni na svoje finance. Venera in Neptun vas spodbujata, da porabite veliko več, kot je pametno, zgolj v napačni želji, da bi naredili vtis na druge.

Rak 

Intenzivna konjunkcija Marsa in Urana na začetku tedna vas lahko pripelje v stik s prijateljem ali skupino, kar bo močno vplivalo na vaše življenje. Vključena bo sprememba stališč ali situacije. To vas lahko razburi, če niste pozorni. Ta konec tedna se boste morali zavedati morebitnih dvomljivcev v vašem družbenem krogu, ko bo Mars trčil v omejujočega Saturna. Ne dovolite, da strahovi drugih vplivajo na vaše odločitve. Mars lahko izzove ljubosumje ali zavist v vašem družabnem življenju in morda se bo težko premakniti od tega. Na srečo vam bo Merkurjev prehod v devico v vašem mentalnem področju v četrtek (do 24. avgusta) zagotovil jasnost. To je odličen čas, da se izrazite in naučite nekaj novega. Pozitivna stran je, da Venera in Neptun dajeta svoj blagoslov nepozabnemu enodnevnemu izletu, stran od tesnobe.

Lev 

Močna konjunkcija Marsa in Urana na začetku tedna bo spodbudila vašo sposobnost, da prevzamete vodstvo. Uporaba vaše moči volje in inovativnega pristopa vam bo pomagala doseči želeni rezultat, lahko pa tudi sproži odpor nekoga na oblasti. Ne glede na to, ali odpor prihaja od zunanje ali notranje blokade, to lahko ovira vaša prizadevanja. Ta teden bo Merkurjev prehod v devico v četrtek (do 24. avgusta) navdihnil ideje in pogovore o vaših financah. V nedeljo bo vaše ravnotežje med poklicnim in zasebnim življenjem lahko povzročilo težave v ljubezni, saj bo Mars ponovno stopil na bojno nogo. Na srečo vam sladka in ljubeča povezava Venere in Neptuna daje orodja, da odprete svoje srce svojemu partnerju s svojo iskrenostjo, ki vam lahko reši dan.

Devica 

Morda se vam bo zdel zelo nepravičen začetek tedna, kajti Mars in Uran vas lahko potegneta v vojno, v kateri preprosto ne morete zmagati, in morda se vam bo zdelo, da preizkušajo vašo etiko, ne glede na to, kaj počnete. Počakajte, da bes popusti. Vaš vladar Merkur se bo v četrtek vrnil domov v vaše znamenje, kar vam bo pomagalo, da se boste počutili bolj kompetentne in nadzorovane, ter ukrotilo čustva in umirile vaš um. V nedeljo, ko bo Mars v kvadratu s Saturnom, boste morda pod stresom zaradi ogromne količine dela, ki je na vašem seznamu opravil. Vendar pa lep vpliv Venere in Neptuna prinaša romantiko in dobra prijateljstva, zato se poskusite sprostiti in si napolniti baterije.

Tehtnica 

Ljubosumje, strupena rivalstva in dolgotrajne zamere se lahko razplamtijo, ko se Mars in Uran spopadeta v ponedeljek – to bi lahko bilo nekaj zelo čustveno nestanovitnih dni. Pazite nase in se obrnite na svoje ljubljene za podporo. Merkurjev prehod v devico v četrtek (do 24. avgusta) bo vaše nezavedne misli dvignil na površje, da jih boste lahko pregledali. Tudi meditacija ali introspekcija bo prebudila vašo intuicijo, zato poslušajte svoj notranji glas. Samota vam bo prinesla mir, zato naj vas ne bo strah nekaj časa uživati v lastni družbi. Temperatura se čez vikend spet dvigne, ko Mars in Saturn ustvarita napeto razmerje. Bodite previdni in se izogibajte impulzivnim odločitvam, tveganju ali igram na srečo. Vse, kar storite iz jeze ali naključno, vas lahko preganja.

Škorpijon 

Na začetku tedna pričakujte, da bodo stvari v partnerskem odnosu postale divje, ko se bo vaš odločni Mars združil z nepredvidljivim Uranom. Razumevanje perspektive druge osebe in ohranjanje vaše pripravljenosti in nadzora vam bo pomagalo ohraniti mir. Dobili boste bolj racionalen občutek za dogajanje, ko bo Merkur v četrtek zamenjal znamenje, kar vam bo dalo uvid v dolgoročne prioritete in glavne cilje, tudi v vašem ljubezenskem življenju. To bi bil odličen čas za načrtovanje in zdravljenje. Vendar pa lahko Marsov kvadrat z omejujočim Saturnom ta konec tedna zavira partnerstvo ali romantično iskanje. Poskusite ostati mirni in priznajte svojo vlogo v vsem, kar je izzvalo to napetost. Niste nedolžni, a tudi vaš partner ni.

Strelec 

Močna konjunkcija Marsa in Urana na začetku tedna vas lahko spodbudi k projektu, povezanemu s storitvami, ali pa napolni vaš fitnes režim. Vašo pozornost lahko pritegne tudi alternativna metoda zdravljenja. V četrtek si oglejte Merkurjevo spremembo znamenj za priložnost, da ponovno prevzamete nadzor, zlasti v službi. Trdo se boste morali potruditi, toda če se lahko na tej točki seznanite s podrobnostmi, lahko spremenite situacijo. Mars in Saturn vas opozarjata, da se v nedeljo ne zanašajte preveč na rutino. Pomembno je biti odprt za nekatere elemente sprememb. Za bolj pozitivno vzdušje je nedelja lahko tudi zelo zdravilen dan, zahvaljujoč duhovni povezavi med Venero in Neptunom.

Kozorog 

Običajno ste čustveno stabilni, vendar bo želja, da bi stvari pretresli, verjetno nekaj dni precej velika. Romantika lahko na začetku tedna prinese moč, ko se strastni Mars združi z nepredvidljivim Uranom. Ker je vpleteno vaše romantično področje, lahko vaša privlačnost pritegne pozornost drugih ali popestri obstoječ odnos. Ko Merkur v četrtek spremeni znamenje, načrtujte pustolovske ali vznemirljive počitnice za bližnjo prihodnost. Zelo pomembno je, da si daste nekaj, česar se lahko veselite. Upajmo, da boste do nedelje kraljevali v svojem divjem plesu, ker Mars in vaš Saturn ustvarjata vzdušje, kjer se bo nadaljnje hazardiranje (denar, čustva, karkoli!) verjetno izjalovilo. Namesto tega se osredotočite na romantiko, navdihnjeno s sladkim aspektom med Venero in Neptunom..

Vodnar 

Na vaši domači fronti bo to verjetno naporen začetek tedna. Mars in Uran povzročata jezo, dramo ali šoke v družini ali v zvezi z domačimi in nepremičninskimi zadevami. Ostanite mirni in jim dovolite, da čim bolje izrazijo svoja čustva. Merkurjeva sprememba znamenja v četrtek daje moč, saj vam pomaga najti notranjo moč. Tudi če ste se pred kratkim počutili relativno nemočne, bi se morali zdaj zavedati, da imate to situacijo pod nadzorom. Družinska pričakovanja do vas se lahko v nedeljo izkažejo za težka, še posebej, če vaši starši ali bratje in sestre ne odobravajo vašega razmerja, službe ali življenjskega sloga. Vendar vas Venera in Neptun opominjata, da gre za vaše življenje, zato so vaše lastne vrednote edine pomembne.

Ribi 

Na začetku tedna vas bo morda prevzela drzna ideja, ko se bo Mars združil z briljantnim Uranom v vašem mentalnem svetu. Vendar pa se boste lahko znašli v nepričakovani situaciji. Poskusite razumeti posledice tega, kar počnete, preden ukrepate. Kljub temu lahko svojemu notranjemu geniju dovolite, da se igra, osvetli novo pot. Ko se Merkur v četrtek premakne v vaše partnersko območje, boste dobili veliko tolažbe od nekoga, ki ga imate radi. Čutite, da ste lahko od te točke naprej čustveno trdni in odprti, kar je dolgoročno zdravilno. Samo ne dovolite, da omejujoči aspekt Marsa in Saturna ta konec tedna sproži strah pred neuspehom. Mars in Saturn lahko tudi razkrijeta več skrivnosti, zato bodite previdni pri socialnih medijih, če želite ohraniti svojo zasebnost nedotaknjeno. Vaš vladar Neptun čez vikend navdihuje ustvarjalnost, zato se raje prepustite pozitivnim čustvom.

Sorodne objave

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 25. do 31. marca 2024)

V tednu, ko zvezde prekrijejo tančico misterija, Lunin mrk v Tehtnici ta ponedeljek prevzame osrednje mesto kot …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 18. do 24. marca 2024)

Pričakovanje prihoda sezone Ovna je vzbujalo nestrpnost, zdaj pa je končno tu. Pretekli teden, kljub svoji obdani …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 11. do 17. marca 2024)

Ta teden nas bosta razveselila le dva nežna astrološka dogodka, ki prihajata kot dobrodošlo olajšanje po burnem obdobju, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.