Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop (od 6. decembra do 12. decembra 2021)

Tedenski horoskop (od 6. decembra do 12. decembra 2021)

Pred nami je že drugi teden zadnjega meseca tega razburljivega leta. Poglejmo kaj nas čaka in kaj nam planeti kažejo za naslednjih sedem dni. Znamenju škorpijona tradicionalno vlada Mars, v sodobni astrologiji pa tudi Pluton. In ta dinamični duet se ta teden združi na najmočnejše načine in če njuno moč preudarno izkoristimo, je mogoče marsikaj. Sonce in Merkur se v ekspanzivnem strelcu spopadeta s precej megleno energijo Neptuna, kar lahko sproži precej zmede. Ne glede na to, kateri tranzit in aspekt bo ta teden v ospredju, bo ključnega pomena da ostanemo zbrani. Skratka, to zagotovo ni teden, da bi poslušali govorice ali trače ali se odzvali na neutemeljene trditve.

Torej, teden se začne spodbudno, s produktivnim in harmoničnim aspektom med aktivnim Marsom in Plutonom željnih osvajanja in dinamičnega življenja. Ta energija med Marsom in Plutonom od prejšnjega petka do tega četrtka prinaša ciljno usmerjene vibracije, intenzivne a dobro fokusirane energije, ki nam daje vzdržljivost in vztrajnost. To je vsekakor dober teden za reševanje tistih projektov, ki so se morda prej zdeli pretežki ali nedosegljivi. To nam bo dalo tudi ogromno strasti za spopadanje s svojimi cilji in uveljavitev pri uresničevanju svojih ambicij. Prav tako bo to okrepilo naš spolni magnetizem in nam dalo pridih neustavljive moči. V torek bo zaželena previdnost, kajti Merkur bo v kvadratu z Neptunom. Od ponedeljka do srede lahko ta aspekt zaplete komunikacijo in poslovne odnose zaradi napačnih informacij ali zmede. Ostanite fokusirani. Prevara je zdaj povsem možna – samoprevare ali laži drugih. Najbolje je, da načrtovane dogovore prestavimo na drugi dan, saj ne razmišljamo preveč jasno. Držite se stran od teorij zarote, drog in alkohola.

V sredo je pred nami še en neharmoničen aspekt, in sicer napet in agresiven kvadrat med Marsom in Jupitrom, ki bi zlahka hitro ušel izpod nadzora. Mars je energija bojevnika, vendar je tudi Jupiter zelo samozavesten, in se lahko hitro znajdemo v situaciji, ko ni lahko razločiti kaj je prav in kaj napačno. Napet aspekt med Marsom in Jupitrom, od prejšnje nedelje do te sobote, sicer daje energijo in pobudo za nove projekte in za drznost, potrebnih za doseganje uspeha, vendar se bomo morali izogibati prenagljenim dejanjem. Potrebno je upoštevati možne posledice naših drznih in nekontroliranih dejanj. Skratka, ta aspekt ima naravo dvoreznega meča, saj lahko zagotovo dosežemo uspeh, vendar pa se ta energija lahko manifestira tudi v obliki nesreč, poškodb in padcev, če smo preveč impulzivni in predrzni. Bodite zmerni in dodatno energijo porabite skozi šport in gibanje.

Konec tedna, v soboto, bomo vsi pod vplivom konjunkcije med Venero in Plutonom ter spodbudnega aspekta med Merkurjem in Jupitrom. Od 5. in vse do 30. decembra bo ta planetarna kombinacija med Venero in Plutonom ustvarjala ter dramatično povečala našo potrebo po ljubezni in naklonjenosti. Omenjena planetarna združitev omogoča, da izkusimo odnose na globlji, bolj strastni in intenzivnejši ravni, a lahko povzroči tudi težave. Imeli bomo večjo moč za privabljanje prijateljev in ljubimcev. Težave se lahko pojavijo, če zavestno zlorabljamo to povečano privlačno moč. V tem primeru bo obstajala težnja po manipuliranju. Pozitiven aspekt med Merkurjem in Jupitrom daje energijo za dobro razmišljanje in načrtovanje. Izkoristite ta dan za dobre odločitve. To je idealen čas za komunikacijo, pogajanja in podpisovanje pogodb.

V nedeljo bomo občutili še eno napeto energijo, tokrat med Soncem in Neptunom. Ta vpliv bo čutiti od petka do naslednjega torka in lahko v naša življenja in odnose prinese zmedo. Morda se bomo počutili nekoliko negotovi. Prekomerna idealizacija in lahkovernost lahko vodita do razočaranja. Bodite še posebej pozorni na osebne odnose, saj so lahko predmet nepoštenosti in prevare. Po drugi strani pa ta aspekt spodbudi našo ustvarjalnost, duhovnost in domišljijo. Meditacija, dobrodelnost in angažiranost za boljše družbene cilje so odlični načini za varno uporabo te planetarne energije.

 

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna:

  1. december: Mars v škorpijonu sekstil Pluton v kozorogu - to je močna fizična, mentalna pa tudi čustvena energija. Na nas je, da to energijo uporabimo na pravi način. Čas je za pogum in samozavest
  2. december: Merkur v strelcu kvadrat Neptun v ribah - Ne verjemite takoj vsemu, kar slišite v teh dneh. Bodite previdni, kaj obljubljate drugim, vendar bodite pozorni tudi na obljube drugih, ki vam jih dajejo. Ne podpisujte pogodb ali jih vsaj večkrat preverite.
  3. december: Mars v škorpijonu kvadrat Jupiter v vodnarju - S tem aspektom običajno želimo več, kot lahko. Nestrpnost je tukaj več kot izražena. Nasvet: bodite manj impulzivni, noro pogumni. Ne precenjujte svojih moči, tako psihičnih kot fizičnih. Ne dokazujte se drugim ali sebi. Ne zdaj, ker ni primeren čas. Bodite previdni z denarjem - ni čas za tveganja ali zapravljanja.
  4. december Venera v konjunkciji s Plutonom v kozorogu - Venera vedno, ne glede na znamenje, rada ljubi, uživa. Želi si ljubezni, romantike, božanja, poljubov, nežnosti. Pluton ima popolnoma drugačne potrebe in namene: želi si strast, globoko intimnost, hoče erupcijo strasti. Vsekakor ta konjunkcija prinaša intenzivnost, morda kakšno skrivnost, pa tudi potrebo po spremembi, regeneraciji, preobrazbi.
  5. december: Merkur v strelcu sekstil Jupiter v vodnarju - Možne so lepe in spodbudne novice, sporočila. Ne čakajte, da jih dobite, pošljite jih. Ta aspekt je naklonjen učenju ter krajšim izletom. Če ste študent, izkoristite to energijo, pojdite na izlet. Merkur v strelcu, Jupiter v vodnarju - prostor za širši optimizem, tako osebno kot kolektivno! Ne pozabite: pozitivne misli pritegnejo pozitivne dogodke.
  6. december: Sonce v strelcu kvadrat Neptun v ribah - S to energijo se lahko porajajo dvomi o lastni identiteti, dvom o ciljih, oslabljeni volji in energiji. To je energija, s katero se običajno izogibamo odgovornosti. Lahko pa vas tudi popelje v svet domišljije, ustvarjalnosti, duhovnosti. Izbira je še vedno naša. Nasvet: sanjajte, meditirajte, slikajte, plešite, pišite. Ustvarite romantiko, poglejte kakšen dober film, preberite knjigo, poslušajte glasbo, počivajte, vzemite si odmor.

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven

Aspekti meglenega Neptuna in močnega Plutona lahko ta teden vznemirijo vaše odnose. V ponedeljek, ugoden aspekt med vašim vladarji Marsa in Plutona pomaga pridobiti podporo, ki jo potrebujete, zlasti v poslu. V torek trčenje Neptuna z Merkurjem lahko sproži dvome o vaših duhovnih prepričanjih ali usmeritvah. Ko pa se sredi tedna vaš vladar Mars spopade z Jupitrom, so vaša glavna skrb čustva, še posebej, če vas je nekdo jemal za samoumevnega ali vas je izkoriščal. Morda se boste počutili kot žrtev in bili izredno jezni – pazite, da med to zelo nestanovitno energijo ne reagirate pretirano. Ko Luna v petek prispe v ribe in se zlije z Neptunom, vas ta energija lahko povleče v preteklost, a tudi prebudi vašo intuicijo. Počutili se boste mirnejše, ko bo čez vikend Venera v konjunkciji s Plutonom in sproži vprašanje avtoritete z nekom, ki vam je blizu. Osredotočite se na to, kako daleč ste prišli in odpustite občutke grenkobe. Zdaj je vaša naloga da gledate v prihodnost.

Bik

Ponedeljek je dober dan, da si privoščite nekaj kakovostnega časa s svojimi najbližjimi, še posebej, če je bilo življenje v zadnjem času zelo burno. Izkoristite te spodbudne energije, ker trčenje Neptuna z Merkurjem v torek, lahko sproži zmedo na intimnem področje ali sproži kakšno čustveno težavo. Ste pred izzivom, da razjasnite, kaj potrebujete ali želite. V sredo spopad Marsa in Jupiter lahko dodatno vznemiri vaše intimno in poklicno življenje. Toda glavni dogodek za vas je ta konec tedna, saj se vaš vladar Venera združi s Plutonom. Počutili se boste neustavljivi, vendar vaša potreba po nadzoru lahko pokvari zabavo. Zaupanje v svoje instinkte vas bo vodilo v pravo smer. To bi bil še en dober dan za romantičen oddih – izlet vas bo zbližal.

Dvojčki

V ponedeljek je pravi čas za začetek ali izboljšanje vašega zdravstvenega stanja. Ugoden aspekt med Marsom in Plutonom vam bo vlilo dodatno moč volje in motivacijo ter boljše razumevanje zakaj počnete to, kar počnete. Neptun bo v torek trčil z vašim vladarjem Merkurjem in Soncem ta konec tedna, lahko odstranijo tančico megle nad vašim razmišljanjem in komunikacijo, zlasti s partnerjem. Ko se Mars v sredo spopade z Jupitrom, je pomembno, da so vaši cilji, povezani z delom, realistični. Ko se Venera čez vikend poveže s Plutonom, bodite pozorni, saj to lahko prinese globok vpogled v intimo, zdravljenje ali psihično povezavo z nekom, ki ga imate radi.

Rak

Lep aspekt med Marsom in Plutonom v ponedeljek bo zelo zanimiv, saj namiguje na srečanje ali priložnostno srečanje, ki bi lahko spremenilo vaše odnose. Imejte odprt um! Kvadrat Neptuna z Merkurjem v torek in Soncem ta konec tedna lahko zmede vaše razmišljanje. Bodite pozorni na podrobnosti. Ko pa se Mars v sredo spopade z Jupitrom, se lahko razkrijejo vse toksičnosti v obstoječem odnosu. V vašem ljubezenskem življenju lahko pride do velikih težav zaradi ljubosumja ali nadzora, pazite, da stvari ne potiskate do skrajnosti. Na srečo se ob koncu tedna sproži pomirjujoča vibracija v obliki konjunkcije Venere in Plutona. Občutek karmične povezave med vami in najbližjim vas bodo povezale močneje kot kdaj koli prej. Ne dovolite, da vas intenzivnost vrže iz ravnotežja.

Lev

Prvi del tega tedna je odličen za organizacijo pred prazničnim časom. Naredite veliko seznamov, ko je Mars v ugodnem aspektu z Plutonom in poskrbite, da bo vaš urnik spet pod nadzorom, da tako ustvarili prostor za zabavo in prosti čas. Napet aspekt Neptuna z Merkurjem v torek in Soncem čez vikend v vaši hiši ljubezni lahko sproži dvome ali ideale, kar pa verjetno ne bo odražalo resnice. Ko v sredo Mars trči z Jupitrom, se lahko soočite z veliko vmešavanji družinskih članov, zlasti na ljubezenskem področju. Pazite, da ne boste morali izbirati med partnerjem ali primarno družino. Ostanite mirni. Zdrava pamet bo vseeno prevladala čez vikend, ko bo Venera v konjunkciji s Plutonom, kar bo omogočilo, da uredite situacijo, ne da bi se počutili preveč čustveno zamegljeni.

Devica

Ta teden bi lahko bil izredno naporen, zato si vzemite čas za dober spanec in zdravo hrano, da ostanete polni energije. Ponedeljkov ugoden aspekt med Marsom in Plutonom vam pomaga najti način, kako ohraniti delovno vnemo, hkrati pa se zabavati in ostati ustvarjalni. Kvadrat Neptuna z Merkurjem v torek in Soncem ta konec tedna lahko sprožita nesporazum, ki najverjetneje vključuje vaše domače življenje. Stres se lahko začne kazati sredi tedna, ko se Mars spopade z Jupitrom.. Čas je, da sebe in svoje glavne prioritete postavite na prvo mesto in prenehate biti suženj drugim. Ko se Venera čez vikend poveže s Plutonom se v vaše življenje vrne romantika – pričakujte ognjemet! Tudi vaša ustvarjalnost se bo vnela.

Tehtnica

Ta teden vladata zmeda in intenzivnost, saj sta Neptun in Pluton v središču pozornosti, a kljub temu, se teden začne zelo pozitivno, saj lahko sekstil med Marsom in Pluton prinese dobre finančne novice in veliko stabilnosti. Osredotočite se na dokončanje obveznosti in premagovanje rokov. Trčenje Neptuna z Merkurjem v torek in Soncem konec tedna lahko sproži negotovo in megleno razmišljanje. Najboljši način za boj proti tej meglenosti je, da se potopite vase in se prepustite svojemu notranjemu vodstvu. Sredi tedna pa napetost lahko naraste, ko je Mars v kvadratu z Jupitrom, in povzroči finančne nepremišljenosti, torej pazite na denarna tveganja ali trošenja. Končno, vaš vladar Venere, ki se ta konec tedna združi s Plutonom, lahko sproži družinsko razpravo, vendar z uporabo te energije se lahko o stvareh pogovarjate mirno in racionalno ter poiščete rešitve, ki ustrezajo vsem.

Škorpijon

Ponedeljek je dan za dobro počutje, poln priložnosti za druženje in zabavo. Ugoden aspekt med vašimi vladarji, Marsom in Plutonom spodbuja lahkotnost in vašo sposobnost, da očarate druge. Kvadrat Neptuna z Merkurjem v torek in Soncem ta konec tedna lahko začasno izzove moč vašega zaupanja, zlasti ko gre za vašo čustveno ali finančno varnost. Ko je sredi tedna Mars v kvadratu z Jupitrom, bodite pozorni na možen konflikt z družinskimi člani, še posebej, če imate nerazrešene travme iz otroštva. Poskusite se izogniti, da bi drugi pritiskali na vaše gumbe. Končno, združitev Venere z vašim vladarjem Plutonom lahko povzroči ekstremno reakcijo v odnosu. Po drugi strani pa lahko okrepi zvezo in preboj v razumevanju – pridobili boste moč za reševanje družinskih zadev s stališča osebne moči.

Strelec (

Marsov blagodejni aspekt z Plutonom lahko odstrani nekatere denarne skrbi, ker čutite, da bo kozmos poskrbel za vas. Morda niste bogati kot bi si želeli, vendar ste hvaležni in se zavedate svojega obilja, ne glede na obliko. Neptun, ki bo v torek trčil z Merkurjem in Soncem v vašem znamenju ta konec tedna pa vas lahko spodbudi k umiku iz realnosti ter oslabi vašo samozavest. Ko pa naslednji dan Mars trči z Jupitrom, vašim vladarjem, se lahko soočite, da boste prisiljeni braniti svoja prepričanja ali svoj pogled na svet, kar je zelo neprijetna izkušnja. Toda čez vikend lahko dobite nekaj potrebnih odgovorov; ko bo Venera v konjunkciji s Plutonom, boste lahko ponovno utrdili svoj pogled na obilje in materialnost in lahko prinese tudi nenaden vpogled v to, kaj je potrebno za ohranitev dolgoročne zveze.

Kozorog

Ponedeljek je še posebej vesel dan in tudi zelo družaben, saj ugoden aspekt med Marsom in Plutonom v vašem znamenju vas spodbuja k igrivosti in ne toliko delu. To je lahko zelo osvežujoče še posebej, če si dovolite, da preprosto uživate brez kakršnih koli pričakovanj. Kvadrat Neptuna z Merkurjem v torek in Soncem ta vikend lahko sproži negativne vibracije in energijo do življenja. Poglobite se v introspekcijo, to lahko razsvetli pravi vir vaše skrbi. Ko se sredi tedna Mars sooči z Jupitrom, pa bi lahko prišlo do nekaterih napetosti, zlasti zaradi politike in vrednot. Poskusite tega ne jemati osebno; v redu je, da se ne strinjamo. Ne dovolite si biti užaljeni, če ima nekdo drugačen pogled na življenje. Ko se čez vikend Venera poveže s Plutonom v vašem znamenju, pa je to lahko znamenje prebujenja ljubezni - uživajte.

Vodnar

Lep aspekt med Marsom in Plutonom nagrajuje domiselne, inovativne ideje, še posebej, če vas je navdihnilo nekaj, kar vas je spodbujalo, torej bodite ustvarjalni pri svojem delu v začetku tedna. Spopad Merkurja z Neptunom v torek in Soncem ta vikend lahko sproži nesporazum s prijateljem ali skupino. Prizadevajte si biti jasni v svojih komunikacijah in se prepričajte, da drugi razumejo vaše namere. Sredi tedna pa Mars trči z Jupitrom in boste morda ugotovili, da je vaša karierna pot v nasprotju z vašim občutkom integritete. Če vaše kariera ne ustreza vašim sanjam in vašim idealom, vas bo morda zamikalo, da bi vas to preveč razočaralo. Čez vikend, ko se Venera poveže s Plutonom, poiščite duhovni navdih in vodstvo. Če vam je usojeno, da uberete drugo pot, vam bodo stvari takrat  postale jasnejše. Ta povezava lahko sproži čiščenje negativnosti tudi na področju intimnosti tako da lahko vaša ljubezen spet steče.

Ribi

Ko je Mars v lepem aspektu z Plutonom takoj na začetku tedna, je to prilika, da razširite svoj um, poudarek naj bo na učenju, rasti in idejah. To je odličen čas za uživanje v dodatnem usposabljanju na delovnem mestu ali za opravljanje testov, izpitov. Vaš vladar Neptun lahko ta teden sproži nekaj skrbi glede vašega osebnega življenja ali kariere. Merkur se v začetku tedna najprej spopade z Neptunom, nato pa s Soncem čez vikend, kar lahko povzroči nesporazum z nekom na položaju in vas prisili, da dvomite o cilju, ki ga zasledujete. Sredi tedna ko Mars trči z Jupitrom ne dovolite, da vas strahovi iztirijo; kajti ste bolj sposobni, kot si mislite. Čez vikend, ko se Venera poveže s Plutonom, bi se obstoječe prijateljstvo lahko spremenilo v ljubezen.

Sorodne objave

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 24. do 30. januarja 2022)

Ta teden bo obarvan z veliko zemeljskih, ambicioznih in resnih vibracij, saj planeti vibrirajo in njihova energija …

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 17. do 23. januarja 2022)

V tem tednu nas čaka polna Luna v emotivnem raku, ognjeni in avanturističen Mars bo v konjunkciji z galaktičnim …

Tedenski horoskop – splošni pregled (od 10. do 16. januarja 2022)

Energije tega tedna bodo predvsem zaznamovane s pozitivnimi navdihi in poguma. Ves teden bodo trije večji planetarni …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.