Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop (od 20. do 26. decembra 2021)

Tedenski horoskop (od 20. do 26. decembra 2021)

Energije tega tedna bodo predvsem zaznamovane z zadnjim kvadratom tega leta, med Saturnom in Uranom, ki smo jo vsi čutili že od januarja in februarja. To je tudi odličen praznični teden za manifestiranje energije polne Lune zadnjega vikenda. Pred nami je zimski solsticij, ki odpira močan duhoven portal in retrogradna Venera v konjunkciji s Plutonom, ki nas opominja, da je to primeren čas za ponovno povezavo z našimi globljimi vrednotami.

Ta teden nam bo postregel in prinesel veliko kozorogove energije! Merkur je že od 13. decembra v kozorogu, kar daje strukturo našim komunikacijskim veščinam. Retrogradnost Venere se je začela 19. decembra in bo trajala do 29. januarja 2022. Retrogradna Venera v tem tradicionalnem znamenju ponuja priložnost, da pregledamo in po potrebi na novo začrtamo prihodnost naših ljubezenskih in poslovnih zgodb. To znamenje opominja, da moramo ohraniti visoke standarde, vendar naša pričakovanja morajo temeljiti na realnosti. Retrogradna Venera ponuja priložnost, da se poglobimo v resnejšo preučitev, kako upravljamo z odnosi, tako intimne kot finančne.

Ponedeljek bi lahko poimenovali za dan priložnosti po nenadnih spremembah. Merkur je v lepem in harmoničnem aspektu z retrogradnim Uranom v biku. To je že drugi trigon v letošnjem letu. Prvi je potekal 20. avgusta, ko je Merkur bil v devici. To je aspekt in energija navdiha. Naredite nekaj navdihujočega, nepričakovanega, izvirnega. Presenetite sebe in druge. Sledite svoji intuiciji, ker to je energija, ki lahko premika! To je dobra energija za kratka nenadna potovanja. Če to ni mogoče, zaradi znanih omejitev, ta energija vas lahko poveže s preostalim svetom preko interneta, družbenih omrežij itd. Uredite svoje bloge, strani, profile, sklepanje in spoznavanje novih ljudi, izmenjati ideje in informacije. Skratka, bodite izvirni, pustite energiji, da teče, naj vam prinese nenadne spremembe, ki so lahko lepe in stimulativne, lahko to prepustite usodi, lahko pa tudi sami nekaj naredite, ker sami najbolje veste, kakšne so potrebne spremembe v vašem življenju in kje.

Torek - dan najdaljše noči. Torek prinaša solsticij, tisto pomembno točko ravnotežja med svetlobo in temo, in prihod Sonca v kozoroga. V zimski solsticij sta vtkana globok mir in čarovnija. Čas, ko se poglobimo vase, smo mirni, tihi in spoštljivi glede življenjske moči Sonca in njegove svetlobe, da prejmemo dragoceno darilo. Je dar srca, ki ga je mogoče prejeti le, če se spoštljivost in ponižnost združita v zavesti o čudežu, ki daje življenje, kot sta sončno sevanje in svetloba. Idealen čas za preusmeritev naše zavesti, da bi resnično cenili ritme in cikle narave, in vse kar je potrebno je, da stopimo v tišino. Zdaj je čas, ko lahko v srcu prebudite luč, da lahko zasije. Veselite se!

Torej, 21. december je dan, ko bo Sonce vstopilo v ambicioznega, pridnega in zaščitniškega kozoroga, na isti dan kot zimski solsticij, kar pomeni močan energijski premik. in nam bo pomagal dozoreti in zgraditi nekaj dolgotrajnega. Čas kozoroga je čas streznitve, saj nas spodbuja, da opustimo nezdrave navade in opravimo stvari kot je treba. Ni nič čudnega, da si v času kozoroga postavljamo svoje novoletne zaobljube.

Omejitev svobode – Po spodbudnih energijah na začetku tedna, bo petek, nekoliko turbulenten zlasti med tretjim in zadnjim kvadratom Saturna in Urana. To je burna energija, ki se ob tej priložnosti lahko pokaže kot bitka med starimi in novimi načini delovanja. To je zadnji v nizu treh kvadratov, ki so bili odločilni astrološki dogodki leta 2021. Ta aspekt nam ponuja še zadnji zagon kako se ločiti od preteklosti in dostopiti do svobode, ki naj bi bila večja od tiste, ki smo jo poznali prej. Saturnov kvadrat z Uranom prinaša omejevalne spremembe ali nepričakovane omejitve. Lahko prinese tudi spremembo, ki jo ne želite. To je lahko zelo frustrirajoči čas naraščanja napetosti in nenadnih sprememb. Ni pa nujno, da je tako. Če ostanete odprti, potrpežljivi in prilagodljivi, se lahko tisto, kar se sprva zdi kot izziv, spremeni v priložnosti, da se znebite negativnih, omejujočih stališč v vašem življenju. S tem vplivom bo postalo jasno, katera področja vašega življenja ne delujejo več. Zato bodite pozorni na preproste, praktične stvari, zaradi katerih ste napeti in tesnobni. To ni čas, da se upirate spremembam, niti ni čas, da pretiravate. Najboljši je dobro premišljen, metodičen, potrpežljiv pristop po korakih. Zavezanost in odgovornost sta lahko težavi, ki povzročata stres v odnosih ali v vaši karieri. Morda boste tudi spoznali, da slabe navade ali zastarela prepričanja blokirajo vaš napredek. Če vaše dolžnosti in odgovornosti postanejo preveč zatirajoče, je bolje, da se prilagodite zdaj, preden se kristalizirajo kot nove strukture v življenju.

Energija pa se v soboto popestri, ko nas konjunkcija med Venero in Plutonom spomni na moč ljubezni in sočutja. Drugič v istem mesecu, tretjič od začetka leta, četrta je naslednje leto! 25. december, retrogradna Venere v konjunkciji z Plutonom dramatično poveča potrebo po ljubezni in naklonjenosti.

Malo intuicije, domišljije, kreativnosti - 26. december, v nedeljo, Merkurjev lep aspekt do Neptuna je dober za sprostitev, ustvarjalnost, komunikacijo in duhovno iskanje. Vaše besede postanejo pomirjujoče in so lahko tudi zdravilne. Duhovne informacije lahko celo prejmete skozi sanje, meditacijo, svojega duhovnega vodnika ali naključna srečanja. Vzhajajoča ustvarjalnost, slike, barve povsod okoli nas. Naj Neptun fantazira za vas, in tudi mi z njim. To ni aspekt za vsakdanje delo, ampak za počitek in sprostitev, seveda, kdo si lahko privošči. A tudi tisti, ki ne zmorejo, bodo lahko danes in še nekaj dni sanjali svoje sanje.

 

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna:

  1. december - Merkur v trigon z (r) Uranom
  2. december - Sonce vstopi kozoroga - zimski solsticij
  3. december - Severni vozel vstopi v bika - Južni v škorpijona
  4. december - Saturn kvadrat (r) Uran (III)
  5. december - (r) Venera v konjunkciji z Plutonom
  6. december Merkur sekstil Neptun

 

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Branje vašega horoskopskega znamenja je najbolj natančno in priporočljivo, če ga berete za vaš ascendent (vaše vzhajajoče znamenje), vendar če imate svoje Sonce in stelij (2 ali več planetov) v istem znamenju, boste ugotovili, da bodo te informacije resnične tudi za vaše Sončno znamenje.

Oven

Ta teden bo vašo energijo in pozornost še bolj usmerilo k vašim poslovnim ciljem, še posebej, ko se Sonce ob solsticiju premakne v vašo deseto hišo kariere. Sočasno, ob retrogradni Veneri tudi v kozorogu (od 19. in traja do 29. januarja) je manj zgodba o intimnih odnosih in bolj o vaši karieri. To je dober teden za pregled vaših dolgoročnih poslovnih želja in ciljev, a tudi, ko gre za intimna razmerja. V naslednjih šestih tednih vas bo planet ljubezni pozval, da analizirate, kako se počutite in kako ravnate s svojimi poslovnimi odnosi.. Ob zadnjem kvadratu tega leta med Saturnom in Uranom se boste morda počutili razočarani, ker niste dovolj uspešni, kot bi si želeli. Ključno je sprejemanje dejstva, da denar ni vse. Ta proces lahko postane nenavadno intenziven od zdaj do konca meseca zaradi združitve Venere s Plutonom, kar lahko sproži težavo z avtoritetami. Boljše energije bodo na koncu tednu, saj boste lažje razumeli povezave med lastnimi ambicijami in vašo duhovno potjo – to vam bo omogočil harmoničen aspekt med Merkurjem in Neptunom v nedeljo.

Bik

Vaše celotno leto je bilo potovanje znanja in učenja, in to bo posebej izraženo v tem tednu, ko se Sonce ob zimskem solsticiju premakne v vašo deveto hišo potovanja in učenja, in vas spodbudi k še močnejšem zavedanju, da se morate še veliko naučiti, tako kot vsi mi. Vaš vladar Venera, ki je retrogradna od 19. nakazuje, da je čas, da stopite v stik z višjo obliko ljubezni. V naslednjih šestih tednih vas bo navdihnilo razmišljanje o vaših odnosih na dušni ravni, na primer, razumeti višji namen, ki so ga nekateri ljudje imeli v vašem življenju. Zato to ni čas za začetek novega odnosa, temveč za pregled izkušenj, pridobljenih iz preteklosti. Poleg tega, opuščanje negativnosti bo močna tema od zdaj do konca meseca. Vaša kariera in to, koliko in ali ustreza vašim resničnim vrednotam, je spet žarišče napetosti med petkovim zadnjim kvadratom med Saturnom in Uranom. Bližje ste temu, da postanete avtentični, a tukaj je še veliko dela. Nedeljski sekstil med Merkurjem in Neptun vam bo pokazal, kako se lahko vaše novo znanje vnese v nove in osvežene cilje v življenju – bodite odprti. Čas je za novo paradigmo.

Dvojčka

V tem tednu bo vaš fokus dinamika moči vseh vrst. Retrogradna Venera v kozorogu, v vaši osmi hiši, pomeni, da je čas za preobrazbo. V naslednjih šestih tednih se boste osredotočili na sprostitev čustev, navade ali prepričanja, ki ovirajo izražanje vašega srca, kar bo poglobilo in razjasnilo vašo povezanost s tistimi, ki jih imate radi. Ta teden se boste mogoče počutili nekoliko zaskrbljeni, ko se tudi Sonce ob solsticiju premakne v enega najbolj občutljivih delov vaše astrološke karte. Razmislite o tem, kdo in kaj ste postali. Ta proces lahko postane nenavadno intenziven od zdaj do konca meseca zaradi združitve Venere s Plutonom, kar lahko povzroči potrebo po osamitvi. V petek, med zadnjim kvadratom Saturna in Uranom v letu, boste morda še posebej obremenjeni zaradi strahov in fobij. Nedeljski navdihujoči sekstil med Merkurjem in Neptunom bi vam moral pomagati znova okrepiti samozavest, vas spomniti, kako daleč ste prišli v svoji karieri v tem letu, in vam pomagati, da se veselite izzivov, ki so pred vami.

Rak

Kot vedno ob zimskem solsticiju in prihodu Sonca v vaše partnersko območje, bi moral biti to teden prijetnosti in družabnosti. Počutili se boste ljubljeni in cenjeni, kar veliko šteje. Retrogradna Venera, v vaši sedmi hiši, pomeni, da je čas, revizije partnerskih in poslovnih odnosov. V naslednjih šestih tednih vas bo planet ljubezni spodbudil k boljšemu razumevanju vaše potrebe po skupnosti. Poleg tega se lahko zaradi združitve Venere s Plutonom težave z odnosi zaostrijo od zdaj do konca meseca. Petkov napet kvadrat med Saturnom in Uranom je lahko moteča energija, ki izziva vašo samozavest in povzroča, da se počutite sumničavi do ljudi okoli vas. Ne dovolite, da vas ti toksični sumi zalijejo. Od nedelje vam bo zdravilni sekstil med Merkurjem in Neptun pokazal, kako lahko vaše ljubezensko življenje premaga vse izzive, še posebej, če se odločite, da delite nove izkušnje.

Lev

Med solsticijem, ko se Sonce premakne v območje vašega zdravja, šesto hišo se počutite manj pod stresom kot običajno in lahko bolj uživate v prazničnem času. V naslednjih šestih tednih bo retrogradna Venera osvetlila vaše področje dobrega počutja in služenja, kar bo vašo pozornost usmerilo v pomoč tistim, ki jih imate radi. Ta vpliv lahko razkrije tudi vaš odnos do uslužnosti, ali vsakodnevnih dolgočasnih opravil, zaradi katerih odnos teče gladko. Še več, od zdaj do konca meseca vas lahko Venera, ki se združi s Plutonom, spodbudi, da sprostite vse negativne občutke, ki jih imate o ljubezni in dela. V petek pa imamo čisto drugačno energijo. Zadnji kvadrat v tem letu med Saturnom in Uranom je močan in tudi precej napet, osredotoča pa se na celoletni konflikt, ki ga morda doživljate med svojim ljubezenskim življenjem in kariero. Zdržite, saj se bo do nedelje prah polegal, ker vam bo zdravilni sekstil med Merkurjem in Neptun pokazal pot naprej, če ste s drugimi pripravljeni na kompromis.

Devica

Ko se Sonce premakne v času solsticija v vašo peto hišo, območje ljubezni in ustvarjalnosti, vam to daje dodatno vznemirjenje ob prihajajočih praznikih. Prva polovica tedna je ustvarjalna in zabavna, z veliko smeha. To je tudi čas, da pregledate svoje ljubezensko življenje in ustvarjalno izražanje. V naslednjih šestih tednih bo retrogradna Venera usmerila vašo pozornost navznoter, da bi ocenila vašo potrebo po ljubezni in naklonjenosti ter, ali boste te potrebe izpolnili. Ta vpliv bo spodbudil tudi pregled o tem, kako izražate ali zatirate svojo ustvarjalnost. Še več, od zdaj do konca meseca lahko Venera, ki se združi s Plutonom, okrepi vaše občutke glede romance, hkrati pa vas spodbudi, da sprostite čustva ali prepričanje, ki ovirajo vaše srce. Vendar do petka bo vaša napetost narasla, ko jo spodbuja izjemno napet kvadrat med Saturnom in Uranom. Morda se boste počutili zelo obsedeni. Na srečo vaša jeza kmalu mine, saj v nedeljo, ko bo Merkur v harmoničnem aspektu z Uranom, se boste ponovno približati sebi in svojimi bližnjimi s čudovito mešanico magije in skrivnosti.

Tehtnica

Na začetku tega tedna bo poudarek na družinskem življenju, še posebej, ko nastopi solsticij in se Sonce premakne v vašo četrto hišo, družinsko cono. Uživajte v praznikih in obiščite čim več družinskih članov, če je le mogoče. Čas je, da pregledate svoje družinske odnose, ker tudi retrogradna Venera osvetljuje vaš dom, in bo naslednjih šest tednov primeren čas za introspekcijo, ko gre za vaš dom in družino. Dobra energija za ozdravitev odnosa z družinskimi člani ali obujanje spominov na preteklost z sorodniki. Še več, od zdaj do konca meseca Venera, ki se združi s Plutonom, daje prednost odkrivanju skritih informacij, kot je poglobitev v vašo genetiko, da bi bolje razumeli svoje družinske vezi. Petkov zadnji kvadrat med Saturnom in Uranom lahko unese močne napetosti. To je zelo nestanovitna energija in bi lahko prinesla veliko drame – če to dovolite. Vendar bo v nedeljo prevladovala mirnejša energija, saj bo sekstil med Merkurjem in Neptunom zelo koristen pri umiritvi družinskega vzdušja in pomaga najti sočuten in nežen način za zdravljenje vaših eventualnih težav.

Škorpijon

To je lahko naporen teden, a tudi spodbuda vaših mentalnih moči in samo izražanja, ko se Sonce ob solsticiju premakne v vaše tretjo hišo. V naslednjih šestih tednih se boste osredotočili na revizijo vašega razmišljanja o ljubezni in odnosih. To je zato, ker se bo tudi retrogradna Venera, nahajala v vašem mentalnem področju, tretji hiši, osvetlila vaše miselne procese in slog komunikacije. Še več, od zdaj in do konca meseca lahko Venera, ki se združi z vašim vladarjem Plutonom, povzroči očiščenje negativnega ali obsesivnega razmišljanja, še posebej, ko gre za razmerja. Vendar pa agresivni kvadrat med Saturnom in Uranom v petek lahko sprosti vso moč družinskih napetosti v najbolj neprimernem času – zlasti v zvezi s konfliktom med osnovno družino in vašo drugo polovico. Ob dobrem aspektu v nedeljo med Merkurjem in Neptunom poiščite načine o obujanju romance in nadaljnjem poglabljanju vaše povezave samim seboj.

Strelec

Med solsticijem se Sonce premakne v vašo drugo hišo, denarno cono, vendar to področje ne zadeva samo finance, temveč tudi vrednote in čustveno blaginjo. Pred prazniki manifestirajte svoj najboljši jaz. Tudi retrogradna Venera v vaši drugi hiši pomeni, da je čas, da pregledate svoje vrednote, ki vključujejo ljubezen in denar. V naslednjih šestih tednih boste morda težko napredovali na finančnem planu ali začeli razmerje, dokler ne odkrijete svoja čustva ali prepričanja, ki vas omejujejo. Še več, od zdaj do konca meseca lahko Venera, ki se združi s Plutonom, spodbudi globlje razumevanje, kaj potrebujete na omenjenem področju. V petek, ko je Saturn v kvadratu z Uranom, lahko napetosti okoli delovnega področja in vaših obveznosti dosežejo vrhunec. Vendar samo naprej z več samozavesti, saj vam bo v nedeljo intelektualni in duhovni sekstil med Merkurjem in Neptunom pokazal, kako lahko ustvarite veselje in obilje v družini ter premagate vsako negativnost.

Kozorog

Kot vedno, ko se Sonce premakne v vaše znamenje ob zimskem solsticiju s seboj prinese izbruh zaupanja, vitalnosti in pristnosti. Retrogradna Venera, ki je tudi v vašem znamenju pomeni, da je čas, da pridobite globlje razumevanje in sprejemanju samih sebe. V naslednjih šestih tednih boste dobili vpogled v svojo potrebo po ljubezni, in vas samih. Od zdaj do konca meseca lahko Venera, ki se združi z močnim Plutonom, prinese globok vpogled v ljubezen. Vendar pa petkov izjemno napet kvadrat med Saturnom in Uranom ogroža vaš celoten sistem vrednot. Morda se boste počutili prisiljeni braniti nekaj, kar vam je drago, in morda se boste počutili, kot da nihče ni na vaši strani. Ostanite mirni; ni tako slabo, kot se zdi. Nedeljski zdravilni sekstil med Merkurjem in Neptunom pokaže, kako lahko s pozornostjo vnesete duhovnost v svoje vsakdanje življenje, da preprečite ta grozen občutek, da ste brez nadzora.

Vodnar

Ko se ob solsticiju Sonce prestavi v vašo dvanajsto hišo, duhovno cono, boste želeli uživati v razmeroma mirnem tednu, s poudarkom na pravem pomenu prazničnega časa. Teden navdiha za vaše notranje potovanje. Vzemite si čas za meditacijo. Čas je za razmislek o preteklosti, ko gre za vaše odnose. V naslednjih šestih tednih lahko retrogradna Venera tudi v vašem nezavednem področju, dvanajsti hiši, osvetli vašo potrebo po najglobljih povezavah. Prav tako lahko razkrije vse ovire, ki jih imate pri dajanju ali prejemanju ljubezni, in kako je to vplivalo na vaše odnose. To lahko še posebej velja od zdaj do konca meseca, ko se Venera združi s Plutonom. Vaš občutek identitete je lahko ogrožen v petek med zadnjim letošnjim napetim kvadratom med Saturnom in Uranom. Nedeljski sekstil Merkurja in Neptuna bo v pomoč, saj vam lahko pokaže, kako vaše lastne vrednote še vedno ostajajo močne, ne glede na to, kakšne se težave. Dvignite glavo in bodite ponosni nase.

Ribi

Ker Sonce ob solsticiju, prispe v vašo enajsto hišo, družabno področje, bo začetek tega tedna zagotovo zabaven in družaben in bo dalo spodbudo za vaše družabno življenje. Retrogradna Venera, ki se tudi nahaja v vaši enajsti hiši, pomeni, da je čas, da ocenite svoja prijateljstva in združenja. V naslednjih šestih tednih boste dobili vpogled v svoje izbire prijateljev. Ali podpirajo vaše upe in sanje? Če ne, potem je morda vaša naslednja poteza slovo od takih odnosov. To lahko še posebej velja od zdaj do konca meseca, ko se Venera združi s Plutonom, planetom preobrazbe. V petek lahko krivda, strahovi in skrbi pridejo v ospredje, med zadnjimi letošnjim napetim kvadratom Saturna in Urana. To lahko pokvari praznični čas, vendar je pomembno, da si tega občutka ne vzamete k srcu. Prijatelji, ki jim je mar za vas, se bodo v nedeljo, ko bo Merkur v sekstilu z Neptunom, lahko zbrali in vam pomagali, da znova optimistično in samozavestno gledate naprej.

Sorodne objave

Tedenski horoskop (od 22. do 28. aprila 2024)

Ta teden nam nebeški oder prinašajo le dve planetarni poravnavi, toda vsaka izmed njih nosi svojo izjemno moč. …

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 15. do 21. aprila 2024)

Ta teden se razkriva eden izmed najbolj pričakovanih astroloških vrhuncev leta 2024, ki obeta nepozabne trenutke z …

Tedenski horoskop (od 8. do 14. aprila 2024)

Ok, pripravite se ... zdaj pa so tukaj malo bolj intenzivni tedni in je fajn biti mentalno, psihično in čustveno …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.