Spoznaj MAGNETIČNO KOLEKCIJO NAKITA in praznuj ženstvenost skupaj z Jasmino. Kolekcijo VRNITEV ŽENSTVENOSTI sestavljajo tri zapestnice, biserni uhani in broška.

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – Kar trije planeti se premaknejo v Dvojčka (od 20. do 26. maja 2024)

Tedenski horoskop – Kar trije planeti se premaknejo v Dvojčka (od 20. do 26. maja 2024)

Pripravite se na čudovit in razburljiv teden, poln dogajanja! Ta teden nas bo preplavil val navdušenja, idej, načrtov, misli in priložnosti. Vse to je posledica kozmične magije, ki jo prinaša premik treh planetov v živahnega in radovednega Dvojčka. Začne se z mogočnim Soncem, ki preide v znamenje Dvojčka v ponedeljek, mu sledi Venera v četrtek, in vrhunec dosežemo v soboto z vstopom Jupitra. Pričakujte tedensko slavje, ki se ga ne bomo pozabili!

Ta čarobni teden bo še dodatno poudarila polna Luna v četrtek, ki bo zasijala v Strelcu, znamenju nasproti Dvojčka. Os Dvojček-Strelec simbolizira željo po znanju, izkušnjah, radovednosti in učenju. Ta teden bo zaznamovan s širitvijo obzorij, potovanji, raziskovanjem novih področij, učenjem, zabavami in strokovnim napredovanjem. Naša svetova se združujeta, in komaj zadržujemo navdušenje nad obiljem obetavnih možnosti, ki se odpirajo.

Poleg tega bo polna Luna v Strelcu, ki si prizadeva za iskrenost, zahtevala popolno preglednost v vseh odnosih. To je tudi čas, ko moramo biti posebej pozorni na usklajenost z našimi partnerji, saj lahko razkrije morebitne neskladnosti.

Zahvaljujoč Veneri, ki v četrtek preide v klepetavega Dvojčka, bomo popolnoma pripravljeni na pogovore o vseh mogočih temah. Tudi možnost, da nas popolnoma očara oseba, ki izstopa s svojimi komunikacijskimi sposobnostmi, je več kot resnična. Preden Venera zapusti svoje znamenje, se bo v torek srečala s srečnim Jupitrom v čudoviti konjunkciji, medtem ko sta oba še v Biku. Pričakujte romantično razvajanje, ki je na voljo za vse!

Premik Jupitra v Dvojčka je ključen, saj ta planet običajno amplificira lastnosti znamenja, v katerem se nahaja. Po obdobju v Biku, kjer je naša rast bila počasna a stabilna, se fokus zdaj preusmerja na dinamično željo po spremembah, novem znanju in izkušnjah. To je odličen čas, da se vpišemo na tečaje ali postanemo učitelji na svojem področju, pazimo pa, da nas ne zapletejo nepomembne podrobnosti.

Z Jupitrom, ki prehaja v Dvojčke, in Venero v trigonu s Plutonom v soboto, se ljubezen krepča in svetlika. Ob tako veliki kozmični podpori, kako bi lahko šlo kaj narobe? Bolj ko smo optimistični glede ljubezni, bogatejše nagrade nas čakajo.

 Hoja po žerjavici 
22.junija ob 17:00 na Kurščku

Označite si 22. junij na koledarju kot dan, ko bo poletni solsticij ne le razsvetlil najdaljši dan v letu, temveč tudi odprl vrata k izjemnim duhovnim raziskovanjem in povezovanju z višjimi vibracijami. Letos bo ta dan še posebej magičen, saj bo na čarobni lokaciji Kureščka potekal tradicionalni dogodek HOJE PO OGNJU, ki obljublja duhovno prebujanje in poglobljeno povezovanje z univerzalnimi energijami.

 

 

Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

20. maj: Sonce sekstil Neptun. Neptun je 3. maja dosegel 29°00' Rib, stopinjo, na kateri je bil nazadnje 3. januarja 1862, torej pred 162 leti. Neptun je skoraj na koncu svojega dolgega popotovanja po Ribi in bo na tem mestu še vedno prisoten 3. septembra letos in 3. marca 2025, preden se bo ponovno pojavil leta 2188!. Naslednjič bomo ta aspekt na isti stopinji doživeli 19. januarja 2026, ko bo Sonce v Kozorogu, in to bo zadnji sekstil med tema dvema znamenjema. Od maja 2026 bosta Sonce in Neptun tvorila sekstile, ko bo Sonce v Dvojčkih ali Vodnarju, Neptun pa v Ovnu!

Dvakrat letno Sonce tvori sekstil z Neptunom, ko se nahaja v Kozorogu in Biku. Čeprav je to kratkotrajen aspekt, prinaša močan val domišljije in inspiracije, ki je še posebej koristen za umetnike, glasbenike, romantične duše in tiste na duhovni poti. Kanček domišljije koristi prav vsakomur. Ta energija spodbuja vizualizacijo; zaprite oči in slikajte... slikajte svoje življenjsko platno. Prav tako krepi empatijo in nas spomni na zlato pravilo: "Ne delaj drugim tega, česar ne želiš, da bi drugi storili tebi," ali pa nas vabi, da razmislimo, kako je biti v koži drugega. Te energije nas vabijo k sanjarjenju, domišljanju, obarvanju našega sveta z živahnejšimi barvami. Ponujajo nam kreativnost, uživanje v umetnosti, glasbi in ponujajo pobeg iz realnosti. Prisotna je tudi energija mističnega in skrivnostnega, pa tudi neptunovska čudeža.

20. maj: Sonce vstopi v Dvojčka. Kdo ne obožuje Dvojčke, meni so zelo blizu, saj brez njih bi bil svet prav dolgočasen in enoličen! Njihova mladostna radovednost, spretnost in iznajdljivost so mi izjemno všeč. Čeprav so včasih površni, jaz v Dvojčkih vidim metulje, ki veselo letajo s cveta na cvet. Druženje z Dvojčki nas pomlajuje, pogovori z njimi pa prinašajo radost! Dvojčki napovedujejo prihod poletja... Naj se začnejo mentalni izzivi! Pripravite se, da boste zaposleni in obremenjeni, tako intelektualno kot fizično. Če je bilo v sezoni Bika vse počasno, bo sedaj vse pospešeno. Dvojčki so spremenljivo zračno znamenje, polni radovednosti in prilagodljivosti! Z njihovo energijo se stvari, dogodki (včasih tudi ljudje) pojavljajo v parih. Pred vami je izbira – dve strani iste zgodbe. To je čas za radovednost, za postavljanje vprašanj, zbiranje dejstev in informacij, za komunikacijo, branje, učenje... za marketing in oglaševanje... za izbiranje.

V tem obdobju Dvojčki praznujejo svoje rojstne dneve (sončni povratki), medtem ko je za vse nas pomembno, skozi katero hišo bo Sonce prehajalo. Posebej veseli bodo tisti, ki so se naveličali energije Bika, ki so se upočasnili ali malo polenili. Z energijo Dvojčkov se bodo mnogi prebudili, še posebej tisti, ki uživajo v gibanju, pogovoru in komunikaciji. Sonce bo v vaši natalni karti osvetlilo hišo Dvojčkov, kar vpliva na to področje vašega življenja. Merkur, vladar Dvojčkov, in naravna hiša Dvojčkov, 3. hiša, vključuje um, razmišljanje, inteligenco, komunikacijo, govor, pisanje, interakcijo, bližnje ljudi, vsakdanje okolje, sosesko, krajša potovanja, prevozna sredstva, prodajo, trgovino, nižje izobraževanje in medije. Do 23. maja bo Sonce v Dvojčkih samo, nato mu bo družbo delala Venera. Skupaj bosta 26. maja pričakala Jupitra.

22. maj: Sonce v trigonu s Plutonom. Energija preobrazbe (čiščenje): Njihov prvi trigon po 227 letih se je zgodil 21. maja 2023 – Sonce v Dvojčkih, retrogradni Pluton v Vodnarju. Sedaj se zgodi njihov drugi trigon, odkar je Pluton vstopil v Vodnarja!

Ko se združita spretnost (Sonce v Dvojčkih) in odkritje, presenečenje (retrogradni Pluton v Vodnarju), nastopi odlična energija za čiščenje svojega življenja od nepotrebnih stvari in včasih tudi ljudi. Ta energija vam daje občutek moči in vztrajnosti, prinaša močno voljo, koncentracijo in sposobnost okrevanja, regeneracije ter transformacije! Energija deluje kot "prva pomoč" v intimnih odnosih in povezavah (Dvojčki), kot tudi v prijateljskih (Vodnar), v komunikaciji, informacijah, učenju, krajših potovanjih (Dvojčki), družabnosti, skupinskih dogodkih, znanosti, tehniki, humanosti (Vodnar). To je tudi izjemna energija za zdravje in za odpravo slabih navad. Močna, ogromna energija trigona prinaša veliko odločnost, dnevi, ko lahko zberete svojo moč in jo pametno izkoristite... Kot delo na sebi, z možnostjo spremembe sebe (tako znotraj kot zunaj) in svoje okolice. Osvobodite se vsega, kar vas bremeni, kar je staro, obrabljeno, iztrošeno – tako dobesedno kot v prenesenem pomenu. Ta aspekt spodbuja samozavest, samospoštovanje, osebno transformacijo, regeneracijo... Pametno izkoristite priložnost!

23. maj: Venera v konjunkciji z Jupitrom. Venera in Jupiter v Biku na 29°23'. Končuje se cikel, ki se je začel 2. marca 2023 v Ovnu, in začenja nov cikel v Biku! Ta cikel se začenja na 29°, stopinji prelomnice. Nazadnje sta se Venera in Jupiter srečala v Biku 14. marca 2012 na 9°33' Bika.

Čeprav je ta aspekt kratkotrajen in traja nekaj dni, ima močno intenzivnost in spada med zelo dobre in blagodejne aspekte. Morda bo Jupiter pomagal Veneri, da skupaj najdeta vero v ljubezen! Spoj lepega in koristnega: Harmonični aspekti teh planetov (konjunkcija, sekstil, trigon) spadajo med najboljše. Logično, saj gre za odnos planetov "male sreče" (Venera) in "velike sreče" (Jupiter) – to je sreča na kvadrat! Osnovni vpliv harmoničnih aspektov teh planetov je sreča in ekspanzija, vse skozi lepe dogodke, stvari, občutke, denar...Harmonični aspekti Venere in Jupitra prinašajo obilje! Blagor tistim, ki so rojeni s takimi aspekti, a te energije so dobre tudi kot tranzitna energija. To je tudi energija, ki vas lahko poleni... morda boste pričakovali, da vam bo nekaj "padlo z neba"... nekaterim se bo posrečilo. V energiji Bika: to je čustvena in materialna varnost ter stabilnost, in ljubezen in denar... Na stopinji prelomnice je... zato lahko pričakujete tudi nekaj večjih sprememb! Po tej konjunkciji bosta Venera in Jupiter zamenjala znamenje ter prešla v Dvojčka, Venera 23. maja, Jupiter 26. maja.

23. maj: sekstil Venere z Neptunom. Venera v Biku, Neptun v Ribah na 29°30'. Na dan polne Lune, Venera v sekstilu z Neptunom: Sanje (Neptun) o idealni ljubezni (Venera)... Ta aspekt vas bo naredil občutljive na lepoto, vzbudil željo po lepoti, harmoniji in dobroti... želeli si boste obkrožiti z estetiko in skladnostjo. Ta prijeten vpliv bo v vaše življenje vnesel val kreativnosti in domišljije... in kje je domišljija, tam so čudeži. Ali res obstaja kdo, ki bi zavrnil potrebo po takšnem dnevu (ali več takih dneh)? Sprostite se in uživajte... vzemite si čas zase. Vaš vizualni čut bo izostren... slikajte s svojimi mislimi. Sanje, ki ste jih nekoč imeli, se zdaj lahko z malo truda uresničijo. Glasba in umetnost vam bosta prinesli inspiracijo, ki jo potrebujete... prepustite se užitkom! Zadovoljstvo je na voljo na številne načine, od vas pa je odvisno, da prepoznate to energijo, jo zgrabite, se sprostite in potopite v tisto, kar vas osrečuje.

23. maj: Polna Luna v Strelcu.

Z ene strani intuicija, z druge logika

Na eni strani imamo intuicijo (Strelec - Jupiter), na drugi strani pa logiko (Dvojčka - Merkur). Na eni strani je Luna (nezavedno in čustva), na drugi strani pa Sonce (zavest in volja).

Luna v Strelcu je popotnik, avanturist, željan znanja in širjenja obzorij, spontan... zaradi energije Jupitra prinaša tudi optimizem, širjenje in ekspanzijo... in večno vprašanje sreče.
Sonce v Dvojčkih je radovedno, logično, in željno znanja, družabno, vsestransko, komunikativno; zaradi energije Merkurja prinaša misel, besedo in govor.

Na prvi pogled se zdi, da obe strani želita isto ali podobno, vendar na drugačen način. Vsi, ki so imeli in še vedno imajo dilemo, ali ostati tu ali oditi, bodo te dni to dilemo občutili še intenzivneje kot doslej. Ali naj se preprosto odpravijo in gredo naprej zaradi avanturističnega duha, znanja in izobrazbe, zaradi pravice ali krivice (Jupiter)? Če želja dolgo tli, bi se zdaj lahko razplamtela. Nekateri od vas boste resnično odšli, nekateri boste sprejeli odločitev, da dokončno odidete. Nekateri drugi pa boste ostali.

Življenjska filozofija in radovednost

Z ene strani je življenjska filozofija, upanje, vera v boljši jutri... potreba, da se odpravite nekam daleč, spakirate kovčke in se podate na avanturo. Nekje je to resnična potreba, drugje umsko duhovno potovanje. Potreba, da zavrtite globus in s prstom določite smer. Avantura je del te ognjene energije, ki ne zdrži na mestu.
Z druge strani radovednost, logika, vsestranskost. Ta energija ljubi gibanje, potovanja... a krajša, energiji Dvojčkov bolj ustreza neposredno okolje, že znano in bližnje, za razliko od energije Strelca, ki želi širše in dlje. Obe energiji radi učita in raziskujeta, potujeta, energija Strelca želi dlje, drugače (kulture, znanja...), energija Dvojčkov bolj ljubi svoje dvorišče, sosesko, okolico. Prva energija deluje intuitivno, druga logično.

Zdaj si zamislite vrv med tema energijama, kjer vsaka vleče na svojo stran. To energijo vlečenja vrvi občutimo kot energijo polne Lune. Ne pravim, da krize niso mogoče, so - krize zavesti... od tod nekje več, nekje manj živčnosti in negativen odnos do te energije. Čustva so okrepljena, dramatična, napeta... vendar ne pri vseh in ne z enako intenzivnostjo. Vse je odvisno od tega, kje, v katerih hišah, se nahajata vaša Luna in Sonce. Zaradi energije Dvojčkov je lahko tudi komunikacija nekoliko napetejša. Vendar je rezultat po začetnem kaosu lahko pozitiven, saj nas vse to, kar se dogaja, lahko usmeri v neko pozitivno akcijo, če bomo dobro usmerjali ti dve ogromni energiji! Rekel bi, da je v tej energiji najpomembneje biti iskren do sebe.

Kulminacija: zaključek in osvoboditev

Kulminacija - zaključiti nekaj, se osvoboditi vsega, kar nas zadržuje in zaradi česar stagniramo. S to energijo je mogoče priti do resnice (Strelec) in do vseh odgovorov, ki jih že nekaj časa iščemo. Polna Luna bo simbolično in dejansko osvetlila tisto, kar je skrito in potlačeno. Hkrati osvetljuje tudi našo pot naprej, saj se ciklus nadaljuje. En konec je vedno nov začetek. Kar lahko prinese ta polna Luna, je tudi neka vrsta evforije... prevelik optimizem, a tudi prevelik pesimizem, nič od tega ni dobro, potrebna sta ravnovesje in harmonija (opozicija). Ali naj to energijo vidimo kot negativno? Seveda ne. Kulminacija, ki jo prinaša ta energija, ne rabi biti slaba (to z vidika posameznika), lahko in mora biti izziv, da gremo naprej. Ta polna Luna bo (raz)odkrila neko resnico ali resnice!

Ali vas kličejo obzorja?

Napnite lok... usmerite energijo! Ker se to dogaja v energiji Strelca, usmerite energijo v: znanje (znanje je moč!!!), izobrazbo, širjenje obzorij, moralne in duhovne vrednote, ideale, vizije (prihodnost). Ta energija vpliva na vse nas kolektivno (Luna)... povezujejo nas informacije, prepričanja, kulture.

Aspekti ob polni Luni

Pri tej polni Luni ima veliko vlogo retrogradni Pluton v Vodnarju... je v eksaktnem sekstilu z Luno in v eksaktnem trigonu s Soncem. Neptun na 29° Rib je v trigonu z Luno in v sekstilu s Soncem ter v eksaktnem trigonu z Venero in Jupitrom na 29° Bika!

Vsi ti aspekti so harmonični... harmonične energije, ki to polno luno naredijo posebno. Neptun dodaja energijo intuicije in čudežev... Pluton pa energijo sprememb in čiščenja.

23. maj: Venera vstopi v Dvojčka. Pripravite se na razprave o ljubezni in postanite kot metulji, ki z radovednostjo letajo od cveta do cveta. Bodite veseli, družabni in nenehno radovedni. Če razmišljate o potovanju ali se želite udeležiti tečaja plesa, slikanja ali petja, bo Venerin tranzit skozi Dvojčka odprl vrata tem priložnostim. Pričakujte, da bo v tem obdobju intelekt pridobil na pomenu v primerjavi z videzom, morda se boste težje odločali med dvema možnostma, ali pa boste občutili več veselja in koketnosti — vse to prinaša Venera v Dvojčkih.

Od 23. maja do 17. junija bodo tisti, ki praznujejo svoj rojstni dan, deležni te Venere v svojem letnem horoskopu. V tem času lahko pričakujemo rojstvo novih talentov med slikarji, pevci, umetniki, pisci, govorniki in komiki. Veselite se, Dvojčki, Tehtnice, Vodnarji, Ovni in Levi! Medtem Strelci, Device in Ribe lahko pričakujejo nekaj izzivov. Ta Venera uživa v druženju, flirtanju, spoznavanju novih ljudi in raziskovanju novih ljubezenskih priložnosti. S svojim smislom za humor zna popestriti vsak pogovor. Čeprav se včasih zdi površna, zlasti v nekaterih odnosih, ima pristop, ki se mu je težko odreč. Posebej ceni inteligenco in iznajdljivost; za njo sledi vse drugo. Uživa v raznolikosti in njeni okusi se pogosto spreminjajo, kar včasih privede do obtožb o nezvestobi. V tem obdobju bomo vsi bolj naklonjeni druženju in flirtanju na bolj prijateljski ravni, vsaj sprva. Možnosti za dvojne zveze so velike, saj Dvojčki, znak dvojnosti, pogosto izberejo oba. Uživali bomo v ljubezenskem dopisovanju in "telefonski ljubezni". Ljubezen bomo izražali z besedami, govorili ljubeče in čutili iz srca. Obdobje prinaša več duhovitosti in manj prepirov v odnosih. Privlačili nas bodo mlajši ali mladostni ljudje, intelektualci, dobro poučeni in zgovorni. Mnogi bodo združili kreativnost in komunikacijo v tem čarobnem obdobju, ko Venera prehaja skozi Dvojčka.

23. maj: Jupiter sekstil Neptun. Jupiter v Biku in Neptun v Ribah na 29°30'. Ob zaključku bivanja Jupitra v Biku nas čaka prava "poslastica" – sekstil z Neptunom, ki prav tako zaključuje svoje bivanje v Ribah, a bo še nekaj časa ostal tam. Posebnost tega trenutka je harmoničen aspekt med dvema vladarjema Rib! Ta aspekt smo doživeli že trikrat leta 2020: 20. februarja, 27. julija in 12. oktobra, ko je bil Jupiter v Kozorogu. Sedaj pa se ta aspekt ponovno pojavi, vendar samo enkrat, tik preden Jupiter zapusti Bika.

Ta harmoničen aspekt prinaša energijo sreče, optimizma in dobrih namenov, spodbuja tako osebno kot duhovno rast. Ta tranzit krepi intuicijo, domišljijo in kreativnost, kar je odlično za materialno in duhovno zadovoljstvo! To je čas za duhovnost, ideale, sanje, izobraževanje in potovanja. Prav tako je izjemno ugoden za tiste, ki se ukvarjajo s socialnim delom, svetovanjem ali pisanjem. Leta 2024 bomo to energijo doživeli samo enkrat, in sicer na znamenitem 29°. Samo tri dni pred spremembo znamenja, ko Jupiter preide v Dvojčka, se pojavi ta aspekt. Ko se oba vladarja Rib srečata v harmoničnem aspektu, je to dobra novica. Neptun je doma, v svojem znamenju... Jupiter je v Biku, kjer prinaša energijo čustvene in materialne varnosti. Tu se zemlja in voda združita v ljubezni, harmoniji in dopolnjevanju! Jupiter in Neptun sta brata v mitologiji (tudi Pluton je njun brat). Brata, ki sta po mitologiji delila oblast nad svetom, zdaj sodelujeta!

25. maj: Venera v trigonu s Plutonom. Od trenutka, ko je Pluton vstopil v Vodnarja, smo bili priča že drugemu trigonu med tema dvema planetoma! Prvi trigon se je zgodil 11. aprila pri 00°15'. V preteklih letih smo bili navajeni na trigone Venere v Biku in Kozorogu s Plutonom v Kozorogu. V naslednjih letih pa se nam obetajo trigoni Venere v Dvojčkih in Tehtnici s Plutonom v Vodnarju. Kot kolo sreče, ki se neprestano vrti, se tudi kozmični cikli nadaljujejo v svoji večni zanki. Energija Venera, ki ne simbolizira le ljubezni, temveč tudi lepoto, umetnost, kreativnost, užitek, zabavo, odnose in finančne vezi, je sedaj okrepljena z energijo Plutona, ki prinaša spremembe, regeneracijo, transformacijo in strast. Ti dve energiji zdaj tvorita zračni trigon, ki prinaša izjemno komunikacijsko spretnost, poudarek na intelektualnosti, nekaj idealizma in odsotnost predsodkov. Čeprav se te energije zdijo "zračne" (Dvojčki in Vodnar), so v svojem jedru nasičene s strastjo. Kjer je Pluton, tam vedno najdemo intenzivnost in "vse ali nič" energijo.

25. maj: Jupiter preide v dvojčka.

Dvojčki, prihaja vaših "pet minut"!

Po 12 letih se Jupiter vrača v Dvojčke! To je pomembna novica na zvezdnem nebu, saj je Jupiter zadnjič bival v Dvojčkih pred 12 leti – od 11. junija 2012 do 26. junija 2013. Kolo sreče se obrača in v tem "izvlačenju" ste vi, Dvojčki... A brez skrbi, vsi imamo v svojih horoskopih Dvojčke, tako da bo vsak dobil svoj "kos sreče"! Jupiter bo v Dvojčkih od 26. maja 2024 do 9. junija 2025. Jupiter bo prešel v Dvojčke v sezoni Dvojčkov (Sonce v Dvojčkih). Jupitra bosta v Dvojčkih poleg Sonca pričakala tudi Venera.

Jupiter v Dvojčkih je v izgonu...

Rajši bi bil čez cesto v Strelcu, svojem domu! Jupiter je vladar Strelca, Dvojčki pa so nasproti Strelcu, zato je Jupiter v Dvojčkih v izgonu. Torej, vstopa v hišo, ki je nasprotna hiši, ki ji vlada. Zato pravimo, da je Jupiter v Dvojčkih v izgonu! Dobesedno pomeni izgon prebivanje v tujini, izgnanstvo. V astrologiji je planet v izgonu tista, ki se znajde v sedmem znaku od hiše, ki ji vlada. Planet v izgonu se mora prilagoditi znaku, skozi katerega tranzitira. Jupiter je v Dvojčkih na teritoriju Merkurja, v njegovi hiši! To ni nujno slabo, a medtem ko se Merkur ukvarja z "nižjim umom", se Jupiter ukvarja z "višjim umom".

Osnovne lastnosti Jupitra v Dvojčkih

Jupiter bo v Dvojčkih prinesel ekspanzijo misli, besed in komunikacije. Vstopil bo na Merkurjevo ozemlje, zato bo v ospredju um, misli, besede in komunikacija. Kako Jupiter "širi vse, kar najde", bomo veliko razmišljali in govorili. Postali bomo radovedni, željni učenja, novih idej in izmenjave mnenj. Razširili se bodo tudi bližnji odnosi in vse, kar je povezano z lokalno skupnostjo, sosesko, brati, sestrami. Ker je Jupiter v Dvojčkih nasproti Strelcu, bo prisotna tudi dilema "Oditi ali ostati"!

Jupiter v Dvojčkih - Priložnosti in izzivi

Jupiter v Dvojčkih bo prinesel številne priložnosti za rast in razvoj, pa tudi nekaj izzivov. Pomembno je, da se zavedamo obeh vidikov in se pripravimo na to, kar prihaja.

Priložnosti Jupitra v Dvojčkih

 1. Intelektualna rast in učenje: Ta tranzit bo spodbudil željo po znanju in učenju. Vpišite se na tečaje, preberite nove knjige in raziskujte nova področja. To je odličen čas za izpopolnjevanje svojih spretnosti in pridobivanje novih znanj.
 2. Krepitev komunikacijskih veščin: Jupiter bo okrepil vaše komunikacijske sposobnosti. Bodite odprti za pogovore, izražajte svoje misli in ideje ter se povežite z ljudmi na globlji ravni. To je tudi odličen čas za pisanje, javno nastopanje in uporabo družbenih omrežij.
 3. Razširitev družabnega kroga: Povečana bo vaša družabnost in želja po spoznavanju novih ljudi. Udeležujte se družabnih dogodkov, spoznavajte nove prijatelje in krepite obstoječe odnose. Družabne aktivnosti bodo igrale pomembno vlogo v tem obdobju.
 4. Raziskovanje novih področij: Ta tranzit bo spodbudil radovednost in željo po raziskovanju novih področij. Ne bojte se preizkusiti novih stvari, raziskati neznano in se podati na intelektualne avanture.

Izzivi Jupitra v Dvojčkih

 1. Površnost: Ker je energija Dvojčkov radovedna in raznolika, obstaja nevarnost, da postanete preveč površni. Pazite, da se osredotočite na temeljito razumevanje in poglabljanje znanja, namesto da se razpršite na preveč različnih področij.
 2. Nemir: Jupiter v Dvojčkih lahko povzroči nemir in nezmožnost osredotočenja. Poskusite ohraniti ravnovesje med različnimi dejavnostmi in se izogibajte prekomernemu multitaskingu.
 3. Razmišljanje o odhodu ali ostanku: Ker je Jupiter v Dvojčkih nasproti Strelcu, bo prisotna dilema "Oditi ali ostati". Pomembno je, da premislite o svojih odločitvah in se posvetujete z drugimi, preden sprejmete pomembne odločitve.

Astrološki dogodki in aspekti Jupitra v Dvojčkih leta 2024

3. junij: Jupiter trigon Pluton – Aspekt blagostanja
12. julij: Jupiter sekstil Severni Lunin vozel – Pot, ki ji je treba slediti
19. avgust/24. december: Jupiter kvadrat Saturn – Spopad rasti in omejitev
12. oktober/2. november: Jupiter sekstil Hiron – Znanje je ključ

Astrološki dogodki in aspekti Jupitra v Dvojčkih leta 2025

15. maj: Jupiter kvadrat Severni Lunin vozel
18. maj: Jupiter sekstil Hiron
19. avgust: Prvi kvadrat s Saturnom v Ribah – Spopad rasti in omejitev
24. december: Drugi kvadrat s Saturnom v Ribah – Spopad rasti in omejitev

Posebni vidiki Jupitra s Saturnom v Ribah:

 • 19. avgust: Prvi kvadrat – Spopad rasti in omejitev
 • 24. december: Drugi kvadrat – Spopad rasti in omejitev

Jupiter v Dvojčkih: Kaj prinaša ta tranzit?

Ekspanzija misli in komunikacije: Jupiter bo prinesel močno potrebo po izmenjavi idej, učenju novih stvari in raziskovanju intelektualnih področij. Več bomo komunicirali, se izražali in sodelovali v pogovorih. Ta tranzit bo spodbudil tudi večjo radovednost in potrebo po širjenju obzorij.

Lokalna skupnost in odnosi: Povečana bo tudi vključenost v lokalno skupnost in bližnje odnose. Bolj bomo cenili prijateljske vezi, družinske odnose in skupnostne dejavnosti. Jupiter bo prinesel večjo povezanost med ljudmi v našem neposrednem okolju.

Učenje in izobraževanje: Povečana bo potreba po izobraževanju, tako formalnem kot neformalnem. Lahko se bomo vpisali na tečaje, se udeleževali delavnic in seminarjev, študirali nove jezike in raziskovali nove teme.

Komunikacija in mediji: Velik vpliv bo imel na področje komunikacije, novinarstva, pisanja in medijev. Pričakujemo lahko večjo prisotnost na družbenih omrežjih, povečan obseg ustvarjanja vsebin in večjo angažiranost v digitalnem svetu.

Vpliv Jupitra v Dvojčkih na posamezna znamenja:

 • Dvojčki, Tehtnice, Vodnarji: Pričakujete lahko obdobje velikega napredka, rasti in osebne ekspanzije. Povečana bo vaša radovednost, želja po učenju in družabnost.
 • Oven, Lev: Prav tako boste uživali v pozitivnih vplivih tega tranzita. Vaše komunikacijske veščine bodo izboljšane, družabno življenje bo cvetelo, in lahko boste dosegli veliko novih spoznanj.
 • Strelec, Devica, Ribi: Morda boste občutili nekaj izzivov in potreb po prilagoditvah. Vendar pa vam ta tranzit prinaša tudi priložnosti za rast in razvoj, če se boste uspeli prilagoditi novim razmeram.

Praktični nasveti za obdobje Jupitra v Dvojčkih:

 • Bodite odprti za nove izkušnje in znanje: Izkoristite priložnosti za učenje in raziskovanje. Vpišite se na tečaje, preberite nove knjige in se vključite v intelektualne razprave.
 • Povečajte svojo družabnost: Udeležujte se družabnih dogodkov, spoznavajte nove ljudi in krepite obstoječe odnose. Bodite odprti za nove ideje in perspektive.
 • Komunicirajte učinkovito: Bodite jasni in odprti v svojih komunikacijah. Izkoristite priložnosti za izražanje svojih misli in idej.
 • Izogibajte se površnosti: Čeprav je energija Dvojčkov radovedna in raznolika, pazite, da ne postanete preveč površni. Osredotočite se na temeljito razumevanje in poglabljanje znanja.

Zaključek

Jupiter v Dvojčkih prinaša obdobje intelektualne ekspanzije, povečane komunikacije in družabnosti. To je čas, ko bomo vsi občutili močno potrebo po učenju, raziskovanju in povezovanju z drugimi. S pravilno uporabo te energije lahko dosežemo velike premike v osebnem in družbenem življenju. Pripravite se na obdobje rasti, radovednosti in intelektualnega prebujenja!

Naj Jupiter v Dvojčkih prinese obilje znanja, veselja in uspehov!

 

Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Oven

V naslednjem mesecu in v resnici tudi v prihajajočem letu boste doživeli povečano željo po učenju, pridobivanju novih spretnosti in raziskovanju neznanega. Vaša radovednost vas bo vodila k raziskovanju bližnjih držav ali mest, prestopanju meja in odkrivanju novih perspektiv. Osrednji dogodek tega tedna je Jupitrov vstop v znamenje Dvojčka, ki se bo zgodil to soboto. To bo močno vplivalo na vaš intelektualni razvoj. V prihodnjih dvanajstih mesecih boste raziskovali širše vidike svojega življenja in iskali možnosti za širitev vpliva ter osebno rast, kot so pridobivanje novih znanj, poučevanje ali pisanje. Vaš intelekt bo dodatno okrepljen z vstopom Sonca v Dvojčka v ponedeljek in Venero, ki sledi v četrtek. Bodite previdni, saj lahko vaša nova samozavest preraste v hvalisanje ali pretiravanje. Kar zadeva medosebne odnose, bo najboljši način za vzpostavitev novih stikov preko mreženja, spletnih platform za zmenke ali udeležbe na različnih tečajih. Ta čas izkoristite za vzpostavljanje smiselnih povezav in razširjanje vašega socialnega kroga.

Bik

Poslovite se od velikodušnega Jupitra. V zadnjem letu je potoval skozi vaše znamenje, vam prinašal rast, darila, širitev in vse zemeljske užitke, ki ste jih lahko izkusili. Za Bike bo prihajajoči prehod Jupitra v Dvojčka to soboto morda prinesel obilje blaginje. V naslednjih 12 mesecih bo ta planet sreče in širitve poživil vaš finančni sektor, vključno s premoženjem in osebnimi vrednotami. To obdobje bo zlasti zaznamovano s povečanjem vaše sposobnosti zaslužka, čeprav boste morda najprej morali preseči morebitne negativne občutke glede obilja—predvsem če se osredotočate bolj na pomanjkanje kot na hvaležnost za to, kar že imate. Sonce, ki vstopa v Dvojčka v ponedeljek, in Venera, vaš vladar, ki prav tako preide v Dvojčka v četrtek, bosta v prihodnjih tednih dodatno spodbudila priliv denarja v vaše življenje, predvsem preko vaših kreativnih prizadevanj. Vendar bodite previdni, saj lahko ta obilnost privede tudi do nagnjenja k prekomernemu zapravljanju.

Dvojčki

Kakšen izjemen teden vas čaka! Besede ne morejo povsem ujeti vsega, kar boste doživeli, uživali in pridobili v prihodnjih dneh. Ne le da ponedeljek zaznamuje začetek vaše rojstnodnevne sezone z vstopom Sonca v vaše znamenje, tudi Venera in Jupiter v četrtek in soboto napovedujeta razburljive dogodke. Ste pripravljeni razširiti svoje obzorje in raziskati nove možnosti za vaše življenje? Od sobote naprej bo Jupitrova širitev, ki prehaja skozi vaše znamenje, to omogočila za naslednjih 12 mesecev. Naravno boste privabljali ljudi in situacije, ki bodo osvetlile in podprle veličasten načrt vašega življenja, v skladu z vašimi cilji. Poslušanje vaše notranje modrosti bo ključno za usmerjanje na pravo pot. Poleg tega bosta Sonce in Venera, ki vstopata v vaše znamenje v ponedeljek in četrtek, oživila vašo kreativnost in morda celo prinesla nove romantične priložnosti.!.

Rak

Naj to teden z milino odpadejo stvari, ki vas ne podpirajo več, bodisi zaključeni projekti ali navade, za katere ste nekoč menili, da so koristne, a so izgubile svoj pomen. Od sobote dalje bo Jupitrovo prehajanje skozi Dvojčka razširilo vaše sposobnosti razkrivanja skritih informacij. V naslednjem letu boste bolj motivirani kot kdaj koli prej za raziskovanje skrivnosti vašega notranjega sveta, vključno z odkrivanjem vaše preteklosti in morebitnimi psihičnimi sposobnostmi. Ta vpliv ima moč, da poruši samo-naložene pregrade, ki vas ločujejo od vaših sanj, zlasti tiste, ki izhajajo iz občutkov nevrednosti, nemoči ali stagnacije. Vaša vera vase bo ključna za preseganje teh omejitev in nadaljevanje napredka. Pri tem vam lahko koristijo orodja kot so pisanje dnevnika, terapija ali trenutki samote. Poleg tega bo vstop Sonca v Dvojčka v ponedeljek in Venerin vstop v isto znamenje v četrtek v prihajajočih tednih spodbudil vašo domišljijo, kar naredi to obdobje izjemno ugodno za ustvarjalno izražanje.

Lev

Ta teden bo vaše Sonce vstopilo v vašo družabno cono, kar bo prihodnje tedne spremenilo v ene najprijetnejših v letu. Ničesar ne uživate bolj kot v izhodih, spoznavanju novih ljudi in pritegovanju pozornosti. S prehodom Jupitra v vašo skupnostno cono to soboto boste začutili močno privlačnost do prijateljev, ki lahko obogatijo vašo duševno pot. V naslednjih 12 mesecih vam bodo stiki in skupine, s katerimi se boste povezali, omogočili izkušnje, ki bodo vključevale višje učenje, potovanja, kulturo in duhovnost. Naravno boste privlačni tako za stare prijatelje kot za nove poznanike, ki delijo vaš pozitiven pogled in življenjsko filozofijo. Poleg tega bosta vstop Sonca v Dvojčka v ponedeljek in Venerin vstop v isto znamenje v četrtek v naslednjih tednih odprla še več priložnosti za druženje. Obkrožanje z ustvarjalnimi ljudmi bo v vaše življenje prineslo obilo veselja. Če ste na lovu za romanco, bi vam lahko prijatelj ali skupina pomagali spoznati nekoga posebnega.

Devica

Dvojčka vladajo najbolj vidnemu delu vaše natalne karte, kar bo naslednje leto izjemno razburljivo za vašo javno podobo in profesionalno vlogo. V soboto bo Jupitrov vstop v Dvojčka v vaš javni sektor znatno razširil vaš profesionalni vpliv za naslednjih 12 mesecev. Ne bodite presenečeni, če se boste nenadoma počutili nezadovoljni s trenutnim delovnim mestom, še posebej, če ne izkoristi vaših naravnih talentov. Zastavite si vprašanje, Devica: Ste na pravi poti? Jupiter bo v tem obdobju deloval kot vaš zaveznik, pomagal vam bo zasnovati in uresničiti bolj izpolnjujočo karierno pot, če boste čutili potrebo po spremembi. Rasti lahko spremljajo tudi bolečine, a so del procesa. Poleg tega bosta vstop Sonca v Dvojčka v ponedeljek in Venerin vstop v isto znamenje v četrtek spodbujala vašo kreativnost v naslednjih tednih. To je tudi odličen čas za mreženje in gradnjo vaše javne podobe. Če ste samski, lahko ljubezensko srečanje vzcveti v povezavi z vašim delovnim okoljem.

Tehtnica

Je čas, da spakirate kovčke in se odpravite na pustolovščino? Nedvomno. Nova obzorja vas vabijo! Edini izziv je izbira med številnimi možnostmi, ki se vam ponujajo. Resda je lahko preobremenjujoče, toda zaupajte, da boste kot vedno sprejeli pravo odločitev. Od sobote dalje bo Jupitrov prehod skozi Dvojčka v vašem področju višjega znanja prinesel preboj v duhovno zavedanje. V naslednjih 12 mesecih vas bo navdihnilo za širjenje vaših duhovnih praks in preučevanje vaših prepričanj. Jupiter bo prav tako okrepil vašo intuitivno sposobnost, zato bodite odprti za slutnje, sanje in znamenja iz vesolja. Razmislite o vpisu v študijski program ali o potovanju v oddaljeno deželo, saj so tudi te možnosti zdaj zapisane v zvezdah. Želja po raziskovanju se bo še povečala, ko bo Sonce vstopilo v Dvojčka v ponedeljek, Venera pa sledi v četrtek. Potovanje ali tečaj ne bo samo širil vaših obzorij, temveč vam bo prinesel tudi nove stike, ki bi lahko obogatili vaše življenje.

Škorpijon

Spremembe so na vidiku — in da, kažejo se kot pozitivne. Če ste se v zadnjem času soočali z napetimi dinamikami doma, bodite prepričani, da bi se toksičnost lahko razrešila s pomočjo odprtega, iskrenega dialoga. Prehod Jupitra v Dvojčka to soboto vas bo postavil na pot enoletne transformacije. Ta temeljita sprememba bo vključevala introspekcijo in odpravo morebitnih globoko zakoreninjenih čustvenih težav, s katerimi ste se spopadali. Sproščanje negativnih čustev lahko prav tako poglobi intimnost z vašim partnerjem, čeprav boste morda hrepeneli tudi po trenutkih samote. Poleg tega bosta vstop Sonca v Dvojčka v ponedeljek in Venera v četrtek spodbudila razprave o intimnih temah, kot so spolnost, skrivnosti ali psihološke izkušnje. Raziskovanje vaših psihičnih sposobnosti lahko privede do prelomnih odkritij o sebi. Ste pripravljeni razkriti skrite plasti svoje duše?

Strelec

Polna Luna v vašem znamenju prinaša vrhunec številnih prizadevanj iz preteklih mesecev, zlasti tistih, povezanih s partnerstvom in romantiko. To je pravi čas, da postavite sebe na prvo mesto, hkrati pa ohranite odprtost do drugih in priložnosti, ki se pojavljajo na vaši poti gradnje odnosov. Od sobote naprej bo Jupiter, vaš vladajoči planet, prešel v Dvojčka, kar bo prineslo povečana pričakovanja glede partnerstva ali zavez. Morda boste čutili potrebo po več ljubezni in povezanosti ali pa, nasprotno, po večji svobodi za uresničevanje lastnih interesov. Če iščete razmerje, je pomembno, da ohranite visoke ideale, a bodite realni glede svojih pričakovanj, da ne bodo postala nedosegljiva. Jupiter, kot planet sreče in širitve, vam lahko pomaga najti združljivega partnerja. Poleg tega bosta prihajajoči vstop Sonca in Venere v Dvojčka v ponedeljek in četrtek še dodatno okrepila vaše možnosti za najdbo sreče v intimnih odnosih.

Kozorog

Četrtek se obeta kot najbolj prijeten dan tega tedna. Izkoristite ta dan za posebno razvajanje: uživajte, ustvarjajte, se dotikajte in pustite se razvajati. Odpravite se na zmenek. Prihajajoči Jupitrov vstop v Dvojčka to soboto bo povečal vašo zavest o lastnem počutju. V naslednjih 12 mesecih boste spodbujeni, da izboljšate svoje življenje z reorganizacijo vaših dnevnih navad, vadbenih rutin (ali njihove odsotnosti) in delovnega urnika. Pazite se prekomernega uživanja hrane in pijače, saj lahko predstavlja tveganje. V prihajajočih tednih, ko bosta Sonce v ponedeljek in Venera v četrtek prav tako prešla v Dvojčka, bo še posebej pomembno, da si vzamete več časa za stvari, ki jih ljubite. Udejstvovanje vaše kreativnosti v vsakdanjem življenju bo prineslo zadovoljstvo, tako kot sodelovanje v projektih, ki so povezani s storitvami. Te aktivnosti bi lahko pritegnile tudi nove občudovalce.

Vodnar

Prihajajoči teden, mesec in leto se obetajo kot izjemno ugodni, zahvaljujoč prebujanju vašega sektorja za igro, romantiko in kreativnost, ki ga bodo razsvetlili vstopi Sonca, Venere in Jupitra. Če ste samski, izkoristite ta čas, da resnično zasijete. Odpravite se na zmenke in spoznajte nove ljudi. Jupiterjeva širitev, ki se začne to soboto s prehodom v Dvojčka, obljublja prebujenje vašega srca skozi romantiko, kreativnost ali stike z otroki. V prihodnjih 12 mesecih boste privabili priložnosti, ki se bodo dotikale enega ali več od teh področij. Morda boste spoznali nekoga posebnega, prejeli priznanje za svoje umetniške dosežke ali se vključili v projekt, ki je namenjen otrokom. Sledite svojemu srcu, saj je to ključno v tem obdobju. V ponedeljek bo Sonce vstopilo v Dvojčka, Venera pa sledi v četrtek, kar bo dodatno spodbudilo vašo kreativnost. To obdobje je idealno za izražanje ali razvijanje vaših talentov.

Ribi

Doma je tam, kjer je srce, a kje točno je dom? Dom je kjer koli se odločite, da ga ustvarite, bodisi v prihajajočem tednu, mesecu ali letu. Možnosti so odprte. Od sobote naprej bo Jupitrov prehod v Dvojčka prinesel optimizem in morda celo srečen razvoj dogodkov, povezanih z vašo družino ali domom. V prihodnjih 12 mesecih boste morda začutili željo po razširitvi vašega domačega okolja, morda z večjim ali prenovljenim bivališčem, ali z več družinskimi srečanji. Jupitrova pozitivna energija naredi zdajšnje obdobje idealno za obnavljanje stikov s sorodniki, s katerimi ste redko ali nikoli v stiku. Poleg tega bo vstop Sonca in Venere v Dvojčka v ponedeljek in četrtek še dodatno spodbudil vašo željo po kreativnem izražanju v naslednjih tednih. Organiziranje zabave za ljudi, ki jih imate radi, bo v tem času izjemno zadovoljujoče.

Si želite izziv učenja astrologije hitro in učinkovito? Potem vas vabimo
v Jupitrovo šolo astrologije!
https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/jupitrova-sola-astrologije.html

Sorodne objave

Tedenski horoskop – Uskladimo se z energijo planeta Merkurja (od 24. – 30. junij 2024)

Ta teden je v ospredju planet Merkur, arhetipski glasnik bogov, ki je, kot običajno, poln dogodivščin. Zato je ključnega …

Rak: kompleksno in občutljivo zodiakalno znamenje

Če bi vprašali, katera zodiakalna znamenja so najbolj kompleksna, bi se med zmagovalci zagotovo znašel Rak. To znamenje …

Tedenski horoskop - Praznovanje poletnega solsticija, polne Lune in hoje po žerjavici (od 17. – 23. junij 2024)

Ta teden praznujemo poletni solsticij in hojo po žerjavici, priložnost, da se za trenutek ustavimo in razmislimo o tem, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.