Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tedenski horoskop – Drznite si raziskovati in rastite! (od 13. do 19. maja 2024)

Tedenski horoskop – Drznite si raziskovati in rastite! (od 13. do 19. maja 2024)

Naš nenadomestljivi astrolog Jimmy zagotavlja, da bo ta teden obarvan z vsemi vrstami slastnih presenečenj, ki obljubljajo, da bo to eden najbolj srečnih tednov v zadnjem času. Naslednji teden pa bo še boljši!

V polnem razmahu sezone Bika vsak naš korak spremlja senzualnost, užitek in preprosta okusnost.

V ponedeljek se Sonce in Uran združita v vznemirljivi konjunkciji, ki nas vabi, da prestopimo meje naše običajne identitete in preizkusimo nov jaz. Čeprav Bik uživa v svoji coni udobja, to ne pomeni, da je naša identiteta nespremenljiva. Kako čudovito je eksperimentirati s tem, kdo in kaj bi lahko bili!

Torej, drznite si raziskovati neznano, tvegajte (a previdno) s svojimi financami, razširite svoje vrednote. Rast je vaša, če jo le sprejmete. Kljub temu pa se verjetno ne boste mogli upreti skušnjavi, da bi svojo ekscentrično zastavo vihrali visoko. Tradicija ima svoje mesto, a ta teden je posvečen napredku.

V ponedeljek Venera vstopi v podporni sekstil s Saturnom, ki zmehča Saturnove ostre robove. Sprejemamo dolžnosti do partnerjev z lahkoto, pri čemer zavezanost obravnavamo kot čast in privilegij. Merkur prav tako vstopa v Bika, kjer je njegov pristop bolj premišljen in metodološki, včasih celo trmast. Po dolgem bivanju v energičnem Ovnu, zaradi retrogradnega gibanja, je premik v Bik pravo olajšanje. Kdo lahko realno sledi takšni ravni akcije in energije ves čas?

Vendar ostajajte pozorni, saj se bo v petek, le dva dni po spremembi znamenja, Merkur srečal s Plutonom v intenzivnem kvadratu. To prinaša globino in malce obsedenosti. Ničesar, s čimer se ne bi mogli spopasti, samo ostanimo budni.

Teden se zaključi na visoki noti, ko se Sonce in Jupiter združita v veseli in obilni konjunkciji. Tisti dan se Venera poveže tudi z Uranom, kar sproži nepričakovano bogastvo na več načinov. Življenje je trenutno nepričakovano vznemirljivo in divje. Odprite svoje srce vsem možnostim. Lahko se veselimo radikalnega preboja v zadevah srca, kar bi lahko nekatere izmed nas rešilo iz zastarele romantične rutine. Za druge bi to lahko bilo prav tisto, kar potrebujejo, da se spomnijo, kako odprta in pripravljena za ljubezen so še vedno naša srca. 

Hoja po žerjavici
22.junija ob 17:00 na Kurščku

Označite si 22. junij na koledarju kot dan, ko bo poletni solsticij ne le razsvetlil najdaljši dan v letu, temveč tudi odprl vrata k izjemnim duhovnim raziskovanjem in povezovanju z višjimi vibracijami. Letos bo ta dan še posebej magičen, saj bo na čarobni lokaciji Kureščka potekal tradicionalni dogodek HOJE PO OGNJU ki obljublja duhovno prebujanje in poglobljeno povezovanje z univerzalnimi energijami.

 Glavni tranziti in planetarni vplivi tedna

13. maj: Sonce konjunkcija Uran. Prihaja letno druženje Sonca in Urana, ki se vsako leto ponavlja, odkar je Uran vstopil v znamenje Bika. V tem znamenju se srečanja odvijajo že od 23. aprila 2019, ko se je zgodilo prvo tovrstno srečanje po 84 letih. Letos beležimo že šesto srečanje Sonca in Urana v Biku, naslednje pa je načrtovano za 18. maj 2025, ki bo hkrati zadnje v tem znamenju. Od 22. maja 2026 se bodo letna srečanja med Soncem in Uranom premaknila v znamenje Dvojčkov.

Konjunkcija Sonca in Urana običajno prinaša turbulentne dogodke, kot so upori, nepredvidljivi dogodki in upor proti avtoritetam, kar pogosto vodi v dramatično osvobajanje. Vendar pa ta astrološka postavitev prinaša tudi val originalnosti, ki je odličen čas za uvedbo novih, svežih in inovativnih idej. Od te točke lahko pričakujemo, da se bodo na obzorju pojavile nove spremembe. To je čas za vse, kar je novo, avantgardno in nenavadno. Ta konjunkcija še posebej favorizira in poudarja pomen medijev, računalnikov, družbenih omrežij, družabnosti in socialnosti. Ne mara omejitev in jih ne tolerira, kar lahko izkoristite tako, da postanete aktivni član skupnosti ali se celo izpostavite kot vodja znotraj skupine, kjer že sodelujete. Ego, podžgan z energijo Urana, bo vzpodbujen k izražanju in demonstraciji svojih najboljših sposobnosti. Nepredvidljivost tega aspekta lahko prinese različna presenečenja, odvisno od tega, kje se nahaja v vašem horoskopu. Interakcije Sonca in Urana z drugimi planeti v vašem natalnem horoskopu lahko situacijo še izboljšajo ali poslabšajo.

Na globalni ravni lahko zagotovo pričakujemo presenečenja, za katera upamo, da bodo pozitivna. Več odgovornih posameznikov lahko pripomore k boljšemu izidu; v nasprotnem primeru se raje vzdržim napovedi.

13. maj: Venera v sekstilu Saturn. Nedavno smo doživeli ta sekstil 28. januarja, ko je bila Venera v Kozorogu, Saturn pa v Ribah. Dokler bo Saturn ostal v Ribah, bo ta harmoničen aspekt prisoten, ko se Venera nahaja v Biku ali Kozorogu. Letos bomo priča trem takim sekstilom: januarja je bila Venera v Kozorogu, trenutno v maju je v Biku, naslednji pa nas čaka 22. novembra, ko se Venera ponovno vrne v Kozorog. Trenutni sekstil sovpada z mlado Luno v Biku, ko je aspekt najbolj učinkovit. Ta energija spodbuja prehod iz besed v dejanja. Z njeno pomočjo se zvestoba vrača v modo, ali pa za tiste, ki jo cenijo, nikoli ni zastarela. Prav tako prinaša dragocene lekcije o partnerstvu, odgovornostih, predanosti in varnosti. Je energija, ki združuje ljubezen in zdrav razum, spodbujajoč tako harmonične odnose kot tudi praktičnost v ljubezni.

Sekstil Venera-Saturn je izjemno ugoden za predanost v odnosih in za spravo, kjer je to potrebno. Razmerja, ki se začnejo pod tem vplivom, imajo velik potencial za dolgotrajnost. Partnerji v teh odnosih so običajno zrelejši, odgovornejši in resnejši. Ta aspekt omogoča izboljšanje različnih vrst odnosov: ljubezenskih, poslovnih in prijateljskih. Poleg pozitivnih vplivov na ljubezensko življenje aspekt prispeva tudi k stabilnosti v finančnih zadevah, z večjo možnostjo varčevanja. V tem času obstaja možnost, da se razmerja, v katerih ste, podaljšajo ali pa se začnejo nova, trajnostna razmerja z zanesljivimi, zrelimi partnerji. Ta sekstil prinaša občutek varnosti, zaradi katerega se v razmerjih počutimo varnejše.

Lepota, ki jo prinaša Venera, v času tega tranzita pridobi tradicionalnejšo, saturnovsko obliko. Smo varčnejši, previdnejši z denarjem in bolj praktični v vseh pogledih. Včasih lahko ta aspekt v naše življenje vrne osebe iz preteklosti, z željo po obnovitvi starih vezi. Ljudje v tem obdobju pretehtajo svoja čustva in razmislijo o tem, kaj si želijo od svojega razmerja. To je čas za ocenjevanje, kje smo, ko je ljubezen na preizkušnji, in refleksijo o tem, kaj smo se naučili o ljubezni in vrednotah.

15. maj: Merkur vstopi v Bika. Merkur, z nebesnimi krilatimi sandali, potrebuje približno leto dni, da opravi svoje potovanje čez celotni zodiak. Nedavno je zapustil živahni znamenje Ovna, kjer je bil že od 10. marca, predvsem zaradi svojega retrogradnega gibanja, ki je marsikomu povzročal preglavice. Sedaj pa je prestopil v mirnejšega in zemeljskega Bika.

V znamenju Bika se Merkur, nebesni glasnik, postavi trdno na tla in poudarja ljubezen do narave. To je čas zdrave pameti, praktičnega uma in jasne, premišljene komunikacije. Razmišljanje in govorjenje sta nekoliko počasnejša, saj Merkur v Biku potrebuje čas, da "prebavi" informacije skozi vse čute, vključno z vonjem in okusom. Vse je v redu, če lahko stvari vidimo, povohamo in se jih dotaknemo. Merkur v Biku ni len, je zgolj temeljit. Njegova čutila so izjemno pomembna in obarvajo vsak pogovor. Čeprav je morda malce trmast, je to odlična lastnost za poslovanje in finance, saj zagotavlja realnost in pragmatičnost. Ljudje z Merkurjem v Biku govorijo počasi in z melodičnim glasom, pogosto so nadarjeni za umetnost. Vsak njihov korak je skrbno načrtovan, cilji so jasno zastavljeni in do njih pristopajo počasi, a zanesljivo. Merkur je po naravi sproščen in fleksibilen, medtem ko Bik zagotovo ni. Bikova energija Merkurja prizemlji in upočasni, kar ni nujno slabo. Ta tranzit nas poveže z naravo in njenimi čuti, še posebej z vidom in vonjem, in spodbuja več realnosti ter praktičnosti na mentalni ravni. Merkurjev um postane odločen, vztrajen, trmast in stabilen. V komunikaciji prevladujejo teme o denarju, materialnih dobrinah in praktičnih potrebah, pri čemer se problemi rešujejo na pragmatičen način. Merkur v Biku prinaša boljšo koncentracijo, značilno za fiksna znamenja, in vztrajnost zemeljskih znamenj. Ta Merkur ni konflikten, saj je precej pasiven in spregovori le, ko je to res potrebno.

Čeprav odgovori z Merkurjem v Biku morda ne prihajajo hitro, je ta položaj znak pameti in samozavesti, zvestobe in zanesljivosti. V primeru razburjenja (kvadrat, opozicija) postane še bolj trmast in počasen, med slabostmi pa je tudi možna posesivnost ali neodločnost, a vendarle ne v meri, kot jo poznamo pri Merkurju v Tehtnici. V tranzitu je Merkur v Biku odličen za organizacijo, menedžerska dela, umetnike (vpliv Venere, vladarice Bika) ter vse, ki ljubijo nakit ali cvetje, saj prispeva k čustveni in materialni varnosti.

17. maj: Merkur v kvadratu s Plutonom. Po kvadratu Venere s Plutonom 1. maja, je zdaj na vrsti Merkur! Ta astrološki aspekt lahko vodi do precenjevanja lastnih sposobnosti, nosi pa tudi elemente fanatizma. Moje priporočilo je previdnost. Nekateri med vami bi lahko občutili zaskrbljenost, saj je možno, da se bodo pojavili skriti strahovi (Pluton). Prav tako so možne obsesivne in delno paranoične misli (Merkur), ki se lahko odražajo tudi v vaši komunikaciji. Seveda, za takšne interpretacije je potrebna dodatna potrditev iz ostalih delov vašega horoskopa. Besede (Merkur) v tem kontekstu imajo ogromno moč (Pluton), a ker gre za kvadrat, je ta moč pogosto zlorabljena in lahko ima destruktivne posledice.

V teh dneh svetujem, da ste še posebej previdni v komunikaciji z drugimi in se izogibate nepotrebnim razpravam. Mlajši (Merkur) bi lahko postali precej nemirni. Bodite pozorni na otroke, tako na mlajše kot starejše, in preverite, če morda kaj prikrivajo, saj njihovo molčanje v tem času ni dober znak. Možno je, da bo nekdo poskušal vsiliti svoje mnenje ali demonstrirati avtoriteto in moč. V tem obdobju se lahko prebudijo manipulatorji, zlasti tisti, ki želijo nadzorovati in upravljati z drugimi, ter vsiljevati svojo moč. Še posebej moteči so tisti, ki svoje lastnosti projicirajo na druge. Vsem manipulatorjem sporočam s citatom: "Smejali so se mi, ker sem bil drugačen. Smejal sem se jim, ker so vsi enaki."

Obstaja veliko vrst obsesij, od obsedenosti z osebo do obsesivnega umivanja rok, čiščenja in podobno. Najpogostejše so obsesivne misli. Čeprav je to kratkotrajen aspekt, je pomembno razumeti, da lahko prinese vsaj manjšo trenutno obsesijo. Ta aspekt vsebuje zastrašujoč element, toda, kot pogosto ponavljam, vsak nemiren ali disharmoničen aspekt se lahko "premaga" ali vsaj omili z mirom in zadržanostjo. Ni druge rešitve! Ker je Merkur hitra planeta, bo ta energija hitro minila.

18. maj: konjunkcija Venere z Uranom. Prvo srečanje Venere in Urana v znamenju Bika smo doživeli 18. maja 2019. Sedaj beležimo že njuno šesto srečanje, ki se bo še naprej odvijalo letno, dokler sta oba v Biku. Zadnje srečanje v tem znamenju bo 24. aprila 2026, nato pa se bosta od 14. junija 2027 srečevala v znamenju Dvojčkov.

Venera v Biku simbolizira iskanje ljubezni, ki je varna, zanesljiva in polna čutnih užitkov. Uran po drugi strani prinaša željo po neodvisnosti, svobodi, uporništvu, originalnosti in nepredvidljivosti. V tej konjunkciji se ljubezen (Venera) zaljubi v svobodo (Uran), kjer je občutek svobode skoraj nujen pogoj za ljubezen. Biti skupaj, a hkrati svoboden, je ključnega pomena v tem astrološkem srečanju. Pomembno je razumeti dinamiko takega odnosa - kaj pomeni biti skupaj, pa tudi, kaj posameznik predstavlja zunaj tega odnosa. Če ste seznanjeni s tem in čutite energijo te konjunkcije, lahko preidete skozi to obdobje brez večjih pretresov, razpadov ali želje po osvoboditvi.

Konjunkcija lahko prinese vse, kar je neobičajno in avantgardno, značilno za Urana. Hrepenenje po spremembi postane izjemno močno, zlasti če so odnosi zapadli v rutino in dolgočasje. Pod vplivom tega aspekta je želja po vznemirjenju močnejša in bolj intenzivna, prav tako želja po čustveni in materialni varnosti (Bik), po nečem drugačnem in nevsakdanjem (Uran). Morda se boste spraševali, ali se to nanaša na trenutno zvezo ali iskanje nečesa novega. Odgovor je odvisen od mnogih dejavnikov, predvsem od moči zveze in njene pripravljenosti na spremembe ter od količine ljubezni in drugih planetarnih vplivov. Morda bo to obdobje prineslo uvedbo novih in svežih elementov, ki bodo prebudili in osvežili vašo zvezo, ali pa se bo usmerilo k iskanju 'bolj zelene trave na naslednjem hribu'. Svetujem vam, da se ne ozirate nazaj na preteklost, temveč živite tukaj in zdaj. Ukrepajte zdaj, za sebe in vašega partnerja. Ne razmišljajte o koncu ali prekinitvi zveze, saj je vpliv tega aspekta kratkotrajen. Raje razmislite, kako vnesti spremembo in svežino v vaše odnose. Če ste samski, je zdaj pravi čas za zaljubljenost, seveda, če se ostale sestavljanke (zvezde) pravilno ujemajo.

18. maj: Sonce v konjunkciji z Jupitrom. Vsako leto, ko Jupiter tranzitira po zodiaku, se sreča s Soncem v znamenju, v katerem se v tistem trenutku nahaja. Lani sta se Sonce in Jupiter srečala v znamenju Ovna, natančneje 12. aprila. Letos je njuno srečanje v Biku, naslednje srečanje pa bo v Raku 24. junija 2025.

Sonce v konjunkciji z Jupitrom prinaša energijo, ki lahko komu zagotovi čast in slavo, uspeh v financah in poslovnem svetu, srečo na potovanjih ali celo uspeh na sodišču skozi filozofijo. Nekaterim prinaša ljubezen, drugim pa preprosto uspeh v skladu z njihovimi zaslugami. Jupiter, s svojo energijo širitve, optimizma in bogastva, bo skušal polepšati prihajajoče obdobje. Oddajal bo energijo, ki bo odprla mnoga vrata na stežaj, ponudila izhode, resnico in iskrenost. Jupiter vam ponuja priložnosti, toda izbira, ali boste stopili skozi ta odprta vrata, je v vaših rokah.

Jupiter, planet sreče in ekspanzije, svojo energijo združuje z energijo Sonca v Biku. Skupaj ustvarjata ozračje čustvene in materialne stabilnosti, varnosti, potrpežljivosti, praktičnosti, zvestobe in senzualnosti. Razmislite o tem srečanju kot o dragoceni pomoči, ki je na voljo tam, kjer je potrebna. To je izjemno ugoden aspekt, tako v natalni karti kot v tranzitu, ki s seboj prinaša srečo, uspeh in uživanje v življenju. S tem tranzitom se lahko dosežejo velike stvari, prinaša navdušenje in optimizem, včasih pa tudi do neke mere pretiravanje. Čeprav ta aspekt sam po sebi ne spodbuja velike ambicije in lahko celo vodi v lenobo, je za izkoriščanje njegovih velikih koristi potrebna osebna iniciativa.

Majhno opozorilo: kjerkoli je Jupiter, se pojavi tudi možnost pretiravanja, prekomernih stroškov in razkazovanja. Vendar pa, glede na to, da je srečanje teh dveh planetov redko, vam svetujem, da maksimalno izkoristite ta dan in prihajajoče obdobje. Nekateri pravijo, da je ta aspekt najbolj srečen dan v letu! Ker sta Sonce in Jupiter v Biku, dodajam: Sreča spremlja potrpežljive.

 Tedenski horoskop po znamenjih (ascendent)

Oven

Ta teden bo v celoti posvečen vašim materialnim razmeram. Pripravite se na nepričakovane dogodke, ki bodo zahtevali vašo prilagodljivost in pripravljenost na soočenje z nastalimi izzivi. Razmišljajte inovativno in ustvarjalno pri iskanju novih priložnosti za zaslužek, saj bo trojna konjunkcija v Biku aktivno spodbujala vaš finančni sektor. Na začetku tedna bo konjunkcija Sonca z nepredvidljivim Uranom v ponedeljek morda sprožila ustvarjalni podvig, ki bi se lahko izkazal za dobičkonosnega. Kasneje, ta vikend, bo povezava Venere z Uranom razplamtela vašo umetniško dušo ali romantiko, kar lahko prav tako odpre pot do zanimivih priložnosti. Pomemben kontakt bi vam lahko pokazal pot do privlačne priložnosti, zato ostanite odprti za nove povezave. Bodite previdni pri impulzivnih nakupih, saj lahko konjunkcija Sonca z Jupitrom sproži trenutke, ko bi lahko nepremišljeno zapravljali, kljub možnosti srečnih naključij, ki jih ta aspekt prinaša. Dodatno bo v sredo Merkurjev vstop v znamenje Bika usmeril vašo pozornost na praktične vidike vašega življenja, ki bodo ostali v ospredju vse do 2. junija. Možganska nevihta z izkušenim stikom lahko odpre vrata k novim možnostim za obilje. Pripravite se na teden, poln potenciala in pripravljenosti na sprejemanje koristnih odločitev.

Bik

Ta teden je resnično vaš! Kje naj sploh začnem? Lahko bi rekel, da je to eden izmed najbolj vznemirljivih tednov v letu. Trojna konjunkcija v vašem znamenju bo povečala vašo moč manifestacije – to pomeni, da bo vaša sposobnost doseganja želenih rezultatov na vrhuncu. Začnimo s ponedeljkom, ko se Sonce združi z Uranom, kar nakazuje, da bi lahko vaš nenavaden pristop pripeljal do izjemnega uspeha. Med vikendom bo združitev Venere in Urana morda prinesla svež pridih privlačnosti ali vnesla nov zagon v vaše trenutno razmerje, če se je to znašlo v rutini. Ta planetarni vpliv bo tudi razsvetlil vašo kreativno briljantnost, pri čemer lahko nepričakovan preobrat, ki ga prinaša konjunkcija Sonca z Jupitrom, deluje kot darilo vesolja. Poleg tega bo Merkurjev vstop v vaše znamenje v sredo, ki bo trajal vse do 2. junija, okrepil vašo jasnost misli in vas navdihnil, da se izrazite z večjo učinkovitostjo in prepričljivostjo. Ta teden je priložnost, da zablestite in resnično izkoristite energije, ki so vam na voljo. Pripravite se na teden poln navdiha in izjemnih priložnosti!

Dvojčki

Ta teden vam ni potrebno iskati pustolovščin naokoli, saj se ključni dogodki odvijajo prav na vašem pragu. Vaše notranje potovanje je namreč veliko bolj zanimivo kot karkoli, kar bi lahko našli zunaj. Okrepitev vaše intuicije bo ključno darilo trojne konjunkcije v Biku, začenši z združitvijo Sonca z Uranom že ta ponedeljek. Serija nenadnih uvidov vam lahko pomaga usmeriti se tja, kjer morate biti za uresničitev vaših ciljev. Pomembno je, da se občasno poglobite vase in sprejmete ta sporočila. Nadalje, ta vikend lahko združitev Venere z Uranom sproži premik v vašem dojemanju ljubezni, morda celo v odnosu do preteklih razmerij. Občutek duhovne podpore lahko dodatno okrepi združitev Sonca z Jupitrom. Prav tako bo Merkurjev vstop v Bika to sredo (trajanje do 2. junija) poglobil vašo sposobnost povezovanja z lastnim notranjim svetom, kar naredi to obdobje idealno za meditacijo in iskanje globljih odgovorov. Izkoristite ta teden za introspekcijo in duhovno rast, saj vas energije v vašem znamenju podpirajo v iskanju miru in jasnosti znotraj sebe.

Rak

Ta teden naj se porodijo nove upe in sanje. Morda imate določen cilj, za katerega si želite, da bi se uresničil prav tako, kot ste si zamislili. Trojna konjunkcija v Biku bo prinesla svež zagon vašemu socialnemu življenju, ki vam lahko odpre vrata do zanimivih priložnosti. Prijatelj ali skupina, s katero ste povezani, bi lahko igrala ključno vlogo. Združitev Sonca z Uranom v ponedeljek obeta nenavadna in navdihujoča srečanja, podobno pa lahko pričakujete tudi od združitev Venere z Uranom ter Sonca z Jupitrom, ki bosta sledili ta konec tedna. Lahko se pojavi oseba z drugačnim življenjskim pogledom, ki vas bo obogatila z novimi perspektivami. To obdobje je kot nalašč za spoznavanje novih ljudi, morda celo novega ljubimca, še posebej če se udeležite dogodkov ali skupin, ki so namenjene pomoči manj srečnim. Poleg tega bo Merkurjev vstop v Bika to sredo (vse do 2. junija) še dodatno spodbujal vaše družbeno življenje in povezovanje s prijatelji. Ta teden izkoristite za gradnjo in krepitev odnosov ter za iskanje smiselnih povezav, ki vam lahko prinesejo ne samo osebno zadovoljstvo, temveč tudi nepričakovane priložnosti.

Lev

Ta teden vaš vladar, Sonce, zaznamujejo dve izjemni konjunkciji, ki obljubljajo navdih in povezovanje. Trojna konjunkcija v Biku vam prek prijateljev ali skupine, s katero sodelujete, prinaša zanimive priložnosti, ki lahko obogatijo vaše družabno življenje. Začne se že v ponedeljek, ko združitev Sonca z Uranom prinese nenavadna in navdihujoča srečanja, ki se nadaljujejo vse do vikenda z združitvijo Venere z Uranom ter Sonca z Jupitrom. Morda se boste povezali z osebo, ki vam ponudi svež pogled na svet. Ta čas je kot nalašč za širjenje družbenih krogov, morda celo za srečanje s potencialnim ljubezenskim interesom, še posebej če se vključite v aktivnosti ali skupine, ki so usmerjene v pomoč manj srečnim. Nadalje, v sredo bo Merkurjev vstop v Bika dodatno spodbudil vaše družabne stike, ki trajajo vse do 2. junija. Izkoristite ta teden za vzpostavljanje smiselnih povezav, ki lahko vodijo tako do osebne rasti kot do nepričakovanih priložnosti.

Devica

Kot večni študent se veselite vsake priložnosti za učenje, izzive in osebno rast. Zadovoljujejo vas zasuki in preobrati na vaši poti. Ta teden bo poln naključij, ki vas bodo približala sanjam, ki jih zasledujete, saj trojna konjunkcija v Biku krepi vaše notranje vodstvo. Prva pomembna astrološka dogodka, združitev Sonca z nenavadnim Uranom v ponedeljek, lahko sproži nenadno razodetje o vaši poti, medtem ko bo konec tedna združitev Venere z Uranom ponudila vpoglede v vaše ljubezensko življenje, morda celo slutnjo o prihodnosti vašega odnosa. Konjunkcija Sonca z Jupitrom bo prebudila vašo vero, ne glede na to, kaj to pomeni za vas. Dodatno bo v sredo vstop Merkurja v Bika vse do 2. junija spodbudil vašo radovednost o duhovnih prepričanjih, kulturi ali kraju, ki ga želite raziskati. Ta teden je idealen za širjenje vaših obzorij in poglabljanje razumevanja sveta okoli vas.

Tehtnica

Ta teden vas čaka precej stabilno, a hkrati vznemirljivo obdobje. Trojna konjunkcija v Biku bo izjemno okrepila vaše psihične sposobnosti. Začne se v ponedeljek z elektrizirajočo konjunkcijo Sonca in Urana, ki lahko sproži ključno spoznanje o vašem pravem jazu. Nadalje bo ta vikend združitev Venere, vašega vladarja, z Uranom morda prinesla pomembno slutnjo, vizijo ali živo predstavo o vašem ljubezenskem življenju ali ustvarjalnih projektih. Konjunkcija Sonca in Jupitra lahko razkrije vpogled v prihodnje možnosti, medtem ko bo od srede do 2. junija prehod Merkurja skozi Bika dodatno spodbudil vašo radovednost po skrivnostnih in neodkritih področjih. Morda boste čutili povečan interes za parapsihologijo, življenje po smrti ali alternativne metode zdravljenja. Ta teden izkoristite za raziskovanje teh tem, saj vam zvezdni položaji ponujajo edinstveno priložnost za globlje razumevanje sveta okoli vas.

Škorpijon

Ta teden se energije znova močno osredotočajo na Bika, vaš nasprotni znak in vladar vašega partnerskega sektorja. S prejšnjim mlajem so se odprli novi začetki na področju odnosov, ki jih lahko zdaj začnete uresničevati. Zaradi trojne konjunkcije v Biku boste imeli povečano sposobnost zaznavanja dinamike v partnerstvih. Vendar pa lahko z nekonvencionalnim Uranom v igri pričakujete, da bodo nekatera čustva, ki se pojavijo, morda neprijetna. Začetek tedna prinaša konjunkcijo Sonca z Uranom v ponedeljek, kar lahko sproži željo po neodvisnosti in lastnem prostoru. Podobno energijo lahko pričakujete ta vikend, ko se Venera združi z Uranom, kar vam lahko prinese nenadno razodetje o vašem trenutnem partnerstvu ali želji po partnerstvu. Konjunkcija Sonca in Jupitra bo morda poglobila duhovno povezanost v tesnem odnosu. Poleg tega bo od srede do 2. junija Merkurjev tranzit skozi Bika spodbujal razmišljanje in pogovore o zakonskih zvezah, zavezanosti ter o deljenju in kompromisih. Ta teden izkoristite za introspekcijo in komunikacijo o temeljih vaših odnosov, saj vam zvezdne konfiguracije ponujajo priložnost za pomembne uvide in morebitne pozitivne spremembe.

Strelec

Delo — v kakršni koli obliki se že kaže za vas — bo ta teden prekipevalo od živahnosti, obilja in presenečenj. Nepričakovane spremembe v vaši rutini, ki spominjajo na energije prejšnjega mlaja, so na programu. Trojna konjunkcija v Biku lahko sproži temeljit premislek o vašem življenjskem slogu. Začetek tedna prinaša združitev Sonca z Uranom v ponedeljek, kar vas lahko spodbudi k zmanjšanju dnevnih obveznosti in tako pridobite več časa za sebe. Med vikendom lahko združitev Venere z Uranom ter Sonca z vašim vladarjem Jupitrom vnese romantiko skozi koristne ali zdrave aktivnosti. Za pare bo skupno ustvarjanje zdravega življenjskega sloga osvežilo vaše razmerje. Poleg tega bo v sredo vstop Merkurja v Bika izboljšal vaše organizacijske sposobnosti, ki bodo ostale poudarjene vse do 2. junija. Osredotočanje na podrobnosti pri katerem koli projektu, ki ga prevzemate, bo ključ do uspeha, čeprav lahko prekomerna zaskrbljenost nad detajli predstavlja tudi potencialno slabost...

Kozorog

Ljubezen, ta sladka in zapletena. Brez nje ne moremo živeti, a včasih se zdi, da z njo tudi ne. Ta teden bo v ospredju novo čustvo, ko raziskujete sveže načine izražanja ljubezni. Trojna konjunkcija v Biku bo temu tednu dodala intenzivnost, začenši z združitvijo Sonca z Uranom v ponedeljek, ki bo okrepila vaše ljubezensko življenje in/ali kreativnost. Verjetno se boste morali premakniti izven svoje cone udobja in sprejeti nov, širši pogled na ljubezenske zadeve. Ta vikend lahko pričakujete, da bo sprememba premešala ali celo začinila vašo romanco, ko se Venera združi z nepredvidljivim Uranom in Sonce z vizionarskim Jupitrom. Ne skrbite, vse bo v redu. Od srede do 2. junija bo prehod Merkurja skozi Bika spodbudil vaše kreativno razmišljanje. To bo idealen čas, da izrazite svojo hvaležnost tistim, ki jih imate radi, in pokažete svojo naklonjenost na inovativne načine. Ta teden izkoristite za poglabljanje odnosov in odkrivanje novih dimenzij svoje ustvarjalnosti.

Vodnar

V zadnjih tednih ste morda bili precej neposredni, a bilo je nujno, da poveste svoje mnenje. Trojna konjunkcija v Biku lahko sproži pomemben premik v vašem pogledu na življenje, zlasti ko gre za dom ali družinske zadeve. Pred vami je izziv iskanja pravega ravnovesja med željo po neodvisnosti in potrebo po stabilnosti. Ko se Sonce in Venera združita z vašim vladarjem Uranom, bo svoboda najverjetneje prevladala v vaših odločitvah. Kljub temu bo vpliv Bika poudaril prednosti stabilnosti, predvsem v vaših medosebnih odnosih. Ta konec tedna lahko združitev Sonca z Jupitrom razkrije poti, ki bodo koristile vsem vpletenim. Prav tako bo v sredo vstop Merkurja v Bika usmeril vaše misli na domače življenje, kar bo trajalo vse do 2. junija. To obdobje izkoristite za premišljevanje o tem, kako najbolje uravnotežiti osebno svobodo z občutkom varnosti in pripadnosti.

Ribi

Prišel je čas, da osvojite nova znanja; nekaj oprijemljivega in praktičnega, kar vam bo v prihodnjih mesecih in letih pomagalo izstopati. Pretekli mlaj je zadal temelje prav za to. Trojna konjunkcija v Biku na področju vašega intelektualnega sveta bo okrepila vašo sposobnost izražanja. Pod vodstvom Urana, ki se bo združil s Soncem v ponedeljek in z Venero med vikendom, bo vaša briljantna ideja ali izbor besed nedvomno pritegnil pozornost. Vaše besede imajo težo, zato pogumno izrazite svojo resnico in uporabite svojo edinstveno kreativnost pri komunikaciji. Ta vikend bo konjunkcija Sonca z Jupitrom prebudila vašo modrost in spodbudila željo po deljenju znanja z drugimi. To je tudi odličen čas za potovanje z avtomobilom, ki vam lahko prinese nove vpoglede in izkušnje. Nazadnje, v sredo bo vstop Merkurja v Bika dodatno okrepil vašo intelektualno sposobnost, ki bo ostala poudarjena vse do 2. junija. Izkoristite ta čas za intenzivno učenje in raziskovanje novih področij.

Sorodne objave

Tedenski horoskop – Kar trije planeti se premaknejo v Dvojčka (od 20. do 26. maja 2024)

Pripravite se na čudovit in razburljiv teden, poln dogajanja! Ta teden nas bo preplavil valnavdušenja, idej, načrtov, …

Tedenski horoskop (od 6. do 12. maja 2024)

Ta teden nas kliče, da usmerimo svojo pozornost na nekaj ključnih kozmičnih dogodkov, z znamenjem čutne neposrednosti in …

Tedenski horoskop (od 29. april do 5. maj 2024) - končno lažji teden!

Sveže napisan, stkan in podrobno predstavljen s strani izjemnega astrologa Jimmy-ja, ki ga spremljate tudi v rubriki …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.