PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tajni sadež z različnimi imeni v sebi nosi neizmerno moč

Tajni sadež z različnimi imeni v sebi nosi neizmerno moč

Kot raziskovalka in poznavalka ter uporabnica rastlinskih pripravkov sem nad tem sadežem enostavno tako navdušena, pa vendar se ob pisanju le tega na nek način počutim, kot da imam zavezan jezik, saj je ta sadež v svetu dvignil veliko prahu in njegove sposobnosti so skorajda “tajne”, saj se o mnogih učinkovinah ne sme pisati, kljub temu, da zadaj stojijo klinične študije, ki so se začela zelo hitro, že v petdesetih letih prejšnjega stoletja.

A začnimo na začetku.

Najprej morate vedeti, da ima ta sadež zelo veliko imen. Iskala sem ga po vsem svetu in vedno težko našla ravno zaradi tega, ker mu povsod pravijo drugače. 

V Afriki bumob, v Singapurju hai ba ji, mona na Tahitiju, yor ban na Tajskem, kura na Fidžijo, v Avstraliji pa sem ga našla pod imenom awl in pod imenom ba ji tian na Kitajskem. 

Svoje ime ima tudi v Indiji, in sicer ach. Cela zmeda in veliko imen za en sadež, ki so ga v originalu havajski zdravitelji (kahune) uporabljali neomejeno in mu tudi pravili drevo življenja, čeprav je v svoji osnovi to grm, ki pa lahko zraste do 8 metrov in izgleda kot pravo drevo.

Veliko ljudskih zdravilcev po svetu je s tem sadežem zdravilo vrsto bolezni. Od ginekoloških težav, očesnih vnetij, zastrupitvi krvi, pri kolikah, astmi, boleznih vranice, jeter, celo pri sladkorni, tetanusu ali nadležnemu kašlju, driski in slabosti.

Tradicionalni zdravilci še vedno pravijo, da je to najbolj univerzalno zdravilo sveta, ko ga spravijo v tekočo obliko - sok.

Medicino, za katero se skriva farmacija pa najbolj jezi ime - čudež južnih morij. Sadež namreč prihaja iz polinezijskih otokov Tihega oceana.

Samo rastlino med rastjo ne ogrožajo škodljivci, zato ni potrebno uporabljati sredstev za njeno zaščito. Nenavaden pa je tudi zato, ker ga obirajo neprenehoma, saj sadeži zorijo vse leto.

RAZISKAVE

 

Že v 50. letih so prve raziskave nonija dokazale, da znižuje krvi tlak, pomaga pri težavah z želodcem in s črevesjem, pa tudi pri raku.

V 90. letih so vse to novejše raziskave tudi potrdile in dokazale še vrsto drugih učinkov na zdravje, tudi pri tumorjih, ki ne samo da zavira njihovo rast, ampak tudi napada.

Do sedaj je bilo ugotovljenih približno 150 lastnosti noni soka!

Leta 1995 pa so na francoski univerzi Metz ugotovili, da noni deluje tudi protibolečinsko in da blaži bolečine v osrednjem delu možganov.

Moč delovanja je le za 25 odstotkov manjša kot pri morfijevem sulfatu in pomembno je, da zaradi nonija človek ne postane odvisen.

Tako so ugotovili, da je najbolj optimalno piti sok nonija, ki vsebuje več kot 150 elementov in da noben drug naravni sok ne vsebuje toliko različnih snovi.

 

Največ se je s tem sokom ukvarjal dr. Ralph Geinicke, biokemični znanstvenik, ki je tudi dokazal vpliv prokseronina na imunski sistem. Prokseronin namreč preprečuje, da bi celice zbolele, jih popravlja in pospešuje njihovo regeneracijo.

V raziskavi, ki je bila objavljena junija 2006 v reviji Phytotherapy, je bilo ugotovljeno, da je sok noni zaustavil širjenje rakavih celic.

 

Študija Centra za zdravstvene vede v State University v Louisiani:

Raziskave potrjujejo, da ima noni anti-tumorsko aktivnost.

Ne samo, da zavira nastanek tumorjev, pač pa jih tudi napada.

 

Študija, objavljena v Nutrition and Cancer leta 2009, je razkrila, da so se pri 200 kadilcih, ki so en mesec redno pili noni sok, zmanjšale spremembe, ki jih povzročajo kancerogene snovi v pljučih.

 

 

V študiji dr. Neil Solomona so ugotovili:

Prvi mesec pitja noni soka: 75 % udeležencev poročalo o izboljšavi njihovih boleznh.

Po 3 mesecih je izboljšave opazilo 95 % udeležencev.

Zjutraj na tešče so popili 40 ml noni soka.

Vir: revija Chemistry Central Journal, 2009

 

 

UPORABA

A dejstvo je, da vam prva zaužita kapljica nonija ne bo spremenila življenja in zdravja. Potrebno je izvesti protokol in biti pri tem dosleden.

 

  1. PRAVILO PRI IZBIRI: ekološko kontrolirana pridelava in 100 % naravni sok.
  2. PRAVILO PRI IZBIRI: stekleno pakiranje
  3. PRAVILO PRI IZBIRI: majhno pakiranje, da ostane svež in nudi polni potencial

 

Vsak dan na tešče spijete 4 dcl tople vode (lahko ji dodate limono, limeto ali žlico kisa) ter nato 30 ml noni soka (skodelica za doziranje je priložena). To opravite vsaj 30 minut pred zajtrkom!

 

Naj to postane prva jutranja rutina vse dni protokola. 

Razlika se bo pokazala že po 33 dneh, še večje spremembe pa ljudje opažajo pri 99 dnevnemu protokolu.

 

Ekološki sok mora biti preverjene kakovosti in izvora, pridelan na način, ki ohranja tako inteligenco kot modrost samega sadeža (zato sintetični izvlečki v kapsulah niso niti pribiližki prave moči nonija), ki so ga havajski zdravitelji v svoji ljudski medicini označili kot drevo življenja, saj je njegova uporaba pri njih zares neomejena.

 

Klepet ob kavi ga priporoča v obliki soka, kjer najdete 33 ali 99 dnevni protokol, je pa noni vključen tudi v organskem multivitaminskem dodatku DNEVNA PODPORA, ki je sestavljen iz 18 superživil, dodane pa so tudi medicinske gobe.

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Komentiral Tamara |

Zanima me ali je tudi za doječe mamice?

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.