Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Sveža zelenjava z vašega vrta – 365 dni na leto

Sveža zelenjava z vašega vrta – 365 dni na leto

Smo družinsko podjetje iz Zagorja ob Savi, ki se že 30 let ukvarja s proizvodnjo različnih izdelkov. Prvi izdelek na katerega smo ponosni in je bil tudi edini izdelek, ki smo ga proizvajali, je bila 6 delna ležalna blazina za na plažo. Kasneje smo dodali še več različnih dimenzij ležalnih blazin ter blazin za stole. Danes pa se ukvarjamo še s tapetništvom in avto tapetništvom.  Tako zajemamo zelo širok spekter nabora izdelkov za naše udobje, kot so raznorazne okrasne blazine, tabureji, sedalne vreče »bean bag«.

Zelo pomembna panoga poleg izdelave ležalnih blazin pa je izdelava rastlinjakov, ki jih tržimo in dopolnjujemo v različnih dimenzijah in različnih izvedbah. Same izvedbe ločimo na različno uporabljene konstrukcije. Tako jih delimo na rastlinjake s PVC ogrodjem in rastlinjake s kovinskim pocinkanim ogrodjem. Naša posebnost je v tem, da ne le prodajamo kompletne rastlinjake, pač pa prisluhnemo željam kupca. Veliko se jih obrne na nas z željo po izdelavi krojene ponjave za domače izdelano ogrodje. Tudi za kakšen rastlinjak, ki je bil kupljen pri trgovcih, uvožen z daljnega vzhoda. Nimamo predsodkov o tem kje je bil rastlinjak kupljen, saj želimo pomagati ljudem pri povezljivosti z naravo in njihovi ljubezni do vzgoje vrtnin. Posebnost našega podjetja je tehnična podpora in zagotavljanje rezervnih delov, česar pri izdelkih nižjega cenovnega razreda iz daljnega vzhoda NI.

Pomembno je tudi to, da so naši rastlinjaki zasnovani tako, da jih lahko prestavljamo in s tem zagotavljamo kolobarjenje. Za rastlinjake kupljene pri nas zagotavljamo tudi tehnično pomoč pri postavitvi rastlinjaka, v kolikor se kupec odloči, da ga bo postavil sam. V pomoč je tudi hitra video predstavitev, ki jo najdete na naši spletni strani www.rastlinjaki-forum.com. Posebni smo  še v eni stvari, ki nas loči od drugih, da izdelamo rastlinjak tudi po meri. Vsak namreč nima dovolj prostora, da bi lahko uporabili rastlinjake naše klasične dimenzije.

Prednosti rastlinjaka: 

Lahko se zgodi, da je že pred pomladijo toplo, zato pričnemo z vzgojo vrtnin bolj zgodaj, nato pa pride preobrat in nam pozeba uniči vse plodove. Ne vemo niti tega kakšna bo pomlad ali poletje. Vse več je precej padavin, kar lahko povzroči gnitje vrtnin (pri paradižniku – krompirjeva plesen). V zaprtem sistemu kot je rastlinjak, pa sami uravnavamo namakanje. Napredni sistemi omogočajo celo ogrevanje rastlinjaka, ko so zunanje temperature zelo nizke. Svetujemo vam, da v takšnih primerih uporabnik uporablja električne grelnike, saj se tako izognemo raznim izpustom, ki lahko kasneje vplivajo na okus pridelka. Drugi nasvet pa je tudi povezan z ogrevanjem, saj priporočamo, da ob nizkih temperaturah v rastlinjakih prižgete svečko, ki oddaja toploto. Ta zadržana toplota pa prepreči pozebo plodovk. Vseeno pa lahko plodove pokrijemo še s kopreno. Ob povečanih temperaturah je nujno potrebno, da je rastlinjak čimbolj prezračevan. Za znižanje temperature v rastlinjakih pa si pomagamo še z namestitvijo senčilne mreže, ki ima največji učinek, če je nameščena na zunanji strani rastlinjaka. Nekateri senčenje delajo z notranje strani, kar pa zmanjšuje samo učinkovitost. Temperaturo v rastlinjaku lahko znižamo še z našim inovativnim »tunelskim« zračenjem, ki omogoča, da se rastlinjak prezrači čisto pod slemenom. »Tunelsko zračenje« so odprtine v špici na obeh straneh.

To zračenje ima boljši efekt, kot strešno okno, saj v hipu znatno zniža temperaturo v rastlinjaku.

 

            Zelo pomembno spoznanje pa je časovno obdobje sajenja, saj z uporabo rastlinjaka nismo vezani, da čakamo na ugodne vremenske razmere. Ko pride čas sajenja, lahko pričnemo vzgajati vrtnine, hkrati pa se čas pobiranja vrtnin lahko podaljša  2x ali celo do 3x. 

            Kar se tiče samega vzdrževanja rastlinjaka, pa naj povem, da nekega pretiranega vzdrževanja ne zahteva. To velja tako za plastično ogrodje kakor tudi za kovinsko pocinkano ogrodje.  Edino skrb, ki jo imamo glede vzdrževanja so zadrge. Te mažemo z mazalnim sredstvom – Silikoski Spray ali z navadnim milom. Nikakor ne uporabljamo kakršnekoli masti. V poletnih mesecih je zaželeno, da se občasno rastlinjak zapre, očisti zadrge in obenem tudi  namaže z mazalnim sredstvom. S tem, ko zadrge občasno zapremo, onemogočimo, da se ponjava rastlinjaka preveč skrči in nam kasneje v septembru, ko padejo temperature, to povzroča težave pri zapiranju. 

Več na www.rastlinjaki-forum.com 

 

FORUM EXP. - IMP. d.o.o., Kopališka ulica 007, 1410 Zagorje

 

tel.: 03 / 56 64 241
GSM: 041 681 450
e-mail: info@forum-zagorje.com

Sorodne objave

Andrew Huberman priznava svetlobno terapijo! Fotobiomodulacija za boljši vid, pri kožnih težavah, pri ljudeh z izmenskim nočnim delom …

Andrew Huberman je eden najbolj priljubljenih znanstvenikov našega časa. Kompleksne koncepte opisuje na način, ki ga …

Kaj pa, če je rešitev ozemljevanje? Kaj lahko naredimo?

Kako deluje ozemljitvena podloga?Podloga za stol je prevodna in vas preko ozemljene vtičnice (ne, to ni elektrika, …

Letos znova odhajamo na IŽ! 7 dni za dušo in telo v JULIJU!

Otok Iž, skriti dragulj v Jadranu, je destinacija, ki ponuja veliko več kot le čudovite plaže in kristalno čisto morje. …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.