Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Suhe in zasolzene oči? Dodajte več živil, bogatih z omega-3!

Suhe in zasolzene oči? Dodajte več živil, bogatih z omega-3!

Se zaradi prekomerne rabe računalnika spopadate s suhimi očmi? Potem si privoščite več živil, ki vsebujejo zdravilne omega-3 maščobe! Strokovnjaki so namreč dokazali, da te izboljšajo simptome suhega očesa. Enako velja tudi pri sindromu suhih oči, ki se lahko pojavi v vseh življenjskih obdobjih, ko gre za kronično pomanjkanje vlage v očesu. 

Znaki, po kateri prepoznamo sindrom suhih oči

  • razdraženost očesa,

  • izsušenost,

  • dražeč, srbeč ali pekoč občutek v očesu,

  • zasolzenost in utrujenost oči,

  • občutek, kot da bi nam v oči nasuli pesek ... 

 

Pogostost sindroma suhih oči se s starostjo povečuje. Podatki kažejo, da po 50. letu starosti omenjena težava pesti do 30 % ljudi.
Kako ukrepati? 
Neugoden občutek v očeh najpogosteje blažimo z uporabo umetnih solz ali s polaganjem toplih obkladkov na oči. Kot smo omenili že na začetku, pa ne pozabite na živila, bogata z omega-3-maščobnimi kislinami, oz. dopolnila omega-3.
Vse skupaj: umetne solze, obkladki in prehranska dopolnila z maščobnimi kislinami omega-3 lahko namreč pomagajo pri pomanjkanju vlage v očesu.

Kaj torej kažejo raziskave?
Raziskava kaže, da lahko prehranski dodatki z omega-3 maščobnimi kislinami izboljšajo simptome suhega očesa. Izkazalo se je tudi, da so imeli ljudje, ki so uživali te zdrave maščobe, na roženici več celic, ki so odgovorne za vlaženje veznice. (Objavljeno v medicinski reviji Contact Lens & Anterior Eye).   

V trimesečni študiji s skoraj 500 sodelujočimi se je pokazalo, da lahko prehranski dodatki z omega-3 maščobnimi kislinami izboljšajo simptome suhega očesa. V skupini, v kateri so prostovoljci jemali določeno količino omega-3 maščobnih kislin/dan, so sodelujoči poročali o izboljšanju simtpomov, medtem ko je kontrolna skupina (ki je jemala placebo tablete z olivnim oljem) poročala o enakem stanju kot prej − torej da izboljšanja ni bilo. 

Kje dobiti omega-3? 

 

Čeprav imajo ribe in rakci veliko omega-3-maščobnih kislin, pa niso optimalna izbira, saj lahko z uživanjem tovrstih živil dobimo konkretno dozo težkih kovin, ki pa so seveda škodljive! Najbolje je poseči po viru OMEGA-3, to pa so ALGE! Seveda preverjenih, brez vsebnosti težkih kovin. 

Omega 3 iz mikroalge + E vitamin (1+1)

Izdelek je preverjene kakovosti, s certifikatom. Je rastlinskega izvora, primeren tudi za …

46,00
37,00
-9,00

Sorodne objave

Morda niste debeli, ampak samo napihnjeni!

Napihnjenost je pogosta težava, s katero se vsaj občasno srečamo vsi ljudje, kar 47 % pa se počutijo napihnjeni vsaj …

Kako in zakaj poskrbeti za dvig dopamina v telesu?

Kako pogosto pomislite na 80 milijard nevronov, ki jih imamo v možganih? Ti neprenehoma sodelujejo, komunicirajo in …

TEMNA PLAT MASK ZA OBRAZ: Kaj so “maskne” in kako se jim izogniti?

Nošnja mask je po sili razmer postala obvezna oprema vsake ekspedicije v trgovino ali v ostale zaprte prostore. Če pa …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.