PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Stopite na pot preobrazbe z mojstrom hoje po žerjavici

Stopite na pot preobrazbe z mojstrom hoje po žerjavici

Pri hoji po žerjavici obstajata dva mistična elementa. Prvič, kako je mogoče, da si ne opečemo nog, in drugič, kako to, da ne čutimo bolečine? Številni strokovnjaki hoje po žerjavici poudarjajo, da ima pri tem najpomembnejšo funkcijo predpriprava na hojo po žerjavici.

V pripravljalnem delu namreč udeleženci dosežejo stanje osredotočene sprostitve, pri čemer se čisto fiziološko poveča pretok krvi v stopalih. Ko pa sprehajalec ni v pravilnem psihološkem stanju, se periferne kapilare zožene in toplote ni mogoče pravilno odvajati od podplatov (z drugimi besedami – prej čutimo bolečino). To se zgodi, ko udeleženec ni samozavesten, ko dvomi, ko ga je strah, ko je v stanju nesproščenosti. Takrat se kapilare napnejo in s tem zmanjšajo dotok krvi na obrobne dele okončin (kot so stopala). 

Ravno (sicer redke) izjeme nesreč, ki se zgodijo pri hoji po žerjavici, dokazujejo, kako ključna je ta mentalna priprava pred sprehodom po žareči preprogi. 

Če ste sproščeni in pomirjeni s svojo odločitvijo, da se boste  sprehodili po žerjavici, potem je vaše telo v določenem biokemičnem stanju. Če pa je telo napeto, zakrčeno, če ste v dvomih, ali pa če si želite le preizkusiti “fiziko”, je to znak miselnih procesov, ki bodo posegali v mehanizme, ki jih uporablja telo, da bi se zaščitilo – z drugimi besedami – lahko se zgodi, da vas dejansko opeče. Usposobljeni mentorji hoje po žerjavici poudarjajo, kako bistvena je torej psihološka priprava (s katero se krepijo ponižnost, moč volje, moč domišljije in želja po očiščenju/transformaciji). Te kompomente pomagajo sprehajalcu, da svojo energijo usmeri na igradnjo samozavesti za uspešen sprehod po žerjavici. Za uspešno prečkanje žerjavice je torej treba pasti v posebno stanje spremenjene zavesti. Z zavestnim prilagajanjem živčnega sistema lahko dokazano spremenimo interpretacijo senzoričnih vnosov (v tem primeru občutek za bolečino in dejanske opekline). 

Vsekakor hoja po žerjavici ni neko rekreativno preizkušanje fizikalnih zakonitosti. Gre torej za poseben namen hoje po žerjavici, ki zahteva ustrezno predpripravo. Pitje alkohola, kajenje trave, “sproščanje” z drogami, sprehajanje po ognju “na horuk”, skepticizem in neizkušen voditelj so ključni vzroki za nesreče, ki se dogajajo na hoji po žerjavici. 

Hojo po žerjavici, ki jo 18. 6. 2022 organizira Klepet ob kavi, vodi izkušen voditelj in pionir hoje po žerjavici na Slovenskem (30+ let izkušenj!) – Dušan Doblanovič Jimmy – pod njegovim vodstvom je varno prečkalo žerjavico že nešteto ljudi, ki so se upali prepustiti transformativni moči ognja. 

Več o dogodki TUKAJ. 

Več o transformativni moči ognja si lahko pogledate tudi na spodnjem posnetku: 

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Komentiral Ana |

Želela bi prijaviti mami, pa me zanima, ali je možno, da bi jo nazaj domov nekdo pripeljal?

Lep pozdrav,
Ana

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.