PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Številne države po svetu prepovedujejo brezžično WI-FI-povezavo in uporabo mobilnih telefonov v bližini šol, majhnih otrok in nosečnic!

Številne države po svetu prepovedujejo brezžično WI-FI-povezavo in uporabo mobilnih telefonov v bližini šol, majhnih otrok in nosečnic!

Več tisoč znanstvenih študij opozarja na alarmantna dejstva o sevanju, ki jih povzročajo priljubljene tehnološke naprave (kot so mobilni telefoni, tablice in računalniki), še posebej tiste, ki so priklopljene na brezžično WI-FI-povezavo. Tega se čedalje bolj zavedajo številne države po svetu, denimo Francija, ki je leta 2015 že prepovedala uporabo WI-FI-ja v vseh vrtcih, v ostalih izobraževalnih ustanovah pa jo je omejila na rabo, kadar je ta res neizbežna (priporoča se uporaba kabelske povezave). 

Veljajo tudi določeni pogoji glede oglaševanja mobilnih naprav, pri čemer je strogo prepovedano reklamiranje uporabe mobilnih naprav pri otrocih. Popolnoma so WI-Fi odstranili tudi v več knjižnicah in fakultetah. 

Lahko verjamete? Zdravstvene in šolske ustanove v Franciji torej družno nasprotujejo WI-FI-ju in uporabi mobilnega telefona. 

Podobne omejitve navajajo tudi ostale države, kot so Belgija, Španija, Izrael, Avstralija, Italija, Švica, Nemčija, Avstrija, Indija, Finska, Ciper itd. 

Mnogo člankov eksplicitno navaja, da so trenutni t. i. pogoji varne uporabe tehnoloških naprav zavajajoči in da v bistvu ne varujejo dolgoročnega zdravja uporabnikov, zlasti otrok, na katere deluje sevanje kar 10-krat intenzivneje kot na odrasle. 

Na spodnji sliki, objavljeni v članku dr. Oma Gandhija (z univerze Utah, leta 1996), vidimo, kako deluje sevanje mobilnega telefona na možgane petletnika, na sredini, kako na možgane desetletnika in na desni strani slike, kako na možgane odraslega. Možgani otrok torej elektromagnetno sevanje mobilnih naprav absorbirajo v veliko večjem obsegu kakor odrasli.

Raziskave uporabe elektromagnetnega sevanja WI-FI-povezav pri mladostnikih (in to pri celo 100-krat manjšemu od dovoljenega/legalnega!) so pokazale tveganja za razvoj škodljivih bioloških posledic, kot so poškodbe reproduktivnih organov, deformacija DNK, padec imunskega sistema, spremenjena beljakovinska sestava možganov, moten spanec, otežen razvoj možganov, motnje spomina, tumorji … 

Poskusne študije ugotavljajo, da se ob kroničnem izpostavljanju sevanj brezžičnih naprav (npr. mobitela) zmanjša število možganskih celic v središču za spomin in učenje. Raziskave iz leta 2011 (NIH) pa kažejo tudi, da že 50-minutna uporaba brezžično delujoče naprave povzroči porast grozdnega sladkorja v možganskem predelu, kateremu je bilo sevanje najbolj izpostavljeno (npr. pri rabi mobilnega telefona okoli levega ali desnega ušesa). 

Sevanje torej povzroča mnogo škodljivih posledic — možganske okvare in pešanje spomina pa tudi poškodbe reproduktivnih organov, vedenjske težave, izgubo sluha, glavobole, nespečnost, oksidativni stres itd. 

Sporno je še dejstvo genotoksičnih sprememb — leta 2015 je bilo namreč v poskusni študiji ugotovljeno, da lahko sevanje 2,4 GHz (WI-FI-sevanje) spremeni RNA-zapis, dolgoročna izpostavljenost takemu sevanju pa vodi k nevrodegenerativnim boleznim, hudi deformaciji RNA, poškodbam epifize, nadledvične žleze, ščitnice, zmanjšanju proizvodnje melatonina (in posledično k večji izpostavljenosti razvoja rakavih celic) itd. 

 

 

In zakaj je, kljub vsem dognanjem, ki izkazujejo skrb zaradi elektromagnetnega sevanja in njegove povezanosti z raznimi obolenji, npr. rakom, glede omejitev tako ”milostna” Severna Amerika? Zagotovo ne brez razlogov! 

A vendar imate izbiro! Ukrepajte pravočasno in se primerno zaščitite pred škodljivim sevanjem naprav in WI-FI-povezav. 

Povzeto po: http://www.collective-evolution.com/2018/03/20/why-multiple-countries-have-banned-wifi-cell-phones-around-schools-young-children-fetuses/

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Nas zdravstveni sistem na koncu zdravi ali nam škoduje? Nas medicina ubija?

Več kot desetletje ustvarjam oddajo Klepet ob kavi. Lotila sem se različnih tem, kjer bi lahko dobila po glavi, pa sem …

Zlom kolka in pomoč svetlobe za hitrejšo regeneracijo

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, ima številne aplikacije pri …

Domača naloga zate za to pomlad … se splača! Za zdravje in mladost.

Čas pomladi je tukaj …  s hčerko vsak dan hodiva na gozdno malico. Kar v gozdu in na jasi se najeva trobetnic, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.