Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Ste vedeli, da vsak teden pojemo 5 g plastike (1 plastično kartico)?!

Ste vedeli, da vsak teden pojemo 5 g plastike (1 plastično kartico)?!

V vsakdanjem življenju se srečamo s polno hormonskih motilcev, katerih namen je podaljševanje obstojnosti izdelkov in preprečevanje, da bi se v izdelkih razvili mikrobi in bakterije. A kaj naredijo hormonski motilci v našem telesu? Totalno zmedo, kajpada. Gre za to, da hormonski motilci oponašajo delovanje naših lastnih hormonov ter s tem spremenijo delovanje endokrinega sistema. Tako bodisi sprožijo prekomerno stimulacijo teh hormonov, se vežejo na receptorje za hormone in s tem zavirajo delovanje naravnih hormonov ali pa vplivajo na tvorbo in presnovo hormonov v jetrih ter hkrati direktno spreminjajo njihovo koncentracijo v telesu. V glavnem, s hormonskimi motilci ni heca in zelo priporočljivo je, da v vsakdanjo rutino uvedemo majhne spremembe za velike učinke pri hormonskem neravnovesju (ki jih torej, med drugim, sprožajo tudi vseprisotni hormonski motilci, npr. kemikalije in pesticidi v vodi in hrani, sredstva za dezinfekcijo, insekticidi in sredstva za odganjanje mrčesa, sredstva za zaščito lesa in drugih površin, kemikalije v plastiki, težke kovine, kemikalije v kozmetiki in tekstilu) …

Spremembe, ki bi jih bilo priporočljivo uvesti, če imate težave s hormonskim neravnovesjem

  • Omejite pitje kave ali jo zamenjajte z zelenim čajem;

  • vsak dan vsaj 2 litra sveže mlačne vode;

  • izločite vse sladke pijače in alkohol;

  • uživajte zgolj ekološko hrano;

  • uživajte nesladko sadje samo dopoldan;

  • zvečer ne uživajte žitaric in sadja ter ne jejte vsaj 3 ure pred spanjem;

  • izločite: rdeče meso, predpripravljene mesnine (klobase, paštete, hrenovke), sladkarije, pekovske izdelke (kruh, rogljički, tortice ipd.).

  • Ko ste lačni posezite po juhi, popečeni zelenjavi s solato ali spijte Eko zelenje;

  • zaspati vsak dan pred 23. uro v popolni temi;

  • naučite se umiriti (joga, meditacija, sprehod, dihalne tehnike ...);

  • uživajte več temnolistnate zelenjave vsak dan;

  • posegajte po ekoloških kalčkih, ekoloških travah in ekoloških algah;

Klorofil v zelenih superživilih omogoča prenos kisika do celic in okrepi naravne mehanizme celičnega razstrupljanja, čisti kri in pomaga pri tvorbi krvnih celic ter pospešuje rast in obnovo tkiv. Klorofil deluje tudi kot močan antioksidant, s tem pa pomaga do lepše kože z manj gubami ter pospešuje celjenje ran in drugih kožnih nepravilnosti. Ne pozabite, pospešeno staranje je pravzaprav odraz stanja neuravnovešenosti hormonov. 

  • dnevno uživajte alge;

Rjave morske alge preprečujejo nalaganje stroncija in čistijo telo težkih kovin (ki so hormonski motilci!). Hkrati so odlična podpora pred, med in po nosečnosti, pri debelosti, kožnih težavah, pri težavah z jajčniki in maternico, pri boleznih ščitnice (organski jod) itd.

  • zaužijte dovolj zdravih maščob z EPA in DHA.

Tu mislimo na maščobne kisline omega-3 iz alg, ki so odlična pomoč pri težavah s cistami in miomi, pri vnetih prsih, nerednih menstruacijah in drugih težavah s hormonskim neravnovesjem. Omega-3 maščobne kisline so pravzaprav bistvene sestavine vseh celičnih membran v telesu in nujno potrebne za tvorbo hormonov. Ampak, pazljivo pri izbiri VIRA omega-3 (z neustrezno izbiro tvegate vnos težkih kovin!)

paket HORMONSKI DETOKS

paket HORMONSKI DETOKS

Paket vsebuje: Eko zelenje, Nočno popravilo, 2x Omega 3 iz mikroalge

97,00
75,78
-21,22

Sorodne objave

Letos znova odhajamo na IŽ! 7 dni za dušo in telo v JULIJU!

Otok Iž, skriti dragulj v Jadranu, je destinacija, ki ponuja veliko več kot le čudovite plaže in kristalno čisto morje. …

Diabetes in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija, je postala precej raziskana metoda za različne zdravstvene …

Kaj bi morali jesti kronično utrujeni, izčrpani, izgoreli ljudje?

Srčno vam priporočamo ogled spodnjega posnetka, ki je poln modrosti, predvsem pa razumevanja in strategije, kaj narediti …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.