Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Sladkor, naš prijatelj ali sovražnik?

Sladkor, naš prijatelj ali sovražnik?

Ste se kdaj vprašali ali je na svetu več predebelih ljudi ali več podhranjenih? Verjetno bo nekatere presenetilo dejstvo, da je kar za 30 odstotkov je več predebelih. Glavni krivec zato pa je vsem dobro poznan sladkor, ki se skriva v raznih izdelikih na katere sprva ne bi niti pomislili, kot so kejčap in kruh.

Torej vsakodnevno vsi uživamo sladkor, razlika pa je ali ga zaužijemo kot naravno prisoten (sadje) ali dodan (sladkarije) in v kakšni količini. Kako zelo velik vpliv ima na nas sladkor je opozorila ena izmed raziskav, ki je dokazala, da lahko od sladkorja postanemo odvisni, to odvisnost pa lahko primerjamo celo z odvisnostjo od kokaina. Kako pa se lahko izognemo prekomerni kolečini sladkorja in prispevamo našemu zdravju? Za začetek z branjem deklaracij, kjer je razvidno koliko sladkorja vsebuje vsak izdelek.

Kaj pa sadje? Tudi sadje vsebuje sladkor, pa bi se ga zato morali izogibati? Ne, sadje vsebuje naravno prisoten sladkor, ki se tudi sprošča bolj počasi. Kaj pa mleko in ostale stvari? Odgovore smo za vas pripravili v oddaji Klepet ob kavi z raziskovalko in producentko Jasmino Kandorfer in tokratno gostjo Jeleno Dimitrijević in si lahko pogledate v posnetku spodaj.

https://www.youtube.com/watch?v=BXW1kEolwGk

Če vam je bila vsebina všeč, so za vas raziskovalci oddaje pripravili ta izdelek, ki vam bo poleg vseh zdravilnih učinkov dal občutek sitosti in prispeval k zdravju, ter vam pomagal odvrniti misli od sladkorja:

https://klepetobkavi.si/ravnovesje-telesa-in-zdravje/psilium-100g.html

 

Sorodne objave

Letos znova odhajamo na IŽ! 7 dni za dušo in telo v JULIJU!

Otok Iž, skriti dragulj v Jadranu, je destinacija, ki ponuja veliko več kot le čudovite plaže in kristalno čisto morje. …

Diabetes in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija, je postala precej raziskana metoda za različne zdravstvene …

Kaj bi morali jesti kronično utrujeni, izčrpani, izgoreli ljudje?

Srčno vam priporočamo ogled spodnjega posnetka, ki je poln modrosti, predvsem pa razumevanja in strategije, kaj narediti …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.