Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Starodavna simbolika elementa z najvišjo vibracijo ─ ognja

Starodavna simbolika elementa z najvišjo vibracijo ─ ognja

Prvi čarovniški proces na Slovenskem je potekal leta 1427 v Celju proti Veroniki Deseniški, najhujša preganjanja pa so se dogajala v drugi polovici 17. stoletja. Obsojence (med njimi niso bile samo ženske!) so pogosto kaznovali s smrtjo na goreči grmadi, v postopku ugotavljanja čarovništva pa so z raznimi mučilnimi napravami iskali znamenja, ki naj bi nakazovala na njihove nečastne dogovore s hudičem. Od kod čarovniške ideje, kolikšno je bilo število žrtev in kako so dejansko izgledali čarovniški procesi, nam bo zaupal dr. Matevž Košir. In novodobne čarovnice? Kdo in kakšne so? Svojo razlago nam je zaupala Aleksandra Drole. Ne spreglejte!


No, če so čarovnice tako kruto mučili s sežiganjem na grmadi, bomo mi v ognju prav kmalu (točneje 26. 5.) v ognju sežgali stara prepričanja, strah pa transformirali v pogum in samozavest.

Hoja po žerjavici je strarodaven, svetovno znan ritual, katerega namen je prebuditi energijo, vzbuditi samozaupanje in občutek lastne vrednosti ter razum (ki govori, da je hoditi bos po žerjavici, brez da bi se pri tem opekli, nemogoče) premakniti v srce. Zdravilne lastnosti ognja so poznale vse stare civilizacije. Je element z najvišjo vibracijo in edini med elementi, ki ima moč preobražanja. Vsi ostali imajo zgolj moč čiščenja. Zato simbolno predstavlja ustvarjalno spremembo, preporod, notranjo svobodo.

Sorodne objave

Zakaj se res splača imeti vrt?

Nehajmo gledati samo z očmi! Kupljena zelenjava je morda res popolna, živih barv in simetričnih oblik. Ampak – a diši? …

Kdo pravi, da je življenje polno priložnosti?

Kaj je prva stvar, ki jo asociirate z besedo Avsenik? Če ste pomislili na nedeljsko kosilo in narodnozabavne tone v …

Zakaj so družinski vzorci prednikov lahko vzrok naših trenutnih težav?

Prenos znanja in modrosti ni bil še nikoli tako ogrožen kot zdaj, ko v času prehitrega tempa izgubljamo stik z družino, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.