Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Starodavna simbolika elementa z najvišjo vibracijo ─ ognja

Starodavna simbolika elementa z najvišjo vibracijo ─ ognja

Prvi čarovniški proces na Slovenskem je potekal leta 1427 v Celju proti Veroniki Deseniški, najhujša preganjanja pa so se dogajala v drugi polovici 17. stoletja. Obsojence (med njimi niso bile samo ženske!) so pogosto kaznovali s smrtjo na goreči grmadi, v postopku ugotavljanja čarovništva pa so z raznimi mučilnimi napravami iskali znamenja, ki naj bi nakazovala na njihove nečastne dogovore s hudičem. Od kod čarovniške ideje, kolikšno je bilo število žrtev in kako so dejansko izgledali čarovniški procesi, nam bo zaupal dr. Matevž Košir. In novodobne čarovnice? Kdo in kakšne so? Svojo razlago nam je zaupala Aleksandra Drole. Ne spreglejte!


No, če so čarovnice tako kruto mučili s sežiganjem na grmadi, bomo mi v ognju prav kmalu (točneje 26. 5.) v ognju sežgali stara prepričanja, strah pa transformirali v pogum in samozavest.

Hoja po žerjavici je strarodaven, svetovno znan ritual, katerega namen je prebuditi energijo, vzbuditi samozaupanje in občutek lastne vrednosti ter razum (ki govori, da je hoditi bos po žerjavici, brez da bi se pri tem opekli, nemogoče) premakniti v srce. Zdravilne lastnosti ognja so poznale vse stare civilizacije. Je element z najvišjo vibracijo in edini med elementi, ki ima moč preobražanja. Vsi ostali imajo zgolj moč čiščenja. Zato simbolno predstavlja ustvarjalno spremembo, preporod, notranjo svobodo.

Sorodne objave

Boste tudi vi naredili iste napake, kot sta jih vaša mama in babica?

Genski zapis je koda, ki jo lahko spremenimo le pod pogojem, da jo poznamo. Iz roda v rod se preko tega zapisa prenašajo …

Iz roda v rod ne gre le recept za govejo juho!

Problemi in težave se vlečejo iz roda v rod, vse dokler jih ne ozavestimo. Verjamete ali ne, družinski problemi se …

To, kar otroke pri nas učijo 11 let jih tukaj naučijo v 1 letu! Rodovna šola Tekos

Ob dejstvu, da je izšla rodovna knjiga žensk, se veliko govori o epigenetiki, psihogenetiki.   Danes pozabljamo, da …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.