Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Starodavna simbolika elementa z najvišjo vibracijo ─ ognja

Starodavna simbolika elementa z najvišjo vibracijo ─ ognja

Prvi čarovniški proces na Slovenskem je potekal leta 1427 v Celju proti Veroniki Deseniški, najhujša preganjanja pa so se dogajala v drugi polovici 17. stoletja. Obsojence (med njimi niso bile samo ženske!) so pogosto kaznovali s smrtjo na goreči grmadi, v postopku ugotavljanja čarovništva pa so z raznimi mučilnimi napravami iskali znamenja, ki naj bi nakazovala na njihove nečastne dogovore s hudičem. Od kod čarovniške ideje, kolikšno je bilo število žrtev in kako so dejansko izgledali čarovniški procesi, nam bo zaupal dr. Matevž Košir. In novodobne čarovnice? Kdo in kakšne so? Svojo razlago nam je zaupala Aleksandra Drole. Ne spreglejte!


No, če so čarovnice tako kruto mučili s sežiganjem na grmadi, bomo mi v ognju prav kmalu (točneje 26. 5.) v ognju sežgali stara prepričanja, strah pa transformirali v pogum in samozavest.

Hoja po žerjavici je strarodaven, svetovno znan ritual, katerega namen je prebuditi energijo, vzbuditi samozaupanje in občutek lastne vrednosti ter razum (ki govori, da je hoditi bos po žerjavici, brez da bi se pri tem opekli, nemogoče) premakniti v srce. Zdravilne lastnosti ognja so poznale vse stare civilizacije. Je element z najvišjo vibracijo in edini med elementi, ki ima moč preobražanja. Vsi ostali imajo zgolj moč čiščenja. Zato simbolno predstavlja ustvarjalno spremembo, preporod, notranjo svobodo.

Sorodne objave

Kakšni bodo zadnji dnevi v maju in s čim se zaščititi pred poletno nadlogo?

Kaj nam napovedujejo planeti, energije in višje sile za maj 2018? Tokrat brez ovinkarjenja − z nami so bile djotiš …

Kdaj je čas, da nehamo žalovati?

Letno umre v Sloveniji okoli 19.700 prebivalcev. Ste se kdaj vprašali, koliko je torej šele žalujočih? Proces žalovanja …

Zakaj vedno iskati priložnosti za izražanje ustvarjalnosti?

Tokrat ne bomo dolgovezili o tehnikah slikanja in upodabljanja, ampak se bomo zadeve z vnemo lotili kar v praksi. …

Nazaj

Komentarji

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se