Občasno nabijanje srca ni zelo problematično in lahko pomeni, da smo se preveč najedli, da premalo spimo ali pa smo preveč pod stresom. Seveda dolgotrajno pogosto nabijanje srca ni dobro za zdravje in lahko kaže na to, da smo razvili navado, da ob vsaki neprijetni situaciji odreagiramo s stresom. Pogosto nabijanje pa je lahko tudi znak hormonskega neravnovesja, zato je dobro preveriti ščitnico ter nivo estrogenov oz. progesteronov. Vzroki pa so tudi drugi, npr.
Ker se zaradi nerednega utripa srca lahko tvorijo krvni strdki (nevarnost kapi), je priporočljivo, da upoštevate spodnje naravne rešitve.
Kot prvo je pomembno, da se umirite, vzvravnate in globoko dihate; vdih skozi nos in izdih skozi usta (2—3-krat daljši od vdiha).
Če je nabijanje zelo močno, izvedite vagusni manever, ki v hipu upočasni utrip.
V primeru pogostega nabijanja srca bo treba spremeniti tudi prehrano. Izločite hitro hrano in rafinirana živila in vse mesne in mlečne izdelke, ki so polni hormonov in antibiotikov. Uživajte več sveže hrane in svežih solat, ki jih pripravljajte s kakovostnimi olji. V prehrano dodajte tudi več začimb, kot so bazilika, vrtnice, žafran, luštrek. Če gre za alergijski odziv, ugotovite, kateri alergen vam dela preglavice, in ga izločite iz prehrane (pozor, alergen je lahko tudi prašek, šampon, barvilo na tkanini ali vonj novega pohištva). V vsakem primeru velja okrepiti črevesje! Vse se začne s sanacijo črevesja – to temelj zdravja in dobrega počutja.
Ko gre za neprespanost, je seveda treba urediti ritem spanja. Pomagala vam bo hrana, ki spodbuja proizvodnjo melatonina, npr. banane, češnje, ovsena kaša, riž, ingver, paradižnik, redkvice, oreščki, kaljena žita in stročnice, sezam.
PRIPOROČAMO V BRANJE OZ. OGLED:
-
Kako pripraviti napitek za čiščenje ožilja, s katerim po približno enem mesecu občutno zmanjšamo pritisk? → Naravno čiščenje ožilja:
-
6 naravnih pomagal za redčenje krvi, ki jih verjetno že imate v kuhinji: https://klepetobkavi.si/
novice/podrobnosti/id-6- naravnih-pomagal-za-redcenje- krvi-ki-jih-verjetno-ze-imate- v-kuhinji.html
Komentarji