Pod zavihkom brezplačno preverite TEDENSKI JEDILNIK za zdravo izgubo telesne teže in e-revijo za Pomlad polno zdravja in vitalnosti!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Splošna medicina skeptična glede uporabe “alternativnih” dodatkov pri zdravljenju raka. Kaj pa pravita dva napredna onkologa?

Splošna medicina skeptična glede uporabe “alternativnih” dodatkov pri zdravljenju raka. Kaj pa pravita dva napredna onkologa?

Napredna bolgarska onkologinja dr. Maja Angelova Cakova nam bo v tokratni oddaji (za katero smo se morali odpeljati vse do Sofije) pojasnila lasten pogled na izjemne rezultate, ki jih dosega v svoji dolgoletni zdravniški praksi. Kakšen je povprečen profil pacientov na njihovi kliniki, kako pomemben je trden imunski sistem pri onkoloških bolnikih, ali podpira zdravljenje s kemoterapijo, kaj svetuje ljudem, ki bi si radi pomagali sami, kako pomembna je pri ozdravitvi volja ter podpora prijatljev/družine pa tudi, katera orodja so se izkazala za neverjetno podporna, ko gre za tretiranje resnih bolezni, kakršna je rak? Ne zamudite ogleda ponetka! 

Komplementarno zdravljenje raka dopolnjuje medicinsko zdravljenje in zmanjšuje nezaželene učinke ter izboljšuje bolnikovo počutje. Določeni pripravki pomagajo pri sprostitvi, premagovanju stresa, krepitvi organizma in zmanjševanju neželenih učinkov med zdravljenjem (npr. sok noni, čaga, elevterokok, rožni koren ...).

Noni sok vsebuje naslednje učinkovine, ki jih je dobro uporabiti tako preventivno in kurativno: 

Polisaharidi: so zelo pomembne sestavine, ki stimulirajo in modulirajo imunski sistem in njegov odziv na raka. Imajo močan protirakav učinek na molekularnem nivoju.    

Kseronin: alkaloid, ki naj bi glede na izsledke zgodnjih raziskav stimuliral celično funkcijo in regeneriral poškodovane celice.  

Antrakinoni: kemijske snovi v nonijevem soku, ki imajo pomembne antiseptične in antibakterijske lastnosti. Glede na laboratorijske analize se je izkazalo, da uničijo predrakave celice, Lewis pljučni karcinom in preprečujejo poškodbe DNK. Stimulirajo imunski odziv na rakave celice preko limfocitov T. 

Glikozidi: sestavine, ki vežejo proste radikale in ščitijo pred rakom.  

Trenutno še ni nobenega artikla.

Čaga in elevterokok:

 

Operacija, kemoterapija in radioterapija delujejo na tumorje – uničujejo tumorske celice, obenem pa imajo negativne stranske učinke. Fitoterapija deluje enako, nima pa negativnih učinkov, ampak prav nasprotno – krepi organizem. 

1. Zdravilne rastline ne stimulirajo rasti tumorskih celic, zlasti tiste rastline, ki so pri zdravnikih v preteklosti vzbujale pomisleke in strah: elevterokok, zlati koren, ženšen, čaga, trpotec itd. Prevladovalo je namreč prepričanje, da t. i. adaptogeni delujejo kot biostimulatorji, kar pomeni, da verjetno stimulirajo tudi rast tumorskih celic. V praktiki pa se je pokazalo, da adaptogeni krepijo organizem, da se lažje bori s tumorji in delujejo na stabilizacijo procesa, zmanjšujejo tumorje, nikakor pa jih ne stimulirajo.

2. V poskusih na miših, ki so jih dr. Korepanov in sodelavci delali v kliničnih študijah, so ugotovili, da fitoterapija povečuje učinek kemoterapije, radioterapije in operacije. Študije so tudi pokazale, da se je močno zmanjšalo metastaziranje ali zasevanje. Večletne raziskave na Onkofarmakološkem inštitutu v Tomsku pa so dokazale, da so se adaptogeni izkazali kot koristni zaradi več vrst delovanja: preprečujejo in zavirajo nastanek raka, ob hkratni uporabi s kemoterapevtiki pa tudi izrazito, pri večini terapij kar za 60 % povečajo učinkovitost kemotarapije. Z uporabo adaptogenov se občutno podaljša čas preživetja pri raku in omeji razvoj metastaziranja. Raziskave so potrdile še eno zelo pomembno ugotovitev: adaptogeni občutno ali pa celo v celoti zmanjšajo neprijetne stranske učinke kemoterapije.

 

Pomembno pa je torej, da že pred (seveda pa tudi med) kemoterapijo okrepimo odpornost. Maria Ana  Kolman po nasvetovanju dr. Korepanova zato ljudem priporoča sibirsko čago (3-krat dnevno 1 žlica 1/2 ure pred obrokom; za povečanje učinka pa lahko 3-krat dnevno 1 malo žličko pod jezik (in pustimo, da slina razgradi) in elevterokok 3-krat dnevno 1 mala žlička (tudi pred obrokom, lahko istočasno s čago, v 1 dcl mlačne vode, vendar do 15 h!).

Oba proizvoda delujeta na povečano tvorbo T-limfocitov, kar je pomembno, da pri kemoterapiji ne bo stranskih učinkov. 

Ne spreglejte tudi julijske akcije. Več o njej na povezavi:

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.