Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Slovenske zgodbe zdravja: 46-letna Marjeta in njena menopavza

Slovenske zgodbe zdravja: 46-letna Marjeta in njena menopavza

Marjeta se je prvič javila preko Facebooka, na zasebno sporočilo kjer je zapisala:

"Zdravo, pojavljati so se začele valunge, v zadnjih mesecih sem tudi dobila nekaj kilogramov, pa nisem jedla toliko več kot sicer. Krvavitve še imam, pa tudi dosti močne. Mož mi je pred kratkim zelo jasno izjavil tudi, da sem tečna in mislim, da se je začela menopavza. Ali je vse to normalno, moram it skozi vse to ali lahko kaj naredim, da to olajšam. Otroci so mi že kar veliki in v resnici sem mislila, da bova zdaj z možem uživala, pa takole ne morem nikamor."

In to je sporočilo, ki ga je napisala 4. mesec, po treh mesecih sledenja protokola, ki ga lahko preberete spodaj:

"Draga Jasmina, dragi Klepet ob kavi!!! Neskončno sem hvaležna za vašo pomoč. Bila je trda pot, ampak jaz sem drug človek, počutim se kot prerojena. Niti v 30. se nisem počutila tako samozavestno, moj nivo energije je šel gor, valung praktično ni, dobila sem nazaj svoj občutek za telo, imam voljo da se zrihtam, da gre vem, mož me pohvali in tudi libido mi je šel gor, sploh ne vem kdaj sem ga zgubila. Srčna srčna hvala, tole kar objavite, da tudi druge vidijo kaj se da narediti, če si mal trmast. Vmes so bile preizkušnje, sploh ko čakaš da adaptogeni začnejo delat in je točno tak kot ste zapisali, najprej se začneš drugač počutiti in potem se tudi začne videt. Ne morem prehvalit celega protokola in programa, ki ste ga zastavii zame! Pa še shujšala sem."

Čemu je sledila Marjeta?

Marjeti smo najprej čestitali ob prehodu v zlato transformacijo in verjamemo, da jo je ob prebrani čestitki morda zagrabila jeza, a razumevanje procesa menopavze je pravzaprav ključno, da razumemo kaj se nam pravzaprav dogaja. Na zahodni svet dojema menopavzo kot nekaj groznega, čas ko ženska postane nepomembna, nekoristna za družbo, saj je dala, kar je mislila dati.
Na vzhodu je to povsem drugače. Ženska s tem, ko izgubimo menstruacijo, pridobimo ogromno energije. Telo v rodni dobi namreč vsak mesec porabi ogromno energije, da pripravi vse za novo življenje. In to počne vsak mesec! Ko menstruacije ni več, telesu energija ostaja in zato ženska takrat postane zdravilka, šamanka, dobi posebno modrost in lahko to modrost deli v svoji skupnosti, med druge ljudi.

Marjeta je začela razumeti globino tega po nekaj sporočilih sem in tja in razložili smo ji tudi, kaj se ji dogaja na telesni ravni in od kod izvira izčrpanost.
Dejstvo je, da v času menopavze jajčniki zaključijo svoje delo in gredo "na dopust".
Njihovo vlogo pa prevzamejo nadlevične žleze, ki so ponavadi že tako in tako nadvse obremenjene in dodatno obremenitev enostavno ne zmorejo več.
V tem času pride do konkretnih hormonskih sprememb, kar lahko vpliva tudi na bolj krhke kosti, na lase, na celotno telo in Marjeta je bila dovolj disciplinirana, da je spremenila tudi svoj življenjski slog.
Za obodbje treh mesecev je Marjeta sledila tem nasvetom:

NAVADE

  • izločila je gluten, jedla je sicer piro, ajdo, kamut, čičerikino moko ipd.
  • porcije hrane so bile manjše, po 18. uri ni več jedla;
  • dodala je veliko zeleno listnate zelenjave, za večerjo pa zelenjavne juhice;
  • v posteljo je odšla do 22. ure najkasneje in spala v čisti temi;
  • omejila je kavico do minimuma;
  • vsak dan je šla na lahkoten sprehod;
  • ni več hodila na aerobiko popoldan (ZELO NEPRIMERNO), samo še ob sobotah dopoldan (VRANIČNI ČAS, in je to ok);
  • enkrat tedensko je izvajala kakšne domače tretmaje, da se pocrklja iz knjigice AdaptoMeno, ki jo je dobila brezplačno zraven adaptogenov;
  • uživala je veliko stročnic (za podporo ledvicam);
  • s hrano je poskrbila za B vitamine in C vitamin;
  • izziv 30 dni brez sladkorja (ki je na strani www.klepetobkavi.si pod zavihkom BREZPLAČNO)


DOPOLNILA

začela je z uživanjem adaptogenov AdaptoMeno za obodbje menopavze: astragalus, lions maine in reishi.


LEVJA GRIVA se v tradicionalni kitajski medicini uporablja za izboljšanje prebave, splošnega počutja in več moči. Izvlečki levje grive spodbujajo izločanje živčnega rastnega faktorja, izboljšujejo kognitivne disfunkcije (slabši spomin, koncentracija...), izboljšujejo simptome depresije in anksioznosti ter zmanjšujejo pridobivanje telesne teže, ki je težava mnogih žensk, zlasti v menopavzi.

ASTRAGALUS
velja za najpomembnejšo adaptogeno rastlino za doseganje vitalnosti, izboljšanje imunosti in krepitev splošnega zdravja. Ker pospešuje prekrvavitev, je odličen pri navalu vročine in težavah z zastajanjem vode v telesu (napenjanje, otekanje). Ker poveča izločanje rastnega hormona, deluje splošno regenerativno, predvsem pa blaži posledice kroničnega stresa.

REIŠI
REIŠI je tako rekoč simbol dobrega zdravja, veselja, dolgega življenja in celo nesmrtnosti. Gobi reishi pripisujejo okoli 400 bioaktivnih spojin, vsebuje pa tudi veliko anorganskih ionov in elementov v sledeh (magnezij, kalcij, cink, mangan, železo, baker ...). Glavna lastnost gobe reishi je njeno imunomodulatorno delovanje, kar pomeni, da spodbuja aktivacijo imunskih celic in citokinov, torej krepi in izboljšuje imunski sistem, sicer pa krepi tudi jetra, znižuje krvni tlak, odstranjuje superoksidne radikale, ki so eden glavnih dejavnikov staranja, blagodejno vpliva na nespečnost, znižuje raven maščob in sladkorja v krvi, krepi srce in nasploh ščiti telo pred procesi, povezanimi s staranjem ( hipertenzija, koronarna bolezen, rak itd.), izboljšuje spomin... Splošno reishi bi lahko opisali kot rastlino, ki vzpostavlja homeostazo v telesu.

zvečer je dodala 2 kapsuli omega3 iz alg;
dodala je naravni B complex po kosilu (na tečne dni pa 2);
naredila je 1 kuro s formulo za jetra in črevesje (zeliščna formula).

Se je vmes pritoževala? Da, tudi. Ampak je vztrajala in poplačalo se ji je. Osvojen življenjski slog živi naprej, kajti pridobila je razumevanje na veliko globji ravni in potem je sledenje vsemu temu zelo preprosto, ker veš zakaj to počneš.

Imate tudi sami zdravstveni izziv? Kaj pa, če se ga lotite sami? Kako se lahko podprete na naravni način s prehrano, navadami in kakšnimi pravilno izbranimi dopolnili?

Pišite na info@klepetobkavi.si

 

Sorodne objave

Jasminino osebno sporočilo vsem ženskam v marcu + darilo: ZLATI LOTUS

Draga ženska, rada bi ti priznala, da sem bila toliko let izjemno stroga, povsem neizprosna do sebe. Preganjala sem sebe …

Jasmina osebno: Kako sem dojela kaj pomeni dom in ... roža življenje kot ključ, ki je lahko tvoj obesek za ključ! Darilo zate ...

Začel se je naš mesec. Mesec MAJ, ko pri nas praznujemo številni v ekipi, sama pa ga zaključim na zadnjega maja, ko bom …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.