PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Sladica, ki bo obnovila zaloge omega-3 (RECEPT)

Sladica, ki bo obnovila zaloge omega-3 (RECEPT)

Kaj imajo skupnega ribe in čija, lanena, konopljina semena? Vse vsebujejo veliko omega-3. Ja, če ste mislili, da so omega-3 samo v ribjem olju, potem bi v Hipokratovi kuhinji smrdelo po ribah, tako pa je dišalo po čija pudingu z matcho in mangom – ki ima z ribami skupno samo to, da je poln omega-3-maščobnih kislin. Sladico, ki bo obnovila zaloge omega-3, je pripravljala Barbara Kokelj. 

Laneno mešanico pripravite tako, da zmešate 2 čajni žlički mletih zlatih lanenih semen, ½ čajne žličke indijskega trpotca, ½ čajne žličke mletega cimeta, ½ čajne žličke mletega ingverja in 3 suhe marelice ter prelijete z 1 dl rastlinskega mleka. 

V čija puding vmešajte 2 jušni žlici oranžne kreme, premešajte in nadevajte v kozarec. Okrasite s preostankom oranžne kreme in konopljinimi semeni. 

Zakaj toliko pompa okoli omega-3?

Gre za nepogrešljive maščobne kisline, ki delujejo protivnetno in imajo celi spekter blagodejnih učinkov na telo – zlasti na možgane, oči, živčevje, kožo … Skratka, gre za hranilo, ki je nepogrešljivo, ga pa v večini primerov ljudem manjka. Včasih je bilo razmerje med omega-6 in omega-3 ustrezno, danes pa zaradi načina prehrane in navad prevladuje predvsem omega-6. 

 

V domači kuhinji je nekaj zelo kvalitetnih rastlinskih živil, bogatih z omega-3: 

  • semena: sončnična, bučna, lanena, konopljina, čija semena 

  • zelena zelenjava: špinača, ohrovt

  • stročnice: mungo fižol, rdeči fižol in soja

  • morske alge

Tudi ribe vsebujejo določena hranila, med drugim tudi omega-3, a so problematična zaradi vsebnosti težkih kovin. Zakaj raje omega-3 dobiti iz drugih virov – ne pa iz rib in rakcev  (ribjega olja ali krilovega olja) – si lahko pogledate tukaj  (na nekje 6. minuti) 

 

Še nekaj zanimivih informacij o omega-3: 

  • Omega-3 imajo pomembno vlogo pri zdravju srca, možganov in oči. 

  • Japonski znanstveniki so leta 2016 potrdili, da imajo ljudje z višjo koncentracijo omega-3 v krvi 43 % manjše tveganje za depresijo.

  • Omega-3 upočasnjujejo upad miselnih funkcij v procesu staranja.

  • Kdor uživa omega-3 redkeje oboleva za rakom na prsih, na prostati, na debelem črevesju in za levkemijo.

  • Pomanjkanje omega-3 je lahko vzrok za nastanek krčnih žil.

Omega 3 iz mikroalge + E vitamin (1+1)

Omega 3 in mikroalge

Izdelek je preverjene kakovosti, s certifikatom. Je rastlinskega izvora, primeren tudi za …

46,00
40,00
-6,00

Sorodne objave

Tedenski jedilnik in Hofer nakupovalni seznam za januar

Za vas smo naredili velik korak k zdravi prehrani, h kateri imamo v januarskem času več motivacije. Celoten jedilnik in …

Popoln obrok za ženske z endometriozo (RECEPT)

Endometrioza je bolezen, ki prinaša vrsto preglavic, ki onemogočajo svobodno in lahkotno življenje marsikatere ženske. …

Drugačni napitki za več energije (RECEPT)

Prazna baterija? Tako ali drugače, nič neobičajnega … Ampak tokrat bomo govorili o nizkih obratih naših teles, ne …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.