Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Slabe stvari, ki se nam dogajajo niso slabe! Sprejmi jih!

Slabe stvari, ki se nam dogajajo niso slabe! Sprejmi jih!
Danes je izšla knjiga "Darilo teme", zato z vami delimo avtoričnin uvod v knjigo, kjer so opisani različna čustvena stanja, življenjske okoliščine in dogodki, ki se jih bojimo, se jim skušamo izogniti, jih potlačiti ali zanikati.

Knjiga “Darilo teme” prinaša razumevanje, zakaj se nam to dogaja, ter nam pomaga videti višji namen − resnično darilo izza celofana bolečine, ki prinaša rast, razvoj, napredek.


Ko enkrat dojameš, da vesolje zmeraj deluje v tvoj prid, da nisi rojen pod nesrečno zvezdo in da ima vse svoj namen, se osvobodiš programa žrtve in začneš resnično živeti svoje življenje s prepoznavanjem sporočil vesolja.

To je zadnja knjiga, ki jo moraš prebrati, saj ti pomaga razumeti sámo življenje.

Ko enkrat dojameš, “zakaj”, samo še sprejemaš življenje in ga živiš!


Zakaj?

Ker te življenje sooči samo s tako težkimi preizkušnjami, kakršne si sposoben prebroditi. Ni pa smisel, da jih prebrodiš in vesolju s trpljenjem dokazuješ svojo moč.

Bistvo je darilo, ki ga s tem dobiš.


Knjiga ponuja vpogled v najvišji namen desetine življenjskih situacij, stanj, emocij, ki nas obremenjujejo.

 

Avtorica Jasmina Kandorfer je v uvodu zapisala:
 

"Tema. Bala sem se je. Od nekdaj. Spomnim se, da sem kot otrok, ko sem ostala sama doma, prižgala vse luči v hiši. Tudi v temi nisem mogla zaspati. Enostavno nelagoden občutek. V temi se nisem počutila domače, udobno. Pri mnogih je tako in zato čase, ko se nam ne dogajajo najboljše stvari, ko se nas drži smola, ko se dogajajo neprijetne situacije, ki si jih sami ne bi izbrali …, imenujemo temačni časi. Časi teme. Obdobje teme. Teme se bojimo. Ne želimo si je. Včasih se tako bojimo, da se bodo zgodile slabe stvari, da pozabimo živeti, se zakrčimo, žrtvujemo svoje življenje v coni udobja, da se ja ne bi zgodilo tisto in tisto … Ker ko ima hudič mlade, jih ima veliko, kajne?

Ne znam opisati, kako hvaležna sem za ta trenutek v deževnem gozdu otoka Borneo, ko se mi je zgodil znova eden izmed tistih momentov, ko dobim točna navodila, kaj moram zapisati, katere vaje, katere informacije, ki so mi bile posredovane, vključiti, katere lastne izkušnje vključiti, kako mora izgledati ta zapis, ki je pravzaprav knjiga, ki je v času, ko se toliko govori o svetlobi, zelo pomembna. 

Knjig o osebnostni in duhovni rasti mrgoli, tečaji joge so polni, ljudje iščejo razsvetljenje, se imenujejo bojevniki luči, svetlobni delavci. A resničnega napredka brez teme ni. Seme namreč vzklije iz teme. Velikokrat pri ljudeh opažam, da imajo ogromno teoretičnega znanja, vedo, kako jim delujejo čakre, kako je treba razmišljati, kako je narobe in kako je prav … Pa vendar se v osebnem življenju niso soočili s svojo temo … S stvarmi, ki so resnično pomembne, niso tiste, ki jih počnemo enkrat ali dvakrat letno. Ali pa enkrat mesečno ali pa tedensko.

Resnično pomembno je tisto, kar počnemo vsak dan.

 

In če se vsak dan počutimo nelagodno v temi, če se vsak dan na koga razjezimo, če smo vsak dan osamljeni, če smo vsak dan v bolečini … – potem nam luksuzni dopust, nov avto ali obleka, certifikat za učiteljico joge, nova stopnja reikija in nov kamen nič ne pomenijo. So pa to večkrat sredstva, s katerimi kompenziramo temačna čustva. A dokler bomo pred njimi bežali, nam bodo sledila. 

 

Četudi zamenjamo službo, dom, partnerja. Sebe vedno vzamemo s sabo. Sebi ne moremo ubežati. 

 

Če pa se vendarle ustavimo … Takrat lahko vidimo … Darilo. Priložnost. Možnost. Potencial. 

Sama sem imela nešteto resnih življenjskih preizkušenj in zaradi svojega poslanstva ustvarjanja oddaje za zdrav življenjski slog spoznavam ljudi, ki so mi prav tako zaupali svoje življenjske zgodbe in ugotovitve, ki se povsem skladajo z mojimi. Prav tako se o globokih življenjskih zgodbah pogovarjam z ljudmi na potovanjih po svetu. Tudi oni prihajajo do teh ugotovitev. Pa njihovi prijatelji …

Kaj je to? Katera je tista življenjsko pomembna ugotovitev, do katere prihajajo ljudje ne glede na barvo kože, izobrazbo, kontinent, na katerem živijo?

 

Vse, kar se ti zgodi v življenju, je darilo. Vse, kar se ti v življenju dogaja, se ti dogaja zato, da ti pomaga!

 

Ko to poveš bolnemu človeku … zapuščenemu, prevaranemu, osamljenemu, ovdovelemu … Tega po navadi ne želi slišati. Tega po navadi noče slišati. Kako je lahko bolezen darilo? Kako je lahko prevara darilo? Kako je lahko smrt darilo? Kako je lahko tema darilo? 

 

Darila so včasih zavita v čuden celofan. Celofan bolečine in trpljenja.

 

Pa vendar so darila. Četudi se tega ta trenutek še ne zavedaš, ti bo knjiga ponudila razumevanje. Te odprla. Besede bodo delovale kot vibracijske kode, ki ti bodo pomagale, da se dvigneš nad situacijami v svojem življenju in postaneš opazovalec. 

Kajti osnovni problem ljudi je, da zaradi dreves ne vidimo gozda. 

 

Ko bomo to ozavestili, bomo v trenutku začeli ustvarjati boljšo realnost zase in tudi za druge. 

Knjiga se s svojo vsebino na različne načine dotika teme. Tako teme dobesedno, predvsem v povezavi s spanjem, ki je bistveno za naše življenje, kot teme v prenesenem pomenu, ki se nanaša na temačna obdobja v našem življenju. Dobesedni in preneseni pomen teme pa imata vendar veliko skupnega."

 
V knjigi boste lahko prebrali:
 

DARILA ZAZNAVANJA

Darilo strahu 

Darilo skrbi, zaskrbljenosti

Darilo preanaliziranja

Darilo pričakovanja in razočaranja

Darilo obžalovanja

Darilo jeze

Darilo egoizma

Darilo zavisti

Darilo zamere

Darilo žalovanja

Darilo depresije

Darilo nespoštovanja

Darilo “čudnosti”

 

 

DARILA TELESA

Darilo človeštvu – samozdravilni sistem

Darilo utrujenosti

Darilo bolečine 

Darilo bolezni

Darilo debelosti

Darilo težav s srcem

Darilo ranjenosti

Darilo ranljivosti

Darilo opozoril telesa

Darilo menstruacije

 

DARILO ŽIVLJENJSKIH SITUACIJ

Darilo kraje

Darilo izgubljene priložnosti

Darilo “bedne” službe

Darilo izgube službe

Darilo žrtve

Darilo izbire

Darilo ostudnega, grdega

Darilo splava

 

 

DARILA NARAVE

Rituali zdravja in lepote

 

DARILA, KI NAM JIH PONUJA VSAKDAN

Darilo teme

Darilo glasbe

Darilo ženskega orgazma

Darilo pravljic

Darilo ironizacije

Darilo hvaležnosti

 

KLJUČ DO OBVLADOVANJA VSEH ŽIVLJENJSKIH SITUACIJ

Darilo teme; Jasmina Kandorfer

V knjigi so opisani različna čustvena stanja, življenjske okoliščine in dogodki, ki se jih …

27,60

Sorodne objave

MARJETICA: Ljubi, ne ljubi, ne: ljubi!

V letošnji mili zimi naših travnikov niso pokrile bele snežinke. Prekrivale so jih drobne bele marjetice, ki so zdaj na …

Prihaja poletje! Da vas ne preseneti vnetje mehurja, upoštevajte to!

Okužbe sečil so ena najpogostejših vnetnih obolenj, za katerimi zbolevajo predvsem ženske. Kar vsaka druga se namreč …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.