PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Simbolna ceremonija z ognjem za namene zdravljenja, zrelostni preizkus ali kot duhovna izkušnja

Simbolna ceremonija z ognjem za namene zdravljenja, zrelostni preizkus ali kot duhovna izkušnja

Fenomen hoje po žerjavici je eden najstarejših in najbolj razširjenih ritualov po vsem svetu. Ravno njegova obča navzočnost nakazuje, da je bila hoja po ognju vedno del človekovega bivanja. Različne kulture in duhovne tradicije ga uporabljajo za namene zdravljenja tako posameznika kot celotne skupnosti, za zrelostni preizkus ali kot duhovno izkušnjo in osvoboditev. Ritualni fenomen hoje po žerjavici je pogojen s spremenjenimi stanji zavesti, ki jih dosežemo z različnimi tehnikami, ki vplivajo na psihične premene in s tem drugačno percepcijo in manj intenzivno zaznavanje toplote (žerjavica ima okoli 800 ℃). Skupen poudarek novodobnega izvajanja tega rituala je na osebni rasti človeka in kvaliteti mišljenja, premagovanju strahu in odstranjevanju slabih razvad, čiščenju čustvenih blokad, prebujanju notranje zdravilne energije ter premikanju meja svojih sposobnosti − da vsakdo spozna moč prepričanj in jasne namere. Vse doslej so fenomen hoje po žerjavici skušali razložiti na različne načine, vendar nobena teorija ni podala dokončnega sklepa, zakaj se nekateri ljudje pri hoji čez žerjavico opečejo in drugi ne. Najbolj verjetno pa ostaja dejstvo, da ima pri tem največji vpliv spremenjeno stanje zavesti. 

 

Hoja po žerjavici v starih zapisih

Prvi zapisi hoje po žerjavici  izvirajo iz indijske zgodbe iz leta 1200 pnš. Tudi dva biblijska teksta omenjata hojo po ognju: »Lahko gre čez žerjavico in njegovi podplati ne bodo opečeni.« (Pregovor 6.28), in »Če pojdeš skozi ogenj, ne zgoriš in plamen te ne ožge.« (Izaija 43.2.) (Doblanovič 2002: 18, 19). Tudi v komentarju Plinija starejšega zasledimo, da so bili Rimljani oproščeni plačila davkov, če so dokazali, da lahko hodijo po žerjavici, ne da bi se pri tem opekli. Biblijska zgodba govori o Šadraku, Mešaku in Abednegu, ki so dokazali svojo povezanost z božanskim tako, da niso zgoreli, ko jih je Nebukadnezar vrgel v gorečo peč … Med krščanskimi svetniki jih je kar nekaj, povezanih s tem fenomenom. Svetega Petra Ignacija so kanonizirali kot zavetnika svetih ognjehodcev ravno zaradi njegove sposobnosti, da je hodil po ognju, ne da bi se opekel. 

Simbolne ceremonije (ki bo hkrati oz. iniciacija v Klepetov klan) se bo udeležila tudi naša nova dodatna voditeljica NEŽA.

Če pa želite še sami preizkusiti in doživeti ritual hoje po žerjavici, potem vabljeni, da se nam 27. 6. pridružite na Posestvu SONČNI RAJ.

VEČ INFORMACIJ NAJDETE -> TUKAJ

 

Sorodne objave

Da bi se zavarovali pred krvnimi strdki, razkisajte svoje telo!

Nevarnost pred strdki je postala aktualna tema zlasti v zadnjih letih …   Pretresljivo dejstvo, da vsak šesti, ki …

Poraščenost pri ženskah

Z vami delimo zapiske iz oddaje

Inovativni način za hitrejše celjenje in obvladovanje bolečin s pomočjo svetlobe: fotobiosimulacija ali rdeča svetlobna terapija

Rdeča svetlobna terapija, ki jo pogosto imenujemo tudi fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, je inovativna terapija, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.