PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Sibirska fitomedicina za otroke (recepture)

Sibirska fitomedicina za otroke (recepture)

V vsako domačo lekarno sodita živica ali smola sibirske cedre in mumija!

Oba proizvoda imata močno antiseptično in antimikrobno delovanje in sta nepogrešljiva pri odrgninah, urezninah, pikih žuželk in ugrizih klopov. Če namažemo rano ali mesto poškodbe z živico ali mumijo, ne bo prišlo do okužbe in rana se bo hitro zacelila. 

Mumija: otroci je nimajo prav radi, ker ima neprijeten okus. Zato jo pri otrocih uporabljamo le zunanje, ker zlasti mlajše otroke  le težko prepričamo, da bi jo tudi uživali: za odrgnine, ureznine, pri pikih žuželk in ugrizih klopov (če po odstranitvi klopa mesto ugriza namažemo s kapljico mumije, ne bo prišlo do okužbe).

 Uporaba:

- pri alergijah: 0,1 g (količina ene kapljice ali riževega zrna) mumije raztopimo  v 1 dcl tople vode, čaja ali soka - protokol 20 dni po požirkih čez dan

- pri vnetju ušesa: mumijo dodamo rožnemu olju v razmerju 1:10, nakapamo 3 kapljice v uho

- pri boleznih dihalnih poti (angina, kašelj, katar, bronhialna astma): 0,2 g mumije raztopimo v   0,5 l vode  - otrok naj to grgra večkrat čez dan in izpljune

- pri zlomih kosti: 0,1 g v 1 dcl vode ali soka naj otrok pije 2 x dnevno 30 dni

- pri zmanjšani odpornosti: 0,1 g mumije dodamo eni žlički medu, kar naj otrok uživa  3-4 ure po jedi 5 dni.

 

Živica ali smola sibirske cedre: nepogrešljiva pri otrocih s pogostimi okužbami dihal! Otroku vsako jutro pred odhodom v vrtec ali šolo namažemo nosnice od znotraj z eno kapljico živice, kar zaradi vsebnosti fitoncidov prepreči virusom vhod v dihala.  

 Uporaba:

-  pri angini, gripi, bronhitisu, bronhialni astmi, vnetju sapnika, grla in žrela:  obkladek 25% balzama smole sibirske cedre na vrat, 3 – 5 kapljic 5% balzama v grlo, masaža vratu, hrbtna in prsi s 25% balzamom.

 - pri sinusitisu in izcedku iz nosu: 5 kapljic 5% balzama v vsako nosnico.

 - pri opeklinah in ozeblinah: 5% balzam nanesemo na gazo in položimo na prizadeto mesto, obkladek menjamo na 4 ure.

- pri sončnih opeklinah:  s 5 % balzamom namažemo kožo in s tem znatno ublažimo bolečine in preprečimo nastanek mehurjev

-  pri opeklinah z vrelo vodo: namažemo poškodovano kožo s 25% balzamom.

Smola sibirske cedre ali živica je koncentrirana, zato jo je za pripravo balzamov potrebno razredčiti – npr. z oljem Altajska princesa, lahko pa tudi s hladno stiskanim olivnim ali sončničnim oljem.  25% balzam:  1 mala žlička živice + 3 male žličke olje, 5% balzam: 1 mala žlička živice + 8 malih žličk olja.

 

Elevterokok: je naravni adaptogen in imunostimulator. Otroci, ki zjutraj popijejo eno malo žličko elevterokoka, ne obolevajo za virozami, ker se jim imunski sistem okrepi tako, da niso dovzetni za okužbe.

Način uporabe: dodatek vodi, čaju, napitkom, mlečnim proizvodom. Priporočljivo je, da sirup razredčite z vodo v razmerju 1:8.

Priporočljiva dnevna količina je 1 mala žlička – 1 ml.

Protokol uživanja: 3 mesece jeseni in spomladi oz. v času nevarnosti okužb.

 

 

Eterično olje sibirske cedre: v zadnjem času so v vrtcih in šolah pogosto uši. Če otroku na lasišče nanesemo nekaj kapljic eteričnega olja sibirske cedre, uši zagotovo ne bo dobil. Eterično olje sibirske cedre lahko uporabimo tudi kot razpršilo (v 1 dcl vode dodamo 10 kapljic eteričnega olja): deluje kot zaščita pred klopi in drugimi insekti. Pri otrocih z raspiratornimi težavami (astma, bronhitis) se priporoča osvežitev prostorov z eteričnim oljem sibirske cedre – za inhalacije lahko v kadilni lučki, izparilniku ali pa na manjšo mokro brisačko nakapamo nekaj kapljic eteričnega olja in jo damo na radiator ali peč.

 

 

Lisičke, skorja trepetlike in nageljnove žbice:  naravni proizvod po recepturi dr.Korepanova deluje proti parazitom, ki jih ima večina otrok. Paraziti »zasedejo« kar 70% imunskega sistema, zato je tudi toliko bolnih otrok, simptomatsko zdravljenje pa vzroka seveda ne odpravi. Če se pri otrocih pojavljajo pogoste okužbe, alergije, črni kolobarji pod očmi, znaki avtizma, smrčanje in škrtanje z zobmi, nenadna sprememba razpoloženja, utrujenost, razdražljivost in depresija, so vzrok zagotovo paraziti. Nujno je, da otroke razparazitimo vsaj dvakrat letno, če pa v njihovi prehrani ni dovolj svežega česna in čebule, pa tudi trikrat letno.

Proizvod deluje proti parazitom   trichuris trishiura (bičeglavec), ascari in ascarididae, enterobius (podančice), strongyloides stercoralis, taneasolium (ozka trakulja), cyclophyllidea (mišja trakulja), taenia felineus (goveja trakulja), opistorchis felineus (mačja trakulja), giardia in opistarhosis, uničuje pa tudi njihova jajčeca (ob polni luni paraziti namreč izločajo jajčeca!) 

 

Način uporabe:

- Otroci do 5. leta 1/3 kapsule dnevno pol ure pred obrokom 45 dni

- Otroci od 5. do 10. leta ½ kapsule dnevno pol ure pred obrokom 45 dni

 

Mumija ali Altajska skalna smola

Mumija smola (altajska gorska smola)

Mumija je kot zdravilno sredstvo poznana že tisočletja.

50,00
Eterično olje sibirske cedre

Eterično olje sibirske cedre

Eterično olje sibirske cedre se v sibirski fitomedicini uporablja kot antiseptik, tonik, …

15,00
Elevterokok sirup

Elevterokok sirup

~ Naravni adaptogen za otroke in odrasle ~

38,00
zdravilne gobe

Fungoterapija: Lisičke, trepetlika, nageljnove žbice

Kombinacija fitoterapije in fungoterapije, po recepturi ruskega onkologa dr. Korepanova.

45,00

Sorodne objave

Otroci in alergije: vodnik po prehrani, navadah in dopolnilih

Alergije so 'nenormalen' odziv našega telesa na snovi iz zraka (v naše telo pridejo z dihanjem), hrane, materialov s …

Ničesar ne naredim zase, vse dam za otroke in družino. Kaj pa jaz?

Ko postanemo starši, se pogosto zavemo, da smo pripravljeni storiti vse za svoje otroke. Nesebično se žrtvujemo za …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. Ko je Jasmina obiskala …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.