Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Sibirska fitomedicina- kombinacija ljudskega zdravilstva in uradne medicine

Sibirska fitomedicina- kombinacija ljudskega zdravilstva in uradne medicine

Sibirska fitomedicina je kombinacija ljudskega zdravilstva in uradne medicine kot znanosti in prakse. V Rusiji je fitomedicina uradna medicina, ki jo doktorji prakticirajo z namenom preprečevanja in zdravljenja bolezni. Osnova fitomedicine je pravzaprav preventiva oz. dejstvo, da je potrebno ljudi učiti, kaj in kako jesti in kako živeti, da do bolezenskih stanj ne bi prišlo. Izjemen pomen sibirska fitomedicina nima le zaradi svojih uspehov, ampak tudi zato, ker je »priklop« na naravo v Sibiriji pogoj za preživetje. Naravne danosti pri nas so v marsičem podobne sibirskim in tudi pri nas raste vrsta rastlin, ki so osnova sibirske fitomedicine. Zato se tudi mi lahko učimo in upoštevamo, da je narava doktor (v izvornem pomenu besede torej učitelj) in lekarna obenem. Sibirska fitomedicina izhaja iz dejstva, da sta za človekovo zdravje ključnega pomena dve determinanti: vnos različnih substanc v telo in odvajanje odpadnih snovi iz telesa Naravna prehrana in vsakodnevna savna sta del njihove kulture.

 

ZRAK

Zrak je pogoj za življenje. Čist zrak in pravilno dihanje pa sta pogoj za zdravje. Čeprav nima vsak možnosti živeti v naravnem in zdravem okolju, pa si lahko vsak v svoj dnevni urnik vključi vsaj eno uro sprehoda oz. gibanja v naravi. Tako kot se odpeljete vsak dan v službo, se pravzaprav lahko odpeljete tudi v naravo. Gozdovi so tudi na obrobju mest! Sprehod in globoko dihanje bi morala biti dnevni imperativ vsakomur.

 

VODA

Slovenija ima številne izvire zdrave, čiste in celo zdravilne vode. Ne pijte ustekleničenih voda – to so mrtve vode, človek pa je živo bitje in za zdravje potrebuje živo vodo! Namesto »turističnih« destinacij si omislite izlet do naravnega vodnega izvira in si v steklenice nalijte pravo izvorsko vodo. Voda je ne le pijača, je tudi zdravilo. Sibirci svoje izvrstno zdravje vzdržujejo z vodo. Zjutraj si telo podrgnejo z grobo tkanino, namočeno v hladni vodi. Deluje kot poživilo telesa in duha. Pri bolezenskih stanjih prakticirajo pitje tople vode v presledkih 45 min čez dan. To preprosto metodo priporočajo pri vseh bolezenskih stanjih s pripombo, da je proces samozdravljenja, ki ga ta tretma sproži, tako intenziven, da je ogranizmu nujno potrebno zagotoviti počitek.

 

ZEMLJA

Zemlja kot Mati Zemlja – tako jo častijo ljudstva, ki so ohranila globoko povezavo z zemljo kot svojim izvorom. Obenem zemlja pomeni tudi pesek, kamen, blato iz slanih sibirskih jezer. To so zdravilne substance, ki jih sibirsko ljudsko zdravilstvo priznava kot enakovredne fitomedinskim pripravkom. Revmatična obolenja npr. izvrstno zdravi vroč pesek s katerim obložimo sklepe. Beta radioaktivno blato iz sibirskih slanih jezer, ki kot kažejo znanstvene raziskave, zdravi vsa bolezenska stanja, nam je sicer nedosegljivo, vendar lahko alternativo najdemo v naših naravnih glinah in morskem slanem blatu. Tudi v naših gozdovih in gozdnih jasah lahko z nekaj pozornosti odkrijete blatne »kopeli«, kjer se gozdne živali z valjanjem po blatu zdravijo na način, ki ga sodoben človek sploh ne razume več, saj se je s pretrgano vezjo z naravo, osiromašil za tisto naravno danost, ki tudi človeku omogoča terapijo iz narave – čeprav blatno.

 

OGENJ

Element ognja je sodobna družba izključila iz svojega življenjskega stila. S tem je človek osiromašen za tisto dimenzijo, ki je našim prednikom dajala ognjišče v vsem pomenu besede: center, moč, ogenj in toplino. Element ognja, ki je povezan z elementom lesa, torej dreves, ki imajo v avtohtonih kulturah izjemno močno iniciacijo, bi bilo nujno vključiti v življenje. Ogenj tudi energijsko čisti človekov energijski prostor. Žerjavica in pepel sta tudi izjemno pomembna v vsakodnevnem življenju in koristna kot zdravilo za vrsto bolezenskih stanj. Npr. oglje in pepel lipe Sibirci uporabljajo kot zdravilo za bolezenska stanja srca: 1 mala žlička v 1 dcl vode vsak večer uspešno sanira srčno aritmijo in tahikardijo.

 

Predavanje, ki temelji na fitomedicini Sibirije, pa vendar bo Maria Ana predstavila mnogo rastlin, ki rastejo tudi v Sloveniji. Razkrila bo kako jih uporabljajo v Sibiriji in na Altaju ter nam predala nadvse uporabno znanje, ki ga lahko koristimo za ohranjanje in povrnitev lastnega zdravja in zdravja celotne družine. 

Pridružite se nam 26.10. ob 18.uri na predavanju o sibirski fitomedicini.

Prijave in dodatne informacije pa so na voljo na tej povezavi.

smola cedre

Živica ali smola sibirske cedre

Močna baktericidna, antiseptična, anestetična, adsorbcijska in celiteljska sposobnost, …

45,00
Mumija ali Altajska skalna smola

Mumija smola (altajska gorska smola)

Mumija je kot zdravilno sredstvo poznana že tisočletja.

50,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Komentiral Sandra |

Poštovana što nudite kao lijek za metastaze na kostima gdje se nalazite i kako doci do vas????lp

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.